Skip to main content

terengganu lawan ATM

sejuk lawan panas


dengan harapan menggunung (tak pasti everest ke,kinabalu ke tapi dulu cikgu ajar klo kite berharap sangat-sangat,gunakan perkataan gunung dengan imbuhan 'meng' selepas perkataan harapan) semalam sekali lagi menjengah ke stadium niat nak tengok bola..bukan nak baling mercun dalam padang..untung jugak laa dapat port baik,wide angle..bawah scoreboard..scoreboard ni memang tempat yang orang berebut nak duduk..ade yang sanggup masuk pukul 6..tapi aku steady sebab dah ade kawan tolong cop kan tempat..kah3..

penyokong ATM bersorak bagai nak rak,tapi ade gol,aku bersorak jugak tapi takde gol..panas hati betol..dah laa duk dekat je ngan penyokong ATM,panas punggung jugak kene nganjing ngan diorang..tapi klo kene tangkap sebab gaduh kat stadium,tak ke bodoh..dah tak boleh minum air lepak warung lepas match..minum air lepas tengok bola tu dah memang prinsip budak-budak ni..kalau dengan kawan universiti macam Sang Harima,die suke pegi Wira Tomyam..kalau dengan kawan sekolah selalu pegi Restoran Cili Padi..

kesudahannye semalam aku tekad,last aku masuk stadium..selagi pengurusan bola sepak negeri terengganu masih di takuk lama,aku malas dah nak derma 10 hinggit duit tiket tu lagi..macam tak menghargai langsung semangat penyokong-penyokong yang pegi stadium..nak maen bola,maen bola,nak campur isu politik,jangan maen bola..

***tak sabar nak tahu harga tiket final Piala Malaysia ni berapa ringgit

Comments

Muhayat Ajwad said…
harga tiket final da tetap awal season lg
Chuu Muqhlis said…
awesome snap., sejuk vs panas..
Sang Harima said…
Amboi lawan Tentera. Tapi gambar Masjid.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka