Skip to main content

reformasi

selamat petang para blogger..hari ni rase macam nak sebut REFORMASI je start pagi tadi..haha..lagi satu,KITA LAWAN TETAP,LAWAN..haha..tapi da sampai petang-petang ni ade mase sikit jom update blog laa kan..hari ni hari ahad,hujung minggu biase ramai blogger buat hal kat luo..kluo makan boleh,kluo snap picture cantik-cantik pon boleh,lepak ngn member-pon boleh..rasenye sebab tu laa,trafik macam down sikit klo weekend..

cakap pasal trafik,blog ni memang da tak ambik peduli sangat dah pasal trafik kot..sebab da agak lame tak brape nak aktif..so,stay calm and cool je..haha..

pagi tadi jugak ade download pasal DSAI,anwar ibrahim berucap kat perhimpunan puak-puak PKR kat taman melati,gombak,25hb aritu..jumaat baru ni laa..haha..cakap kejap FRU da nak datang menyibuk..takde permit laa,ape laa..permit HOTAK dia..point penting dalam tu,golongan muda kena jaga maruah diri..maruah diri bukan RM50..jangan sebab RM50,jadi puak2 pemuda @ alat perkakas orang laen..haprak nanti jadinye..

lagi pulak,esok ade ceramah ++ sembahyang hajat kat stadium melawati shah alam..panel yang ade TGNA@tuan guru nik aziz,tuan guru haji hadi,DSAI,lim guan eng..andai kate ade rezeki,ade orang ajak,memang rase macam nak join je..buat donno..kenape perlu buat donno,sebab malaysia sebuah negara demokrasi,tapi hanya pada khabar saje..tak caye???klo tak caye sudah..yang penting,kita ade akal,kita ade fikiran.lu pikir laa sendiri =)

ronggo warsito,chamang edan..jom maen bola..huh



Comments

zikeryhassan said…
politik? politikus? aku memang menyampah.
dyea irdina said…
x larat dah tgk politik melisia...dacing senget sebelah..huhuhu
jaya jr said…
zik:haha,politikus tu memang hal politik aa..tapi aku ni kategori pembangkang dh rasenye..sebab aku pembaca berita online..haha..utusan meloya,berita harian,metro, haram jadah semua..bab sukan je boleh harap..tu pon kadang2 tak brape boleh harap jugak..kah3

dyea:haha,dacing senget kite tolak bundle laa..baek tengok bulan xpon roket diangkasa..luas sikit mata..kui3
KABAKOGA said…
ade btol pende mu kabo tu mat,
kite ni pengguna ke,digune ke,
masih ada hak untuk memilih!!!
jom pilih!!!
jaya jr said…
haha,jom pilih kabakoga..kite kena tegas memilih dalam mase yang ade ni..kah3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka