Skip to main content

[gambar] sekitar Konsert Nusantara

          semalam,malam jumaat..lame jugak duk flip flop hati dan perasaan..sama ada nak pegi ke tak,nak pegi ke tak..biase laa,hati manusia,suke barang free je..bile masuk part kene keluar duit,dah jadi slow sikit..tapi takpe lah,pikir punye pikir aku pegi jugak..Konsert Nusantara bersempena pesta konvokesyen UIA..padahal tak pikir mane pon sebab petang tu berkejar maen futsal ngan budak satu course,balik pukul 7.30 mandi, solat pukul 8 dah tercegat dekat dewan tempat nak buat konsert.

          kebetulan,ade gambar masuk dalam skrin mase cameraman duk pusing-pusing kamera die..ade kengkawan yang duk belakang duk tingkat atas kate aku duk seat VIP..padahal tak pon..aku beli tiket silver je..tapi rezekinye dapat duk dekat depan sikit..boleh laa masuk dalam skrin cameraman tu..dan seronok jugak laa snap-snap gambor..nasib baek ade bawak lens panjang..hihi.. keseluruhannye Opick best nyanyi 8 lagu,Edcoustic best,Hafiz Hamidun nice dengan zikir terapi,Ezad best dengan Jesnita nye..










***tapi yang lagi seronok,makwe ramai gile pegi konsert ni..lelaki tak ramai,biase-biase je *jangan marah*

Comments

cimöt said…
awek2 mmg suka laa pon...
mizsfatima said…
nic pic... sy pun ada dtng n dpt seat depan stage. boleh sy minta izin untuk share pic nie kat blog sy. nti sy krdtd kat awk boleh.
jaya jr said…
cimot:haha,itu laa pasal..tahan mate je laa..tapi kadang2 terlepas jugak

muszfatima:oo,boleh je..takde masalah :)
mizsfatima said…
tq..photog trganu jgk eh... nice to know u. satu negeri rupanya
nurul cHempaka said…
weyh..jelez la tym aku ada kt uia takde retis famous2..huhu
jaya jr said…
miszfatima:haha..OK!

nurul:haha,menipu je..2 tahun duk sini ni ramai je artis datang UIA..saje tak nak pergi la tu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka