Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

what???undi sekali lagi?

jeng jeng jeng,assalamualaikum..nak ucap selamat pagi jugak?emmm,boleh laa sebab dah lame tak update blog pagi-pagi macam ni..ni apa cerita tak abih pasai undi-undi ni?bukan ke semalam dah abih apa suma undi..ni tak,sampai tak penuh wall IIUM Online(group rasmi budak uia) ngan post-post baru..tak larat aku nak baca sume..

tilik punya tilik,nak kate ade masalah tu tak pasti laa,sebab hati orang,mane kite tahu..ustaz ustaz pon duk ajar suh bersangka baik..takpe laa,aku cuba husnuzon..tapi bile masuk bab kene re-election balik ni macam bodoh sikit laa..sebab ni election untuk kampus..bukan election nak pilih ketua kelas..anda tahu tak, bukan senang nak menguruskan undi dalam skala yang besar..keje gini orang tak buat 2 kali,sebab banyak buang masa,tenaga..semangat pon boleh luntur woi..walaupon kau upah 3 ringgit kupon makan,tu pon ade lagi yang tak mau pegi mengundi..dan aku agak,mesti takde bajet punye nak bagi kupon makan lagi untuk re-election ni..bile dah macam tu,ikut sifir mudah,m…

orang malaysia tak suka tangga,suka escalator

aku orang Malaysia..diorang pon orang Malaysia (walaupon dalam ganbar tu ade sorang dua foreigner).. orang Malaysia suka guna escalator tapi tak suka guna tangga..kah3..tapi kan,seksi betol makwe yang turun pijak anak tangga satu-satu tu..pakai legging..die bajet die slim kot..nasib baek tak nampak muka die..fuh,selamat..

dah laa suka makan minyak,minyak sawit tu pulak,kualiti die jauh lebih low profile daripada minyak zaitun..aaah,tok sah banding ngan  minyak zaitun,minyak jagung ngan minyak bunga matahari pon boleh menang dengan minyak sawit..kalau orang tanye,sebab ape kes sakit jantung bertimbun-timbun kat Malaysia,inilah salah satu puncanya (gambar ni punca nombor berapa pon tak tahu)

***kadang-kadang aku tak kisah pikul kamera klo pegi round KL ni..macam-macam pesen orang ade kat sini..boleh ambik gambar skali..

terengganu lawan ATM

sejuk lawan panas

dengan harapan menggunung (tak pasti everest ke,kinabalu ke tapi dulu cikgu ajar klo kite berharap sangat-sangat,gunakan perkataan gunung dengan imbuhan 'meng' selepas perkataan harapan) semalam sekali lagi menjengah ke stadium niat nak tengok bola..bukan nak baling mercun dalam padang..untung jugak laa dapat port baik,wide angle..bawah scoreboard..scoreboard ni memang tempat yang orang berebut nak duduk..ade yang sanggup masuk pukul 6..tapi aku steady sebab dah ade kawan tolong cop kan tempat..kah3..

penyokong ATM bersorak bagai nak rak,tapi ade gol,aku bersorak jugak tapi takde gol..panas hati betol..dah laa duk dekat je ngan penyokong ATM,panas punggung jugak kene nganjing ngan diorang..tapi klo kene tangkap sebab gaduh kat stadium,tak ke bodoh..dah tak boleh minum air lepak warung lepas match..minum air lepas tengok bola tu dah memang prinsip budak-budak ni..kalau dengan kawan universiti macam Sang Harima,die suke pegi Wira Tomyam..kalau dengan kawan sek…

terengganu lawan kedah

cuaca pon baik pagi ni..berlainan dengan cuaca semalam..semalam punye cerita,tengah bersiap-siap kutip wallet,handphone masuk dalam kocek seluar tetibe bunyi guruh..plan memang dah tak boleh tukar..sebab jadual perlawanan bola sepak ni klo tarikh die sekian-sekian,sampai mase die akan sepak mula..kecuali kalau stadium tu roboh..tak pon padang bola kampung tu kene palit dengan tahi lembu..itu pon kalau 90 peratus kene palit..setakat 5-6 tompok pon match boleh jalan lagi..

          semalam tengok bola dekat stadium,itu asas die aku terdetik nak buat post ni..lawan Kedah..utagha mai..kalau dengan Terengganu,lawan Kedah ni boleh dikatakan badi..walopon Kedah tengah kiok,tapi bile lawan Terengganu,nampak macam Terengganu yang kiok..cume malam tadi,seri..Kedah menang tapi dari sudut layangan kad merah..2 kad merah untuk Kedah,1 untuk Terengganu..

           scene kepok air kepok air memang tak boleh lari bile masuk stadium..2 ringgit dapat air segelas dapat kepok 5 batang..air t…