Saturday, February 9, 2013

tertipu? kuala lumpur makan,israel buat bom BOIKOT!

dah lame tak makan mekdi atau dalam bahasa omputih baku dieja Mc'Donalds..sebelum ni boleh kata favourite laa..pantang lalu,paling kurang beli aiskrim..kalau tunggu nak naek bas kat Stesen Bas Putra,memang kana makan mekdi dekat The Mall sebelah stesen bas tu..tapi sejak serangan Isreal yang lates hujung tahun lepas,memang mekdi ni nak kene *monolog dalam hati* memang tekad sungguh-sungguh dan dengar pendapat,utaz-ustaz tentang betol ke tak Mc'Donalds ni salur duit kepada zionis Israel yang hari-hari serang Palestin..ustaz-ustaz kate memang die ade bagi sumbangan..aku ambik laa inisiatif sendiri,boikot mekdi..tak makan dah..kawan-kawan pon macam tu..sebab tak mati pon tak makan mekdi..takde efek pon klo kitorang kluo makan..banyak lagi kedai makan yang sedap-sedap..itu sahaja cerita mekdi

dan sebab ade orang kreatif buat design baju boikot mekdi,aku dan seorang sahabat beli sehelai sorang..dengan harapan bile pakai pegi mana-mana ade orang pandang dan bace mesej tu..setakat ni memang tak mengecewakan,aku pegi pasar,aku pegi mall memang ade yang curi-curi tengok..memang aku perasan sebab pernah sekali tu mama bagitau orang macam pandang-pandang kat aku..paling latest pagi tadi mase aku beratur kat kaunter nak bayar barang..ade sorang makcik tu bagi tahu kat anak die

"tengok baju abang tu" 


dalam hati terdetik gembira..mesej berjaya disampaikan..walaupon tak semua yang ambik berat,tapi kalau setiap kali pakai,seorang terkesan,moga ada pembalasan..

tapi bile aku share dekat twitter,ade orang reply "jangan jadi melayu radikal"..ape bende laa budak ni merepek..aku pakai baju ade mesej gini die kate aku melayu radikal..pejadah die..kau nak bace bace laa,tak nak bace sudah laa bangang..ustaz mengajar tak nak dengar,lepas tu nak menyalak tak memasal..die sendiri tu entah paham ke tak maksud radikal..

***boikot kite bermusim..tunggu laa kalau kena atas batang hidung sendiri,mampu tak kite jadi sekuat orang Palestin..lupa diri bila Allah bagi senang..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

joyah sepot said...

mantap~
aku admit aku pun boikot bermusim..mase tu blajo lg...skrg Alhamdulillah da msuk stahun kot boikot2 ni...harap2 smpai bila2...

=]

Mr.PinGu said...

baju yang bagus... ok je design dia

Jom Kenal Islam said...

Alhamdulillah..salah satu jln dlm perjuangan ISLAM :)

Aween Md Zahir said...

Alhamdulillah, aku juga boikot. harap tak bermusim. moga saudara Islam kita disana terbela nasibnya. ameen