Friday, October 9, 2009

cuti sem ku yg biase2 j...

assalamualaikum..kwn2 yg duk kt umah,cmne cuti???ok x???pejam celik,pejam celik,aku da stay kt umah 4 hari da..x tau laa mnde yg aku wat kt umah spanjang 4 hari ni..ari tu smapi2 j aku trus on9...x ckap bnyk..org pon mmg xde kt umah sbb ma ngn abah pegi ngajo,adik2 sume pegi skola..yg ade kkak aku j kt umah..tu pon mmg ssh nk bgun tdo awal pg2..area2 pkol 10 bru nk trun..aku bkn on9 ape sngt,tp skang ni bleh ckap yg aku ngah addicted ngn facebook..social network ni special cket klo nk banding ngn yg laen..klo dlu time skola2,lpas2 spm,duk tergilakn friendster,tp lpas ade mnde alah bernama fesbuk ni,mmg x terjenguk frenster tuh..dgn kuiznnye yg ntah pape,shoot out yg mcm2 jenis dan snang cite,mmg intresting a..

msuk ari kedua,tangan da teringin nk pegang stereng kete..kt umah aku,ade satu j kete reserve..kereta charade lame..mase aku skola rendah lg abah aku beli..tp x tau nk pegi mane ,jadik aku pon on9 dlu skjap,pastu buat rutin harian,beli surat kabor..kedainye dkat aje,tp da sbb nk bwak kete,pusing dlu ikut jln jauh cket,ambik2 angin pagi dlu,bru lalu dpan kdai newspaper..beli laa,xmhal pon..1.50 j kot..umah aku slalu beli berita harian..klo kt hostel slalu beli kosmo sbb ade harge ntuk dak2 u,70 sen..klo nk beli metro mintak maaf bebanyak laa ye..x minat sbb ade2 j penambahan citer..kdang2 2 melebih2 pulak..muke depanye pulak,ngalahkan berita utama..da siap beli paper,x tau nk wat pe..nk sarapan xleh sb puase 6..kt umah aku smue org puase 6..x bes aa klo x join sbb xde org masak jgk time lunch..puase laa same2..hari tu,aku on9 ngn tido j..smpai laa bukak puase berhidangkan homemade char kuey teow..mkn laa dgn sepuas hatinye..

keesokkannye bru aku pegi round bandor sbb aku mmg da jnji ngn shabat sebilik ku yg baru balik dr exam muet,ahmad..pegi bandor ari tu mmg dgn tujuan yg jelas..aku nk autor jeans aku ngn autor baju palah torres..ntah mcm mane,kkak die bli baju raye kt die aritu,tp terlebih besor pulak..ade laa kedai yg sedia menerima baju tersebut..bhgian sluo aku snang j sbb kt bastand tu ade berlambak2 kdai yg autor sluo..aku pon da ade satu kdai yg aku slalu pegi..da anto,tauke tu kate dtang ambik pkol 3..lalu aku dan ahmad mati akal ntuk menuju k mane slpas itu..lpas tu jgk aku ade rase bengang ngn penjual2 topup..sbbnye,klo nk topup 5 rinngit dan kebawah akakn dicas 50 sen..50 sen????bnyk tuu..si ahmad ni pulak,time shop keeper tu bgtau cm tu,teraba2 carik duit 50 sen sbb die nk topup 3 inggit j..kebetulan pulak,aku da gune syiling aku time nk byor parking td..naseb baek ade sorg makcik kt tepi ahmad yg bru lpas topup,bg die 50 sen..ahmad pulak trus ucap tq..lalu terlintas lah di fikiran ku,x sie2 kerajaan wat kempen 1malaysia..hari tu mungkin hari ahmad,esok luse mungkin hari aku pulak..lpas tu bru kami lepak kt cc..ahmad pon pegi cc sbb nk berfesbuking..aku pon x pham..hbat sangat k fesbuk ni aa???las2 kitorang maen fifa09..multiplayer,ahmad menang skali,aku menang skali..dh setel smue,aku blik umah trus..tido..

tyme hari jumaat pulak,umah aku ade wat mkn2 ckit..ntuk mk sdare aku ngn family die..sbb raye ari tu kn aku ngn family raye kt trg shari j..so,sbb nk jemput jgk mk sdare aku ni raye,buat laa mkn2 ckit ntuk die dan keluarge nye..boleh laa than..mama aku buat laksa ngn sate j..lg pon,raye masih ade..cume kemeriahan nye dh x terase sngt..lagu kt radio pon dh hampir xde,crite kt tv lg aa..hari ni,yg ade pon cume cite lemang si bujang sepah..lawak gile..mmg x slah diowang jadi juare raja lawak tu..aku da tngk cite tu bnyk kali pon,bleh gelak2 lg..hahaha

k laa,smpai c ni j update aku ntuk 4 hari pertama cuti semester 4 ni..ntuk kwan2,klo len kali umah aku ade wat mkn,aku ajak aa korang smue datang yep..wassalam..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

No comments: