Skip to main content

Aidilfitri saya tahun 2012

tahun 2012 ni raye tetap macam tahun-tahun sebelumnye..dapat jumpe hampir semua sedara laa..raya pertama kat Terengganu,raya kedua kat Johor..tahun ni dapat pakai baju teluk belanga..raye pertama kedua aku pakai baju melayu same je..haha

raye kat terengganu di kampung,raye kat johor pon di kampung jugak..tapi susasana desa tu lagi menonjol kat johor..seronok jugak laa..makan memang overload sikit..tak boleh nak ngelak..ramai sangat yang ajak dan paksa makan..rezeki jangan ditolak..

hidangan utama raya pertama..lontong..home made

sepupu di kuala terengganu

kumpulan marhaban kat rumah nyai..raya kedua

tahlil,doa selamat,perbincangan keluarga kat umah atok ngah

ni abang ude..hihi

layan budak-budak kecik nyanyi lagu kosong..

kumpul duit raye lagi kat umah atok-atok

makan cendol raye kat pontian,tapi pak teh yang belanje semua

makan angin seisi keluarga di penghujung penua asia,Tanjung Piai

sambung aktiviti kumpul duit raye kat umah mak ngah..kah3

aku baru perasan mende ni mase balik aritu..

***jumlah duit raye adalah rahsia..hihihi..sape dah habis puasa 6 anda hebat..boleh raye lagi skali harini..

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka