Skip to main content

blues monday versi Aidilfitri


adakah ini blues monday tahap tertinggi???isnin pertama selepas cuti Aidilfitri..haha,monday blues ke blues monday ke tak penting..yang penting,dah ramai yang kembali bekerja dan tak kurang juga yang kembali meneruskan student's life..yang nak UPSR sibuk nak exam,Yang PMR pon same,yang SPM duk jawab exam trial..tapi aku masih di rumah menghabiskan kuih-kuih raye yang masih tersusun di atas meja..tak tahu laa bile nak habis..di Terengganu,takde erti blues monday sebab kat sini dah mule kerja semalam,Ahad..orang sini panggil Sunday..Ahad tu loghat orang kolumpo..

takde ape sangat nak di'update',sekadar mengenang balik raye minggu lepas..gambar ni pon ambik secara candid je..duk cangkuk tepi jalan..tengah-tengah diorang makan angin atas jalan tu, dengar laa diorang cakap "eh eh,ade orang ambik gambar kite tu" tapi diorang steady je..tak meroyan sangat nak buat pose pelik-pelik,just steady je..lagi senang aku candid..kih3..

***dulu memang suke candid gambar makwe,tapi skang ni rase bersalah pulak klo candid gambar makwe jadinye ini je laa yang termampu :)


Comments

K O R I E said…
mood raya unt minggu dah slow, xmcm minggu lepas.
Chuu Muqhlis said…
tp skng mood raye sekejap je dah habis..raya ke 3-4 da x rmai org jln2 beraya. kat tmpat aku la..tmpat len x twu lak
siti khadijah said…
hahaaa..candid je candid!

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka