Saturday, December 26, 2009

mid sem yg final

aku mase kt kg parit perpat ari tu..bes3

alhamdulillah,da lepas midsem aku ntuk sem k-5 nih..rase mcm bes j..x tau knape sbb mmg aku rase cukup ditekan mcm ade kt bwah batu..da lepas smue 4 paper,inilah mase terbaek ntuk aku terus bersahabat dgn blog friendstop aku ni..nk update slalu kne tunggu abis foundation ni aa..dlm bln 3 nanti..sabo ye..tu laa mnde yg slalu datang dalam kepale aku..aku nk blajo yg terbaek,dan bnyk2..haha..bkn blajo pasal engineering j..klo blajo mnde2 mesin2 ni j alamak x happy lorh idup aku...

skang ni aku ade hobi baru..agaga..aku blajo maen gitar dgn aku suke layan cerita@lagu@culture org2 korea..kdang2 aku terpikir,ape laa pekdahnye aku wat smue ni..tp aku pon x dapt bg jawapan..nk kate aku ade peluang pegi korea,lmbat lg kot..ape2 j laa aku @korang smue pembace nk pikir,asalkan aku x tinggalkn kewajipan aku sbg seorg muslim..bkn ape,sbb klo buat 22 mnde alah ni,mase mmg berlalu dgn pantas..x mcm mase yg berlalu bile ade dlm kelas ataupun mase duk dlm bas nk tunggu sampai kt kampung..mane x nye,klo dlm kelas tu,x kire laa kelas pape pn especially btq(bdk2 uia j tau kot)mase tu berlalu slow gile..kdang bleh smpai tahap nk kuo j klas..naseb baek ustaz nye ok..

ckap pasal maen gitar pulak,aku rase aku da tersangkut ngn mmber2 aku jgk..tetibe j ramai maen gitar...aku yg mudah nk ikut org ni ape lg,x semena2 terus mmbeli sebuah gitar kapok berharge 80++ j..haha..nk bli yg mahal2 sori laa..banyk lagi mnde laen aku nk kne bli..peringkat beginner j dlu..lpas ni klo da master bru boleh dipertimbangkan ntuk bli yg laen..karen pon ok..tp yg agak x patot tyme aku bli gitar tu,aku pau duit adik aku..alsan nye sbb aku kate aku nk tinggal gitar tu kt umah..klo da tinggal,kompem die yg maen..mane aci aku bayor sorg2 klo g2..naseb laa beliau kne bayor jgk..haha..bile die da pndai,aku suh laa die ajor aku ape yg patot..aku pon skang ni ade laa dapat bantuan drpd pp ngn p-din klo nk belajo gitar..fuhh..

aku pon x tau nk kate ape lg..nk cite pasal mmber2 aku rase xde pembaharuan kot..klo ade pon aku tngk mubim j kot..pasal aku bet ngn die suh die simpan j jambang sampai tahun baru..biar j tumbuh panjang2..klo die potong pon same j aku rase..potong j pagi,petang da tumbuh balik..baek x yh potong..pastu klo butip mmg xde perubahan langsung aku rase...tp aku ade perasan die ade bli satu baju liverpool..padahal die sokong tottenham spurs..aku pon xpaham knape die bli..aku yg sokong liverpool sejak berkurun lame pon da rase jemu tngk asyik2 kalah..bile laa nk menang..aku harap sempena aku abis exam dan player livrpool pon baru lepas sambut kerisemas,boleh menang laa minggu ni..da ;ame aku x boo org laen..haha...

aku rase smpai cni j kot ntuk entri ni..idea x bnyk sbb otak sejuk..petang j slalu hujan..klo dapat goreng pisang ngn tea o suam bru ok balik kot..ok smue,jumpe lag kot ntuk pos tahun baru 2010..

ni laa cite yg aku usaha nk abiskan..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

5 comments:

Sang Harima said...

totenham skrg kn x kuat.. tu butip pekena liverful..

ayien said...

wah....nk men gtar ek!nk ikot gak men!i pon dlm proses nk blaja men gtar tu..hehe

jaya jr said...

sang harima:mungkin gk tu..liverpool pn bru lepas menang gk

ayien:jom maen sesame..haha

cutie gurl said...

mat amir..mu lyan gop kew cite korea lenih??gambo tue cite nape??dop seke mu lyan korea..hihihi..

jaya jr said...

haha,aktiviti sampingan..
cerita tu tajuk you are my destiny..
episode ade 178..
ade berani nk tngk??