Skip to main content

mid sem yg final

aku mase kt kg parit perpat ari tu..bes3

alhamdulillah,da lepas midsem aku ntuk sem k-5 nih..rase mcm bes j..x tau knape sbb mmg aku rase cukup ditekan mcm ade kt bwah batu..da lepas smue 4 paper,inilah mase terbaek ntuk aku terus bersahabat dgn blog friendstop aku ni..nk update slalu kne tunggu abis foundation ni aa..dlm bln 3 nanti..sabo ye..tu laa mnde yg slalu datang dalam kepale aku..aku nk blajo yg terbaek,dan bnyk2..haha..bkn blajo pasal engineering j..klo blajo mnde2 mesin2 ni j alamak x happy lorh idup aku...

skang ni aku ade hobi baru..agaga..aku blajo maen gitar dgn aku suke layan cerita@lagu@culture org2 korea..kdang2 aku terpikir,ape laa pekdahnye aku wat smue ni..tp aku pon x dapt bg jawapan..nk kate aku ade peluang pegi korea,lmbat lg kot..ape2 j laa aku @korang smue pembace nk pikir,asalkan aku x tinggalkn kewajipan aku sbg seorg muslim..bkn ape,sbb klo buat 22 mnde alah ni,mase mmg berlalu dgn pantas..x mcm mase yg berlalu bile ade dlm kelas ataupun mase duk dlm bas nk tunggu sampai kt kampung..mane x nye,klo dlm kelas tu,x kire laa kelas pape pn especially btq(bdk2 uia j tau kot)mase tu berlalu slow gile..kdang bleh smpai tahap nk kuo j klas..naseb baek ustaz nye ok..

ckap pasal maen gitar pulak,aku rase aku da tersangkut ngn mmber2 aku jgk..tetibe j ramai maen gitar...aku yg mudah nk ikut org ni ape lg,x semena2 terus mmbeli sebuah gitar kapok berharge 80++ j..haha..nk bli yg mahal2 sori laa..banyk lagi mnde laen aku nk kne bli..peringkat beginner j dlu..lpas ni klo da master bru boleh dipertimbangkan ntuk bli yg laen..karen pon ok..tp yg agak x patot tyme aku bli gitar tu,aku pau duit adik aku..alsan nye sbb aku kate aku nk tinggal gitar tu kt umah..klo da tinggal,kompem die yg maen..mane aci aku bayor sorg2 klo g2..naseb laa beliau kne bayor jgk..haha..bile die da pndai,aku suh laa die ajor aku ape yg patot..aku pon skang ni ade laa dapat bantuan drpd pp ngn p-din klo nk belajo gitar..fuhh..

aku pon x tau nk kate ape lg..nk cite pasal mmber2 aku rase xde pembaharuan kot..klo ade pon aku tngk mubim j kot..pasal aku bet ngn die suh die simpan j jambang sampai tahun baru..biar j tumbuh panjang2..klo die potong pon same j aku rase..potong j pagi,petang da tumbuh balik..baek x yh potong..pastu klo butip mmg xde perubahan langsung aku rase...tp aku ade perasan die ade bli satu baju liverpool..padahal die sokong tottenham spurs..aku pon xpaham knape die bli..aku yg sokong liverpool sejak berkurun lame pon da rase jemu tngk asyik2 kalah..bile laa nk menang..aku harap sempena aku abis exam dan player livrpool pon baru lepas sambut kerisemas,boleh menang laa minggu ni..da ;ame aku x boo org laen..haha...

aku rase smpai cni j kot ntuk entri ni..idea x bnyk sbb otak sejuk..petang j slalu hujan..klo dapat goreng pisang ngn tea o suam bru ok balik kot..ok smue,jumpe lag kot ntuk pos tahun baru 2010..

ni laa cite yg aku usaha nk abiskan..

Comments

Sang Harima said…
totenham skrg kn x kuat.. tu butip pekena liverful..
ayien said…
wah....nk men gtar ek!nk ikot gak men!i pon dlm proses nk blaja men gtar tu..hehe
jaya jr said…
sang harima:mungkin gk tu..liverpool pn bru lepas menang gk

ayien:jom maen sesame..haha
cutie gurl said…
mat amir..mu lyan gop kew cite korea lenih??gambo tue cite nape??dop seke mu lyan korea..hihihi..
jaya jr said…
haha,aktiviti sampingan..
cerita tu tajuk you are my destiny..
episode ade 178..
ade berani nk tngk??

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka