Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

aduh,sakit perut

ni laa jadinye klo sakit peru secara beramai-ramai secara sekali gus..ni memang nak kene BERSIH gile-gile ni..bukan setakat bersih 2.0,100.0 pon takpe..kih3..tapi bukan kat Malaysia laa ni..

again,wordless wednesday

permohonan untuk rilex

oh ya,hari ni dah hari isnin..bangun-bangun-bangun..makna nye da tak lame nak cuti ni..minggu depan stat cuti..senang cite,cuti puasa skali ngn cuti raya..haha..jadi sebelom nak cuti,kene laa ade peperiksaan dalaman sehelai dua kan..dekat 3 bulan jugak aku berehat dari peperiksaan ni..jadi bile musim die datang,aku macam biase slowkan sikit aktiviti sihat yang orang panggil blogging ni..haha..slowkan je.bukan off terus..haha..tapi untuk seminggu ni je laa..bile da stat cuti boleh laa laju-laju balik..

a 'release tension' scene..
***sape yang memang dah tengah cuti,korang memang cuti sakan laa sampai nak masuk semester baru bulan 9 ni..haha..tapi OK jugak short course yang aku ambik ni.lebih kurang macam cuti jugak..cume mase nak exam je erasaan nak fokus lebih tu datang..hehe..selamat datang fokus..kui3

25 /6 | petang di taman layang-layang

haha..gembira bersiar-siar dengan photografer SAIFSULONG..nice ke tak?

barisan depan dari kiri : mede jr,pa'an,jaya jr,joe barisan belakang dari kiri : farisgas,husin,iqbal


huhu,nice laa jugak ade birthday photoshoot walopon temanye tak nampak birthday sangat..lebih teruja kepada bermain layang-layang yang beli on the spot..banayk lagi gambar menanti..tapi kene slow-slow sebab:- exam dah dekat..minggu depaninternet sememangnye selow..tak menginzinkan..tapi pagi-pagi power
***psst,nak kenal photograper saif sulong boleh klik lnk kat bawah gambar atas tu =)

dari oppa kepada haraboeji

okay,aku sudah tua..yang wish birthday cakap aku tua.maknenye..kene bertukar dari oppa kepada haraboeji..kah3..harap maklum ye..haraboeji..bukan halmonee..harini kelas bahase korea tahap 0.5..tak sampai pon tahap 1..

haraboeji : datuk halmonee : nenek
huhu,sekian saja..terima kasih kepada rakan-taulan yang ucap selamat..sebab ade FB mark zukerberg ni laa..jimat pon ade,cepat pon ade..bateri handset jimat,kredit pon jimat..aku ade nombor celcom ngn maxis..tapi tak tau laa pulak nak call sape bile dapat percuma nikan..haha..tak pandai mengambil peluang langsung.. melangkah setapak lagi kehadapan setiap kali tarikh ini tiba..Alhamdulillah..

berakhir sudah maharaja lawak

maharaja lawak maharaja lawak maharaja lawak
untuk malam ni semua pasal maharaja lawak..aku je tersadai depan laptop tak tengok maharaja lawak..tapi yang ni bukan maharaja lawak..tapi maharaja gelak sampai hentak kaki


***aku tak follow Maharaja Lawak..tapi selalu tengok sekerat-sekerat yang mane suke je..macam SEPAH ngn JOZAN..tutp-tup sepah JUARA..waoooh,kompem meleset jangkaan sape yang ramal JOZAN juara..nice SEPAH..silalitamplom betol laa 3 orang ni..

perkongsian petang jumaat

ade 2 jenis golongan..kedua-dua ni ade Ilmu..tak kire laa Ilmu tinggi ke rendah..tapi yang penting Ilmu yang baik-baik..

golongan pertama,golongan berilmu yang boleh diibaratkan sebagai sungai yang mengalir..maknenye sungai yang mengalir ni bagus laa..nak mandi kat dalam pon suke..pastu klo ade kotoran lalu atau jatuh,ia akan mengalirkan semua kotoran itu..golongan ini ialah golongan yang suka berkongsi Ilmu dan sentiasa nasihat-menasihati sesama sendiri..

golongan kedua ni macam kolam yang bertakung..kolam yang bertakung ni,klo ade sampah jatuh,memang tercemar terus..nak mandi pon rase geli..ye laa,bile tak mengalir,ade sampah jatuh,kompem kotor pastu lame-lame jadi busuk..golongan ini ialah golongan yang lokek Ilmu walopon die ade Ilmu..tak kisah pasal orang laen asalkan diri sendiri bahagia..

jadi,sekian saja peringatan untuk diri sendiri dan juga pembaca..kebetulan lepas makan tengahari ni rase lapang sikit nak update blog..hehe

***percayalah,tidak rugi klo kite ni bersahabat deng…

bola sepak malaysia berseri lagi

imej bukan dari google,tapi dari GATEM..nice bukan?
yeay,bola sepak malaysia berwarna-warni lagi macam gambar ini..atmosfera bola Malaysia semakin ceria..terharu pon ade jugak laa kan..tapi gambar ni bukan yang latest..ini gambar mase pasukan senior menang 2-0 dengan Myanmar aritu kat kota bharu..

malam ni skuad olimpik Malaysia menang 2-1 ke atas Lubnan..boleh masuk grouping untuk melangkah ke sukan Olimpik..walopon langkah masih jauh,tapi penyokong Malaysia makin semangat nak sokong pasukan Malaysia..semoga rentak kemenangan dapat diteruskan lagi selepas ini..

***tengah tunggu update gambar untuk kemenangan malam ni pulak..haha

masih dalam spontaneous thursday

hmm,buat teman makan malam..mix..sape nak diet boleh try..fries + telur + sosej  + bun..kenyang =)

lucky - jason mraz ft colbie caillat

ni aku rase yang gambar paling old skool pernah ade dalam blog ni..lucky,bukan semua ade gambar ni..haha
video bawah ni takde berkait sangat ngn gambar kat atas ni..saje nak share


tapi cover ni lagi bes..sebab artis korea biase ramai tak pandai English..tapi diorang da advance kot skang ni..siap boleh buat cover lagu Lucky - Jason Mraz ft. Colby Caillat..simple tapi nice kot.
***sape tengok Family Outing mesti kenal Jongshin yang pakai spek bulat bingkai biru..haha..

worless wednesday minum petang

wordless wednesday | makan

ala,budak baru baligh,biase laa tu

setelah sekian lama ali bercouple atau erti kate laen declare dengan makwe die maka terbit lah bunga-bunga cinta yang kembang mekar..ape yang ali buat disusuli dengan senyuman-senyuman bersahaja sampai ke telinga..kate orang,takde yang buruk dimata ali..orang kentut busuk gile pon die masih boleh tahan..tu baru orang,klo awek die yang kentut,bukan setakat tahan,nak kentut 2-3 kali berturut-turut pon ali masih cool..senyum tak perlu kata apa-apa..begitu laa jugak dengan awek ali..

semua berubah,blog berubah,dekat tepi ade gambar CINTA HATI,status facebook berubah,single kepada in relationship..tapi berape lame nak bertahan??baru sekolah rendah ni..baru lepas UPSR..tunggu nak masuk sekolah menengah..perghh,epik gile..standard orang kawen paling awal 20 tahun..ni baru 12 nak masuk 13 tahun..7 tahun lagi mau pegang janji..mampukah ali dan awek nye bersama?anda sambung sendiri laa..

tapi yang mudah,mereka akan hadapi macam-macam cobaan kot..sekali nak exam kompem no handphone..klo duk asra…

memenuhi ruang tepi

ruang tepi ni tak boleh dibuat maen-maen..klo kene percaturan,ade yang boleh dapat ribu riban..sape tak nak ribu riban?mai sini cakap..tapi bukan senang..klo kene percaturan baru boleh..masalahnye,tak semua boleh membuat percaturan yang betol..same laa dengan aku..jadi sekadar mengisi ruang-ruang kosong..dari pada aku letak gambar yang kat atas die ade title "NYAWA SAYA" , "MY OXYGEN" , "CINTA HATI" dan macam-macam lagi lah,maka aku telah buat satu banner paling simple..kah3..THIS IS FRIENDSTOP..pakai 4 gambar dan ade 4 suku kata..senang..tapi sebab baru belajar,dekat 30 minit jugak..kah3..

sekadar pemberitahuan,kat sini baru ade banner..haha
***aku tengok orang buat,aku pon buat je laa..komen-komen tolak tepi..janji ade..da lame aku nak buat,tapi hari ni baru ade tenaga nak buat..selama ni tengok orang punye je.."NYAWA SAYA" , "MY OXYGEN" , "CINTA HATI" pon selalu jugak aku tengok,tapi aku tak nak buat kot..klo aku buat,mati …

aktiviti dalam gelap..jeng3x

pagi ni cuaca baik untuk jemur baju..memang dah rutin semester ni,pagi isnin takde kelas..boleh laa aku lepak-lepak..biase laa,blues monday ni boleh kacau mood nak pegi kelas..weekend tu rase kejap je..klo budak sekolah,malam tadi kompem da gelabah nak gosok baju skola laa,nak kapur kasut laa,nak kemas beg skola laa..nasib baek aku da lepas zaman tu..Alhamdulillah..

malam tadi pulak,tak semena-mena blackout..dari maghrib lepas riadah,sampai laa pukul 11 nka dekat pukul 12..macam-macam hal dibuatnye..aku ngn member-member pon macam-macam hal jugak..buat aktiviti dalam gelap..tapi kami tak buat yang pelik-pelik pon dalam gelap..buat yang menghilangkan kebosanan je..haha..

macam aku,aku buat praktikal light graffiti..ni laa tukang ngajornye..haha..
macam kawan aku ni,die bukan hisap rokok,tapi praktikal buat sarkis..kih3
***da lame tak terkena situasi blackout..sekali terkena,semua mati akal..yang disebut BOSAN BOSAN BOSAN..takde perkataan laen ke???tapi takpe laa,klo tak sebab blackout tu…

meniru pon ade batasnya

tengok je gambar macam ni..cantik???memang laa cantik..tapi jangan tiru..awek korea boleh laa buat camni..tapi awek melayu Islam jangan tiru..tapi klo dalam rumah takpe..lagi laa klo dah kawen,suami suruh..klo ade anak dalam rumah,cover line laa sikit..klo luar rumah laen,semua kene cover..

normal je klo tak tau hari bapa

tiada kata secantik bahasa, untuk kite puji ibu bapa kite, tanpa ibu bapa seluruh dunia, takdenye orang nak beli berderet baju bayi ni, jadi tak kire laa hari ape, hormati mereka sepanjang mase, setiap tempat setiap waktu.

***gambar diambil sekitar jusco..hihi..tapi bukan hari ni..hari ni aku g jauh sikit je dari gombak..pergi Shah Alam jamuan orang kawen..tapi betol aku cakap,aku tak pernah pon ambik tau pasal hari bapa mahupon hari ibu..tapi TV dan iklan-iklan yang selalu bagi tau..tak perlu hari tertentu untuk ibu bapa kite..EVERYDAY is special day for them..keep praying for their happines anytime anywhere =)

doa ni mase sekolah menegah baru aku hafal..sape tak hafal,eloklah hafal =) selamat menghafal

situasi lazim dalam permainan futsal

selamat pagi yang dipanggil pagi hujung minggu..pagi ni biase ramai laa parents ambik kesempatan beriadah bersama keluarga..tak kire laa kat umah atau kat taman..baru dipanggil keluarga bahagia dan keluarga yang sihat..tapi kami ni tak pon..padan terbongkang je atas katil..nak maen tunggu petang laa..kire nye kami ni kategori jage kesihatan jugak laa kan..memupuk semangat kesukanan..walopon kadang-kadang angin jugak tapi takde sampai bertumbuk.tu jadi sukan laen pulak..
tapi ni nak share beberapa situasi lazim dalam bermain permainan futsal yang selalu kami maen petang-petang
warming up secara relax-relax
meraikan gol..gaya ni memang tak ramai buat lagi..pandai budak-budak ni cari publisiti
memerhatikan gawang dirembat secara padu dan tak perlu kata apa-apa..waooo
merembat padu ke gawang lawan dalam permainan..
save bola yang kelajuannye slow macam siput..klo laju tak sempat nak save pulak kan..ye tak?
menggelecek pemain-pemain yang ade di depan?kenape perlu depan?ye laa.klo kat belakang nak…

klo terpukau pon takpe =)

grrr.lepas turun riadah ni(walopon aku jalan kaki je sebab kaki bengkak lagi kes salah sepak tanah aritu) aku masih tekankan dalam diri aku,jangan mimpi laa nak ade awek secantik ini..natural gile-gile..tapi klo ade,memang aku akan terpukau..rezeki aku yang punye..kah3

evolusi gambar profil | muda ke tua..

haha,the transformation of blogger profile picture
selamat pagi jumaat..5 profile picture je dalam mase 3 tahun..tak macam facebook..pantang berjalan,mesti ade profile picture baru..memang tak boleh blah laa tengok gmbor-gambor ni..sapo boleh teka yang mane satu orang ambik ngn yang mane satu ambik sendiri memang teror..maknenye die sendiri pernah buat..haha..tapi aku ni bukan jenis yang ambik gambor depan cermin dalam jamban..hihihi..maaf ye awek-awek yag terbaca..bukan ape,pwmpuan je yang suke ambik gambor depan cermin..sambil-sambil betulkan tudung..lelaki g depan cermin basuh muka ngn kepala,memang tak sesuai nak snap gambor dengan muke basah-basah..
pergh,sadis aku tengok gambor ni..tapi gambar ni nice..

bagi aku,klo aku ambik gambor sendiri pon,cover tu perlu..ni memang tak patot dilihat orang,tapi da kelihatan,ape mau buat...huhu
***tetibe je aku dapat gambor ni balik walopon da ade yang aku delete..dari Picasa Web Album..sape pakai new editor boleh laa tengok..die ade dekat option…

mengapa BERSIH boleh dilaksakan?

salah satu sebab mengapa depa tak boleh nak marah bile ade rakyat nak laksanakan BERSIH..time depa  buat boleh,tapi time kami nak buat tak boleh..terus terang aku kate.buat malu je ade gambar pegang sepanduk bela Utusan..ape pon tak boleh..

ape yang boleh aku kate,aku sedih,frust,kecewa dikelilingi oleh pemerintah dan pihak berkuasa yang langsung tak adil..memilih bulu dalam membenarkan sesuatu perkara..kenape?takut hilang kuase ke?takut hilang kuase memerintah laa betol-betol..senangkan rakyat..bukan susahkan rakyat..slogan langsung tak seiring dengan perlakuan..pastu bile rakyat nak berusara tak bagi..ini bodoh sombong namanye..

himpunan aman tanpa senjata merupakan kebebasan yang dijamin dalam perkara 10 Perlembagaan Malaysia dan perkara 27 Akta Polis yang memperuntukkan kuasa kepada polis untuk mengawal selia perhimpunan, perjumpaan dan perarakan

***berbuat adil laa dalam sesuatu perkaran klo nak hidup sejahtera didunia dan akhirat..betol,minyak 97 dah turun seposen,tapi banyak lag…

option baru cita-cita | hacker

hai,selamat petang..disebalik gambor senyum petang sebelah bendera negeri tu,aku hanya mampu tersenyum melihat laptop aku yang dah dapat sambungan internet dari bilik..tak payah aku turun kat kafe lagi pasni..kebetolan kelas untuk minggu ni pon dah habis,nampak macam menyambut jugak laa kehadiran kembali wifi ni..


tapi skang ni dunia IT tanpa sempadan macam haru sikit laa..sebab paling latest

Hacker sedang buat banyak kerjaUtusan Online memudahkan penyebaran kartun menyindir agama
yang menyindir Islam tu,klo ade yang sokong lagi,tak tau laa..yang hacker,kite nak mintak jauh laa dari hack-hack ni..sebab bukan kite yang nak block-block website ni..kite blogger biase je..SKMM punye hal laa ni..kerana lidah website gomen yang binase..gengblogger pon terkena skali..gatal sangat mulut SKMM tu..dah ade internet,bayar mahal-mahal nak suh laju,klo tak boleh nak download buat ape???kome jangan maen-maen,kang semua orang bercita-cita nak jadi hacker,baru kome takut..

***aku buat bendera Ganu jadi…

penghulu ngn datok dapat nama sebab Utusan

ni ape ni?lawak sampah busuk ke lawak nak kene bakor api neraka?dasar surat kabor tak laku..pastu mule laa gelabah nak sebor berite nak turunkan rege minyak..kompem duk muke depan esok..mase turun tnaek buat-buat lupe pulak..ingat boleh up laa tu..tapi takpe laa..Alhamdulillah,boleh laa fama kat Malaysia ni simpan duit beli tanah,beli susu anak,beli baju raye dari membazir duit beli minyak mahal..10 sen pon 10 sen laa..tapi mahal jugak lagi minyak tu..

***penghulu pakai serban..bagus-bagus..tapi tok penghulu skang ni cam ramai pakai songkok tinggi je..lagi-lagi yang dekat FELDA..lagi satu tak logik,ade laa pulak  polis berpangkat Datok nak ambik report pasal kes rogol yang bersepah kat Malaysia ni..pelukis pon cam bangang..nak melukis ngn nak menghina same banyak..

wordless wednesday edisi bola

sebelom minit ke-98,aku memang wordless.macam gampang

cerita pening KL GANGSTER

haha,pagi tadi dengan satu post yang twisting lepas tu disambung dengan situasi-situasi yang twisting..hari ni aku banyak belajar pasal duit..kui3..setiap kali aku nak bertindak menggunakan duit,setiap kali tu jugak,aku dipaksa untuk berfikir secara rasional.huu..pening tak berhabisan klo pikir pasal duit

sebab pertama,sebab duit itu boleh dicari..tapi bukan mudah..jangan ingat bukan mudah nak jadi juara AF je..nak control duit pon susah..dengan situasi tempat belajar aku yang ala-ala metropolitan ni,makin bertambah susah jadinye..tapi Alhamdulillah laa,setakat ni cukup makan lagi..tak pernah sampai tahap kene ikat perut lagi..

balik kepada cerita duit,arini aku nak makan malam pon aku terpaksa membuat pilihan bijak..maka makan yang kenyang dan berpatutan..tak nak dah maen hentam kromo je..maksud hentam kromo tu,bile order tu tak pikir betol-betol..tapi bile dah lepas makan rase tak cukup lagi..nak kene cari nasik tambah pulak..bukan nak kate tak bace Bismillah,tapi tengok keadaan laa…

twisting teusday???

haha,ni ape nak kate ni?cair ke tak cair?nak cari awek camni kompem tak boleh bawak jumpe mak..nanyi laa lagu Saya Mau Kawen 24 jam tanpa henti pon..mesti susah nye..tapi tu laa cun gile kot..aritu mase tengok bola,boleh tahan ramai jugak yang beriya berambut perang macam ni..terengganu ade,kelantan pon ade..tapi matlamat aku kene tetapkan..aku pergi aritu untuk tengok bola,sokong Terengganu..bukan cari awek,bukan cari gaduh..setakat usha awek tu biase laa kan..hahaha
***aku masuh pening-pening lalat..macam-macam cite ade aku berkongsi malam tadi ngn member-member..dari kedai makan samapi laa ke bilik..tapi tak semua aku boleh ditulis kat sini..kui3

janji kepada emak yang harus ditepati

janji perlu ditepati..sang harima kate,die da janji ngn mak die klo ganu juara die nak kerat-kerat rambut ala-ala Zac Efron die..bile ditanye,die nak buat jenis yang mane,die nak buat yang jenis kapten pasukan Kelantan,Piya

ni laa rambut stye Zac Efron kate Sang Harima
kami tak salahkan die punye rambut,tapi kami salahkan die tak shave jambang..hihihi.kami rakan Sang Harima setuju jugak die buat style ni.
* * * sebab die punye rambut lebih kurang yang macam mamat kat atas tu
nice laa aku ade gambar dari belakang..sebab sang harima tak suka tunjuk muka..macho sangat 
***haih,sape laa nak teman aku rambut panjang lepas ni..tapi tu laa,sebab die dah janji ngn mak die..aku tak de janji nak kerat rambut ngn sape-sape..huuu..sang harima belanje aku bendera ganu besor..aku buat langsir terus..kah3

from GATEM with love

hehe.sebagai admin page Gabungan Anak Terengganu Macho(GATEM) kat facebook,perkataan Terengganu tu memberi satu erti kesungguhan malam tadi..naek gile aku sorak ngn member-member malam tadi kat Bukit Jalil..

ni pulak gambar menjelang perlawanan final ngn sepanjang final PIALA FA semalam







gambar penuh kat FACEBOOK oppa amir hasif..tak friend pon boleh tengok rasenye sebab dah allow to everyone..
***ade member cakap muke masuk TV..kes banner ni kot..haha..terbaik laa banner GATEM..kecik pon,nelang jugok..