Skip to main content

lagu ni ke yang kene banned?

nak dengar lagu tu dengar laa,tapi yang baik dijadikan teladan,yang buruk dijadikan sempadan..kan setiap rakyat malaysia diwajibkan pegi sekolah..dah tu ape guna pegi sekolah klo mende-mende mudah antara baik dan buruk pon tak boleh nak beza..dah laa lepas tu pegi masuk universiti pulak..yang pegi banned pon satu hal,banned kot mane pon aku tak tau sebab bile aku bukak radio ade je yang play lagu ni..masalah nye bile dibanned,makin ramai yang mencari sebab nak tau ape isu lagu ni..nasib baek budak kecik tak sampai tahap pandai nyanyi macam lagu pencinta wanita dulu-dulu tu


***aku bukan orang seni

Comments

zikeryhassan said…
lepas aku dengar kau nyanyi, baru aku terasa nak lari dari rumah. bhaha
jaya jr said…
haha..mu nk lari ke zik?haha..xdok hal nye lah..bukan ke mu lari ke besut doh leni?
[k]o{q}i[n] said…
sedak boh sore demo... :p
jaya jr said…
kawe nyanyi dalam bilik je..bukan geng karok..haha
Eyka said…
sedap dy nyanyi..amboi! haha:P

ajar main gitar boleh? :P
Chuu Muqhlis said…
suke petikan gitar tu :)
warna kata said…
lagu ni kena banned sb dia cm bg galakan muda mudi lari dr umah demi kasih..
klu mak ayah bg kawen awal mgkin xwujud lagu ni..
kesimpulan: mak ayah silalah bg anak mereka kawen awal

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka