Skip to main content

juang dan ex-skulmate ku...

mlm smlm aku truskan jgk niat aku nk study...mnde ni xleh maen2..kne buat jgk..tp sblom aku stat study,aku lyan komik kartini karya oleh tembakau..satu aku da abis bace..yg smlm aku bce volume 2..kartini kembali..xbes sngt klo nk bandingkan dgn volume 1..da puas aku rse ngadap buku phy+math,aku pon jln2 g blik mmber2..jln punye jln punye jalan,aku smpai laa kt tmpat yg dituju..tp smue org..study jgk..aku pn jenguk2 j laa ape yg ptot..da puas aku duk kt c2,aku pegi smbung tinjauan mcm karam singh walia buat kt tmpat2 tercemar(aku buat kt tmpat2 yg dpenuhi ilmu) yg slalu ditunjukkan dlm buletin utama..aku pon tnye laa jgk kwn aku psal klas esok dan ape yg kne buat..tp smue 64 mcm da bres,cume ade laa yg x cmplete lg satu due mnde..tp ok laa pd x buat langsung..da xtau nk buat pe sngt,aku baring j atas meja study kt c2,bwah kipas angin yg umurnye aku pn x tau,tp masih berfungsi dgn baek..aku nyanyi la lgu sebijik due..kbtulan,aku bru j gigibirukan lagu dlm nset aku yg diambil dr hanset k800i incik otromen..smbil lyan2 lagu,aku jnguk blog aku yg x brape nk lawo ni..tp aku ttp suka dgn nya..aku pon klik dkat blog akuhalusinasi..usha la 2-3 pos..dlm 2-3 pos yg dbace,aku terbaca satu pos yg agak menarik gk kot..aku x pst lg,tp pos 2 psal couple kt plkn..aku sbg slh seorang yg terpilih ntuk program yg smpai skrang aku x terase impaknye tau laa jgk keadaan kt dlm sane..mmg rmai yg bercouple..mungkin nk isi mase lapang kot 3 bln kt sane..mmg xtau aa nk wat pe..dgn nsetnye die x bg..time weekend j dpat..bpak bosan..sbb 2 kot mmg galak b'couple..tp dlm yg aku bace blog mmber aku ni,yg terlibat mmber aku kot..mmg dunie ni kecik aje..atia???haha..tp b'dasarkn ape yg aku bce,mmg x kekal smpai ari ni dh kot..tp nk wat cmne,lumrah plkn mmg begitu..sukar ntuk dielakkan..tp aku berjaya elakkan dri aku dr smue itu..kerana aku adalah lelaki yg x pndai ayat bdk pmpuan..hahaha..

Comments

ariz azali said…
hope u add more picture to ur blog..
at least 1 pic per 1 post, confirm ur blog will be more interesting...
Ir.Izwan@Juang said…
koya mu x pandai ayat puang..
khantan2.
jaya jr said…
haha..ilek2ah juang..
aku mmg g2..
SHaFiQa said…
haha ada jugak cter psal plkn ni eh..(sori tergodam blog awk,sy suka khatamkan blog org malam2)

psal cple tu mmg rmai kn..kwn sy siap kne lmpar psir ngn KJ mse dting kat kolam tu hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka