Monday, October 31, 2011

Menara Jam Di-raja Mekah


percaye ke tak yang 14 orang tenaga mahir daripada Malaysia terlibat dalam prses pembinaan Menara Jam Makkah ni???sangat-sangat teruja lepas tengok video perasmian menara jam ni..kite tengok ciptaan manusia da cantik,da lawa tapi kite kene ingat yang ciptaan Allah paling cantik,paling lawa,paling sempurna =)

***aku baru je tau pasal menara ni..dulu ambik tau je..tak tau pulak da berfungsi..kui3

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 30, 2011

edisi gambarawak 5


hari ni baru boleh nak bukak cerite..wakaka..sebab malam tadi macam terlebih frust jugak laa..tapi tu laa,dengan semagat kesukanan yang ade lagi pulak cikgu pon da selalu ajar kat skola dulu..menang kalah adat pertandingan..klo menang lompat tinggi-tinggi,klo kalah duk diam-diam je..kui3

***lu pegi bakar bendera negeri orang laen sape suh..padan muke lu kena tibai..sakit jangan di cari,sebab klo dapat sakit,diri sendiri yang rugi
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, October 29, 2011

pantun untuk penyokong GANU


semarak darul iman,
sokongan sepanjang zaman
peteh Ganu peteh

orang Ganu kuat bersukan,
pagi petang tak boleh dinafikan,
semangat kesukanan kita utamakan,
musuh datang kita tolong 'peteh'kan

***malam ni kompem lompat tinggi-tinggi klo dapat gol..wakaka

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, October 28, 2011

kamera yang diam dalam almari


pergh..terbantut hobi ni klo dekat-dekat nak exam ni..dibuatnye exam mase hujung minggu..kompem melekat kat bilik je laa..nk kluo pon tak semangat..komitmen berbelah bagi..dah laa malam esok final Piala Malaysia..tak ke stadium pon walopon FINALLLL..boikot FAM..hahaha..

***lepas exam ni baru rase free balik nak buat hobi..wakaka..cuti pulak tu..sambung terus ngn raye haji
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, October 26, 2011

hukum ucapan perayaan deepavali


sementara nak tido ni,ade satu info yang berguna untuk semua..macam aku yang baru tau,nasib baik tak buat ucapan lagi..kebetulan jugak takde kawan daripada kaum India kecuali zaman PLKN dulu..selamat memahami dan beramal..huuuu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, October 24, 2011

alasan yang ingat kite macam budak sekolah


terima kasih kepada insan yang buat wallpaper ni..susah laa klo macam ni..asyik nak perkotak-katik orang kebanyakan..macam mane mau maju bile semangat kesukanan penyokong pon nak 'dibunuh'..semangat kesukanan player pon memang terbunuh klo penyokong takde..otak ade mau suh orang biase-biase ajar jugak ke???bengong

***aku rase klo stadium die macam stadium mat salleh,stadium EPL takde laa terkedu sangat..ni stadium macam *&*^&%
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, October 20, 2011

sape nak jadi teko?



-Abang tak abang, sapa kacau aku pecah!!!

-Aku bukan takut mati,tapi aku taknak mati

-Korang semua nak makan pasir???makan lumut???aku nk makan fish and chip!!!

-Lu jangan nak azan gua pulak~~

-Ak peduli ape???Aku taknak hidup merempat macam ko!

-Tapi kalau dia sentuh kau Dragon, aku cium dia.

-Suke??? lain kali jngan buat lagi taw.nanti mak mara.

-Ssssram nih!!!

-Wei langau,betul punya pailang nampak!!!

-Aku taat pada yang satu!!!

***bukan gambar papparazi..sebab papparazi biase duk kat celah pokok..tapi aku duk kat meja sebelah je..wakaka
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, October 19, 2011

lihat gambar dan bermain dengan psikologi

yang mane atas dan yang mane satu bawah?hik3

***suara harini OK je walopon semalam memang havoc habis kat stadium..Alhamdulillah..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

terengganu menang dengan selangor


bekal nak bawak masuk separuh akhir pusingan kedua..hik3..jauh jugak perjalanan Gombak ke Shah Alam..tapi sebab menang,konklusinye berbaloi-baloi

***orang selangor semua bagus-bagus..Alhamdulillah
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 18, 2011

semi final Terengganu vs Selangor


wait for us at Stadium Shah Alam tonite..hik3

***tapi klo hujan lebat susah jugak nak sampai ke Shah Alam nu

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, October 17, 2011

edisi gambarawak 4


hal aku dalam fotografi ni boleh dikatakan amatur lagi tapi semua kena ingat,hal Allah dalam menjadikan alam ni memang sempurna yang tiada tandingan..paling sempurna..langit,gunung,angin dan macam-macam lagi nikmat lain..semuanya diberikan percuma untuk dinikmati kita sebagai manusia..

***gambar dari atas Bukit Broga..sekitar jam 7.40 pagi semalam..huuu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 16, 2011

Bukit Broga:mencabar bro!meh aa kabak lagi


pertama kali menjejakkan kaki ke Bukit Broga..memang cantik menarik pemandangan kat sini memang boleh dikatakan da 'bomb' jugak laa kan..angin sejuk kat atas ni boleh bagi peluh yang mencurah-curah mase panjat kering dalam mase yang sekejap je..bukan senang nak panjat 'hill' ni..tapi konklusinye,1st time datang sini,memang teruja jugak laa..sebelom ni usha dari pengalaman orang len je..hari ni pakej lengkap..panjat bukit skali ngan ambik gambor..

lagi berpuas hati sebab bayar yuran RM5 je..sebelum naek da dapat air 1.5 liter setiap sorang,roti 2 bijik lepas tu dapat lagi extra roti sebuku + sardin satu tin..tapi las-las lepas turun bas,yuran dikembalikan buat belanja makan tengahari..hik3..jadi,bajet perjalanan dari Gombak ke Bukit Broga,Semenyih hari ni adalah percuma..kenapa,tak percaya ke?

***hari ni nota kaki ade snapshot yang terlebih ambik tadi..wakaka


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, October 15, 2011

ciri-ciri keselamatan seorang gamers


aku salin balik je owner gambar ni punye soalan "sape kabo main PES safety x penting???"

***klo maen game ni sejam tu tak rase pape..tapi klo duk dalam kuliah sejam tu da macam-macam gaya mengeliat terkeluar..hahaha..klo econ terlebih kuasa kuda,lagi laa kuat menggeliatnye..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

pisang boleh bagi tenaga cepat


selamat tengahari dan selamat makan pisang..kenapa makan pisang???sebab pisang boleh bagi tenaga dekat kite dengan cepat..klo sape yang biase tengok tengok tenis,ambik contoh Nadal laa,setiap kali rehat je die 'ngap' pisang sekali..

***sape nak berjalan-jalan weekend ni bawak laa pisang sebijik dua dalam beg..penat je makan pisang..di sarankan kepada kaki-kaki shopping..tapi kulit jangan buang merata..hik..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, October 14, 2011

a.m. combo breakfast


assalamualaikum..selamat pagi..jumaat datang lagi..da sarapan ke belum?hik3..klo sape-sape tengok gambar kat atas pastu tetibe je rase lapor nak makan nasik lemak ke,roti canai ke apam ke,kuih ke,dipersilakan bangun dan pergi ke warung-warung berdekatan..kompem selesai masalah terliur tengok telor separuh masak bersama nescafe tarik tu..

***rase macam nk masukkan telor ni dalam menu harian je..bajet die sehari 3 bijik..dalam RM1-RM1.20..hmmm,boleh kot..aku tolak tepi bahagian untuk tapau air..minum air water cooler je..kah3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, October 13, 2011

milkshake ade,ice blended pon ade


untuk permulaan ni,boleh kate sekadar cari pengalaman je..lepas ni di masa-masa akan datang,dengan pengalaman yang dapat hujung minggu lepas,mungkin boleh maju bertapak-tapak kehadapan kot..yang mimggu lepas bukan tak maju,maju boleh tahan laa..pak cik,mak cik,kakak,adik,abang,awek ramai jugak laa singgah..resipi istimewa,mustahil orang tak nak datang..hahaha

***tempoh operasi 5 hari,tapi yang mampu beroperasi 3 hari je..lagi 2 hari kire burn je..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, October 12, 2011

edisi gambarawak 3


berjalan kaki boleh menyihatkan tubuh badan..dalam universiti ni boleh cakap ramai jugak laa yang berjalan kaki..tapi tak pasti boleh sampai tahap majoriti ke tak..aku pon klo boleh nak bersama golongan pejalan kaki jugak..ade laa sebab-sebab tersirat tu kan..tapi sebab asrama aku ni kontraktor buat jauh sangat dengan tempat belajar..nak tak nak kene naek kenderaaan bermotor jugak laa..

***kelebihan berjalan kaki dalam universiti,hanya budak-budak universiti je yang tau..budak sekolah tak tau sebab diorang tak masuk universiti lagi..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 11, 2011

edisi gambarawak 2


amacam Degree???
Degree sudah habis bro..
wakaka

sape kenal brader sebelah kiri ni sila cakap "eh,macam kenal jek mamat ni"..tapi klo kenal brader sebelah kanan tu pon OK jugak..hahaha..kebetulan terserempak ngn Aman Wan si director iKLan Gangster tu..iklan laen-laen pon ade lagi..ni ambik sebelom die masuk sidang konvokesyen..style laa..skali terjumpe ambik gambar terus laa kan..

***tapi sedikit terkilan sebab aku ambik member aku punye gambar biase-biase je,tapi kawan aku ambik aku punye ade gaye sikit..adooi

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, October 10, 2011

sehijau warna daun


edisi membokeh pulak kali ni..dalam erti kata paling lekeh..tengah-tengah tunggu pelanggan mai beli ice blended dalam khemah bawah pokok,apply laa sikit ilmu bokeh ni..tapi gambar ice blended takde laa..kang ade pulak yang telan air liur..short form nye terliur..

***tup-tup ade pulak member sound,ko nak jual ke ko nak ambik gambor..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

semalam yang cerah


satu snapshot dari centre point tempat aku belajar ni..biase-biase budak kat sini panggil 'bandar'..papehal semua boleh setel sini..nak beli topup,nak baiki jam,nak baiki spek,nak semayang semua ade..nak beli jamu  pon boleh..tapi klo nak pergi ke bulan memang tak boleh..

***selamat bergraduasi kepada mahasiswa-mahasiswi yang telah tamat tempoh pembelajaran..hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 9, 2011

edisi gambarawak 1


gambarawak = gambar + rawak..bukan gambar + awak..aku baru terpikir nak cubetak nak explain panjang-panjang,ni sejenis sukan ekstrim yang memang aku pon tak pernah terpikir nak cube..tapi sebab mende alah terbang ni lalu depan aku..rendah jugak laa..tak berapa nak tinggi sangat..aku macam teruja je.alang-alang ade kamera kat tangan,boleh laa menembak sesuka hati..hahaha..

***tapi kadang-kadang ade jugak tertembak perhiasan-perhiasan dunia secara candid..kan tapak pesta konvo memang ramai orang lalu lalang..sape-sape lalu,kite candid je..hik3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, October 7, 2011

Steve Jobs mati


kebulur nak pakai iPhone???iPhone je kot.masuk longkang rosak jugak..lagi laa sensitif klo nak banding ngn handset baling anjing..tapi klo tak pakai iPhone ribu riban pon,boleh jugak angan-angan pakai iPhone..berlambak kot Android kat kedai skang ni..tapi paling aku rase macam tak caye sikit,aku beli handphone kat Terengganu,tapi takde satu pon kedai kat Lowyatt bagi harga terbaik macam aku beli..memang original set laa..ade member tu siap tanye bile aku nak balik Terengganu nak suh beli handset tu..perghh..bangge3

***Steve Jobs memang banyak berjasa kat Syarikat Apple..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 4, 2011

kalau berpacaran memang banyak pantang larang


jangan lah duduk berdua-dua an..patung Mickey ni pon tau dok sorang-sorang walopon kat tempat terang..haha..bukan tak boleh duduk berduaan tapi fitrah manusia ni otomatik..klo duk berduaan mesti ade 'akal laen' yang datang kacau..toksah kate kite yang terpontang panting ni,orang warak pon boleh rebah situasi macam ni..

contoh situasi paling mantap ialah berduaan dalam kereta mase tu kat tepi pantai pastu hujan lebat siap ade kilat ngan guruh..lampu jalan takde mase tu..blackout sebab arus letrik tak sempat sampai kat mentol lampu tiang jalan..power tak situasi ni???

***Ustaz kate nak bawak awek dengar kuliah boleh,tapi bawak kereta asing-asing tak pon klo nak naek kereta skali kene bawak ayah skali..hahaha..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, October 3, 2011

di setiap gambar ade lagu

di setiap gambar ade lagu 

bukan aku yang kate..tapi yuna..wakaka..kuat betol kiasan ayat tu kan..orang-orang seni macam die boleh laa cakap camtu..klo cakap ngn orang tak sihat kompem kene baling ngan telor..mane tak nye,da letak gambar orang basking siap ngn gitar 2 bijik pon takde lagu,inikan pulak gambar posing depan cermin dalam bilik air..lagi laa takde lagu..

***nasib baik aku ni ade seni sikit-sikit..sikit je,tak banyak pon =.='

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 2, 2011

a simple weekend

haha,tajuk entri ter'omputih' laa pulak kan..tapi takpe laa kan..tajuk hanya sekadar tajuk..yang aku nak tulis dalam ni lagi utama..kang klo takde tajuk nampak macam entri cikai sangat..saje nak share aktiviti weekend kali ni..tapi untuk informasi,aku nak bagitau yang weekend aku ni weekend seluruh malaysia..maksud aku Jumaat,Sabtu,Ahad..3 hari  beb..

untuk yang Jumaat tu memang aku tak sabar sikit nak tunggu..memang tak sabar betol laa..sebab Ustaz Azhar Idrus datang buat talk show kat sini..klo dalam arabnye khutbah laa..bukan mase semayang Jumaat..tapi lepas Isyak..tapi ade yang buat spoil jugak..kacau mood jugak laa..tapi dengan semangat penganjur,boleh laa aku ngn ribuan orang laen dengar ceramah UAI..bahagian yang tercemar tu aku malas nak ulas panjang..sape yang cakna isu semasa mesti tau..

esoknye pulak kakak aku balik ke Kuantan..umah pak cik mak cik aku..boleh kate macam small family gathering laa..sebab pak cik mak cik aku ni nak pergi haji minggu depan..nenek aku dari Johor pon ade skali..macam tak patot klo aku tak balik jumpe sdare mara..lagipon klo duk kat mahallah ni pon biase-biase jugak..minggu lepas aku da round KL secara solo..haha..gambar je tak sempat share lagi..

hari ni jadi drebar pulak.balik KL ni..on da way tu naek Genting Highland kejap..makan angin..haha..naek separuh,pastu turun balik..memang makan angin betol..nasib baik keretenye auto..klo manual memang penat laa nak tukar gear sampai separuh Genting Highland tu kan...lepas round kat situ baru balik mahallah..awan pon gelap semacam..tak sampai bawah lagi hujan turun..nasib tak berapa lebat..

malam nirasenye nak tengok derby Tottenham lawan Arsenal pastu belek nota seposen dua pastu tido jee..makan tak perlu kot sebab dari semalam sampai aku bertolak tadi makan tak semput-semput..esok puasa sunat je terus..hahaha


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com