Wednesday, October 24, 2012

senyum bila lalu depan tabung masjid


gambar senyum sahaja..ini pon boleh jadi entri ke?puiii..setakat nak tunjuk muke blurr tu baek tak payah..

yela-yela meh bagi letak info sikit..senyum tu satu sedekah..sebab tu laa bile kite lalu depan tabung masjid tak pon ade orang hulur tabung derma kat kite,kite senyum je..dalam hati kata,senyum ni pon kire sedekah jugak..

kadang-kadang,barang kite nak sume kite mampu beli sampai kite lupe ade orang yang perlu duit untuk hidup..memang Allah bagi kite rezeki,kite hidup senang..tapi dalam masa yang sama,kite terpilih untuk jadi pengantara oleh Allah untuk bagi sedikit rezeki kita kepada orang yang memerlukan..

***walaupon sikit harap bermanfaat.kalau mengarut mintak maaf yek :)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 23, 2012

kesan tayar kereta yang lurus


      pagi tadi..pertama kali dapat outing pagi mase cuti..dah 2 hari hujan sepanjang hari..dalam banyak-banyak benda,gambar bekas tayar ni jugak yang nak diambik..haha..pikir-pikir nak letak caption ape,tapi at last dapat idea nak letak caption "tunjukilah kami jalan yang lurus,(yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat."

***surah Al-Fatihah ayat 6-7
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, October 12, 2012

[gambar] sekitar Konsert Nusantara

          semalam,malam jumaat..lame jugak duk flip flop hati dan perasaan..sama ada nak pegi ke tak,nak pegi ke tak..biase laa,hati manusia,suke barang free je..bile masuk part kene keluar duit,dah jadi slow sikit..tapi takpe lah,pikir punye pikir aku pegi jugak..Konsert Nusantara bersempena pesta konvokesyen UIA..padahal tak pikir mane pon sebab petang tu berkejar maen futsal ngan budak satu course,balik pukul 7.30 mandi, solat pukul 8 dah tercegat dekat dewan tempat nak buat konsert.

          kebetulan,ade gambar masuk dalam skrin mase cameraman duk pusing-pusing kamera die..ade kengkawan yang duk belakang duk tingkat atas kate aku duk seat VIP..padahal tak pon..aku beli tiket silver je..tapi rezekinye dapat duk dekat depan sikit..boleh laa masuk dalam skrin cameraman tu..dan seronok jugak laa snap-snap gambor..nasib baek ade bawak lens panjang..hihi.. keseluruhannye Opick best nyanyi 8 lagu,Edcoustic best,Hafiz Hamidun nice dengan zikir terapi,Ezad best dengan Jesnita nye..










***tapi yang lagi seronok,makwe ramai gile pegi konsert ni..lelaki tak ramai,biase-biase je *jangan marah*
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, October 3, 2012

kami pergi ke melaka

          kami buat trip ke melaka 2 hari 2 malam weekend lepas..biase konvoi pegi mid valley,timesquare..kite cari kelainan sikit kali ni..konvoi pegi melaka..ade orang tanye,pegi dengan sape?senang jawab,pegi ngan sek GATEM..walaupon tak semua yang pergi,tapi mane yang ade ni cukup lah..part penginapan dah setel awal-awal sebab duk rumah kawan je..butep ade umah kat melaka..2 tingkat lagi..siap ade pasar malam lagi..haha.bab pegi jalan2 ni,kite biarkan gambar yang berbicara :) gambar dekat A'famosa sikit,bandar hilir sikit,asam pedas batu berendam sikit..yang laen tu dah upload kat fesbuk je..













OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com