Skip to main content

Giant Bubble di Taman Layang-Layang Kepong

minggu lepas,saje cuci mata kat sini..sebab dah lame tak datang sini,nak tengok laa jugak ape perubahan yang ade..bile pergi hari minggu,memang ramai laa orang kat sini..kebetulan atau mungkin tidak disengajakan,memang ade perubahan..biasenye nampak orang maen layang-layang,roller blade je..tapi kali ni ade Giant Bubble..tak tau laa dah lame ade,ataupon aku baru tahu..tapi klo ikutkan cara abang tu mintak tolong promote macam baru je lagi ade..nak maen pon senang macam maen belon sabun yang budak-budak suka beli sebotol 2 ringgit tu..cuma yang ni belon sabun berskala besar..lagi kuat angin,lagi seronok nak maen..harga bergantung pada holder tu..kecik RM2,sederhana RM3,besarRM4..untuk mula-mula dapat satu scoop 'je' air sabun..sikit jugak nampak pada gaya..boleh laa layan 10 kali kot..bile air sabun dah abeh,nak refill air sabun satu scoop setengah RM1.50..tak puas hati jugak,refill sampai puas hati..kah3





***sape nak belanja,nak photoshoot,boleh PM..keh3

Comments

Aween Md Zahir said…
Nice photos ;) Lawa ! Looking forward to do the same thing, one day insyaALLAH
[k]o{q}i[n] said…
hurmm...bile la dapat masuk dalam koleksi beliau ni... :p
Last Saturday my sis pergi sana, for shoot picture tunang kawan dia. and dia kata seronok main giant bubble ni :D

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka