Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

ape perasaan berada di pihak yang rugi?

haha,malam ni aku suwey..ape kes laa kan..upah baru baik demam kot..


aku bank-in duit baju blogger crew RM30 sebab mesin deposit CIMB tak terima duit RM5 aku..baju RM 25 je..sama ade mesin tu memang tak ambik duit RM5 ataupon duit RM5 aku tak ori???kompius-kompis..klo boleh bagi balance OK jugak..da terbang RM5..untung saje je penjual baju tu..tapi takpe laa..skang ni aku tengah pikir,sape yang nak jadi mangse aku nak suh belanje RM5 esok..boleh cover balik RM5 yang terbang malam ni..hahaaku makan malam kat kedai..semangat je order air kosong sebab aku da ade air sprite sebotol..harga RM2..tapi sebab aku terlebih makan,aku habiskan air kosong tu je laa..tak usik pon air sprite yang sebotol tu..tapi lepas bayar semua skali,aku naek motor balik hostel,baru aku perasan aku tinggal air sprite tu kat kedai makan tadi..terbang lagi RM2..boleh pulak aku lebih fokus air masak tu berbanding sprite tu..ape laa sedap sangat air kosong tu kan klo nak banding ngn sprite..rugi-rugibalik bilik,aku sa…

pagi ceria =)

selamat pagi..semoga ceria selalu..haha..2-3 hari ni macam tak brape nak sihat..mata cepat penat.tak boleh nak mengadap atau fokus kat laptop lame-lame..jadi takde blogwalking sangat..nak menaip pon tak brape nak semangat..tapi hari ni rse macam dah OK sikit..Alhamdulillah laa kan..thanks to Allah..kite patot yakin Allah yang memberi penyakit dan Allah jugak laa yang menyembuhkan..bukan kite sihat sebab ubat yang kite makan..ubat tu hanya sebagai ikhtiar..tapi yang menyembuhkan itu tak laen tak bukan Allah yang maha pengasih..


***kadang-kadang kite rase kuat pastu alpa.tapi bile dapat demam @ selsema je,badan da rase tak larat..nak buat keje pon macam tak selesa..baru je demam atau selsema..sesungguhnye sakit dapat menghapuskan dosa-dosa kecil..ceria selalu =)

online pon online laa..janji cun

pembelian online memang da melekat dihati ramai orang skang ni..kl iklan tu bersepah-sepah keluar macam cendawan tumbuh lepas hujan lebat..tapi skang ni rasenye da macam sampai giliran aku pulak nak membeli melalui internet ni..tetibe je..haha..2 helai t-shirt dalam proses pembelian
ni nak pakai mase masuk bukit jalil mase final piala FA

ni nak pakai saje-saje..design ok dan harga pon ok
***aku beli baju yang betol-betol aku minat je..kedua-dua design ni cun laa..sape orang ganu nak baju tu pon boleh..haha(promote)..baju blogger crew tu tarikh last bayar 31 Mei..sempat lagi klo nak..semua saiz ade..tapi aku pilih saiz S je..kah3..

aku tak tahan bile..

tengok fan MU bergembira
aku ni kategori MU haters..haha..diorang kalah malam tadi bukan sebab ape,sebab Barcelona kuat sangat..simply the best..pasukan 5 bintang..sekali lagi kalahkan MU dalam final Champion League..nice

united had no answer to the brilliance of Xavi Hernandez
tengok team terengganu kalah 
malam tadi memang ade untung jugak laa tak pergi stadium..dek sebab badan tak brape nak sihat,pastu takde geng nak ke sane sebab aku Afifi Embong tak balik kampung..tup-tup kalah..nasib baek tengok dalam TV je..jimat RM10..save untuk pergi bukit jalil

nak join skali pon boleh
tengok minuman sejuk bile tengah selsemaminuman berais atau dalam kate laen minuman beng..sebab aku ni peminum minuman beng yang tegar,klo kene selsema memang masalah sikit laa..klo duk hostel jarang sikit nak mencapai air sejuk.tapi ni sebab ade kat umah,memang tergugat laa nafsu aku terhadap air sejuk ni..dugaan sungguh

dulu aku minat bandung,tapi skang ni da tukar barli pulak
***tapi sebenarnye masih wujud kompi…

its all about you song

selamat petang hello selamat sore konbanwa ahnyeonghaseyo bonjour ni hou vanakam

haha,petang ni bukak KBS world ade pulak ulangan rancangan ni..aku pon tak tengok mane dah siri korea invicible youth ni..da tukar angin tengok running man ngn family outing..tapi aku tau lagu ni sebab tengok siri ni la..bes je laa buat dengar saje-saje =)

***country like korean has good people,good sceneries,good technologies..wish could be there someday in future..haha.

good morning @ my hometown

pagi ni aku ade kat kuala terengganu ah..macam tak caye je..tapi ayng aku sendiri tak caye aku bawak kete sampai sini 5 jam je dari KL..haha..jalan kosong,aku tekan je minyak..walopon mate ngantok ++ selsema tapi dengan bantuan sebotol minum seratus tambah-tambah  dengan livita perisa madu,aku punya tenaga cukup untuk mencelikkan mata..haha

balik ni macam sekejap je kan..tapi rase macam ade banyak aktiviti je nak buat..but everything seems to be footbal as my state team  performs well..semua orang macam excited je skang ni..sampai my uncle pon da warning nak ikut ke bukit jalil untuk final kali ni..waoh..memang lelaki dan bola macam irama dan lagu..klo lelaki tak layan bola ni,boleh masuk kumpulan lelaki pelik kot..haha..

ni laa minuman seratus tambah-tambah
***ubat segera klo nak kena selsema ataupon da terkena ialah 2 butir panadol activefast berserta minuman seratus tambah-tambah sebotol..thanks to God because of His willing,i'm here at my hometown and enable to update this blog …

bini taraf PhD,mau brape ribu?

mungkin benar pendapat yang kate skang ni mas kawen dibayar ikut tahap pendidikan..diploma 1 ribu,degree 3 ribu,master 5 ribu,PhD 7 ribu..haha(rekaan aku) rekaan orang skang ni jauh lebih tinggi rasenye..sebab tu ade yang kawen pon boleh jadi susah..hutang nak buat majlis kawen mahal sangat..baru bahagian mas kawen..blom masuk bab pelamin lagi,kek 18 tingkat lagi,baju  pengantin lagi..botak-botak..disentuhnye bab honeymoon nak ke paris laa,england laa boleh pengsan lelaki tu..haha..

bertingkat-tingkat pon,klo tak sedap takde orang makan jugak
OK,untuk pakcik makcik,awek-awek kat luo sane,jangan laa mahal-mahal sangat..klo mahal sangat,short laa budget nak lepak mamak,nak pegi stadium tengok bola,nak beli kete,nak beli superbike,nak beli TV besor,nak beli rumah,nak honeymoon..untuk kebaikan anak pakcik makcik jugak kan

***tiada niat untuk memperkecilkan taraf pendidikan sape-sape..cume nak share perspektif yang boleh dikatakan agak negatif yang ade dalam diri sesetengah masysarakat skan…

tips kesihatan : belajar berenang

berenang ialah sejenis sukan dalam air..berenang atas darat orang tak buat kecuali kena denda tak on nak melawak bodoh-bodoh..berenang ni efisien sebab kaki,tangan,kepale semua on sekali gus..masuk gym pon kene buat satu-satu..ade banayk gaye,korang pilih laa gaye mane yang patot..


Antara kebaikan berenang yang pasti memberi pelbagai impak positif kepada perenang ialah:
~ Merupakan sunnah yang dituntut selain memanah dan berkuda
~ Mengembalikan kesegaran badan
~ Menghilangkan tekanan
~ Menguatkan otot jantung dan badan
~ Mengekalkan tubuh badan cantik
~ Aktiviti sukan yang paling sihat kerana melibatkan keseluruhan tubuh badan dan tidak mendatangkan risiko               kecederaan
~ Disarankan kepada yang menghidapi obesiti dan juga penyakit asthma
~ Menghilangkan/ mengurangkan masalah sakit pinggang dan sakit kepala
~ Sangat baik untuk diamalkan untuk proses 'rehabilitation' (pemulihan) selepas kecederaan
~ Senaman yang baik untuk golongan slow-learner dan juga orang …

terengganu mendahului carta liga super 2011

gol-gol malam tadi
selamat pagi semua..mane yang paginye cerah,bawakbawak laa bukak tingkap bagi cahaya masuk kkan..pagi ni saje je nak up semangat sikit..tidak ade berselindung lagi..aku orang terengganu dan fan bola sepak terengganu..teregganu sah mendahului carta liga super mulai malam semalam..ianya hasil kemenangan 5-0 ke atas pasukan pahang..
kedudukan nombor 1 liga menjadi milik terengganu setelah dibantu pasukan adik,T-Team yang menjinakkan seekor kijang ni kota bharu dengan kemenangan 2-1..walopon pedih,tapi terpaksa ditelan penyokong fanatik kelantan yang sentiasa membanjiri perkarangan stadium dalam setiap perlawanan..tak kire di mane jua mereka berada..
team bola selangor dah out kot sebab semalam pon kalah 2-1 ngn harimau muda dengan itu dimaklumkan,persaingan terengganu kelantan semakin sengit dan pasukan terbaik bakal menjulang dua piala iaitu Piala FA dan Piala Liaga Super..
***tiket final piala FA dijual 30 ribu di stadium terengganu,30 ribu di stadium kelantan dan 25 rib…

asyik cakap pasal pempuan je,jangan marah

mas kahwin..tajuk mas kahwin ni bes..sebab ade yang kate macam harga bakal si isteri tu jugak laa kan..tapi jangan salah paham,bukan nak kate berjual beli,tapi nak kate,tinggi mane tahap si pempuan tu sesuai nak dijadikan bini..ade lelaki kate susah nak bernikah skang ni sebab mas kahwin makin mahal..10 ribu ke atas tu dah macam mainan..padahal perkahwinan paling berkat ialah yang paling murah mas kawennye..ade benarnye kate-kate ini..nak mahal tu,mahal laa,tapi kene sepadan dengan kebolehan dan bakat dan sifat dan pekerti dan segale macam laa.kate nak jadi bini kan..pastu jadi mak pulak kan..ade yang aku jumpe nak anak sampai 13..haih,power gile..tapi bagus laa tu..mengembangkan komuniti Islam yang baik-baik..

laki ni bakal menjadi penanggung dosa si isteri setelah selesai akad nikah..ape yang bini buat salah,die tak betolkan,die kene tanggung..bab nafkah klo laki takde duit nak beli rumah,kene sewa..baju kene bagi,makanan kene bagi..jadi ape salahnye klo mas kawen tu dimurahkan..kat…

teh penjana minda

pantun balik kelas..sementare tunggu air panas mendidih nak buat teh..teh kan penjana minda..haha..ni belom buat teh lagi,baru ambik bau je..klo taip sambil minum memang mencurah-curah idea ni

pagi jumaat menuju pasar payang,
ke pasar payang mencari ubi kentang,
prinsip hari ini amatlah senang,
rambut panjang boleh asalkan lepas air sembahyang.

mencari teman biarlah yang putih,
putih wajah hatinya pon mesti putih,
sewaktu memilih carilah yang bersih,
sama-sama kita menyokong kempen bersih

membersih rumah bersama keluarga,
rumah bersih hati gembira,
pemimpin bersih rakyat pon suka,
kempen bersih diharap berjaya.


***aku pakai teh boh je..bukan teh lipton..tapi tak kire laa,asalkan teh..haha

perspektif : ape itu 'flirting'

flirting ni mengorat..cara die banyak..dari zaman ke zaman makin advance,,dari zaman surat letak bedak,masuk zaman ketuk botol.pastu pindah zaman mesej..lepas zaman mesej ni,datang laa mark zukerbeg buat FB..skali ngn aplikasi pokeade yang kumpul poke sampai 100++hot gila kau..tapi memang laa,gambar free hair,muka korea-korea,pastu rambut blonde..sape tak nak kacau..haha..lelaki memang tak leh klo ade awek dress camtu..

ni sape nak ngorat sape dulu ni???laki masuk dulu ke,pempuan masuk dulu???bukan masuk yang tut tu laa..cube laa jangan pikir negatif..sape nak mula dulu ni..klo same-same jual mahal,memang takde yang nak beli laa kan..tapi klo jual murah rase macam senang sangat nak tackle..lelaki ni jenis suka cabaran..lagi susah nak dapat,lagi laa die kejor..tu kadang-kadang silap ngorat bini orang..oh manusia,manusia..pempuan ramai-ramai kat bumi ni,bini orang ko nak kebas..

tapi tak kurang jugak kejadian merampas laki orang..yang ni aku tak tau laa die mengorat pakai skill ape..tap…

pilihan bahasa : bahasa alien

terima kasih kepada keratan akhbar ini sebab berjaya menghalang aku terlentang pagi ni..surat khabar mane???sah-sah laa utusan malaysia klo bab-bab camni..komen aku ade banyak versi..

1-versi bahasa ganu
haha,sek-sek die ni brahi sungguh melawok..cakak lebih kurang,aku lepok pale baru tau..mu sape?TGNA sape?ke mu deki mu tak dok aura nok kumpul 10ribu orang muda sekaligus?mu orang-orang jahil agame,bawok-bawok laa g kuliah agame..bukok mate hati.jangan jadi bute ngat..sakit ati orang laen je bace..soh-soh surat khabor utusan ni..cilakak.

2-bahasa luar
haha,puak-puak die ni suka sangat melawak..cakap lebih kurang,aku sekeh kepale baru korang tau..ko sape?TGNA sape?ke korang dengki sebab korang takde aura nak kumpul 10ribu orang muda sekaligus?korang yang jahil-jahil ni bawak-bawak laa pegi kuliah agama..bukak mata hati,jangan jadi buta sangat..sakit hati orang laen je bace..sah-sah akhbar utusan ni..celaka.

3_bahase alien
!@#$%^&*()_+{}":>?<,./;'[]!@#$%%*&^*(&am…

sejarah bermain api

sejarah aku bermain api memang banyak..mase kecik-kecik dulu,klo ade orang ajak bakor sampah,memang tu feveret aku..tongahari ke,tongah paneh ke tak kesah..janji minat aku dapat dipenuhi..haha..ntah sape laa yang ade minat same macam aku ni kan..tapi malam aritu aku maen api lagi..ade laa teman 3-4 orang yang dek keliling..nak kate hobi tu,tak dah skang ni..tapi tu lah,namenye orang takde keje..haha..klo kene api ni,mau masuk bilk bedah..haha..awas,jangan tiru aksi ini..

kate orang,api ni tak boleh buat maen..kecik menjadi kawan,besar menjadi lawan..
klo ikut pepatah ni,memang anda perlu sentiasa berjaga-jaga terhadap api..didunia mahupon akhirat =)  klo mase kecik-kecik anda dah pernah terbakor api atau kene bako api,jangan biarkan sejarah berulang lagi..
***setakat aku maen api dari zaman kanak-kanak sampai laa ni,nasib baek takde pape buruk terjadi..fuhh,selamat..

segmen | aku dan alat muzikku

haha.bersegmen-segmen laa pulak kan..tapi takpe laa..kali ni segmen bersama Pak Cek Biola pulak..lagi kelas maen biola..aku tak reti berbiola..ni pon saje je nak menaip..segmen ni pon OK je..tak susah..klo susah kompem aku malas..lagi satu sebab segmen yang berkaitan ngn minat..kire boleh laa kan..secara tak langsung bleh masuk bloglist Pak Cek Biola..klo ade nasib,boleh direview skali..haha..bukan senang nak kene review kan..haha

disuruhnye cerita pasal ape alat muzik yang kite ade..aku takde pape yang special pon..gitar kapok je sebijik..beli mase zaman-zaman rase nak petik gitar ..baru setahun setengah kot bermaen gitar ni..maen sekadar suka-suka je pak cek..haha..ade gu maen gitar,kite pon join laa skali..tak sampai seminggu belajar,terus beli gitar..senang sikit nak qonquer..klo share ni lambat sikit tunggu turn..haha..

tapi yang peliknye,aku beli gitar ni kat kedai yang jual barang sukan dan pakaian..aku pon tak brape nak paham ape strategi perniagaan kedai tu..kedai kat Kuala …

antara dua akal

haha,pandangan terhadap yang berambut panjang dengan yang mewarnakan rambut???klo aku laa,rambut panjang boleh masuk rumah lagi..steady je makan nasik satu meja dengan keluarga..kene laa sound dengan mama aku suh masuk kedai guntung rambut..tapi boleh laa buat-buat tak dengar..tapi klo rambut perang,tak masuk rumah laa jawabnye..mau kene kejar ngan batang kayu dengan abah aku..


tapi apesal laa ramai budak-budak muda skang ni suke duk ikut mat salleh maen cat-cat rambut..tak paham sungguh..nampak sangat ke kite ni bangsa lemah???sebab adatnye,bangsa yang lemah mengikut bangsa yang kuat..hmm,kene pikir laa sikit kan..banyak buruk dari yang baik bile letak bahan kimia atas kepale..haha


gambar sekitar aktiviti dalam universiti malam tadi bersama-sama rakan sepermainan diterajui saudara saif sulong..nampak sangat sem ni mase lebih banyak digunakan untuk berfotografi..haha,seronok-seronok..

***rambut atas tu serabai sebab tuan punye badan da mengantuk,bukan kutu malam sejati..tu pon da brap…

kemahuan seorang blogger,dot dot dot

apa mahu mu wahai seorang blogger???haha,ape punye soalan..klo yang kasar-kasar sikit mesti jawab "suke ati aku laa nak ape pon,ko sibuk nak buat ape?"..papepon tepuk dada tanya selera laa kan..

1-nak ikut trend..eh eh,blog ni trend ke???ye laa,nampak macam blog ni macam cendawan tumbuh selepas hujan je..ramai je orang ade blog,aku pon nak ade jugak laa..klo diperhati skang ni blog pon da macam fesbuk rasenye..tapi ade jugak yang takde fesbuk tapi ade blog..atas individu tu sendiri laa..macam-macam boleh buat dengan blog kan kan kan..

2-nak buat diari..ni macam dioari online kot..tapi biase klo yang jenis berahsia,memang berahsia betol laa..die tulis blog,tapi private..kene mintak permisi dulu nak masuk..tapi setakat yang aku jumpe,tak pernah pon aku mintak permisi..rajin pulak laa kan nak kacau blog private..biarlah die dengan dunianya sendiri..senang cite..klo die rase nak bukak,die bukak sendiri..

3-nak duit nak duit, nak duit..ni secara tak langsung je kot..bab ikal n nu…

sembang : jangan laa nak tunjuk sangat

yeay,petang ni hujan..terperap dalam bilik je..tapi jangan jadikan alasan untuk tido..boleh kemas meja,kemas almari,lipat baju.macam-macam lagi lah..macam aku ni,sume mnde tu da setel,jenguk-jenguk blog ngn fesbuk pon jadik.haha..satu bende yang best pasal blog dan fesbuk ni ialah info yang bersepah-sepah..kadang tu nak explore sampai habis pon muak..

tapi yang tak bes klo ade yang berlebih-lebih dalam memberi info..sori laa cakap ye..ni kes contoh macam info berpasangan..perlu ke terlalu mudah menunjukkan pasangan yang kite ade???gambar laa kebanyakkannye..klo yang dah kawen takdak hal..sah disisi agama..tiada fitnah akan muncul..tapi klo yang tak kawen lagi???masalah jugak..ade yang tulis detail terus,married..padahal duit belajar,makan nasik pon mak bapak kasik lagi..pastu gambar peluk-peluk pinggang laa..mane boleh camtu..salah!taraf-taraf tunang pon kene ade ade mak bapak kat tengah-tengah klo si lelaki nak bergambar dengan si perempuan..ni Ustaz Azhar yang kate..

ade aku terbaca…

terbaru di friendstop

huh,penat pulak lari-lari  pagi ni..dalam usaha menghasilkan sebuah komuniti sihat dan cergas,joging awal pagi hujung dihujung minggu ni macam patot laa jugak..takde ape sangat nak dishare untuk pagi ni..sebab semalam pon sampai kat bilik dalam pukul 1..kluor makan pastu macam biase,jadi kutu malam yang pandai menjaga maruah diri..singgah laa kejap kat uptown danau kota..takde pape pon nak dibeli,cuma beli stokin baru sepsang..tu yang semangat nak joging pagi-pagi ni..haha

tapi sebelom pergi makan tu,duk sembang-sembang pasal golongan-golongan manusia yang mendapat hidayah Allah ni..macam terharu pon ade kan..paling latest,Sham dari kumpulan Kamikaze..da ikut jejak langkah saudara Bob Lokman..bagus laa macam ni..cume masih terkilan sebab ade golongan yang masih buta hati membidas balik orang-orang yang berubah ke arah kebaikan ni..


hmm..pagi ni pon aku dengar balik video ni..sejuk je hati kan..sape nak dengar dan tak dengar lagi,klo nak dengar boleh laa tekan..hehe..pastu tetibe je ra…

tips lelaki handsome : perlu ke rantai?

assalamualaikum selamat pagi semua..alhamdulillah masih ade peluang bernyawa pagi jumaat ni kan..hajat di hati macam nak keluar mencari sarapan,tapi baru pukul 8..tunggu jap lagi lah..makan awal-awal kang,tak masuk tengahari da lapor balik..hehe..

cakap pasal handsome,sape laa yang tak nak camtu kan..lelaki nak handsome..maksud handsome ni simple je kot..berhati baik iaitu tidak jahat ditambah elemen kemas dan segak..rasenye yang ni laa pempuan duk selalu sebut..wajah belakang kira,tapi hati lebih utama..kan kan kan???sebab tu klo nak kemas tak perlu tengok wajah..hehe..jom share beberapa tips nak nampak handsome..

1.pakai baju sedang-sedang muat..tak kecik sangat,tak bersor gelebeh sangat..seluor pon same..walopon body tak sixpack,tapi OK laa tu..OK dari pakai baju ketat-keta nanti nak bukak bunyi benang terputus..rabak..hehe..mula laa gelabah nak beli baju baru..klo

2.rambut kene kemas..pendek ke,panjang ke,tu takde masalah jugak..yang penting sikat je..takde sikat betol,sikat jari po…

segmen bloglist abang teror|tanah tumpah darahku

haha,tetibe je rase nak join bloglist ikut negeri kat blog abg teror..
rasenye,semua yang selalu datang sini sedia maklum aku ni orang terengganu..klo ikut asal name negeri terengganu,TARING ANU..haha..nampak tak taring tu???ni pon tau mase belajar sejarah kat sekolah dulu-dulu..tanah tumpah darahku klo translate bahase ganu jadilah tanoh tupoh daroh ambe..macam dalam header sebelom ni..DAGHOH tu sebutan terengganu yang pekat likat..hehe

tapi kene jawab soalan sikit..4 soalan je..bereh,takdok masaloh..

1.dilahirkan di hospital besar kuala terengganu..

2.dibesarkan di kuala terenganu salam 17 tahun..lepas tu baru reti nak merantau ke Kuala Lumpur..haha

3.negeri pilihan untuk bloglist abg teror ialah TERENGGANU

4.ade 3 negeri yang dekat dihati iaitu Johor,Pahang,Terengganu..tapi pilih negeri terengganu sebab terengganu tanoh tupoh daroh ambe,pastu team bola ganu dapat masuk final piala FA 11 Jun ni..lagi pulak,kat ganu ade makanan yang unik-unik..akok,puteri mandi,satar,otok-otok,kepok…

bukak puasa dalam panggung tak cool

haih,langit cerah,tapi bile ditenung nampak awan kelabu..camne ni???bile petang je nak hujan,bile hujan je mesti petang..tapi awan yang gelap jangan di sangka hujan akan turun..haha..sebab kadang-kadang awan tu lalu je dulu..turun tu lambat sikit..macam petang semalam..mendung bertahan sampai pukul 7,pastu baru hujan turun..sempat laa keluarkan peluh bersama rakan-rakan sepermainan..
hari ni mau berbuka lauk ape ye???aik,tetibe je puase kan..hehe..bukan sebab ape.tapi aritu ade buat nazar klo ok final exam sem lepas,nak puase 3 hari..jadi bile da dapat,kene langsaikan laa semua..takut ade pape terjadi kang,berdosa pulak..keadaannya,bile bernazar puasa dengan niat contoh macam klo aku dapat result baik aku nak puase 3 hari,bile da dapat result baik tu,puase 3 hari tu da kire wajib..jadi kene kasi setel laa..
tapi ade aku dengar pendapat yang kate bile kite bernazar macam ni dikire demand dengan Allah..bile Allah bagi ape yang kite baru kite nak beribadah lebih kepada Allah..dikatekan se…

kutu malam yang pandai jaga diri

haha,petang tadi senja di putrajaya..kali ni malam laa pulak kan..seusai laa dengan keadaan malamnye..aku ingat putrajaya ni mati malam-malam..tapi happening jugak..banyak lampu kot..masjid putrajaya ade,masjid besi ade pastu macam-macam lagi laa yang boleh dibuat tempat bergambar..bangunan pon cantik-cantik..
kebetolan mase sampai sini ade aktiviti ape mnde ntah..santai-santai bersama keluarga laa..ade orang nyanyi kat depan..die punye MC Tauke kumpulan jambu pastu yang nyanyi nubhan..kitorang maen singgah je mane yang napak ramai orang..haha..orang bujang katekan..kui3..takat-takat kutu malam tu biase laa kan..takde laa enjoy lebih-lebih sampai masuk disko...baru laa menjadi kutu malam yang pandai menjaga diri..haha..
***jangan nak kate gambar tu ala-ala mpop sudah..background masjid besi kot..cume tak sempat masuk dalam je..haha..gambar last tu bajet candid je..kah3..penat dah bergambar..all pictures by saif sulong =)

senja kat putrajaya

senja di putrajaya
adeh,penat gile maen ari ni..pejam celik-pejam celik,da nak masuk hujung minggu balik.esok hari khamis ade kelas sikit pastu jumaat da free..semester pendek ni macam datang bercuti je..ni gambar weekend minggu lepas kat putrajaya..lepak kat sane umah kakak member ni..da macam orang bujang duk umah sewa kot..nasib laa universiti aku ni bagi hostel selesa untuk setakat ini..Alhamdulillah..okeh,mandi dulu yob
***kredit gambar kat saif sulong..haha..

renungan bersama : bukan tudung saji

aku malas nak tekan-tekan keyboard ni..takut ade yang terase hati..maklumlah,kaum pempuan ni memang sedia maklum tahap sensitiviti tinggi..tapi nak jugak aku cakap sebab ade blog laen cakap rilek je..haha..tapi caranya tu kadang-kadang kene dan kadang-kadang tak kene..kite ni klo nak cakap hal-hal sensitip kene berhalus..kang tak pasal kene semboq..laen laa klo dapat pasemboq..OK jugak..haha
isunya isu bertudung..bukan tudung saji..terang jelas dan nyata..trend bertudung skang ni da bermacam-macam..si penggaya pun punya macam-macam ragam..Islam memang tekankan kewajipan bertudung..bertudung secara betol yakni dada tutup,baju loose fit,seluar loose fit,takde sanggul-sanggul pastu takde mencekik leher..setel masalah..takde sape nak mengate,takde sape nak komen,takde sape nak perli..
kadang-kadang aku kesian kat pempuan ni.dek kerana tudung,sampai jadi bahan umpatan..bukan nak mengata,tapi respon tu kadang-kadang keluor sendiri dari hati yang tak selalu teguh macam tiang konkrit..keluar l…

sape yang tak boleh masuk blog,meh tengok

petang ni aku rase macam nak share pasal malware yang sama dengan aku kena semalam..da banyak jugak blog tak boleh masuk sebab malware ni..link nikbir90.ws ni ialah blog yang ade ajar banyak mende jugak laa..klo tak silap name blog ni |belajar buat blog|..camtu laa lebih kurang..aku rase ramai yang kene sebab tutorial yang agak baru skang ni..cara nak letak save energy mode tu kot..sebab kod yang kita paste dalam edit Template tu ade link kepada website ni..biase klo malware tu datang dari blog orang laen,kite senang cek dalam bloglist yang kite ade..tapi kali ni memang takde laa dalam bloglist..kene pi cari dalam edit Templates nu..nak cari,


sape-sape tak yakin,copy paste save dulu sebelum usik template tu..kang tak pasal-pasal meroyan..dan sape nak buat jugak lagi save energy mode tu,tak serik-serik,pegi belajar terus dekat onlineleaf.com
***klo bukan kes save energy mode,mesti ade kes laen yang korang belajar sumber tutorial yang korang ambik dari website tu..kene ingat-ingat balik l…

untuk apa pencuci muka itu?

selamat pagi..hari ni cuti kan..besnye.baru je lepas cuti weekend aritu dapat pulak cuti hari ni kan..dah mandi ke belom nih?haha..soalan lazim waktu pagi..klo mesej pakwe @ makwe pon jarang tanye da semayang subuh ke belom..yang di tanye da mandi ke belom..tapi tu mat salleh laa..kite same-same harap kite ni dari golongan yang saling ingt mengitngati sesama muslim..
tapi cakap pasal mandi,aku ni kadang-kadang klo duk asrama tu jadi galak memandang manusia-manusia yang pergi mandi..haha,bukan sebab ape,sebab kadang-kadang tu ade yang ngalahkan pempuan dari segi perkakas..bawak bakul atau baldi kecik yang penuh cukup lengkap..asasnye sabun ngn ubat gigi..syampu tu optional je..rase nak letak,tak nak,simpan..pencuci muka macam da keperluan jugak aku tengok skang ni..tapi klo da ade krim-krim laen tu memang ganas aa..haha
bagi aku,aku tak pakai pencuci muka pon..aku masuk bilik air bawak berus gigi sebatang taruk ubat gigi kat atas,sabun..setel..paling kuat klo aku rase muka ni da kelam sa…

barisan kemungkinan pasukan terengganu

barisan kemungkinan pasukan Terengganu malam ini
hasil tangan owner sangharima.blogspot.com memang tak mengecewakan
sekadar menghidupkan suasana separuh akhir kedua Piala FA yang akan disepak mula pukul 8.45 malam ni di Stadium Sultan Ismalil Nasiruddin Shah..stadium kompem penuh sebab kaki sudah sebelah di Stadium Shah Alam hasil kemenangan di Stadium Darul Makmur tempoh hari dengan comeback cemerlang 3 berbalas 2(3-2)
***andai kate aku ade kat kole ganu skang ni,sah-sah aku da berasak beli tiket..tapi takpe lah,tungu kat sini je la..jumpe orang ganu kat Shah Alam klo boleh 11jun ni..haha..PETEH GANU PETEH..sape lawan kat final belakang kire.haha

malware ialah mambang kepada website

celaka sungguh kau wahai si malware..lebih celaka dari mambang-mambang dalam cite Pendekar Bujang Lapok..dekat 2 jam jugak aku cari menatang tu..klo malware tu datang dari link blog yang ade dalam bloglist senang..tapi kali ni,datang dari link yang aku masuk dalam edit HTML aka edit Templates..mane laa aku tak pening..rupeye datang dari link save energy mode aritu..semata-mata nak menghijaukan bumi laa katekan..tapi kali ni aku dah ambik direct dari website asal..haha..takde malware-malware dah..

this is a green website,not a blue website
haha,walopon blog ni tak brape nak hijau,tapi sebab ade save energy mode ni,kire menghijaukan bumi laa jugak..aku pon tak brape paham ape fungsi save energy mode ni..tapi harap-harap ade laa efeknye kan..baru berbaloi buat..kui3
***sape nak belajar buat,pergi je laa kat green website tu..aku tak boleh ajar sebab hari ni hari guru..guru takde sebab semua pergi jamuan..takpon maen cabutan bertuah dalam dewan..untuk keterangan lanjut,tekan je gambar green…

kuih tok aji serban

bile laa nak tengok PM kite pergi masjid pakai serban camnih..rakyat pon mesti sejuk hatinye..nak harap die pakai mase duk kat umah memang tak laa kot..takkan nak tunggu edisi yang diedit je kan..klo pakai dapat pahale ++ ikut sunnah..paling simple pakai laa kopiah putih atau ketayap..putih bersih suci murni daripada pakai songkok hitam tinggi-tinggi..warna pon hitam,kelam je..tengok tu,yang edit pon tak brape perfect,janggut senget..hihi..simpan janggut pon dapat pahale jugak sebab itu adalah sunnah =)
klo kat terengganu pon ade kiuh name tok aji serban..tapi takde pulak name kuih tok aji songkok..hahaha..ayat penyata ni pon aku dengar dari ceramah Ustaz Azhar..
ini kuih tok aji serban.haha
cakap pasal kuih,terengganu memang melimpah-limpah ngn kuih tradisional..belom masuk gambar akok,penganan,puteri mandi,jala emas dan macam-macam lagi lah..malas nak tulis dan upload gambar..kang tak pasal-pasal jadi blog resipi...tapi bini aku kene pandai buat kuih..klo tak potong mas kawin...kalau a…

bab urusan harian

petang ni rase macam nak buat entri nasihat menasihat sikit laa..nasihat-menasihati kan amalan mulia..dan ianya memang dituntut dalam Islam..orang cakap,klo kite permudahkan urusan dengan Allah,Allah akan permudahkan urusan kite..sape yang takde urusan cepat angkat tangan..klo takde memang menipu..setiap hari kite ade urusan kot..urusan rasmi ke,urusan tak rasmi ke,tu belakang kire..yang penting tetap urusan..semua tu tak jalan klo Allah tak bagi permission..kite yang pegang title agama Islam da kompem-kompem ade urusan wajib secara rasmi lepas lahir dalam Islam iaitu solat 5 waktu..sape yang tak solat ni,Ustaz Azhar kate lebih jahat dari Iblis..kenape?sebab Iblis tak sujud kepada Nabi Adam je,tapi sebelum tu sujud dan patuh kepada Allah..bile Iblis ni tak nak sujud pada Nabi Adam,start dari tu laa Iblis ni jadi musuh Allah..jadi yang tak semayang ni,tak sujud kepada Allah,lagi teruk daripada Iblis..
tu dalam bab agama..ni bab dalam dunia blogger pulak,klo boleh,jom memudahkan sesama b…

tido?berdosa ke?

mate dah ngantuk tido dek kerana tak brape nak cukup..sementara nak tunggu subuh terpaksa jugak aku layan internet ni..klo aku tido mase ni,dosa free laa yang masuk akaun..sehari dua ni tak update kot..salah satu punca kes blogger.com buat hal ari jumaat aritu..dah aku melarikan diri pergi putrajaya sehari dua ni..makan angin kat sane..haha..cari idea baru..bab-bab ambik gambar kat purajaya beres..abis tempat pergi posing..nanti stok masuk laptop boleh upload..
tapi ni laa masalahnye,timing tak betol..aktiviti malam selesai sebelom subuh..tadi keluar lepas isyak,pusing-pusing putrajaya,pergi downtown cheras,duk kat kedai mamak sembang-sembang,tapi tak subuh-subuh jugak lagi..nak tak nak,kene tunggu jugak laa..lepas subuh baru tido..jawapannye esok memang tido sepanjang pagi sampai tengahari laa..abis terbalik jadual tido..
***tido tu tak berdosa,malahan harus..siang kerja,malam rehat(tido)..tapi klo tido sampai tinggal solat,berdosa..macam kes aku ni,balik sebelom subuh area pukul 5..ta…

petang

1st tyme sepanjang aku sampai gombak ni hujan waktu petang..klo kat umah,nak aje aku cari keropok lekor ke,teh o panas ke..tapi kat sini cam malas je..keropok lekor macam keras je..yang liat pon ade..jenuh mengunyah..tapi ade jugak bagusnye..baru kene ngn sunah kunyah 40 kali..hehe..
bile hujan ade embun kat bunga..nice
saje nak bagi pandangan nih..ade orang blogger tanye,camne nak update blog bile da habis ayat nak tulis..bagi aku,nak update tak semestinye kena tulis..pakai gambar pon boleh,pakai video pon boleh,pakai isu semasa pon boleh.tak semestinye kene cerita pasal sehari-hari je..tapi rasenye masalah ni mungkin terjadi kat blogger yang terbiasa cerita pasal diri sendiri atau lebih menjadikan blog sebagai diari..happy blogging,klo takde idea,blogwalking pon jadik =)
***ade ke patot blgger sang harima ajak aku pegi konsert MAY kat Terengganu Equestrian Resort..agak-agak laa der,aku duk jauh ni..klo aku ade kat umah boleh je walopon aku tak rock macam mu..sang harima,sang harima..sk…

4th day : perlukah ber'KONGSI'?

hai,selamat pagi..cam rajin laa pulak kan nak update pagi ni..mau tak rajin,bangun pagi-pagi,ready nak masuk kelas tup-tup kelas batal..hihi..kate orang tu tuah ayam nampak di kaki,tapi tuah takde kelas tiada siapa yang tahu..da nak masuk pintu kelas baru nampak bebudak pempuan yang datang awal bergegas nak pulang dengan wajah agak ceria..nak maen facebook agaknye..
tapi semalam aku ade bace status kawan aku yang da ade tiket cite KONGSI..mak aih,advance gile budak ni..kerja kat panggung ke ape..tapi tu laa,sebenornye cite KONGSI masuk panggung arini..aku takde kelas pagi,tapi sebab ade kelas petang,tak leh laa nak ber'KONGSI'..kang penat pulak nak masuk kelas..klo takde kelas petang,rasenye da ade kat panggung skang ni..haha
sebenornye jarang aku nak tengok cite melayu ni,tapi sebab reputasi hebat hero cite ni berdasarkan cite-cite sebelum ni,rase macam nak menjengah jugak laa..tapi tak nak rebut-rebut,tolak-tolak membeli tiket..kang jadi hal laen pulak..jadi,ape korang expect …

Allah peliharakanlah negeriku

atas bukit bernama Bukit Besar
tengah aku duk melilau sementara nak tido ni,belek-belek laa koleksi gambor yang ade dalam laptop..cam terkenang laa pulak negeri sendiri..tanoh tupoh daroh ambe..haha,mengade je nak lebih..padahal klo naek lebuh raya pantai timur(LPT) 6 jam boleh buat TRG-KL..tu blom lagi siap LPT fasa 2..nanti da siap fasa 2,area 4 jam da boleh sampai Kuala Lumpur..huhu.. syukur2..senang aku nak balik umah..

***ni secara khususnya..secara am nya negara kite laa..moga negeri terengganu terus terpelihara dari segala perkara-perkara tak bagus..negeri laen boleh laa rekemen buat macam dalam gambar ni..setiap kali orang tengok atau bace da boleh dikira macam doa jugak..selamat malam =)

TV in the room

haha,suasana di rumah aku bawak masuk bilik aku skang ni..dengan jayanya aku pergi request balik TV 14 inci yang kene rampas mase semester 1 aritu..ni sem 3 baru dapt..sem lepas bagi fellow tengok free of charge sebab tak sempat nak mintak balik..nasib kat bilik ni line OK..sekali ejas je semua channel da dapat kecuali saluran berbayar astro..tu memang aku tak de keinginan nak letak..
di tepi pantai yang indah
klo diikutkan gambar pantai ni,tahu tak ape yang kurang di Kuala Lumpur???senang je jawapannye..kat KL takde pantai..haha..petang-petang klo nak makan angin,orang akan pergi kat tasik..tapi klo negeri laen ade je pantai..petang-petang boleh laa makan angin..macam mamat sorang tu,skali bawak 3 orang kot awek..lagi sorang nak cukup kuota..rock gile..kih3..tapi aku da observe..die tak buat macam-macam..die sembang-sembang je sambil makan sekerim..
***ade TV tu senang sikit nak tengok Juvana ngn Mate Ayer..haha

3rd day : selamat pagi =)

adapon korang rase bosan pagi-pagi ni,tapi apekah korang sanggup nak pegi baling bola bowling???klo aku,aku rase cam nak makan nasik je dulu..nasik lemak tak pon roti canai..baru ade tenaga nak baling bola bowling..sebab aku pon da lame jugak tak maen bowling ni..takde laa hebat mane..tapi longkang boleh laa nak elak kot..
silap setting bola buruk duk depan.kui3
ape ke rilek benor aku ni sampai pagi-pagi boleh terlintas nak maen bowling..kah3..tapi mane laa nak ade pusat bowling pagi-pagi camnih..paling kuat aku pergi angkat batu-bata je waktu-waktu camni..taik mate pon tak clear habis lagi,ade hati nak maen bowling konon..ptuiii..bawak-bawak pergi mandi dulu laa woi!!!haha..

syukur itu penting

dekat wangsa walk mall lepas tengok wayang semalam
kadang-kadang,memang perlu kite untuk renung dan ingat betapa kite sebagai makhluk lemah perlu sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang diperoleh..dapat tengok pemandangan ni pon dikire amat beruntung jugak..dan petang ni pon alhamdulillah dapat maen-maen keluorkan peluh lepas rehat yang agak panjang..huhu

***gula naik,minyak naek,aku komplen..cop3,aku rase bukan aku je..ramai lagi..bukan tak syukur sebab mende tu ade,tapi geram sebab tak pasal-pasal naek rege..pihak yang berkenaan,dosa tanggung sendiri..huh,ade guna jugak kemera handphone aku ni..kih3 =)

harga gula naek?FB boleh tolong

facebook gula pasir..g ah like
aku jumpe kat wall aku,kawan aku yang like..kah3..sayang jugak mat zukebeg kat rakyat malaysia yang terus ditindas dengan kenaikan harge tak tentu pasal..lepas minyak,gula pulak..padan muka,sape suh pangkah BN..barang naek,berat nanang,brahi nipu,base nawok blablabla..komen pon memberangsangkan..haha

2nd day : fast 5 done

okeh,semalam da setel bahagian movie pertama..fast 5..daripada rating 10 boleh bagi dalam 9 laa lebih kurang..ade member aku kate,bes macam tengok cite trnsformers..haha..aku pon rase camtu jugak kot.berbeza sikit kot dengan yang sebelom ni..dari mula sampai akhir cerita boleh dikatakan menarik..
dan nak jugak aku ucap selamat pagi selasa bertarikh 10 mei 2011..arini hari ke-2,kelas mungkin start kot pagi ni..pukul 9 pagi..tapi area 8.50 kot baru aku gerak pergi kelas..nak masuk kelas tu harap-harap dan laa klo takde aral melintang..walopon sekadar kelas Bahasa Melayu..camne keadaan dalam kelas jap lagi..haha
semalam pon kire masuk kategori penat mengemas bilik jugak laa..masuk bilik baru laa katekan..nsib baik wi-fi sampai walopon lembap jugak.malas aku nak pikir pasal broadband lagi..sebab banayk lagi movie menyusun lepas ni..walopon tak tengok bola,tapi sebab letih kot,tak terkejut dan takde jugak fan liverpool datang kejut..haha..so pagi-pagi lagi aku da bace sport's mail dan li…

1st day

hye,morning gombak..morning kuala lumpur..just arrive here at 4.5o a.m something..glad to see such a little messy room..haha..today will be another free day before the class begin..

simple entry for mother's day

take this simple song to your heart =)
nak ape???klo boleh semua ibu akan usahakan..duit,makan,minum..mase kecik dulu-dulu sememangnye susu laa yang kite sering mintak..duk jerit sane,jerit sini..dapat susu,diam..
terkenang diketika itu, ku dimanja dan disayang selalu, apa saja kemahuan diri, akan cuba dipenuhi,
walau hidup dalam kesukaran, kau kan cuba untuk membahagiakan , demi anak-anak yang tersayang, kau berdua kan berkorban,
tetapi baru ku sedari, tidak mungkin kan terbalas budi, pengorbanan mu tiada ternilai, hanya tuhan kan membalasnya,
maafkanlah anak mu ini, kerna belum cukup berbakti.
petikan lirik lagu hujan bersama raihan..nice sungguh lagu ni.huhu
***walopon arini hari ibu,bapa jangan dilupakan..tapi kenapa hari bapa tak sekali ngn hari ibu?senang sikit..

isu agama laa pulak..

cubaan mengalih perhatian rakyat daripada isu-isu lebih seperti harga minyak,video seks, rogol,rasuah..dan ini jawapan terbaik daripada Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat..
***diprint screen dari facebook TGNA

wajah pan asia,lagi cantik bile bertudung

haha,jenis wajah model iklan ni memang aku berkenan..orang panggil wajah pan asia..mane laa aku nak cari yang macam ni..sebab wajah macam ni kot die jadi model iklan..walopon die jadi promoter minuman berkhasiat ni,tak semestinye aku nak beli..ade laa aritu mase aku jalan-jalan kat giant,nampak laa poster yang terpampang wajah awek ni..aku ingat nak jugak beli air tu sebab die jadi model..bukan sebab aku ade masalah perut..perut aku Alhamdulillah,sihat..tapi sorry laa,aku tak minum minuman yogurt..haha..tak berjaya syarikat tu menarik pembeli macam aku..kih3..
***aku masih ingat member aku punye perangai..aku belek-belek handphone die,tup-tup ade name awek ni..juliana evan..rupe-rupenye nombor sorang member aku yang slalu mesej ngn die..boleh pulak die letak name tu..nasib aku tak tertipu...cis..

perkara tak senang bile berjalan

salah satu perkara yang membuatkan anda tak senang duduk mase keluar pagi hari..pagi-pagi biase angin banyak dalam perut..haha.jage-jage klo naek kereta..klo ade bau tak bes tu,jagn tanye,terus bukak tingkap je


pagi ni macam bangun macam biase..tapi breakfast kat luor skali ikut parents pergi pasar besar kedai payang cari barang mentah nak masak-masak..menu pagi ni nasik minyak ngn teh ais..jarang aku minum teh ais pagi-pagi sebab mengikut sejarah lalu,lepas minum teh ais pagi-pagi,keadaan akan jadi huru hara..tapi entah macam mane pagi ni,aku order jugak teh ais..nasik minyak no hal..ok je..
tup-tup 2-3 langkah lepas bayar..perut buat hal..dah laa abah aku nak pegi beli ikan..habis dah kali ni..aku pon jalan-jalan buat relax..lepas setel beli ikan nak pulak singgah pasar tani..2 pasar aku pergi arini..haha..paling tak tahan kat pasar tani..terpaksa laa aku berperang habis-habisan kali nih..berjalan sebanayk boleh..kah3..ate orang klo berjalan die jadi ok balik..klo berlari-lari lagi ba…

ini cerita benar

beberape perkara penting klo anda nak pegi stadium tengok bola
1-jika anda bukan musafir,jangan tinggal solat..kebiasaannye maghrib sebab pukul 5 da masuk cari tempat..
2-klo anda sayang makwe anda,jangan bawak die masuk stadium klo yang jenis baju sendat
3-bersedia untuk menerima titisan-tisan air manis berwarna bila ade gol
4-mulut laser takpe,tapi jangan bawak laser untuk melaser para pemain
5-bawak duit lebih sebab ramai orang jual makanan..buat makan sambil tengok bola
saje aku nak bagitau sebab malam ni tengok bola gol paling banyak sepanjang aku masuk stadium cuti ni..hahaa.TERENGGANU 4-0 K.LUMPUR

aritu kate ade dalam video,arini kate mirip

Berita Harian Online | Ahli politik terima VCD dipanggil
Polis ambil keterangan bagi kenal pasti dalang edar rakaman seks mirip Anwar
KOTA KINABALU: Polis akan memanggil beberapa orang kenamaan termasuk ahli politik dalam tempoh terdekat, yang mendakwa memperoleh salinan rakaman seks mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam bentuk cakera padat video (VCD), untuk memberi keterangan bagi mengenal pasti dalang mengedarkan rakaman berkenaan
Polis juga hanya akan mendedahkan sama ada Anwar adalah pelaku sebenar dalam video seks yang dikaitkan dengan ketua pembangkang itu atau sebaliknya jika ada keperluan undang-undang untuk berbuat demikian. Bagaimanapun, setakat ini polis belum membuat keputusan sama ada akan mengumumkan pelaku sebenar dalam rakaman berkenaan kerana masih ada aspek tertentu yang perlu diteliti.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata setiap laporan yang dibuat sama ada orang kenamaan atau ahli politik berhubung dakwaan mereka menerima VCD itu akan disiasat ba…

anak nombor 2,betol ke ni?

~ANAK MANJA IBU sebab papepon mesti dia akan diutamakan oleh ibu..
~ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata..semua dia ajer yang betul..dalam ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG ..
~KEMAHUAN dia kuat..kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..
~TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe @ pakwe dia..
~BERCINTA tak digoyahkan anak no 2 juga..dia kalau bercinta,sangat setia…sanggup berkorban…
~HITAM @ PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang(kononnya) kalau hitam tu hitam lah kalau putih tu putihlah..degil tak boleh toleransi
~HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tapi hati dia lembut juga….
~SATU lagi pe'el perangai dia ni jenis tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka..
~ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nak terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan orang…ramai anak no 2 ni keje sendir…