Tuesday, October 6, 2009

selepas raye..

bertemu kembali dlm edisi khas selepas raye..aku raye taun ni 4 hari j..kt terengganu shari,pas2 kt kg johor 3 hari..tup2 da kne blik pusat asasi sbbnye nk ambik exam..psal exam ni pon satu hal yg buat aku rase bengang ngn pihak universiti..dah laa dtang exam awal skali,blik pulak pling lmbat..mcm sial j..tp exam pon da slesai,kire xpe laa..bnyk jgk kertas2 exam yg x brape nk tebal,dipenuhi soklan2 yg mencabar jiwa dan raga dilunaskan oleh aku dan member2 laen dgan jaya nya..exam ni laen cket sbb biase x study kt blik study..tp ntuk exam ni trase nk join keri sbpi,che'er comel,danial badak,falah torres,jira mubin dan rmai lg di sane..

bile da lpas exam,(pdahal ept speaking ade lg)smue da buat kepale sndiri..yg nk kuo pegi,kuo,yang nk lyan movie,ngadap laptop 24 jam..jadual harian pon da betukor..siang mengantok,mlm berjaga mcm nenek si bongkok 3..maybe sbb nk tlong pak gad ngn mak gad yang sedang tido kt pos2 diorg kot..

hari pertame lpas exam,lepak2 dlm blik j dlu sbb letih study..mne x nye,2 paper maut berderet..mule2 math,pas2 chem..aku ni mse midsemnye x ok sngt result..so kne la bersemangat ckit..klo x,x pasal2 kne kluo u nnt..masuk ari kedua ,da ramai kluo outing,dating n mcm2 lg..ari tu aku pon termasuk laa dlm golongan yg kluo tu tp bkn dating..bersame 3 org mmber yang lain..name x disebutkan disini sbb diorang ni pemalu,tp handsome..muahahaha..x g mane2 pon..sekadar window shopping kat mid valley..nk kate loaded,x sngt kot..tp ckup laa nk mkn nye..ari tu punye baik,sasaran2 ntuk menjamu perut2 yg lapar ditargetkan kat 2 kdai yg agak famous laa antare bdk2 u..big apple ngn domino's pizza..perghh,gembira perut kami mkn mkanan2 tersebut.hihihi..ni ade laa ckit gambor mkanan j..mkanan xde..klo nk tpn aku..hahaha

mase hari k-3 tu ade mmber ajak pegi openhouse..bkn 1,tp 2 openhouse..dilema jgk seketika itu..walhal satu rumah mmber,satu rumah sedare mmber..mane satu patot pegi???aku rase aku da buat keputusan terbaik,jadik aku pon bolos saja k rumah mmber aku yg sorg tu..bleh than jgk jauh nye..kt rawang..satu mnde yg aku rase kurang bes ntuk ke sana sbb kne naek ktm yang lembab mcm kure2 serta dipenuhi rmai org..kdang2 lbih teruk berbanding ikan sardin dlm tin b'jenama cap ayam..tp bile da smpai sane,mmg laa bes..dapt mkn2,sembang2 ngn mmber yang blajo kt kordan..die bru blajo sane stahun,tp pengalaman dh mcm org lame kt sane..open house tu pon sederhane j..chatting laa kami smue dari pkol 3 smpai pkol 7..tu pon ade lg yg blom disembangkan..ble smpai time nk blik bapak mmber aku yg bername mursyid ni tolong laa nganto kan kami k stesen ktm rawang..daa laa die da bg bekal buat blik hostel,nk bg lg duit raye..katenye buat tambang blik..kami 3 org sepakat tidak menerima wang tersebut dgn menyatakan kami datang ntuk berjumpa beliau dgn ati yg ikhlas..bile da smpai hostel,mkanan2 pon da d bagi2kan ngn ahli dorm maka selesai laa disitu ntuk hari k-3..

masuk ari k-4,poket da rase mcm nk kering kontang j,tp duit masih ade..so,ari tu dduk lpak2 j..maen game,tngk crite,mkan2,tido2..siang tu kne tido sbb mlm tu pkol 11 ade match liverpool ngn chelsea..mlm tu jgk laa aku rase kecewa sbb liverpool klh..sbb tu aku x nk tulis pape psal perlawanan tersebut..ditambah pula aku mmg fuck drogba hitam yg gile babi bile berlari dan kuat berlakon mcm hero hindustan yg xbrape nk hensem..

time hari k-5 ni laa bes cket..ade laa mnde bru yg aku buat dlm hidup aku..1st time laa katekan..tp pg tu ade test speaking dlu..boleh laa buat walaupon ade laa part2 yg sangkut2..ari yg bertarikh 5 oct 09 tu,aku pegi iceskating..tp psal ni akan diposkan di pos yg sterusnya..hihi..

akhir kata,slamat bercuti ntuk mmber2 uia,ade umur,jmpe lg sem dpan dgn wajah baru,semangat baru,penampilan baru dan laen2..las skali ingin juga diselitkan selamt maju jaya..peace(",)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

No comments: