Friday, September 30, 2011

tempat mencari jodoh


ape kena-mengena dengan tempat ni?

****hari ni penghulu segala hari..orang kate klo nak buat majlis tu elok sangat lah..berkat die pon lebih..tapi nk buat cmne,raye dah tamat..tunggu raya haji pulak..header pon aku da tukar balik asal..harap seri blog ni tetap sama tanpa header raya tuh..wakaka

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, September 28, 2011

wordless wednesday edisi breakfast


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, September 27, 2011

bola futsal berupa bulan


apabila bola futsal bertukar menjadi bulan..tak sampai 3 minggu sepak terajang tu pon kadang-kadang tergendala sebab hujan..ingat tahan laa jugak untuk 14 minggu tapi tak sempat ape-ape da kene tong-tong duit balik..

esok bile bola baru sampai update balik masuk sini sebab internet da boleh akses balik..terbaik aa member-member bakal engineer ni..mintak-mintak technician kat sini tak boleh detect..senang sikit nak online laptop..klo tak macam takde fungsi je bukak laptop kan..haha

***tong-tong duit tu collect duit ye klo ade sape yang tak tau..kali ni tong banyak sikit..beli je terus bola ratus-ratus..klo bola rosak jugak lagi boleh suh budak-budak ni join shaolin soccer je terus..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, September 23, 2011

pengisian hari jumaat

okay,jumaat datang lagi..hari yang aku selalu tunggu jugak laa..sebab da terbiase dengan rutin hidup..jumaat CUTI..mula je aku masuk sekolah darjah satu,tak sah klo tak cuti hari jumaat..klo aku bukan dalam keadaan cuti macam keadaan skang ni,aku akan cuba usahakan cuti..aku pon tak pasti budak-budak skang ni tau ke tak yang cuti hari Jumaat ade kat 3 buah negeri je..Terengganu,Kelantan,Kedah..

sebab skang ni aku bermastautin di luar Terengganu tapi bukan di Kelantan mahupon Kedah,makanya,hari ini adalah hari berkeja..klo yang student tu hari kuliah laa..jadi mase register semester baru haritu,dengan bangga dan jayanya aku tak ambik kelas-kelas wajib di hari Jumaat..kelas tutor terkecuali sebab itu boleh ikut aku punye suke nak masuk ke tak..klo awal pagi memang susah nak dipertimbangkan tapi klo susah sikit boleh dipertimbangkan..lagi satu hal yang tak boleh dipertimbangkan macam kelas satu jam sebelom jumaat..kelas waktu ni memang aku tak berapa nak into sangat

5 perkara patut dan perkara tak patut berlaku di hari Jumaat
trim bulu-bulu(misai janggut dan sebagainye)
potong kuku(kaki tangan)
tido sunat sebelum jumaat
sedekah(senyum duit)
ponteng solat Jumaat

sekian =)=)=)

***harap-harap petang niade aktiviti menarik.ambik-ambik gambar ke..namapak cuaca setakat ni pon OK..huhuhu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, September 21, 2011

salam 23 Syawal

semalam da setel puasa 6 hari bulan Syawal..Alhamdulillah..dengan izin Allah ,minggu lepas puasa straight 4 hari lepas tu minggu ni sambung balik 2 hari..alang-alang ade kuliah yang agak sibuk(padahal biase jee)..haha..jadi hari ni boleh bergembira sikit laa..mood raye tu memang tak berapa nak ade walopon harini baru 23Syawal dan radio pon masih pusing-pusing lagu raye..

klo nak raye 6 betol-betol pon tunggu hujung minggu ni kot..mane tau ade orang ajak pegi rumah terbuka..berharap je laa..wakaka..maklumlah,aku ni asal pantai timur..duk KL ni kire merantau je laa..member KL tu ade tapi boleh bilang ngn jari je laa..sebab tu macam susah je nak pegi umah terbuka..jauh panggang dari api laa dengan budak-budak KL ni..aku dengar minggu lepas,ade yang samapi 4 open house satu hari..memang meletopperut boleh puasa sebulan balik..


ni raye weekend lepas yang aku da upload gambar meriahmeriah banyak-banyak kat FB tu..kenapa ade name tag tali kuning???sebab st time aku jadi komiti..lanyak je laa da ade orang ajak..nak paw makanan pon senang je bile da jadi komiti ni..kih3

***kelas da banyak mula..haih..salam 23 Syawal  =)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, September 20, 2011

selamat raye 6






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, September 19, 2011

lelaki berbaju melayu perempuan berbaju kurung

assalamualaikum.selamat pagi jugak laa skali..pagi ni hujan laa..area Gombak dan KL ni rasenye memang hujan kot..dah laa hari Isnin..takkan nak layan blues monday je kot..tapi event semalam agak mantop..Sambutan Aidilfitri Persatuan Mahasiswa Anak Terengganu UIAM..semua $ kampus berkumpul satu tempat..kampus Gombak,Kuantan,Petaling Jaya,Nilai..sponsor kaw-kaw punye..satu sen pon tak klua..hihihi..buat kat Restoran Nelayan..alaa,yang sebelah Tasik Titiwangsa tu..

makanan  malam tadi Alhamdulillah semua cukup..menu tu tak nampak macam raye dah,tapi semuanye sedap-sedap..ramai jugak laa yang join.klo nak dibilang orang tu agak-agak dalam 540..klo nak bilang bas nye pulak dalam 12 bijik bas..hahaha..nampak tak meriah die tu?sape cakap tak meriah,nanti aku upload gambar bagi tengok ramai-ramai..dengan cenderahati nye lagi..eh cenderahati ke cenderamata?pastu ade pulak cabutan bertuah dapat hamper..fuh.kompem je korang rase tetibe nak cari open house sementara Syawal masih ade..haha..tapi fakta penting yang aku nampak semalam,memang bilangan lebih ramai berbanding lelaki..tu memang tak tipu..kui3

***lelaki hot berbaju melayu ke,perempuan hot berbaju kurung?kih3..tapi ade sorang sahabat jauh tak dapat datang sebab ade hal..rase rugi jugak la..kirim salam je laa kot..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, September 18, 2011

[promosi] selamat berhujung minggu

semalam ade pergi jalan-jalan area KL ni..pastu ade memborong jugak laa..kat KL ni memang syurga jugak laa untuk kaki-kaki shopping..untuk aku yang bukan selalu shopping ni,memang penat jugak laa..rambang mata pon ade..perkara paling best klo beli barang kat sini,harga die ade yang murah..tapi kelemahan die ialah klo nak murah kene beli harga borong..hahaha..pandai jugak laa diorang ni buat bisnes..

jadi secara konklusinye,skang ni ade laa item-item atau barang  lebih kat tangan aku ni..ade perfume pelbagai jenama laki ngn pempuan,ade cermin mata lagi pulak ade tie..display nye macam ni..


***klo ade sape-sape berminat boleh laa tengok kat facebook..search je Barang Murah..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, September 16, 2011

[sarapan] nasi lemak D'mamak Corner

nasi lemak D'mamak Corner ni bukan kali pertama aku buat sarapan..tapi hari ni rase best die tu terlebih sikit sebab ade member belanaj..hihi..tak agak pon nak boleh makan free tapi rezeki Allah kite mane tau kan..

kebetulan lepas jogging pagi tadi aku takde keje nak buat..lepas jogging makan nasik lemak..haha..kire balance balik laa lepas tu..miahaha..pastu bawak kamera sekali.sebab saje nak tunjuk nasik lemak bes ni.haha..telur mata die yang high class sikit..bagi aku laa..bagi orang-orang loaded breakfast kat hotel tak pandang mane kot(gurau)

nasi lemak telur mata mantop


***orang kaye tak semuanya sombong @ bongkak..ade je yang low profile..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Mat Negro

esok cuti..cuti ni klo boleh jangan dibuat tido je..adelah lebih elok klo cuti itu digunakan untuk bersiar-siar..pokok pangkalnye bersiar..tapi ingat..bersiar tu bersiar laa jugak tapi semayang jangan lupe..bukan ape,kadang-kadang manusia ni lupe..samada cepat lupe atau buat-buat lupa tu kene tanye diri sendiri..takkan klo da jalan-jalan dekat Jalan TAR pon tak boleh nak singgah Masjid India bersolat..

 tapi macam tu laa manusia..mase senang lupeAllah..mase susah baru nak ingat Allah..sesungguhnye ingatlah jika kita memudahkan urusan dengan Allah maka Allah pun akan memudahkan urusan kite..urusan yang bertimbun setiap hari,jangan ingat kite boleh buat klo Allah tak izin..esok hari Jumaat jangan lupe solat Jumaat untuk kaum-kaum Adam..lagi-lagi yang ade sertai Sambutan Hari Malaysia..maklumlah,kan 31 Ogos haritu masih dalam mood raye.takde sape nak masuk barisan..

***ni pon dalam mood raye jugak lagi.harap-harap ade makan free esok..jangan kate Mat Negro pon sibuk-sibuk cari open haus sudah..habis makanan kene balun ngan diorang nanti..tapi harapnye jugak esok dapat ambik gambar pemandangan yang cantik-cantik..hihi
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, September 13, 2011

first shutter count



muke-muke ni je laa yang selalu outing ngn aku..jarang laa klo duk kat sini nak outing sorang diri..klo tak cukup ramai macam ni,boleh kate takde laa outing hah..sape-sape nak apply group outing boleh laa contact-contact..baru meriah sikit..miahaha

***ade orang kene tangkap dek kerana mencuri mase kat Low Yatt tadi..kebetulan mase tu aku baru je nak cucuk duit..ade laa member sorang jadi bodyguard..sebab ramai orang tengok makhluk yang kene tangkap mencuri tu,mesin ATM pon jadi lengang..cepat je aku cucuk duit pastu pergi bayar kat tokey cine..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

rusa babi tambah bontot gajah

bukan nak ajar budak-budak jadi tak senonoh..tapi tu laa..orang kate sebut babi tu tak elok..dalam surat khabar pon sebut khinzir..tapi klo kes selsema babi takpe je..aku pon tak brape nak paham sistem bahasa ni sebab las belajar bahasa melayu secara bersungguh-sungguh mase tahun 2007..boleh laa bawak ilmu masuk dewan peperiksaan tamat alam persekolahan.


selamat menghadapi peperiksaan UPSR untuk budak-budak darjah 6.lepas exam buat perkara elok-elok..jangan mencarut tak tentu pasal sebab budak-budak skang ni mudah sangat nak mencarut..mungkin gambar ni boleh bagi sebab..tak nampak babi,tak nampak rusa,alih-alih kluar bontot gajah..

***kesimpulannye silap abang-abang jugak..adooi..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, September 12, 2011

sejuk betol laa kat bukit ni

Alhamdulillah..baru je sampai beberapa hari yang lepas ke bumi Gombak..kali ni lebih mencabar sebab aku tak datang dengan kenderaan awam..tapi satu yang shock sikit kat sini ialah cuaca..klo di Kuala Terengganu yang terkenal dengan keropok lekornye,petang-petang tu memang da boleh agak langit gelap dan hujan akan turun..tapi kat Kampung Gombak yang aku pon tak brape pasti lagi ade ape yang terkenal kat sini dari pagi bawak ke petang asyik mendung..lagi pulak aku berjaya stay dekat asrama lelaki paling selesa kat sini..dekat dengan bukit..perghh sejuk die boleh tahan..beberapa kali jugak aku duk dalam bilik tak bukak kipas..


***OK laa,ade nak kene buat keje pulak ni..maklumlah,da pegang balik title student..harap-harap bile da jadi student balik ni boleh laa terserempak dengan suasana universiti yang cemerlang dan nyaman..kih3..sape yang cuti lagi,teruskan laa bercuti di rumah..haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, September 9, 2011

kadar baru top-up bermula 15 September


setelah dikira-kira dengan tambahan cukai 6%.maka keluarlah nombor ini

RM5.00 = RM5.30
RM10.00 = RM10.60
RM20.00 = RM21.20
RM30.00 = RM31.80
RM50.00 = RM53.00
RM100.00 = RM106.00

bermula 15 September,bermulalah harga baru bagi kad-kad topup yang budak-budak muda duk beli hari-hari..mungkin ramai yang berfikiran positif akan kate alaa,ade hikmah jugak tu..kurang sikit aktiviti bergayut laki pempuan..tapi bagi aku yang tak bergayut,yang hanya boleh diungkapkan ialah gampang tak pasal-pasal aku kene bagi duit kat orang laen 

***topup oh topup..walopon kau hanya sekeping kertas keras tapi kerana nombor siri yang kau ade,habis kecoh satu Malaysia
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, September 8, 2011

bakal pelumba cub prix


belajar pandai-pandai tak semestinye nak kene jadi doktor..jadi pelumba cub prix pon boleh..tak pasti laa ni budak darjah berapa budak kampung mane..tengah-tengah usha kat FB seorang bakal guru tetibe je ade gambor ni..semoga impian beliau tercapai dengan jayanya..kui3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

spontaneous thursday angau



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, September 7, 2011

bakal cikgu ala model.huh

yuran mahal tapi service lembab..bilik yang patotnye duk sorang jadi 2 orang..bilik takde tande..macam orang gile pusing-pusing cari bilik..daftar lame macam gampang..ade ke patot mendaftar pelajar baru boleh makan masa 2 jam..macam-macam hal nak masuk universiti zaman skang ni..nak ambik pelajar dengan nak kaut untung same banyak..macam ni laa jadinye..

tapi yang normal berlaku ialah pelajar-pelajar pempuan skang ni susah nak lari daripada tiru gaya hana tajima,tudung ariani,tudung belit-belit..susah laa anak murid masa hadapan nak berhadapan cikgu-cikgu ala-ala model..nasib baek aku pakai spek arini..panas tak panas blakang kire,tapi boleh laa cover sikit mate tu daripada cahaya berkelip-kelip bakal-bakal cikgu..hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, September 6, 2011

basikal fixie tak brape nak fixie


raye-raye jugak..alang-alang ade kamera,sambil raye sambil snap gambor..biar penuh stok untuk sampai raye tahun depan pulak..kikiki..hari ni raye-6..sape yang puase 6 hari dalam bulan Syawal,ibarat die puase setahun..tapi aku tak start pon lagi..nanti masuk hostel,insyaAllah cukupkan 6..hihihi
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, September 4, 2011

tarikh kemasukan elaun PTPTN untuk semester 1 2011/2012

klik untuk pembesaran

semester baru da nak bukak..walopon aku tak terlibat dengan situasi ni,tapi saje jugak aku nak share kat blogger-blogger bertitle student macam aku..haha..lagi laa lepas-lepas raye ni.duit mesti terkurang sikit sebab buat shopping raye..duit raye pulak tak cukup nak back-up balik..lagi pulak bulan 10 nanti ade pesta konvo kat kebanyakan universiti..sakan sungguh duit keluar semenjak dua menjak ni..

***selamat berjimat cermat,selamat menabung,selamat membeli-belah..ngeee

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, September 3, 2011

indahnya beraya di desa


hijau-hijau-hijau..warna penyejuk mata penawar hati..sape-sape nak pergi umah terbuka ke,kenduri kahwin ke selamat tiba ke destinasi..4 hari pertama raya ni boleh kate selamat berjumpe seluruh ahli keluarga sebelah johor dan terengganu..member-member pon ramai jugak dapat berjabat tangan bersama..Alhamdulillah..

***duit raye pon klo boleh nak hijau je kan..kikiki..baru laa senyum lebar sikit kan..pastu malam-malam duk dalam bilik,bersila atas katil buat style ala-ala akauntan..tapi klo dapat banyak biru tu takpe laa,kire bersyukur masih dapat duit raye..hahaha..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, September 1, 2011

aidilfitri di batu pahat


update pertama untuk Syawal kali ini setelah pulang beraya di kampung..memang meriah,happening dan feeling habis dapat berkumpul macam ni..gambar ade bertimbun-timbun..tapi yang ni jadi 1st choice untuk dikongsi kali ini..semua ni sedara-mara sebelah Johor..

"walopon da bujang,tapi sebab belajar lagi,ambik je laa duit raye ni"
-terima kasih atuk usu-

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com