Skip to main content

jangan laa control sangat

da lame tak update blog,tapi tetibe je harini nk update kan..blog bicara selipar jepun punye pasal laa..tanye kat fesbuk aritu..haha..bile ade orang tanye,kene update laa sikit..bagi tande blog jhawerangers wujud lagi.cume tak brape nak aktif je..

alang-alang update terase laa pulak nak letak gambar sekeping..gambar minum air kotak susu penuh krim dutch lady tengahari tadi..haha..lunch ngn air kotak je kot..bajet tak makan nasik..padahal lepas tu melantak jugak..kah3..tapi papehal,nampak nombor pengunjung kat tepi tu naek jugak..maknenye ade jugak pelawat dalam keadaan tak update..alhamdulillah(rase macam nak update sokmo laa pulok,tapi jangan laa hebat sangat)haha!!!

musim exam pon da dekat,lepas exam boleh cuti..akhir kata,selamat maju jaya untuk semua!!!

nota:bengong rasenye klo bace surat khabar arus perdana pastu tengok berita kat TV tempatan..membazir duit bayar karen,membazir mase berjalan pegi kiosk beli paper..baek bace berita kat internet je..hahaha




Comments

zikeryhassan said…
zaman sekarang baca berita online je.
+dieabella+ said…
lame senyap...bertapa ktne?hehe
KABAKOGA said…
klu vote lagu muzik2 baru rokes...
jaya jr said…
zik:haha,betol dh tu.online je..

dieabella:ade,bertapa kat tempat mengaji..hehe

kabakoga:ok,kite tunggu muzik2 26..pastu final kite layan kat bilik macam aritu..
cikCOKLET:) said…
tudiaa minum ayakk kotak sorang2. ^^
jaya jr said…
air kotak kecik,tak cukup nak minum ramai2..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka