Skip to main content

aku bukan tonggak..

aku bukan tonggak..tu j yg aku boleh kate..tp aku bertuah sbb sem k-5 aku kt cni,aku terpilih ntuk maen wakil kos aku..aku pon x tau mcm mne aku terpilih dalam kalangan rmai2 student yg ade dlm kos aku..aku duk kt bumi petaling jaya ni pon,hidup kait ngn bola j..dari laa masuk daftar,smapai laa skang ni..bola aje..dgn maen bola jgk lah aku ngn mmber2 aku mengeratkan ukhwah yg ade..mane x nye,dh maen ptang2 2 bermaen bersame,time pegi bola pon same2 jgk..smpai penuh kedai..slamat laa kedai2 kt kl ini besor2..klo x mmg sesak laa kedai sukan tu skali skale klo aku dan mmber2 pegi serbu..haha..

tp ni aku nk ckap psal tournament di mana aku terpilih untuk menjoinkan diri ke dalamnye..gembira nye bukan kepalang..x kisah laa aku bkn tonggak..sbb aku maen biase2 j..dlm team aku ramai lagi lebih hebat drpd aku..so klo aku x dpat sumbang kudrat,aku boleh sumbang pendapat mahupon moral..tp aku bernaseb naek jgk sbb ade laa pluang nk maen..walopon aku x skor dlm 2<1 full match,1 sub> drpd 4 match yg dilalui,aku trima j..tp spanjang aku maen 2 match tu,aku x lepaskn sebarang gol..walopon ape org laen nk kate,tp bg aku,aku da jln kn tugas sbgai pemain BKn tonggak dgn baek..kire ok laa tu kn??

tp bile smpai quarter,kem pasukan mcm celaru cket..ade laa masalah yg timbul di sebalik smue perancangn rapi yg dilakukan..tp masalh itu x timbul dlm team aku..ia melibatkan team laen..iaitu team yg bkal dihadapi..aku yakin,dgn masalah yg mereke hadapi,moral mereka akan down gile dan team aku dpat men lbih baek..tp smue 64 mcm x menjadi mlm tu..formasi yg dirancang pon x diaplikasi dgn baek..aku yg duk kt luo da bg pendapat cket2,tp x berjaye jgk..haha..ini laa manusia..kdang2 kite xsedar ape yg kite lakukan..sbb azali manusia itu mmg pelupa@alpa..sbb 2 laa kite kna saling ingat mengingati mcm ustaz dan ustazah aku slalu pesan tyme skola dlu..haha..penghabisanye,team aku kecundang walopon pd asalnye advantage berpihak kpd kami..haha..mmg heran dan sngt mengecewakan..haha..

ok laa,smapi cni aje laa aku nk pos..mnang klah adat pertandingn..ntuk teammate,penyokong,pengurus da pihak yg terlibat secara langsung@tidak,tahniah diucapkan walopon team kite pulang awal..assalamualaikum..

p\s:jgn terlalu kesiankan org laen kerana bile smue da berlaku,mungkin xde org nk kesiankan kt diri kite..renung2kn.

ni team bola engine..smue khantan2..aku berdiri paling kanan

Comments

sang harima said…
tahniah bro..
ok la tu smpai quater..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka