Skip to main content

makan di Seoul Garden KL Festival City


makan seoul garden..1st time masuk sini.dekat je ngan kampus aku ni haa..dalam KL Festival City,Danau Kota..mulenye plan nak makan Mekdi je ngan kakak aku dengan suami die..tapi las-las sebab die yang terlebih lapor dari aku,plan pon ditukar ke sini..nak kate murah tu tak de laa murah sangat..RM26++ kot untuk lunch..tapi affordable laa sebab die makan style buffet..melantak sepuasnye kat dalam sampai pukul 4..tapi untuk sape-sape yang makan cara hardcore laa..tapi tak rase nak ambik gambar banyak-banyak mase makan tadi sebab macam culture shock sikit jumpe makanan minuman terlebih banyak..haha

***lagi untung makan kat sini berbanding makan tutti frutti..full house perut tu jadinye..makan harini,sampai esok tak makan pon takpe..pesanan penaja,klo bawak awek jenis diet memang rugi besar laa..

Comments

Anonymous said…
ahaahahaha...xde gmbr makanan ke XD
jaya jr said…
gambar makanan takde..haha..jahat x?
Anonymous said…
ceh...stakat tempek gmbr ko sbijik baek xyah...hahaha... aku lg jahat XP
jaya jr said…
haha..ni bukan gambar aku laa..ni gambar kawan aku

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka