Sunday, September 13, 2009

puase k-2 di rumah

hari ni puase sh msuk ari 23..22 hari da lpas..mcm2 jgk mnde da jadik spanjang puase ni..tp mlm tadi laen ckit..lpas bukak puase,mate da berat..nk kate setan,setan xde bln2 mulia cenggini..mungkin sbb mkn kot..mane x nye,time berbukak 2 smue mnde aku bedal..mknan special laa jgk yakni mee bandung,nasik putih berlaukkan daging masak kicap berserta air tebu dan kuih tradisional trengganu yang diberi name qhasidah yang juga telah dihantar oleh sepupuku setelah dikirimkan oleh makcik ku yang tinngal di kampung gelugor(mcm name buah kn??)

sambung cite balik,tido punye pasal,x pegi laa terawih..ish3..dgn azam yang kental,aku bangun tido,smayang isyak dlu..da semayang isyak,doa banyk2,ade pulak bola liverpool maen kt tv..lwan burnley(yg klahkan man utd ari tu)..tertangguh pulak terawih nye..(aku pn pasang azam laen plak..azamnye nk trawih lpas match tersebut..match 2 ok laa jgk..tp stiker pujaan x score..yang score nye ayam isreal,benayoun..hatrik pulak tu..gol yg kuyt score pon die yg assist..mcm xdeo rg laen j..steven G punye try asyik kne block j..match result 4-0..

lpas match tu,azam pon berjalan dgn lancar..smayang laa terawih 8 rakaat..lpas trawih tu,bdan rase x bes j,nk demam kot..aku pegi dapur cari ape yang patut..hajat dihati mahu manemukan penadol yg menjdi kegilaan ramai,panedol actifast tp apekan daya,yang ditemui hanya penadol biase..x kire laa penadol ape pon,hsil pembelajaran dalm kelas bahasa melayu semasa di sekolah dlu mengingatkan aku kpd pepatah ' mencegah lbih baek drpd merawat'..aku pon telan j laa penadol tu..nk lebih berkesan,mkn laa 2..tp korg kne ingt,penadol tu mengandungi paracetamol,jgn melibihi dos yg tlah ditetapkan..

dh mkn penadol,ade pulak match yg bleh kate ulung jgk aa dlm epl season ni..team dgn lambang ayam yg jgk tngh top form skang ni,tottenham kwn pulak ngn team lambang setam kaler merah,man u..cuak gk man u sbb 1st attack j defoe da score..tp bola itu bulat,maen punye maen dgn p'maenan ala street fighter,terbang sane,teerbang cni,lompat sane,lompat cni,terjah sane,terjah cni,make terkeluarlah sekor setan dr pdang sbb kne kad merah..lpas scholes kne,time man u da leading 2-1, man u maen mcm biase j.tup2 ro0ney tambah satu lg....mnang laa man u akhirnye..tp pd hakikatnye aku x skong mne2 pon antare 2 team ni..

lpas tu aku msuk tido..nk bgun sahur tu ssh laa ckt sbb tdo da lwat..da abis shur,hold dlu tdo barang setengah jam takut2 t'lpas terus..lpas smayang ngaji2 cket..lpas tu sambung tdo.ingt kn nk tido jp j..tp sedor j da pukol 1 tgahari..terkejut berok aku..ingt kn kn hostel j cenggitu,kt umah pon t'jd jugak..oleh demiian itu,aku tambah azam baru xnk tido sampai tnghari dh..haha..

p/s:marilah kite kurangkn tido,bnykkan beramal,ataupon buat keje ape yang patot..
kemas umah pon ok memandangkn raye pon da dekat
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

No comments: