Sunday, July 14, 2013

menggapai impian

praktikal dalam erti kata paling asas ialah buat sesuatu..buat laa,praktik apa yang ada..tapi kalau budak ade pengajian tinggi sikit die akan pikir suasana kerja..macam nak sesuaikan diri dengan alam kerja esok lusa..itu pon kalau dapat kerja..dengan kadar pengangguran yang ada,kuasa doa terhadap Allah memainkan peranan penting..sebab rezeki Allah tak siapa yang boleh tahu..

tapi harini,aku tak anggap praktikal ni hanya sebagai penyesuaian diri terhadap alam pekerjaan..ade kelebihan lain iaitu memenuhi impian zaman kanak-kanak dulu..

  "ape barang projektor buat tunjuk video je,kalau dapat buat main game kan best" 

macam tu laa lebih kurang bisik hati kecil semenjak kali pertama kenal dengan projektor masa zaman sekolah rendah yang moden sikit lepas aku kenal mesin OHP..tapi hari ni impian tercapai..impian telah digapai dengan sempurna..bermaen game bola fifa 13 sambung dengan projektor lepas tu pancar dekat skrin putih..heaven sungguh..lega..wishlist ni tak ramai orang yang tahu sebab memang aku tak pernah kabo kat orang..lagipon kalau usulkan dekat parents pon,memang tak dapat laa..dapat maen emulator king dekat komputer pon dah kire nasib baik mase kecik dulu.

***ingat tu,esok jangan lupe bangun sahur


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

3 comments:

Sang Harima said...

Insyaallah. Selamat bersahur Mad.

jaya jr said...

selamat bersahur gok shafiq

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.2275
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog