Wednesday, October 7, 2009

istimewa lpas exam ..

z+z=2z,nya pastu awek seteksi dgn diorang..


seperti yg dijanjikan,post kali ni nk ckap psal 1st experience pegi ice skating..nk mule dari mne ek??nk di jadikkan laa pos ni,sebenonye da lame jgk laa aku usha2 pasal esketim ni..mse short sem dlu dah ade pegi pusing2 kt sunway..tp time 2 elaun xde,so xleh laa nk main..dan lpas tu pulak,ade laa jgk kawan slalu duk ajak pegi maen mnde alah tu,tp minat pulak da kurang..yg semangat nk pegi pon x sbulu ngn aku,mmg aku lg x smangat nk pegi..tp yg lpas exam bru ni laen cket..habis exam,mule2 kwan aku kt blik abc123 ajak dlu..sbb aku ngn diorg pon xtau nk pegi jln 2 kt mane..bile aku pon da termakan pujuk rayu diorang,aku pon terus bergegas pulang k blik aku di abc120 lalu membangunkan mmber aku yang mukenye look alike dgn sorg lecturer di situ..di pon x ckap bnyk,dgr rmai mmber nk pegi,terus salin baju..same laa dgn jira mubin tp terpaksa ditepon sbb xde kt blik..

time tu da dkat nk zohor,so kitorang mkn dlu,pastu smayang,then trus gerak pi sunway..kua mcm biase ikut laluan masjid..bkn pe,sbb security gad kt situ x leh blah,sbb diorg punye thap ke'strict'an diorang x leh dijangka..ade kalanye ok,ade jgk x..mcm biase,skang ni tambang bas pon lbih kurang mcm teksi,maka teksi adalah 1st choice kerana ia lebih pantas dan tuntas..tunggu teksi x lame,dlm 5 minit lbih kurang,brenti laa satu teksi..drebar nye india..bg aku pemandu india ni kdang2 kerek ckit..suke tipu harga,tp yg ni laen,punye laa bagus..mcm2 disembangkan oleh beliau bersama kami..pdin macho duk depan,aku duk kt tengah,fashli kiri,jioe kanan..10 minit pastu j da sampai..hbat kn??dkatnye tmpat kitorang ngn sunway..

teksi da bayar,glove da ade,lupe pulak,stokin x bwak..adoyai,excited sngt nk pegi katekan,kne bli lg..pdahal kt hostel punye laa bersepah stokin atas rak..nsib bek pasaraya besar giant membantu,tp giant kt situ x besar sngt..ade k ptot jual stokin 99 sen..mmg laa kitorang x teragak2 ntuk membelinye tanpa rase segan dihati..xkn nk bli satu sorg kot,jdik sume yg xde stokin,kumpulkan skali dan byor skali.hahaha..bli 5 pasang..thap kenervesan makin tinggi sbb slame ni duk kutuk,duk gelak j dari atas tngok org jatuh la,berpusing2 la kt dlm kandang yg dilitupi ais t'sebut..da smpai kt kaunter,bayor 13 hinggit sorang,pkai tag,ukur kaki,ambik kasut pkai dan ready nk maen..waaaaaaaa..excited bile ba*i..haha..ingtkan aku ngn group aku j ade kt situ..upenye rmai lg dak2 uia kt c2..saranan di sini menyatakan uia patut mmbina sebuah datarn ice bg memudahkan studentnye maen iceskating..yg dgn awek pon ade,dgan mber pon ade,sorg diri j xde..gelanggang dibuka jam 3 petang..aku pon dgn mmber yg 1st time try,bermain laa..gerak sane,gerak sini..langgo2 org pon ade..maen mnde nye,duk pegang kt tepi2 dinding..licin nk mampos..ingtkan senang..rase mcm da meluncur,tp bdk2 laen tngk kite mcm berjalan,punye laa lawak..tp nk wat cmne..pusing 2-3 round,boleh laa..org laen selit-menyelit,aku pulak slide-menyelide..xpatot2..skate pon slow2 j..mne x nye,dlm slow2 2 pon da terjatuh..tp xpe laa walaupon dlm ati terase jeles jgk tngk org laen da pandai maen..hihihi..

sesi pkol 3 ditutup pkol 5.00..smpai stakat tu,boleh kate smue yg baru blajor da bole skate kot..cewaaahh..klo xbleh x tau aa nk kate ape sbb awang goneng ngn shukri AR bersungguh gile..lpas rehat ntuk smayang asor kejap,minum2 ckit,sambung maen lg..time ni laa ade aku jatuh teruk cket sbb xpndai nk break..x sakit,cume sengal dan lebam di lutut..haha..dak2 laen maen smpai pkol 7,tp sbb aku nk naek bas malam nye,aku pon gerak awal cket laa dlm 6.30..motifnye,palah torres duk menunggu kepulanagn aku kt blik sbb da janji nk gerak same2 pegi stesen..kt las2 sblum aku gerak tu laa smpat jgk ambik gmbar skeping due..rugi jgk rasenye 1st time pegi xde ambik gambor..hajat nk ambik gmbor sorg2,tp sukar sbb bdk2 ni pon photogenik,pantang tngk kamera..

ni smue muke yg bru blajo maen..hihihi
ni gabungan yg pndai maen ngn baru maen..muahaha

da,ckop smpai di sini..walaupon ice skating ni meletihkan,dan wat kaki aku melecet,tp still mnyeronokkan..kwan 2 yang blom maen,pp kiki,palah torres,che'er,chamakh,ilpaan,jepah keeper,sang harima jgn risau sbb 6t bile da bkak sem baru akan ku ajak kamoo smue ntuk ke sane..klo xmau jgk akan ku pakse..hahaha..wassalam.

perhatian:dgn ini juga diberitahu aku blom lg smpai tahap addicted..juz skating 4 fun
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

Danial said...

caya ah mat..good stories..haha~mR.D~

jaya jr said...

hihi..tq nya..

biEyL said...

t next time jum iceskating lg~

jaya jr said...

kay2..tngk keadaan..hihihi