Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

puase k-2 di rumah

hari ni puase sh msuk ari 23..22 hari da lpas..mcm2 jgk mnde da jadik spanjang puase ni..tp mlm tadi laen ckit..lpas bukak puase,mate da berat..nk kate setan,setan xde bln2 mulia cenggini..mungkin sbb mkn kot..mane x nye,time berbukak 2 smue mnde aku bedal..mknan special laa jgk yakni mee bandung,nasik putih berlaukkan daging masak kicap berserta air tebu dan kuih tradisional trengganu yang diberi name qhasidah yang juga telah dihantar oleh sepupuku setelah dikirimkan oleh makcik ku yang tinngal di kampung gelugor(mcm name buah kn??)

sambung cite balik,tido punye pasal,x pegi laa terawih..ish3..dgn azam yang kental,aku bangun tido,smayang isyak dlu..da semayang isyak,doa banyk2,ade pulak bola liverpool maen kt tv..lwan burnley(yg klahkan man utd ari tu)..tertangguh pulak terawih nye..(aku pn pasang azam laen plak..azamnye nk trawih lpas match tersebut..match 2 ok laa jgk..tp stiker pujaan x score..yang score nye ayam isreal,benayoun..hatrik pulak tu..gol yg kuyt score pon die yg assist…

punye laa nk cepat kaye..

mlm td pkul 10 j dh siap packing2 barang..semangat nk blik kampung ni..sblum tu ade laa sorg member ni dh mkn nasik..pkul 10.30 j bas pon jlan trus pegi destinasi yg agak jauh,terengganu..xsampai 10 minit,mate pon dah mule dah naik turun naik turun..mmg ngantuk aa sbb pg tu tngk world cup qualifier..england lwan crotia..england mnang,fuhh..bkn slalu mcm tu,tp lepas capello jdik coach j,style england maen pon dh laen..pling bes midfielder yg hebat score..bkn sorg satu,tp sorg due gol..punye lah hbat.. tersasul pulak dh crite psal bola..bile dh ngntuk tu,tdo j laa..sedor2 j dh ade kt gambang..mmber2 pon ajak laa trun mkn..ingtkn bas tu brenti ntuk sahur,tp bile tngk jam bru pkul 1 lbih..tkut x sempat sahur,kami pekena lah ape yang patot..mmber yg dh mkn sblum naek bas td pon mencekik same jgk..harge boleh than laa kt R&R ctu..dh lpas2 mkn,buang air giliran lepak pulak ambik turn..duk tercongok laa dpan bas…

1st time nih..

kwn2 jgn ketawa pulak ble tngk aku maen blog ni..knape aku blogging ek???nk kate sbb minat 2 x lah jgk..tp skang ni mmber2 slalu duk ckap psal blog j..dlm blik ckap psal blog,g pasar mlm pon sembang pasal 2 jgk..trase menarik lah pulak..so terciptalah blog yang x brape nk hebat ni..blogger beginner lah katekan..tp xpe,stiap benda smua bermula dari bwah..
so,kamu semua tunggu lah kot2 blog ni bleh jd 1st choice untuk tatapan anda diwaktu lapang same seperti korang slalu isi mase lapang dgn maen poker ataupun bace sokernet..wassalam