Skip to main content

what???undi sekali lagi?

jeng jeng jeng,assalamualaikum..nak ucap selamat pagi jugak?emmm,boleh laa sebab dah lame tak update blog pagi-pagi macam ni..ni apa cerita tak abih pasai undi-undi ni?bukan ke semalam dah abih apa suma undi..ni tak,sampai tak penuh wall IIUM Online(group rasmi budak uia) ngan post-post baru..tak larat aku nak baca sume..

tilik punya tilik,nak kate ade masalah tu tak pasti laa,sebab hati orang,mane kite tahu..ustaz ustaz pon duk ajar suh bersangka baik..takpe laa,aku cuba husnuzon..tapi bile masuk bab kene re-election balik ni macam bodoh sikit laa..sebab ni election untuk kampus..bukan election nak pilih ketua kelas..anda tahu tak, bukan senang nak menguruskan undi dalam skala yang besar..keje gini orang tak buat 2 kali,sebab banyak buang masa,tenaga..semangat pon boleh luntur woi..walaupon kau upah 3 ringgit kupon makan,tu pon ade lagi yang tak mau pegi mengundi..dan aku agak,mesti takde bajet punye nak bagi kupon makan lagi untuk re-election ni..bile dah macam tu,ikut sifir mudah,memang tak ramai laa yang nak pegi buang undi yang dikhabarkan secara manual pulak tu..

cerita mudah jugak,tatkala pelajar disuruh bersungguh-sungguh dalam pelajaran,kenapa pengurusan tak bersungguh-sungguh dalam kerja diorang?kuno sangat ke sistem online UIA ni?dengan pre registration subjeknye bermasalah (server selalu down),tup tup e-voting system pon bermasalah jugak..yang dicanang-canang katenye nak capai taraf universiti penyelidikan..aku rase kalau macam ni,kene hold dulu matlamat nak jadi universiti penyelidikan tu..jangan sampai yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran..


***jangan sampai aku syak ade konspirasi dalam ni (noob)





Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka