Wednesday, October 28, 2009

uia-jangan pilih jalan hitam

sebermulanya sem kelima aku di sini,aku x leh nk comment ape perasaan aku kt uia..ari tu aku rase semangat nk stay uia mase aku pegi die punye konvo arituh..
tp skang ni duniA berubah..bile dipikir2 kan balik,hati aku jadi goyah mcm ade sesuatu yg menggoncang..seperti air milo yang dishake dlm shaker kt umah aku..slalu j aku dengar pendapat dari member2 psal universiti laen..ade yg aku dengar,aku ambik peduli,ade aku dengar saje2 sbb nk isi mase lapang..hahaha..maklumlah,slalu sngt di perkatakan..naek bosan pon ade..
uia ni pon satu,slalu j ade mnde yg buat aku bengang ngn beliau..time cuti tinggal brape ari j lag die da buat hal..aku nk cek result x dapT2..aku terpikir gk amende laa salah yg aku dh buat..nk kate ade saman,sekeping pon xde..tup2,time aku maen fesbuk,mmber aku bgtau result kne block sbb x cek out mase nk blik aritu..
aku x tau pulak uia dh jadik hotel satu bintang..announcement x dibuat,sekadar menampal beberape kertas hijau yg x berape nk menarik sbg pengumuman..mmg laa x rmai student yg tau ditambah mmg mlas nk ambik tau..bengom thap cipan uia..sblom ni x de laa pulak die nk bua cmtu..slalu j ambik kesempatan nk saman student yg al[a mcm aku nih..yg aku heran,bab2 saman ni laju j,kesalahan kecik pon ambik serius,bayor sane,bayor cini..tp diorang punye sistem pengurusan mcm kure2..lembap nk mampos..
nk dijadikan cite,aku tergolong dlm golongn yg x bernaseb baik sbb time registration,aku xde group..bkn aku sorg j,mmber2 laen pon rmai gk..terpakse laa buat add drop yg xpernah dilakukan sepanjang 4 sem kt cni..tp sem ni yg buat add drop rmai giler..duk dlm dewan tu j da mcm ikan sardin..klo skejap xpe,lame nk gile..aku buat dr 8 pg,pkol 5 petang bru siap..punye lah lame..air2 minuman pon x bg mase tnggu..klo ade mkn2 nk gk aku duk c2 lame2..gilo..nk bli tiket bola terenganu lwan selangor pon x lame cenggitu..
x lame pastu ade lg khabar angin,yg mmg x menggembirakan..x tau betol k x,kos yg aku ambik nih,nk dipanjangkn dari 4 tahun,jadik 5 tahun..lame nyer..aku x sanggup..asasi dh 2 tahun,dh merane..klo campur2 jadik laa 7 tahun ntuk grad..amende ni blajo lame2..laen laa klo nk jadik doktor,ambik medic..yg jadik lame blajo 2 sbb ade j mnde2 sampingan yg aku rase dh x perlu sbb menyerabutkn idop aku j..bodo2..aku tau,mmg kene blajo smpai liang lahad,tp klo dh pressure nk wat mnde..idop pon x heppy...aku harap mnde ni x betol..sbb aku pon mlas nk pikir2 psal nk pindah2 unievrsiti..klo dh trok sngt,aku terpakse pikir laen aa..
oleh itu,kt sape2 yg nk masuk u nanti,pikir sebaiknye..klo nk msuk uia dgn hati gembira,disarankan jgn ambik kos yg aku ambik..bikin pening kepale aje..ok laa,aku pon ade kerje laen nk buat..len kali aku pos lagi ape yg patot..asssalamualaikum..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

1 comment:

sang harima said...

sabar2.. bnyk2 berdoa..