Monday, August 27, 2012

blues monday versi Aidilfitri


adakah ini blues monday tahap tertinggi???isnin pertama selepas cuti Aidilfitri..haha,monday blues ke blues monday ke tak penting..yang penting,dah ramai yang kembali bekerja dan tak kurang juga yang kembali meneruskan student's life..yang nak UPSR sibuk nak exam,Yang PMR pon same,yang SPM duk jawab exam trial..tapi aku masih di rumah menghabiskan kuih-kuih raye yang masih tersusun di atas meja..tak tahu laa bile nak habis..di Terengganu,takde erti blues monday sebab kat sini dah mule kerja semalam,Ahad..orang sini panggil Sunday..Ahad tu loghat orang kolumpo..

takde ape sangat nak di'update',sekadar mengenang balik raye minggu lepas..gambar ni pon ambik secara candid je..duk cangkuk tepi jalan..tengah-tengah diorang makan angin atas jalan tu, dengar laa diorang cakap "eh eh,ade orang ambik gambar kite tu" tapi diorang steady je..tak meroyan sangat nak buat pose pelik-pelik,just steady je..lagi senang aku candid..kih3..

***dulu memang suke candid gambar makwe,tapi skang ni rase bersalah pulak klo candid gambar makwe jadinye ini je laa yang termampu :)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, August 26, 2012

Aidilfitri saya tahun 2012

tahun 2012 ni raye tetap macam tahun-tahun sebelumnye..dapat jumpe hampir semua sedara laa..raya pertama kat Terengganu,raya kedua kat Johor..tahun ni dapat pakai baju teluk belanga..raye pertama kedua aku pakai baju melayu same je..haha

raye kat terengganu di kampung,raye kat johor pon di kampung jugak..tapi susasana desa tu lagi menonjol kat johor..seronok jugak laa..makan memang overload sikit..tak boleh nak ngelak..ramai sangat yang ajak dan paksa makan..rezeki jangan ditolak..

hidangan utama raya pertama..lontong..home made

sepupu di kuala terengganu

kumpulan marhaban kat rumah nyai..raya kedua

tahlil,doa selamat,perbincangan keluarga kat umah atok ngah

ni abang ude..hihi

layan budak-budak kecik nyanyi lagu kosong..

kumpul duit raye lagi kat umah atok-atok

makan cendol raye kat pontian,tapi pak teh yang belanje semua

makan angin seisi keluarga di penghujung penua asia,Tanjung Piai

sambung aktiviti kumpul duit raye kat umah mak ngah..kah3

aku baru perasan mende ni mase balik aritu..

***jumlah duit raye adalah rahsia..hihihi..sape dah habis puasa 6 anda hebat..boleh raye lagi skali harini..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, August 18, 2012

Ramadhan kian pergi


hai cantiknye sunrise pagi ni..berkat penghujung Ramadhan barangkali..pengubat hati pada yang sedih dengan pemergian Ramadhan tahun ini..setelah 28 hari berpuasa Ramadhan,Syawal bakal menjelma sebagai tanda kemenangan bagi orang yang berpuasa..jadi sejauh mana kita 'deserve' Aidilfitri??semoga kite berada di pihak yang betol-betol menang..baru laa semangat nak raye

***kklo dapat kekalkan ibadah Ramadhan di bulan-bulan laen,itu tandanya kite dah boleh kawen..kui3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, August 4, 2012

klon Ustaz Azhar Idrus


ade orang kate ustaz dalam video ni,cara die bagi kuliah lebih kurang macam Ustaz Azhar Idrus..tengok tajuk tu pon dah klon..bile dengar memang agak mirip laa..pastu bace komen,tengok name die Ustaz Afis Ibrahim..bile dishort form jadi UAI jugak..haha..macam kebetulan je..

***sudah tiba masanya era pendakwah berkembang pesat di Malaysia..macam cendawan tumbuh selepas hujan..satu rahmat untuk rakyat Malaysia menimba ilmu dengan lebih mudah
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com