Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

nebum,sang harima,abok

dilantik sebagai person in charge merakamkan kenangan terindah seorang sahabat dengan rambut terpanjang yang pernah dimiliki..katanya nak tunjuk kat anak,bini,cucu nanti bahawa senya die ni seorang rockers zaman muda-mudi dulu..die memang sahabat yang power,lepas ambik gambar 'bahang rambang' lebih kurang 20 keping,die belanja semua yang ade(4 orang termasuk aku) makan mi sup kat Tanjung..

***kalau hidup sekadar hidup,babi di hutan juga hidup..kalau bekerja sekadar bekerja,kera di hutan juga bekerja - Pak Hamka(1908-1981)

doa ketika hujan

doa ketika hujan : Allahumma soyyiban nafi'a maksud : Ya Allah,jadikanlah ia hujan yang bermanfaat (Hadith Riwayat Bukhari)
hujan sepanjang hari..esok pensyarah dah mula conteng papan putih,tapi jasad masih di Kuala Terengganu..paham-paham je laa..alang-alang 2 hari je kelas,sambung duk kat umah sampai weekend terus..
***antara waktu mustajab untuk berdoa ialah ketika hujan

tertipu? kuala lumpur makan,israel buat bom BOIKOT!

dah lame tak makan mekdi atau dalam bahasa omputih baku dieja Mc'Donalds..sebelum ni boleh kata favourite laa..pantang lalu,paling kurang beli aiskrim..kalau tunggu nak naek bas kat Stesen Bas Putra,memang kana makan mekdi dekat The Mall sebelah stesen bas tu..tapi sejak serangan Isreal yang lates hujung tahun lepas,memang mekdi ni nak kene *monolog dalam hati* memang tekad sungguh-sungguh dan dengar pendapat,utaz-ustaz tentang betol ke tak Mc'Donalds ni salur duit kepada zionis Israel yang hari-hari serang Palestin..ustaz-ustaz kate memang die ade bagi sumbangan..aku ambik laa inisiatif sendiri,boikot mekdi..tak makan dah..kawan-kawan pon macam tu..sebab tak mati pon tak makan mekdi..takde efek pon klo kitorang kluo makan..banyak lagi kedai makan yang sedap-sedap..itu sahaja cerita mekdi

dan sebab ade orang kreatif buat design baju boikot mekdi,aku dan seorang sahabat beli sehelai sorang..dengan harapan bile pakai pegi mana-mana ade orang pandang dan bace mesej tu..setakat ni…

baru lepas cuti,cuti lagi

malam isnin lepas naek bas pegi kolumpo..pagi tu jejak bumi gombak,dan hari khamis balik kampung dengan sebab cuti raye cina..ironinya,minggu pertama kuliah yang aku hadir sebanyak 3 hari sahaja ditabur janji manis pertemuan dengan peperiksaan pertengahan semester 6 minggu akan datang..tapi tu semua sedikit pon tidak mengganggu prestasi cuti ini..

***dalam proses nak cop sorang makwe ni..cop je dulu..tu pon kalau boleh