Skip to main content

tips instagram

ramai orang tak yakin dengan handphone yang mereka bile nak pos gambar-gambar di instagram..untuk pemilik-pemilik telefon pintar kategori pertengahan,kamera yang ada boleh dikatakan kategori average, sudah lebih daripada cukup untuk menghasilkan gambar yang menarik secara natural ataupon dengan sedikit touch up menggunakan applikasi percuma sedia ada di google play..iphone,s3,s4,galaxy note 1,2,3 sony ultra,HTC butterfly biasenye tak edit pon dah power kalau kena gaya..sebab tu best pakai handphone power-power..tapi kena laa ukur baju kat badan sendiri..

komposisi gambar dalam keadaan baik,tak edit pon gambar tu dah dikira baik..yang perlu diedit mungkin bila mana gambar dalam keadaan cahaya tak cukup contohnya waktu malam..paling senang nak edit gambar pemandangan..boleh edit pakai snapseed atau picsart untuk autocolor dan seumpanya..kalau nak post gambar tanpa perlu 'crop' gambar tu boleh guna apps pohoto squarer..kalau suka taip-taip tulisan atas gambar,boleh download beribu-ribu font dekat laman web 'dafont.com' lepas tu transfer je masuk dalam file 'Picsart > Font'..lagi boleh buat banyak style tulisan bile post gambar..

***last skali saje nak share profile instagram : @_amirhasif   keh3..semoga bermanfaat

Comments

[k]o{q}i[n] said…
hebat mcm mne pun instagram, aku tetap teringin nak di'snap' oleh kamera ko. hahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka