Skip to main content

uia-jangan pilih jalan hitam

sebermulanya sem kelima aku di sini,aku x leh nk comment ape perasaan aku kt uia..ari tu aku rase semangat nk stay uia mase aku pegi die punye konvo arituh..
tp skang ni duniA berubah..bile dipikir2 kan balik,hati aku jadi goyah mcm ade sesuatu yg menggoncang..seperti air milo yang dishake dlm shaker kt umah aku..slalu j aku dengar pendapat dari member2 psal universiti laen..ade yg aku dengar,aku ambik peduli,ade aku dengar saje2 sbb nk isi mase lapang..hahaha..maklumlah,slalu sngt di perkatakan..naek bosan pon ade..
uia ni pon satu,slalu j ade mnde yg buat aku bengang ngn beliau..time cuti tinggal brape ari j lag die da buat hal..aku nk cek result x dapT2..aku terpikir gk amende laa salah yg aku dh buat..nk kate ade saman,sekeping pon xde..tup2,time aku maen fesbuk,mmber aku bgtau result kne block sbb x cek out mase nk blik aritu..
aku x tau pulak uia dh jadik hotel satu bintang..announcement x dibuat,sekadar menampal beberape kertas hijau yg x berape nk menarik sbg pengumuman..mmg laa x rmai student yg tau ditambah mmg mlas nk ambik tau..bengom thap cipan uia..sblom ni x de laa pulak die nk bua cmtu..slalu j ambik kesempatan nk saman student yg al[a mcm aku nih..yg aku heran,bab2 saman ni laju j,kesalahan kecik pon ambik serius,bayor sane,bayor cini..tp diorang punye sistem pengurusan mcm kure2..lembap nk mampos..
nk dijadikan cite,aku tergolong dlm golongn yg x bernaseb baik sbb time registration,aku xde group..bkn aku sorg j,mmber2 laen pon rmai gk..terpakse laa buat add drop yg xpernah dilakukan sepanjang 4 sem kt cni..tp sem ni yg buat add drop rmai giler..duk dlm dewan tu j da mcm ikan sardin..klo skejap xpe,lame nk gile..aku buat dr 8 pg,pkol 5 petang bru siap..punye lah lame..air2 minuman pon x bg mase tnggu..klo ade mkn2 nk gk aku duk c2 lame2..gilo..nk bli tiket bola terenganu lwan selangor pon x lame cenggitu..
x lame pastu ade lg khabar angin,yg mmg x menggembirakan..x tau betol k x,kos yg aku ambik nih,nk dipanjangkn dari 4 tahun,jadik 5 tahun..lame nyer..aku x sanggup..asasi dh 2 tahun,dh merane..klo campur2 jadik laa 7 tahun ntuk grad..amende ni blajo lame2..laen laa klo nk jadik doktor,ambik medic..yg jadik lame blajo 2 sbb ade j mnde2 sampingan yg aku rase dh x perlu sbb menyerabutkn idop aku j..bodo2..aku tau,mmg kene blajo smpai liang lahad,tp klo dh pressure nk wat mnde..idop pon x heppy...aku harap mnde ni x betol..sbb aku pon mlas nk pikir2 psal nk pindah2 unievrsiti..klo dh trok sngt,aku terpakse pikir laen aa..
oleh itu,kt sape2 yg nk masuk u nanti,pikir sebaiknye..klo nk msuk uia dgn hati gembira,disarankan jgn ambik kos yg aku ambik..bikin pening kepale aje..ok laa,aku pon ade kerje laen nk buat..len kali aku pos lagi ape yg patot..asssalamualaikum..

Comments

sang harima said…
sabar2.. bnyk2 berdoa..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka