Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

RM5 di tahun 1999 kalau tak silap

hai,selamat hari khamis..wuwuwu..exam da nak dekat..rase cuak da mula wujud sedikit demi sedikit..adrenalin dalam tubuh makin laju meluncur dalam salur-salur darah..hehe..tapi sebab umur aku da dewasa,aku buat-buat layan je..kamon laa..da (21-7=14) tahun kot hidup bergelumang ngan exam..dari darjah 1 sampai laa masuk U sekarang ni..tidak boleh dielakkan sama sekali sebab sistem pemerintahan negara kita memerlukan exam untuk grad,lepas tu cari kerja mantap2x..tapi ade je orang berjaya walopon die tak exam..keje kat kampong pon da boleh bikin wang masyuk.sebab tu orang negori paling-paling malas orang kampung die,die pegi motong gotah.haha..harge getah mahal kot..klo kat johor ramai tanam pisang tak pon ubi..sebab orang kat sana suka makan kerepek..macam contoh setiap kali aku balik kampung umah nyai aku,bukak mate pagi2 je da boleh pekena kerepek sebelom pekena sarapan..ubi keledek ade,pisang ade,keladi ade..macam-macam ade..sebab stok die banyak..bukan nak kate nyai aku ni jual kerepe…

semangat di pagi selasa

foto oleh topeng perak unmasked dari page facebook nik abdul aziz nik mat(TGNA)
sesungguhnye,manusia-manusia di dalam gambar kat atas ialah manusia-manusia yang berfikir dengan waras..takde wayar shock..gambar dari facebook TGNA sempena majlis solat hajat dan ceramah perdana melawan fitnah di stadium melawati shah alam malam tadi..absolutely awesome..full of people..boleh lihat sendiri macam mane orang yang ikhlas datang..tiada apa yang dimahukan,tiada duit RM50 yang diberikan,cume nak same2 berdoa bersama orang2 yang baik moga dikurniakan pemimpin-pemimpin yang baik..

lagi satu,media arus perdana tu,jangan laa nak percaya sangat..sape ade internet,baek bace berita dalam internet..klo tak,jadi laa orang yang sentiasa tertipu..kah3..kat TV3suku mane ade nak tunjuk klo ade majlis camni..program realiti mengarut,konsert ade laa..kite klo tak bukak internet,mane laa nak tau..surat khabar utusan meloya lagi laa,silap2 haribulan,dikatenye pulak majlis ni tak dapat sambutan..padahal stadium tu…

reformasi

selamat petang para blogger..hari ni rase macam nak sebut REFORMASI je start pagi tadi..haha..lagi satu,KITA LAWAN TETAP,LAWAN..haha..tapi da sampai petang-petang ni ade mase sikit jom update blog laa kan..hari ni hari ahad,hujung minggu biase ramai blogger buat hal kat luo..kluo makan boleh,kluo snap picture cantik-cantik pon boleh,lepak ngn member-pon boleh..rasenye sebab tu laa,trafik macam down sikit klo weekend..cakap pasal trafik,blog ni memang da tak ambik peduli sangat dah pasal trafik kot..sebab da agak lame tak brape nak aktif..so,stay calm and cool je..haha..
pagi tadi jugak ade download pasal DSAI,anwar ibrahim berucap kat perhimpunan puak-puak PKR kat taman melati,gombak,25hb aritu..jumaat baru ni laa..haha..cakap kejap FRU da nak datang menyibuk..takde permit laa,ape laa..permit HOTAK dia..point penting dalam tu,golongan muda kena jaga maruah diri..maruah diri bukan RM50..jangan sebab RM50,jadi puak2 pemuda @ alat perkakas orang laen..haprak nanti jadinye..l…

best friend don't fall each other

selamat pagi semua..sebagai seorang pengupdate blog tak tegar yang ingin kembali berblogging macam biase,jalan paling mudah ialah blogwalking..haha,tapi pagi ni,aku tak nak pilih jalan tu sebab aku nak pilih jalan laen..pos entri..kah3..pos je laa ape yang patot..disebab kan aku ni ramai kawan,rasenye pagi ni kita cerita pasal kawan sudah..korang mesti ade kawan kan..ribu-riban pon boleh cecah..macam-maacm jenis kawan boleh wujud atas dunia ni..kawan sejati lah,kawan makan kawan lah,kawan karipap instead of kawan karib dan macam-macam jenis kawan lagi laa..klo takde kawan,kompem rase cam hampeh je kan..nak nak maen takde teman,nak sembang,nak ke masjid,nak solat berjemaah dan tak leh blah,trend budak-budak zaman sekolah sekarang,teman memonteng sekolah..daripada memonteng kelas ngn memonteng sekolah,memotong getah lagi baek kot sebab harga getah mahal skang ni..hahabest friend dont fall to each other..tapi klo korang nak suka kat friendstop tu,takde masalah,butang like sentiasa ade un…

jangan laa control sangat

da lame tak update blog,tapi tetibe je harini nk update kan..blog bicara selipar jepun punye pasal laa..tanye kat fesbuk aritu..haha..bile ade orang tanye,kene update laa sikit..bagi tande blog jhawerangers wujud lagi.cume tak brape nak aktif je..

alang-alang update terase laa pulak nak letak gambar sekeping..gambar minum air kotak susu penuh krim dutch lady tengahari tadi..haha..lunch ngn air kotak je kot..bajet tak makan nasik..padahal lepas tu melantak jugak..kah3..tapi papehal,nampak nombor pengunjung kat tepi tu naek jugak..maknenye ade jugak pelawat dalam keadaan tak update..alhamdulillah(rase macam nak update sokmo laa pulok,tapi jangan laa hebat sangat)haha!!!

musim exam pon da dekat,lepas exam boleh cuti..akhir kata,selamat maju jaya untuk semua!!!

nota:bengong rasenye klo bace surat khabar arus perdana pastu tengok berita kat TV tempatan..membazir duit bayar karen,membazir mase berjalan pegi kiosk beli paper..baek bace berita kat internet je..hahaha




5 wonderkid bukan bola

inilah gabungan 5 wonderkid..belasah kt youtube lepas ade member share kat fesbuk..haha..memang 5 bintang jugak laa budak2 ni..aku pon tak mampu kot nak buat camtu..memang kene praktis lebih laa pasni..cume skang ni siubk sikit..nak update blog pon tak sempat..jangan kate nak update,nak bukak pon susah..haha..

papehal,jaya jr masih belum bersara dari alam blog.tunggu ade cuti pasni boleh laa aktif balik secara melampau-lampau..huhu..tak sabar-tak sabar..