Monday, November 11, 2013

tips instagram

ramai orang tak yakin dengan handphone yang mereka bile nak pos gambar-gambar di instagram..untuk pemilik-pemilik telefon pintar kategori pertengahan,kamera yang ada boleh dikatakan kategori average, sudah lebih daripada cukup untuk menghasilkan gambar yang menarik secara natural ataupon dengan sedikit touch up menggunakan applikasi percuma sedia ada di google play..iphone,s3,s4,galaxy note 1,2,3 sony ultra,HTC butterfly biasenye tak edit pon dah power kalau kena gaya..sebab tu best pakai handphone power-power..tapi kena laa ukur baju kat badan sendiri..

komposisi gambar dalam keadaan baik,tak edit pon gambar tu dah dikira baik..yang perlu diedit mungkin bila mana gambar dalam keadaan cahaya tak cukup contohnya waktu malam..paling senang nak edit gambar pemandangan..boleh edit pakai snapseed atau picsart untuk autocolor dan seumpanya..kalau nak post gambar tanpa perlu 'crop' gambar tu boleh guna apps pohoto squarer..kalau suka taip-taip tulisan atas gambar,boleh download beribu-ribu font dekat laman web 'dafont.com' lepas tu transfer je masuk dalam file 'Picsart > Font'..lagi boleh buat banyak style tulisan bile post gambar..

***last skali saje nak share profile instagram : @_amirhasif   keh3..semoga bermanfaat
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

1 comment:

[k]o{q}i[n] said...

hebat mcm mne pun instagram, aku tetap teringin nak di'snap' oleh kamera ko. hahaha