Saturday, April 30, 2011

cerita freehair

cerita 1:

pak cik teh aku pergi kuliah agama..biase laa kat last tu ade laa sesi soal jawab..ade laa seorang pakwe ni..die tanye ustaz tu camne die nak buat awek die yang freehair tu jadi pakai tudung..susah..da nasihat..tak nak dengor..pastu ustaz tu pon cakap..dengan nada selamba ustaz pon jawab,ko ape susah..ko passkan je awek ko tu kat aku..tau laa aku nak buat camne..terus kami gelak ramai-ramai..haha

cerita 2:

ade 2 bijik coklat cadbury yang ade kacang hazel kat dalam..satu tertutp,tapi jatuh atas pasir..satu lagi da terbukak pastu jatuh atas pasir gak..mane yang orang nak ambik???mesti laa yang tertutupkan..dalam konsep wanita harini pon boleh apply jugak..tertutp orang suka..terdedah orang tak pilih..

***sebagai menceritakan kembali apa yang didengar untuk peringatan bersama..


pempuan memang suka coklat,kompem!!!

pempuan pon memang tak ambik lelaki yang terdedah,tapi kes lelaki macam takde sangat..lelaki memang freehair,lelaki takpe pakai baju fit,cume tak boleh pakai seluar pendek je..seluar 3 suku takpe..hihi


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

kontra Kpop vs Mpop

haha,suke-suke je kan buat term Mpop..sebab tak munasabah nak pakai Kpop Malaysia..tapi jom laa buat perbandingan..haha..


24:7


2PM

haha,tengok gambar ni da tau mane lagi HOT kan..tengok muka dulu memang menang kpop dari mpop..tup-tup tengok abdomen..nah kau..rasakan kepadatan abdomen kpop yang sebenar,sixpack semua skali..haha..hebat sungguh artis korea ni..semua nak body sixpack..artis-artis top kat negara kite pon kadang-kadang susah nak cari yang camnih...macam mat salleh..boroi2 tak maen..obses sungguh..nak lagi?jom tengok gambar..






eh,yang pempuan pon ade ke???
haha,sampaikan kpop pempuan pon nak ade sixpack..mpop malaysia name gula-gula tu pon tak boleh blah jugak..peha taraf-taraf drumstick lagi mau tunjuk jugak ka?..kui3..


yang paling kiri ngn yang paling kanan.drumstick sial..kah3


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

today hot keywords

haha,terang jelas dan nyata sepanjang aku blogwalk malam ni,paling hot blogger post pasal ROYAL WEDDING ngn KPOP MALAYSIA..err,lagi satu SUMPAH LAKNAT.. haha..pada kajian aku je laa..klo korang tak stuju,takde masalah pon..kan blog ni kite guna nak share2x..

pasal royal wedding,takde masalah..everything looks perfect,beautiful, luxurious..haha..setiap orang iaitu rakyat britian nak terlibat..tak nak terlepas dari perkahwinan diraja tu..klo boleh berkawad pon diorang masuk kawad..yang duk berdiri tepi jalan sekitar laluan yang digunakan untuk majlis ni toksah dihitung laa..kire macam semangat nak berbakti kepada raja tu memang tinggi laa..salute2..tapi papehal,pengantin secocok..bini cantik..laki handsome dari govinda yang berlakon cite hindustan..aku tak nak laa kecoh-kecoh pasal kahwin ni..cakap sikit-sikit je sebab perkahwinan yang berkat ialah perkahwinan yang sederhana..aku pon lambat lagi nak buat..haha


saje nak bagi kissing scene sikit..kui3

tapi masalahnye aku tak paham si golongan Kpop Malaysia..langsung takde identiti..dah laa takde identiti,meniru orang laen,melanggar hukum agama tu toksah cakap laa..masing-masing dressing cam hape..lelaki tu die punye pasal laa..yang pempuan pon ade jugak ke..aku tak update sangat pasal isu ni sebab jurang Kpop ori ngn Kpop malaysia amatlah jauh bezanya..takde mase aku nak layan Kpop malaysia..lagipon Kpop akronim untuk Korean Popular..pop star takpon pop group..budak-budak sengal malaysia ni ape pasal pakai Kpop jugak jadi Kpop malaysia??Mpop laa sepatotnye..tak sekolah ke ape??silap haribulan orang panggil mop je..haha..malas aku nak upload gambar diorang..haha..sabotaj2..

sumpah laknat ni yang latest kes video seks..sumpah liwat ni zaman Saiful aritu..ni aku tak nak cakap banyak..sebab aku da nampak mane cerdik,mane bodoh,mane yang nak naik nama,mana yang tamak,mane yang diperbodohkan..tapi yang mane tak jelas pasal sumpah,nak bagi nampak jelas,meh dengar pendapat Ustaz Azhar Idrus..


semua boleh tengok cuma dalam bahasa ganu..tapi still boleh paham rasenye..hihi..renungkan

***balik dari stadium lepas menonton bola yang sekadar seri..tapi baik sikit dari kalah..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, April 29, 2011

first ever sticky post

dengan sedikit kelainan layout,kite bukak entri baru..tak pasal-pasal web yang simpan stok layout sebelom ni thecutesblogontheblock kene virus..terpaksa lah pindah kepada stok kat web laen..pilih punye pilih,kali ni save yang simple dah laa..lapangkan pandangan pengunjung friendstop..tak boleh serabut-serabut sebab takut aku sendiri pon naek serabut..maklumlah,skang ni kuat membebel sikit..

kebetulan tadi baru tau camne nak buat sticky post,pastu terpikir laa ape nak testt ngn sticky post?berkaitan ngn bloglist lah..bloglist friendstop open je..ade sape-sape nak masuk bloglist friendstop?klo ade nak laa jugak tanye kenape nak masuk?ade ape ngn friendstop ni?pastu klo boleh bagi soalan yang berkaitan isu yang bes-bes kat aku..kat ruangan komen cukup..soalan tu sebab nak buat ulasan kat sini klo da kering idea sangat..haha..tapi lepas tu aku pilih balik laa..tengok keadaan..klo kene soalan susah-susah nak pulak aku study tengah-tengah malam semata-mata nak buat entri menjawab soalan..

sape masuk,aku masukkan dalam blog list..percubaan pertama,sticky post ni 2 hari je..dah,tak boleh panjang-panjang..sticky post takboleh makan ruang banyak-banyak..peringatan terakhir,blogger setempat pengajian terkecuali sebab bloglist KOMUNITI dah direzab.tapi klo nak komen boleh je..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

besarkan gambar tapi kekal terang

pagi ni,hasil pembelajaran outdoor,photoshoot diikuti pembelajaran indoor besarkan gambar..TQ untuk owner bicara selipar jepun(BSJ)..zikery hassan..hihi..nak kenal masuk laa blog die..senang je padahal,aku je tak nak buat selame ni..huhu..belajar macam biase..nak senang..pakai gambar jugak..tak payah cakap banyak-banyak,tenaga kluor pon kurang..

klo nak study besarkan,tak pon pegi kat blog tuannye,,saiz height ngn width tu ikut suka..tapi part resolusi yang hijau tu,makin tinggi makin laa sharp..kui3..senang je..hasil transformasi boleh dilihat kat bawah

somewhere in kuala terengganu =) =) =)

bertukar!!!


bertukar!!!
sekian terima kasih dan selamat solat jumaat..hihi..chill+rilex=chillex





OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, April 28, 2011

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

best 3 things about being a pirate:

1-pirates can travel all around the world using their own way..it's gonna be 'macho' when other people stare and see the pirate costumes when they stop at the port..or maybe they can have free meals as the respect or from the people's feeling of fear toward pirates..escaping from the guards or local authorities can give a lot of adventerous feelings and excitements..as i see in the movie,they just do anything they want wrecklessly..but nobody can scold or stop them..

2-things turn to be awesome if there is a pirate likes captain jack sparrow..he looks cool and steady in front of the heroin @ girls..sometimes it is funny to dream a character brought by captainn jack sparrow..but the fact is,if that character being brought into the reality maybe women will not fall in love to the pirates..HAHAHA..maybe women adore pirates with Will Turner's character..

3-pirates have lot of knowledges about sea,ships,maps,directions,fighting eventhough they appeared like a dumbs..what do they want with all of this knowledege???haha,money3x or gold3x..the further they go,more gold and money they got..that show how powerfull they are as the king of the sea..but it was questionable for some people between the war of good pirates and bad pirates..whoever they are,as when we say the word of pirate it can be concluded that all of them are bad..am I rite?

Pirates of the Caribbean 4

haha,1st ever post fully in english..sorry for the silly mistakes or any other mistakes..get the opportunity to be at the screening of Pirates of The Carribean in 3D three days before it debuts in Malaysia exclusively brought to you by Walt Disney Studio Motion Malaysia =) thanks to nuffnang



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

kenapa aku sorang blogger

kenape aku seorang blogger akan mengisahkan seorang budak masih belajar di sebuah universiti..dalam usaha meningkatkan kenalan-kenalan perbagai kategori umur dan jantina aku masuk segale macam jaringan laman sosial..haha..dimulakan dengan friendster,disusuli dengan facebook dan twitter..formspring,myspace,tagged tu sekadar memenuhkan email yahoo je kot..

tapi paling bes bile ade sorang roomate bermaen blog.die sorang je ade akaun blog ni..7 roomate yang laen takde..terpikir laa,ape bende boleh buat ngn blog?tapi sebab member aku ni ade jiwa sastera ngn seni lebih dari aku,aku pon cambes je laa bace blog die..ayat semua ade point nak ketawa..aku pon balik rumah cube buat akaun blogger..

freindstop aku letak sebab member aku cakap aku ni hantu friendster..dari friendster aku letak friendstop..senang..tapi skang ni friendster pon dah tak on duk layan friendstop..tapi aku tau friendster dah lame berwajah baru..blog lagi best sebab banyak widget boleh letak..bukan takat layout je..klo friendster dulu,duk maen tukar-tukar backround je..

bes ade blog ni,boleh kumpul semua skali dalam satu page..facebook,twiter,iklan-iklan sikit..nak tunjuk bakat pon boleh..nak tunjuk kaye pon boleh jugak..nak cari ilmu boleh,nak belajar menaip lagi laa boleh..tapi aku rase setakat ni friendstop takde lagi buat khianat kat orang..paling kuat aku membangkang je..sebagai anak muda yang ade blog,bleh je laa aku luahkan pandangan kat sini..harap-harap takde laa ramai sangat kutuk blog ni..kah3..

dalam usaha tak nak aku sorang je ade blog dalam kalangan member-member aku ,aku buat blog bersama rakan-rakan iaitu blog GATEM..sape rajin nak singgah meh laa singgah..kui3..blog orang-orang ganu..tapi semua masih baru ,semua dalam proses mengenal dunia blog..hihi..


banner pertama mase mula-mula start dulu..haha..aku pon

***aku buat entri ni lepas singgah blog brader ben..die macam nak pilih entri mane paling bes pasal tajuk 'kenapa aku seorang blogger'..area 100 words..tapi ni da terlebih,aku cancel je lah..haha..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, April 27, 2011

dan sebenarnya

dan sebenarnye malam ni aku belajar buat sticky post..tapi post ni lebih kepada nak test sticky post aku menjadi ke tak..klo post ni duk bawah sticky post maknenye misi berjaya..klo tak berjaya,aku akan delete post ni pastu ejas sticky post jadi entri biase..haha..sape tak tau stikcy post tu mnde,aku tolong bagitau.post yang permanent duk atas skali tapi kite boleh ejas nak brape lame..tu je..nak buat pon senang je..aku pakai gambar ni je..



ade papehal boleh klik sumber aku belajar sticky post ciktom.com..

***dan sebenarnya kadang-kadang benar dikatakan belajar pakai grafik tambah warna lebih mudah dari tulis panjang-panjang..macam rajah ikan atau peta minda



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

rekod yang takde makne

keluarga ade 2 tahap..tahap satu keluarga asas..tahap 2 keluarga kembangan..sape tak tahu dan tak kenal tahap keluarga ni berada dalam ketegori bahaye..haha,mesti tak belajar kajian tempatan zaman sekolah dulu..

ini karikatur keluarga asas yang mithali..semua orang islam kene camni

klik gambar klo nak study..haha

ini keluarga kembangan donald duck..penat aku cari keluarga kembangan style mithali tu,tapi tak jumpe..lacking jugak encik google ni..

tapi papehal,sementare duk cuti ni,dengan nada gua(biase aku),gua nak pecah rekod rambut paling panjang tapi masih mithali..wootwoot..rekod keluarga asas memang gua pegang..tapi rekod keluarga kembangan ni yang susah sikit..

***the cutest blog 0n the blog ade malware..sebab tu layout takde..sekian



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, April 26, 2011

komuniti yang single ade sebabnye

malam ni macam sesak sikit nak update..mungkin sebab lame tak sembang ngn member-member jadi isu tak brape nak banyak..bosan klo aku still nak cakap pasal bola sepak sedangkan budak-budak laen lebih suka sembang pasal percintaan..tapi tu laa masalahnye,jiwang-jiwang ni tak masuk lagi dalam kepala aku..aku nak tunggu member-member aku start jiwang-jiwang baru aku boleh start..klo tak tak aman nak berjiwang..

hari biase kompem sibuk ngn kelas..tapi jadual tetap hujung minggu yang pertama sekali kluo makan..klo tak macam tak lengkap sangat minggu tu kan..klo betol-betol senang,lepas tu nak pulak pegi uptown..sebab dari hostel ngn danau kota tu tak jauh sangat..boleh laa lajak lebih sikit..klo nak ikut darah muda,nak lewat-lewat sangat tak boleh jugak sebab ade pak gad 24 jam..nak lalu laju-laju depan diorang kene tengok keadaan jugak,silap aribulan kene 'surat cinta' sekeping da rugi cikencop 4 pinggan..

walopon da ade rakan-rakan mula menceburkan diri dalam dunia cinta,tapi tu masih dalam erti kate minoriti..tak brape nak kisah sebab tak mementingkan diri lagi laa..maknenye pembahagian mase antara teman tersayang dan rakan berjalan dengan baik..still boleh diajak kluo makan, makan angin,beriadah dan bersembang..

saje aku nak cakap kat sini yang kadang-kadang tak setuju sangat klo ade member yang berubah lepas dapat makwe..awek tu suke laa asyik berteman..kite ni kadang-kadang terase jugak bile da biase duk maen,makan bersame..tu tandanya tak pandai nak bahagikan mase antare makwe dan member..padahal nanti klo ade masalah pape,mesti member jugak yang nak kene tolong..si makwe tu boleh dapat dan bace mesej aduan je laa..nak buat tindakan tu macam mustahil laa..contoh macam motor rosak,mesti call member dulu..mase tu baru nak ingt kawan..tak boleh,tak boleh..

ade pulak yang jenis queen control ++ satu tempat belajar..tak kawen lagi,tapi dah macam-macam..ade pulak yang nak cek e-mail lah,nak log-in fesbuk laa..aku tau,pempuan ni sifat cemburu tu tingi dari lelaki..bukan lelaki tak cemburu..tapi ape ni?klo da semua nak cek,mane pergi privasi???padahal nak kawen tu bile laa masenye..silap hari bulan,kecundang di tengah jalan..bukan nak doakan,tapi keadaan zaman skang ni,macam-macam hal boleh jadi...dua-dua kene bagi ruang,takkan laa nak tutup semua akaun kat laman sosial sebab status in relationship yang diawang-awangan tu..contoh ini kes lelaki laa,bile tanye kenape tutup???awek marah..haha,macam tak hebat je kene control ngn awek..

tapi dalam kehidupan kat universiti,kawan aku punye ayah ade cakap kat situ laa kite boleh jumpe macam-macam jenis manusia..lagi laa universiti aku dengan tahap internasional nye..yang melayu dengan hal melayu,yang bangla lagi ade,mat arab,mat negro pendek kate internasional laa..tapi selaen budak sebatch sekuliah aku,aku tak kacau sangat..cukup dengan mereka-mereka yang ade disekeliling je..entah laa..aku pon tak tau ape masalah yang tak nak berkembang sangat..haha..


ingat senang ke nak kluor ramai2 camni?

sedangkan komuniti majoriti single pon susah nak buat camni di hujung minggu,lagi laa komuniti yang double..haha..saje aku malas nak guna istilah couple sebab macam-macam pendapat ade pasal couple ni..malas aku nak kacau..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

antara 2 darjat punye video

japanese messi boy

madin ronaldo boy

ye,selamat pagi selasa..takde ape nak disajikan pagi ni sebab aku ni jenis sarapan warung je..haha..bab sarapan paling basic aku boleh buat telur scrabble,telur mata,roti bakor,goreng fries @ nuget,buat air milo,horlicks..maggi goreng mampu,tapi nasik goreng belom lagi..haha..yang laen semua cari warung..

tapi dua video atas tu saje nak share budak-budak ade cite-cite nak jadi messi ngn ronaldo..sebab ape aku cakap antara 2 darjat,messi jepun maen atas pasir,video pon kabur-kabur..training pon dalam bilik je..tapi si madin ronaldo tu macam high-class sikit laa..maen atas rumput hijau yang kat umah aku pon takde rumput camtu..ade gaye laa orang cakap..tapi kehebetan budak 2 orang ni korang banding laa sendiri klo rajin..aku share je..klo korang nak share pon xpe..aku da ade butang like ngn share kot..kih3 =) tak jumpa cari budak malaysia..klo ade aku letak sini terus..haha..klo ade bgaitau laa..g usha jap.

***entri arini aku terpaksa diBOLAkan walopon aritu baru cakap pasal bola sebab sang harima bagi header baru bertemakan bola..terima kasih sang harima..mamat ni laa yang buat aku start maen blog..banyak kali dah die tolong aku ni.bodek sikit je,boleh slalu header..klo nak harapkan aku buat memang tak jadi laa macam yang ade ni ataupon yang sebelomnye..kah3..kuno sungguh diri ini..sob2




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, April 25, 2011

pendapat budak terabur..

semalam aku takde idea sangat..entri pon cakap biase je..tapi pagi ni aku dapat banyak idea..boleh laa taip secara berisi sikit..idea aku mungkin same dengan orang-orang laen..tak laen tak bukan,isu email 1Malaysia..aku klo bab-bab gini memang suka nak explain-explain..nampak je terabur macam ni..sebab mendenye simple je..

1-email 1Malaysia tak diperlukan sebab berlambak dah email aku ade..yang popular yahoo ngn G-mail..buat ape nak keluarkan duit melabur untuk email-baru..cakap pakai sifir budak darjah satu,barang free dah ade,buat ape nak beli lagi???budak-budak ade makanan free,sah-sah kantin tak laku jual makanan..sape yang cakap takpe tu memang laa kite tak beli..sebab tak payah bayor katenye free..cube dimintak bayaran walhal 50sen sekalipon..mesti tak nak bayor @ dalam erti kate laen beli..takde dalam sejarah orang beli e-mail..baik beli gula-gula bagi adik-adik kat rumah..

2-nilai RM50 juta adalah banyak..negara kite banyak kekurangan bab IT..bukan dari segi kepakaran,maksud aku lebih tertumpu kepada perkhidmatan jaringan jalur lebar @ wifi..speed macam siput..bayar tu dah satu hal..problem line lagi..nak laju kene bayar mahal..tak semua mampu bayar mahal-mahal..cube jadi macam thailand ke,korea ke,singapore ke..internet free takpon bayar sikit tapi laju berkebuk-kebuk..baru panggil negara canggih..orang korea datang pon tak banyak komplen..aigooooo..


ini macam baru canggih..baru betol..

3-baik guna modal tu tolong makcik,pakcik,orang-orang kampung kat kampung yang buta IT,tak mampu beli komputer..senang cakap laa,ramai orang masih miskin kat malaysia..bile da miskin mane mampu nak beli laptop,nak beli komputer..lagi laa nak masuk streamyx mahupon broadband..dah takde semua tu,mane nak belajor komputer..bagi email free pon tak gune..nak bukak komputer tu pon ntah reti ke tidak..baik klo guna modal tu tolong golongan-golongan..takyah bagi email atau komputer pon takpe..asal diorang boleh makan pagi petang malam pon,diorang da ok rasenye.

4-barang-barang utama yang harga mahal baik diturunkan..minyak mahal,ayam pon mahal..rakyat kompem tak gembira..cuba guna modal RM50juta bagi murah ini barang-barang..murah minyak,murah laa barang laen..bertambah aman dan tenteram hidup rakyat malaysia..ni pakai minyak ron95..kereta mahal,tapi pakai ron95..mane taknye,harga beza 80sen ngn ron97..langsung tak jimat..padahal dulu rakyat kebanyakan pakai minyak ron97 yang lebih berkualiti dari ron95..macam mane laa nak masyuk bulan-bulan..TOL ngn MINYAK da separuh gaji..student naek MOTOR pon sesak duit klo pakai ron97..betapa mahalnye minyak negara kite..

kesimpulannye PM kene tanye rakyat nak ape klo ade modal..tanye elok-elok..jangan laa buat keputusan sendiri..tanye rakyat ape yang diperlukan,ape yang perlu dikurangkan..macam seorang ayah ade duit rm50juta..dapat prjek mega..mesti die tanye dulu anak-anak die ape diorang nak..takkan maen beli je..klo anak tak suka tak jadi jugak..daripada hadiah,jadi sampah.

pak jib:rakyat-rakyat,ape yang anda nak???saya ade duit rm50 juta nih,ade orang bagi..

rakyat-rakyat:waoooh!!50 juta..itu sudah banyak(ramai2x)..

rakyat 1:baiklah,saya nak harga minyak diturunkan..

rakyat 2:barang kasi turun harga..hmmm,ayam2..saya suka makan goreng

rakyat 3:internet kat kampung saya kat pedalaman tak sampai lagi laa..tolong bagi sampai ye

pak jib:baiklah,saya da ade jugak keputusan saya nk buat ape ngn duit tu..nanti sy pikir balik..


mak aih,penat jugak klo aku nak tulis semua permintaan rakyat ni..pendek kate rakyat nak semua barang murah berpatutan hargenye..tapi tu laa sebabnye,menteri klo ade duit,tanye laa rakyat ape diorang nak..jangan syok sendiri je..betol tak???tapi ni adalah pendapat..setiap orang ade pendapat sendiri..hihi..aku tak kerja,aku masih belajar..tol tak bayar,minyak pon jarang-jarang..klo aku rase pon paling banyak terasa bahagian makanan,barang-barang keperluan harian..aku cume bukak internet,forum-forum dengar ape keluhan orang ramai..sebab tu aku suka bersembang pasal ni..haha

bak kate pepatah"DARIPADA FREE E-MAIL,BAIK FREE WIFI"




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, April 24, 2011

cerita lelaki dan perempuan edisi bola

semangat rimau yang lebih mase tengok final AFF Suzuki cup aritu..
gambar dari fesbuk paizsyuk isburn

suke je aku nak cakap pasal ni kan..sebab aku tau,pempuan ni jenis yang tak brape nak tengok bola..aku tak buat kajian,tapi aku cerita ape yang aku lalui ,lihat dan baca sikit-sikit..tapi ni untuk perempuan malaysia @ melayu laa terutamanya..klo yang minah salleh tu aku tak kisah..bagi diorang kat sane tengok bola tu bukan masalah besar..happy lagi ade..sampai taraf nenek pon still tengok bola..

tapi bile masuk negara malaysia skang ni,bertambah puak-puak wanita tengok bola ni da ramai laa..sebab die macam berjangkit ngn mat salleh..selebriti mat salleh ramai nak kahwin ngn pemain bola..muka kuyu-kuyu pon awek tetap hot..paling basi model..pasal ape?mat salleh main bola gaji ribu-riban..yang awek si model tu pulak,gaji boleh tahan banyak dah,tapi dek kerana wang,tetap nak cari jantan bola yang kaya-kaya jugak..si lelaki pemain bola pon maen taram je..yang member-member pon takde hal..dah tak nak bersalaman sebelom maen..player malayisa maen bola gaji biase-biase je..sebab tu takde pempuan nak fight sangat..

pempuan ni jugak,klo minat bola,bukannye minat satu pasukan..majoriti minat player je..tak menyeluruh sangat..yang die kenal tu je laa die tau..tapi klo yang tua betol-betol tu tau laa..siap ade blog lagi..tapi aku pon tak brape nak singgah sebab tu blog penyokong arsenal..arsenal ni aku sokong mase aku kecik-kecik dulu je.skang ni minat biase-biase je laa..

macam syok jugak klo awek tu minat bola..maksudnye takde laa masam muke bile cakap pasal bola..hujung minggu nak ajak tengok bola kat luo pon senang..tak yah tapau-tapau..haha..buatnye jenis suke tengok program nyanyi-nyanyi,si lelaki jugak kene keluar makan sorang kat luo..hampeh betol..baru nak romantik sambil tengok bola sambil pakai jersi pasukan yang diminati..haha

las skali,satu sebab kenape malaysia takleh masuk worldcup lagi sebab bahaye gile..bahaye gile,bahaya si minah salleh punye dressing mase nak masuk stadium..kompius kadang-kadang tu..nak pegi pantai ke nak tengok bola..terbukak sane,terbukak sini..maunye tak terbeliak biji mate..elok-elok datang nak tengok bola,da tak selesa nak tengok bola..aku nak letak kat sini pon pikir 2-3 kali..haha..nasib penyokong-penyokong bola malaysia lelaki mahupon pempuan masih bertamadun..

tapi macam imej google ni ok..fan turki

***sebab entri ni ade cerita pasal lelaki dan peremperempuan,tidak salah untuk membuat sedikit peringatan dimana lelaki yang baik untuk perempuan yang baik begitu juga sebaliknye perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..sebab aku baru lepas diingatkan oleh status saudara shahrul fahmi =)




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

oh awek aku

ape maen sebut-sebut awek ni..nak ape?nak promote awek ke?ke nak tunjuk gambar pegi dating kat kedai mamak aritu?ataupon nak tunjuk hadiah yang awek bagi???jawapannye tidak same sekali..haha..sebab secara terus-terang dinyatakan penggunaan perkataan awek tu saje-saje macam nak suh orang bace entri je..hehe..mintak maaf semua..

bukan ape,takde ape sangat nak share harini..cume blog freindstop da tambah satu sudut khas untuk DITEKAN para pengunjungnya..iaitu sudut paling atas sidebar untuk mempromosikan iklan churp-churp..kih3x



terdetik hari nak buat bile tengok blogger pucheh punye blog..macam bes je kan.aku da lame ade akaun churp-churp..tapi tak kacau papepon..dari aku biar,baik aku saje-saje letak..mane tau ade orang terdetik nak klik..hehe..terima kasih pucheh..tutorial abg teror yang buat..lagi skali terima kasih ye pucheh tolong ejas ngn abg teror..da pat dah hadiah tu..klik dah semua skali tadi..hehehe..sape nak buat jugak blog laa tekan kat link ni ABG TEROR TUTORiAL

***friendstop pon da ade list popular post..aku pon tak faham tang mana post tu jadi popular..baru letak tadi jugak mase tengah godeek-godek gajet..harap tak berat sangat laa blog ni..kang takde orang nak masuk pulak klo pintu terbukak lambat sangat..peringatan,boleh nak kongsi gambar awek,tapi awek dalam cerite je laa..

nah,tengok laa..ni kompem melekat je depan TV..TVHD pulak tu..lagi laa..sekian =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

bot ikan

sumber dari daily mail

kerana tidak mahu menjadi malas pada keesokkan harinye,jadi malam ni aku rase macam nak tido awal sikit berbanding tido lewat sikit sebelom ini..haha,tak nak jadi macam katak ni..katak yang menumpang belakang ikan emas..malas gile nak berenang..ade ke patot naek 'bot' ikan..jangan die buat projek ngn ikan tu sudah..hehe..kang kluo spesies baru name KANTAK dalam harian metroll..hehe

***aku jumpe gambar ni semalam dah.nasib baek aku save..selamat aku daripada membebel cerite bengang aku kat blog ni..klo aku cite jawabnye pening laa sape-sape yang bace..hehe..da laa ade 2 cite..okay,terima kasih gambar..haha..tak lupe sape yang singgah dan follow dan komen =)





OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, April 23, 2011

pinggan POLISTRIN vs pinggan KACA



gambar dari facebook TGNA

selamat hujung minggu!!!pagi ni aku nak tunjuk 3 gambar ni je..nak lagi banyak boleh lawat fesbuk TGNA..nak tengok tinggi mane tahap penilaian yang kite boleh buat..nak suh kite sama-sama perhati ape ciri-ciri pemimpin baik..tak lupe raja nye skali..gambar ni di ambil sekitar Sambutan Jubli Emas Pondok Pasir Tumbuh semalam..mari laa kite same-same pikir,mane laa MB yang nak duk makan tepi rakyat..mane nak cari MB yang minum pakai cawan polisterin..mane nak tengok MB duk makan sebelah rakyat siap bersila?mane nak cari Raja yang pakai jubah putih?mane nak cari Raja dan MB yang tak terikat ngan protokol yahudi?

berdasarkan penilaian aku terhadap 3 gambar ni,memang betol lah kenape rakyat Kelantan begitu dan amat sayang kepada TGNA..da 20 tahun memerintah..TGNA takde rase bangga..sentiasa merendah diri..kalau kite perhati gambar yang nombor 2 tu,perkara yang membezakan MB dengan rakyat biase hanya pinggan POLISTERIN dan pinggan KACA..yang laen tak de..sama-sama bersila.sape laa tak nak duk bersila sebelah ulama'..klo bersila selang 2-3 orang pon still boleh cite kat orang laen lagi kan..hehe

si A : B,ko tau tak,aku sritu makan dekat dengan TGNA..

si B : eleh,sebelah laa sangat..ye ye je ko ni..

si A : haha,walopon tak sebelah,tapi selang 2-3 orang je,aku tetap nak bagitau kat ko..

si B : eh,besnye camtu..aku pon nak jugak lah..hihi.mane tau melekat aura TGNA kat aku

***akhir kate,aku bukan nye ape,tapi kadang-kadang sifat lalai tu ade je datang menyinggah dalam diri..manusia ni mudah lupe..ade je buat silap..aku pon selalu buat silap..tapi bile dapat tengok suasana dan situasi macam ni rase insaf tu datang balik..tak rugi klo like facebook TGNA daripada like page mengarut-mengarut ntah pape..dapat laa manfaat jugak..selamat berhujung minggu =)

oh ya,mungkin sape yang baru mesti tertanya2 siapa TGNA..TGNA tu Tuan Guru Nik Aziz


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, April 22, 2011

Giant Kuantan,Pahang bukan fantasi

wah,petang-petang jumaat ni mesti ramai yang tido..tapi mane yang cuti laa.mane yang keje mesti nak balik awal je arini..tapi aku boleh agak sebab skang ni musim exam kat universiti,mesti ramai yang tengah pressure nak study..nasib aku da lepas.legaa..sebab tu laa boleh berhujung minggu kat kuantan ni..hihi..tapi tak ke mane pon..lepak-lepak umah sedare je..

tapi pagi tadi ade laa kluor sarapan..mencari makanan ni perkara wajib di waktu pagi..da sampai Kuantan,rugi jugak laa klo tak makan kat tempat2 bes kat sini..jadi mak cik aku pon ajak laa kulo breakfast..da lepas makan tu aku pergi laa Giant kuantan kejap ngn family aku..tengok-tengok ape yang patot..nak maen jauh-jauh memang tak bukak lagi kedai-kedai amoi kat Kuantan tu rasenye..sebab belom pukul 10 mase tu..kat Giant tu pon tak ramai orang lagi..

cakap pasal Giant,aku ni selalu jugak laa borong kat sini klo duk kat hostel tu..sedia maklum budak-budak hostel ni selalu je lapor..jadi bile pegi Giant Gombak tu,tangan tu macam terbang-terbang je ambik jajan,biskut,air kotak,gula-gula..duit pon macam terbang-terbang jugak laa..tapi arini,sebab sebelum pergi tu perut da diisi ngn nasik kerabu,aku jadi mati akal..tak tau nak ambik ape..sebab kenyang laa ni..maen pusing-pusing je laa dalam Giant tu..paling kuat aku pau adik aku punye air je..tapi las-las aku boleh pulak spend duit beli ape ntah macam protector nset tu walopon da ade leather case yang asal..


ni laa bende alahnye..warne merah..haha

***sebenornye aku jeles tengok ramai je orang duk balut nset ngn mnde tu..tetibe jumpe jenis nset aku,tu laa sebab tangan tu terbang ambik bende alah tu..haha..kuku pon dah panjang,ari jumaat ni elok untuk potong kuku..sunat raseye..jadi nak kene potong kuku dulu laa ni..pagi tadi tak sempat..kui3




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com