Skip to main content

semangat di pagi selasa



foto oleh topeng perak unmasked dari page facebook nik abdul aziz nik mat(TGNA)

sesungguhnye,manusia-manusia di dalam gambar kat atas ialah manusia-manusia yang berfikir dengan waras..takde wayar shock..gambar dari facebook TGNA sempena majlis solat hajat dan ceramah perdana melawan fitnah di stadium melawati shah alam malam tadi..absolutely awesome..full of people..boleh lihat sendiri macam mane orang yang ikhlas datang..tiada apa yang dimahukan,tiada duit RM50 yang diberikan,cume nak same2 berdoa bersama orang2 yang baik moga dikurniakan pemimpin-pemimpin yang baik..

lagi satu,media arus perdana tu,jangan laa nak percaya sangat..sape ade internet,baek bace berita dalam internet..klo tak,jadi laa orang yang sentiasa tertipu..kah3..kat TV3suku mane ade nak tunjuk klo ade majlis camni..program realiti mengarut,konsert ade laa..kite klo tak bukak internet,mane laa nak tau..surat khabar utusan meloya lagi laa,silap2 haribulan,dikatenye pulak majlis ni tak dapat sambutan..padahal stadium tu,penuh gile..MasyaAllah!!!takbir,Allahuakbar!!!

***ade laa seorang teman bocorkan rahsia..rahsia tak rahsia,aku dapata tau,memang laa aku bengang..katenye tempat aku belajar ni ade team yang boleh trace kalau ade student pergi dengar ceramah-ceramah agama..habis terbantut idea nak pegi ceramah bob lokman..yang peliknye,nak track student pergi disko tak boleh pulak..susah nak cam lah,susah nak tengok style laa..klo dipikir pakai otak,baek laa makhluk-makhluk penjejak tu belajar cara nak tangkap student pergi clubbing..jangan lupe,hidup ni kena mati..kat dunia boleh la menyamar celah-celah orang bagi ceramah..tapi kat akhirat nanti boleh tau jugak..daripada khianat budak-budak pergi ceramah,baik khianat budak-budak pergi disko..otak ade pikir laa wei..geram pulak aku pagi-pagi ni..tak rock langsung..cit..


Comments

zikeryhassan said…
aku dulu suka gak pegi ceramah2 am gini. sekarang da jarang pegi da.
lama dah aku tak join ceramah politik ni, sgt bz...

disko lebih mulia dari ceramah bak kata orang kampung sana.hehe
jaya jr said…
zik:aku dok pernah pegi pon..leni je kot rase nak join..hehe

azhan:mase nak join tu ade pulak pengacau..sampah gile..zzz

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka