Skip to main content

kami pergi ke melaka

          kami buat trip ke melaka 2 hari 2 malam weekend lepas..biase konvoi pegi mid valley,timesquare..kite cari kelainan sikit kali ni..konvoi pegi melaka..ade orang tanye,pegi dengan sape?senang jawab,pegi ngan sek GATEM..walaupon tak semua yang pergi,tapi mane yang ade ni cukup lah..part penginapan dah setel awal-awal sebab duk rumah kawan je..butep ade umah kat melaka..2 tingkat lagi..siap ade pasar malam lagi..haha.bab pegi jalan2 ni,kite biarkan gambar yang berbicara :) gambar dekat A'famosa sikit,bandar hilir sikit,asam pedas batu berendam sikit..yang laen tu dah upload kat fesbuk je..












Comments

[k]o{q}i[n] said…
terbaek boh...

lama x g konvoi reramai..
:: Mrs.Eady :: said…
gambar terbaek okey!!cantikkk :)
eh p melaka, seronok kan melaka? kampung kedua sy selepas perlis. huhu
jaya jr said…
koqin:haha,seje bosan2 duk kat kolumpo ni

mrs eady:hihi,terima kasih
Yuni Aisyah said…
I love melaka...rindu nak kesana lg.....lawa2 pic suke..:)
nurul cHempaka said…
berapa entry fees afamosa?
jaya jr said…
yuni:haha,best jgk laa..btw TQ

nurul:rm40 skali ngan makan tengahari..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka