Skip to main content

menggapai impian

praktikal dalam erti kata paling asas ialah buat sesuatu..buat laa,praktik apa yang ada..tapi kalau budak ade pengajian tinggi sikit die akan pikir suasana kerja..macam nak sesuaikan diri dengan alam kerja esok lusa..itu pon kalau dapat kerja..dengan kadar pengangguran yang ada,kuasa doa terhadap Allah memainkan peranan penting..sebab rezeki Allah tak siapa yang boleh tahu..

tapi harini,aku tak anggap praktikal ni hanya sebagai penyesuaian diri terhadap alam pekerjaan..ade kelebihan lain iaitu memenuhi impian zaman kanak-kanak dulu..

  "ape barang projektor buat tunjuk video je,kalau dapat buat main game kan best" 

macam tu laa lebih kurang bisik hati kecil semenjak kali pertama kenal dengan projektor masa zaman sekolah rendah yang moden sikit lepas aku kenal mesin OHP..tapi hari ni impian tercapai..impian telah digapai dengan sempurna..bermaen game bola fifa 13 sambung dengan projektor lepas tu pancar dekat skrin putih..heaven sungguh..lega..wishlist ni tak ramai orang yang tahu sebab memang aku tak pernah kabo kat orang..lagipon kalau usulkan dekat parents pon,memang tak dapat laa..dapat maen emulator king dekat komputer pon dah kire nasib baik mase kecik dulu.

***ingat tu,esok jangan lupe bangun sahur

Comments

Sang Harima said…
Insyaallah. Selamat bersahur Mad.
jaya jr said…
selamat bersahur gok shafiq
tenku butang said…
hai.. salam kenal,
follower no.2275
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka