Skip to main content

homestay

HOMESTAY..untuk lebih detail,scroll ke bawah =)



JOHOR(batu pahat)

Homestay d'Qaseh 33 Kg Perpat Tambak,Rengit,83100 Batu Pahat Johor






ciri-ciri best homestay ni..
  • suasana kampung
  • ade 3 bilik.
  • satu bilik RM70.00
  • dekat dengan pekan Rengit,Batu Pahat(bandar batu pahat 30 minit,Johor Bharu 1 jam 30 minit)
  • dekat dengan pusat barangan terpakai Kuala.dekat kilang kerepek Azhar Food Supplier
  • kipas(aircond takde),katil queen size(extra tilam,bantal ade)
  • sarapan murah RM2++ net seorang(nasik lemak,telur mata,kuih,minuman)
  • luas dan selesa
  • nak upah laundry pon boleh
  • dekat dengan pantai..sape suka tengok sunset boleh ke sana petang2
  • pengangkutan awam pon banyak lalu lalang 
PAHANG (kuantan)

PUTRA HOMESTAY 






Rumah Tamu di bandar Kuantan.
(Murah Selesa Selamat)
SEGARKAN DIRIMU.BERMALAM SEPERTI DI RUMAH SENDIRI


Harga:RM160
Kemudahan: Rumah teres 3 bilik (aircond)
2 bilik air, perabut penuh, mesin basuh, peti sejuk dan peralatan asas memasak disediakan.

Lokasi : Terletak dijalan utama kuantan-kl (26 & 29, Lrg. Permatang Badak Jaya 1, Taman Putra Putri, Batu 5 Jalan Gambang, Kuantan)
5 minit ke pusat bandar, lebuhraya LPT,medan selera Taman Sepakat, 7eleven, mesin ATM, masjid, pusat perubatan kmc, ksh, hospital besar, airpot, pasaraya (giant, tunas manja, terus maju, cowboy) 20 min ke taman tema air gambang, air terjun pancing, pantai, pusat pengajian (shahputra, kolej komuniti, polisas, psdc, kipsas, matrikulasi, ump, polytech mara, kolej kemahiran tinggi mara, kolej profesional mara, sbpi kuantan, sbp semsas

Hubungi : 0199255973 (shukur)/0199567544 (zoha)
Maybank :106099262572 (Abdul Shukur Bin Jumali)



Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka