Wednesday, November 11, 2009

report punye pasal

minggu ni da masuk minggu k-3 ntuk sem k-5 aku kt cfs uia ni..mcm biase laa,makin lame,makin bnyk keje yg nk kne buat..tutor,lab report,latihan dan mcm2 lg ah..smlm punye insiden,nk buat report chem satu j kot,tp ckit laa punye susah nk isi tmpat kosong dlm kertas putih jenama indah kiat itu..die punye eksperimen senang j,maen titration process j,report pulak yg susah..aku terpikir,adakah ini cara terbaik klo lecturer nk tlong student skor lebih???suda tentu jawapanye tidak sbb klo diorg(lect) nk tlong student,diorang bg markah terus,report x pyah anto..haha..
ckap psal report chem aku yg pertame bg sem ni,awal2 lg da ade masalah..aku ngn mmber2 buat experimen pon xde pkai manual..dgr cikgu punye explaination ckit2 pas2 buat..naseb baek smue nye berlaku dgn baek dab berjaye..dlm lab tu pulak,aku ade jumpe sorg mamat mane ntah..sibuk betol jage tepi kain pengeksperimen..die ingt student x pndai nk buat eksperimen..asyik2 komen tu,komen ni..da mcm makcik yg jual sayur kt pasar aku tngk..came on laa bro,kitorg xde laa teruk sngt bb eksperimen ni..da dr form 1 duk maen ngn alat2 dlm makmal ni..klo dah ade org mcm 2 dlm makmal,aku pulak rase akar serabut nk buat keje..
time nk anto report laa teruk ckit..sbb kali ni mmg brbeza ngn sem dlu..biase ade j org yg 'bermurah ati' bagi tiru report..tp time ni ntah knape,aku pon x tau,satu report pon yg dah siap x kunjung tiba di meja aku,mahupon meja rakan sekelas ku yg laen...nk xnk,aku kne b'usaha dgc care sndri aa..usaha yg kau buat ialah pegi j dkat blik mdm yg slalu org anto repeort,pastu ambik j satu ntuk dibuat rujukan..aku x pernah buat mcm ni slame ni,tp kali ni kire terdesak laa jgk..penting woo report tu..dh aa kne anto sblom pukul 5..pkol 2-4 pulak aku ade kelas..harapan yg setinggi gunung hancur begitu shj sbb xde satu org pon anto lg report tu..jam da tnjuk pkol 12.30..xkn aku nk tnggu smpai ade org anto report bru aku nk balik..jatuh aa standard ke'macho'an aku ni dduk lame2 kt situ..nk x nk,aku bla j sambil teman mmber2 aku pegi beli makanan kt cafe..pastu balik bilik terus..
petang tu jgk,aku ponteng kelas pkol 2-4 tu..aku tau x patot buat mnde 2,dh aa ustaz semangt j ngajor..tp nk wat cane kn..alasan sbb mmg nk siapkn report yg susah tu..haha..slpas lame berusaha,pkol 4 bru siap...lame gile...tp da lepas siap,lega laa kepala..tp siap2 pon,tngk report org jgk..data2 j aku kire sendiri..yg laen nasik lemak kopi o'..haha..baru aku tau ssh jgk ye nk wat siap report2 ni..
skang ni,cabaran makin bertambah dgn 1 tutor math+1 tutor physic+1 physic lab report+3 kuiz yg bakal menjelma minggu dpan..care universiti buat kuiz pon da laen..smua kelas ambik serentak..yg mATh j x kompem ag..klo yg komputer2 ngn physic3 mmg da kompem..bapk brutal..no mercy langsung kt student yg mcm aku ni..tp mcm biase,petang2 aku masih lagi turun beriadah kate tuan guru nik aziz nik mat ntuk jdikan bdn aku chat dan klo bleh semakin fit kot..supaya aku dapat bergembira dan menikmati hari ini,esok,dan kelak..pdahal dlm pikiran aku,amat berdebar=nervous ntuk habiskan sem terakhir aku kt cni dgn baik..haha..
da xde pape nk tulis,elaun pon blom masok,aktiviti pon blom bnyk,semoga kite dapat berjumpa lg di pos2 yg laen..akhir kate,majulah diri sendiri ntuk agama,bangsa dan negara...(",)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

1 comment:

sang harima said...

rilek Mat, buat kerja susah2 dulu, baru rilek2 kemudian hari... Beli surat khabar pakai duit dulu, baru baca surat khabar minum kopi.. haha