Skip to main content

cuti pertengahan semester yang dah dekat dengan pilihanraya

cuti pertengahan semester muncul jua..1 petang semalam bertolak dari Gombak,11 malam baru sampai rumah..bendera pilihan raya dah banyak sepanjang jalan..markas pilihanraya pon dah banyak beroperasi..tiang-tiang lampu pon dah banyak bertukar jadi tiang bendera..pokok kelapa pon terkena tempias yang sama..kalau dekat seimpang empat lampu isyarat tu,bukan nak tunjuk bendera sangat,nak tunjuk bendera tu banyak..ape laa tak cerdik punye cara pasang..kalau macam tu bendera nak berkibar pon payah..

baju versi pilihanraya pon dah bertambah-tambah ni..sampai ke stesen minyak pon orang bagi baju free nak kempen pilihanraya..bagi baju putih biru lepas tu request nak ambik gambar..ok,takdehal lah..tapi aku tutup muke laa..kah3


***kalau ade rezeki,nak bini yang macam ni laa *gambar diambil pada tahun lepas*

Comments

Sang Harima said…
Hok mung kate balik baru ning nok cop awek tu, mung buleh dok mat?
jaya jr said…
haha..dok leh leh pon..dok jadi nok cop..dok bersedia lagi
jaya jr said…
pikap hilang doh..dok macam dulu bro
[k]o{q}i[n] said…
aloo kawan.. lme x singgah sini..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka