Wednesday, September 26, 2012

what???undi sekali lagi?

jeng jeng jeng,assalamualaikum..nak ucap selamat pagi jugak?emmm,boleh laa sebab dah lame tak update blog pagi-pagi macam ni..ni apa cerita tak abih pasai undi-undi ni?bukan ke semalam dah abih apa suma undi..ni tak,sampai tak penuh wall IIUM Online(group rasmi budak uia) ngan post-post baru..tak larat aku nak baca sume..

tilik punya tilik,nak kate ade masalah tu tak pasti laa,sebab hati orang,mane kite tahu..ustaz ustaz pon duk ajar suh bersangka baik..takpe laa,aku cuba husnuzon..tapi bile masuk bab kene re-election balik ni macam bodoh sikit laa..sebab ni election untuk kampus..bukan election nak pilih ketua kelas..anda tahu tak, bukan senang nak menguruskan undi dalam skala yang besar..keje gini orang tak buat 2 kali,sebab banyak buang masa,tenaga..semangat pon boleh luntur woi..walaupon kau upah 3 ringgit kupon makan,tu pon ade lagi yang tak mau pegi mengundi..dan aku agak,mesti takde bajet punye nak bagi kupon makan lagi untuk re-election ni..bile dah macam tu,ikut sifir mudah,memang tak ramai laa yang nak pegi buang undi yang dikhabarkan secara manual pulak tu..

cerita mudah jugak,tatkala pelajar disuruh bersungguh-sungguh dalam pelajaran,kenapa pengurusan tak bersungguh-sungguh dalam kerja diorang?kuno sangat ke sistem online UIA ni?dengan pre registration subjeknye bermasalah (server selalu down),tup tup e-voting system pon bermasalah jugak..yang dicanang-canang katenye nak capai taraf universiti penyelidikan..aku rase kalau macam ni,kene hold dulu matlamat nak jadi universiti penyelidikan tu..jangan sampai yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran..


***jangan sampai aku syak ade konspirasi dalam ni (noob)






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com