Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

cerita freehair

cerita 1:pak cik teh aku pergi kuliah agama..biase laa kat last tu ade laa sesi soal jawab..ade laa seorang pakwe ni..die tanye ustaz tu camne die nak buat awek die yang freehair tu jadi pakai tudung..susah..da nasihat..tak nak dengor..pastu ustaz tu pon cakap..dengan nada selamba ustaz pon jawab,ko ape susah..ko passkan je awek ko tu kat aku..tau laa aku nak buat camne..terus kami gelak ramai-ramai..hahacerita 2:ade 2 bijik coklat cadbury yang ade kacang hazel kat dalam..satu tertutp,tapi jatuh atas pasir..satu lagi da terbukak pastu jatuh atas pasir gak..mane yang orang nak ambik???mesti laa yang tertutupkan..dalam konsep wanita harini pon boleh apply jugak..tertutp orang suka..terdedah orang tak pilih..***sebagai menceritakan kembali apa yang didengar untuk peringatan bersama..
pempuan memang suka coklat,kompem!!! pempuan pon memang tak ambik lelaki yang terdedah,tapi kes lelaki macam takde sangat..lelaki memang freehair,lelaki takpe pakai baju fit,cume tak boleh pakai seluar pendek …

kontra Kpop vs Mpop

haha,suke-suke je kan buat term Mpop..sebab tak munasabah nak pakai Kpop Malaysia..tapi jom laa buat perbandingan..haha..
24:7
2PM
haha,tengok gambar ni da tau mane lagi HOT kan..tengok muka dulu memang menang kpop dari mpop..tup-tup tengok abdomen..nah kau..rasakan kepadatan abdomen kpop yang sebenar,sixpack semua skali..haha..hebat sungguh artis korea ni..semua nak body sixpack..artis-artis top kat negara kite pon kadang-kadang susah nak cari yang camnih...macam mat salleh..boroi2 tak maen..obses sungguh..nak lagi?jom tengok gambar..






eh,yang pempuan pon ade ke???
haha,sampaikan kpop pempuan pon nak ade sixpack..mpop malaysia name gula-gula tu pon tak boleh blah jugak..peha taraf-taraf drumstick lagi mau tunjuk jugak ka?..kui3..

yang paling kiri ngn yang paling kanan.drumstick sial..kah3

today hot keywords

haha,terang jelas dan nyata sepanjang aku blogwalk malam ni,paling hot blogger post pasal ROYAL WEDDING ngn KPOP MALAYSIA..err,lagi satu SUMPAH LAKNAT.. haha..pada kajian aku je laa..klo korang tak stuju,takde masalah pon..kan blog ni kite guna nak share2x..pasal royal wedding,takde masalah..everything looks perfect,beautiful, luxurious..haha..setiap orang iaitu rakyat britian nak terlibat..tak nak terlepas dari perkahwinan diraja tu..klo boleh berkawad pon diorang masuk kawad..yang duk berdiri tepi jalan sekitar laluan yang digunakan untuk majlis ni toksah dihitung laa..kire macam semangat nak berbakti kepada raja tu memang tinggi laa..salute2..tapi papehal,pengantin secocok..bini cantik..laki handsome dari govinda yang berlakon cite hindustan..aku tak nak laa kecoh-kecoh pasal kahwin ni..cakap sikit-sikit je sebab perkahwinan yang berkat ialah perkahwinan yang sederhana..aku pon lambat lagi nak buat..haha
saje nak bagi kissing scene sikit..kui3
tapi masalahnye aku tak paham si golong…

first ever sticky post

dengan sedikit kelainan layout,kite bukak entri baru..tak pasal-pasal web yang simpan stok layout sebelom ni thecutesblogontheblock kene virus..terpaksa lah pindah kepada stok kat web laen..pilih punye pilih,kali ni save yang simple dah laa..lapangkan pandangan pengunjung friendstop..tak boleh serabut-serabut sebab takut aku sendiri pon naek serabut..maklumlah,skang ni kuat membebel sikit..kebetulan tadi baru tau camne nak buat sticky post,pastu terpikir laa ape nak testt ngn sticky post?berkaitan ngn bloglist lah..bloglist friendstop open je..ade sape-sape nak masuk bloglist friendstop?klo ade nak laa jugak tanye kenape nak masuk?ade ape ngn friendstop ni?pastu klo boleh bagi soalan yang berkaitan isu yang bes-bes kat aku..kat ruangan komen cukup..soalan tu sebab nak buat ulasan kat sini klo da kering idea sangat..haha..tapi lepas tu aku pilih balik laa..tengok keadaan..klo kene soalan susah-susah nak pulak aku study tengah-tengah malam semata-mata nak buat entri menjawab soalan..sap…

besarkan gambar tapi kekal terang

pagi ni,hasil pembelajaran outdoor,photoshoot diikuti pembelajaran indoor besarkan gambar..TQ untuk owner bicara selipar jepun(BSJ)..zikery hassan..hihi..nak kenal masuk laa blog die..senang je padahal,aku je tak nak buat selame ni..huhu..belajar macam biase..nak senang..pakai gambar jugak..tak payah cakap banyak-banyak,tenaga kluor pon kurang..
klo nak study besarkan,tak pon pegi kat blog tuannye,,saiz height ngn width tu ikut suka..tapi part resolusi yang hijau tu,makin tinggi makin laa sharp..kui3..senang je..hasil transformasi boleh dilihat kat bawah

somewhere in kuala terengganu =) =) =)
bertukar!!!

bertukar!!!
sekian terima kasih dan selamat solat jumaat..hihi..chill+rilex=chillex



I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

best 3 things about being a pirate:1-pirates can travel all around the world using their own way..it's gonna be 'macho' when other people stare and see the pirate costumes when they stop at the port..or maybe they can have free meals as the respect or from the people's feeling of fear toward pirates..escaping from the guards or local authorities can give a lot of adventerous feelings and excitements..as i see in the movie,they just do anything they want wrecklessly..but nobody can scold or stop them..2-things turn to be awesome if there is a pirate likes captain jack sparrow..he looks cool and steady in front of the heroin @ girls..sometimes it is funny to dream a character brought by captainn jack sparrow..but the fact is,if that character being brought into the reality maybe women will not fall in love to the pirates..HAHAHA..maybe women adore pirates with Will Turner's character..3-pirates have lot of knowledges about sea,ships,maps,directions,fighting eventhoug…

kenapa aku sorang blogger

kenape aku seorang blogger akan mengisahkan seorang budak masih belajar di sebuah universiti..dalam usaha meningkatkan kenalan-kenalan perbagai kategori umur dan jantina aku masuk segale macam jaringan laman sosial..haha..dimulakan dengan friendster,disusuli dengan facebook dan twitter..formspring,myspace,tagged tu sekadar memenuhkan email yahoo je kot..tapi paling bes bile ade sorang roomate bermaen blog.die sorang je ade akaun blog ni..7 roomate yang laen takde..terpikir laa,ape bende boleh buat ngn blog?tapi sebab member aku ni ade jiwa sastera ngn seni lebih dari aku,aku pon cambes je laa bace blog die..ayat semua ade point nak ketawa..aku pon balik rumah cube buat akaun blogger..freindstop aku letak sebab member aku cakap aku ni hantu friendster..dari friendster aku letak friendstop..senang..tapi skang ni friendster pon dah tak on duk layan friendstop..tapi aku tau friendster dah lame berwajah baru..blog lagi best sebab banyak widget boleh letak..bukan takat layout je..klo friend…

dan sebenarnya

dan sebenarnye malam ni aku belajar buat sticky post..tapi post ni lebih kepada nak test sticky post aku menjadi ke tak..klo post ni duk bawah sticky post maknenye misi berjaya..klo tak berjaya,aku akan delete post ni pastu ejas sticky post jadi entri biase..haha..sape tak tau stikcy post tu mnde,aku tolong bagitau.post yang permanent duk atas skali tapi kite boleh ejas nak brape lame..tu je..nak buat pon senang je..aku pakai gambar ni je..

ade papehal boleh klik sumber aku belajar sticky post ciktom.com..
***dan sebenarnya kadang-kadang benar dikatakan belajar pakai grafik tambah warna lebih mudah dari tulis panjang-panjang..macam rajah ikan atau peta minda

rekod yang takde makne

keluarga ade 2 tahap..tahap satu keluarga asas..tahap 2 keluarga kembangan..sape tak tahu dan tak kenal tahap keluarga ni berada dalam ketegori bahaye..haha,mesti tak belajar kajian tempatan zaman sekolah dulu..
ini karikatur keluarga asas yang mithali..semua orang islam kene camni
klik gambar klo nak study..haha
ini keluarga kembangan donald duck..penat aku cari keluarga kembangan style mithali tu,tapi tak jumpe..lacking jugak encik google ni..
tapi papehal,sementare duk cuti ni,dengan nada gua(biase aku),gua nak pecah rekod rambut paling panjang tapi masih mithali..wootwoot..rekod keluarga asas memang gua pegang..tapi rekod keluarga kembangan ni yang susah sikit..

***the cutest blog 0n the blog ade malware..sebab tu layout takde..sekian


komuniti yang single ade sebabnye

malam ni macam sesak sikit nak update..mungkin sebab lame tak sembang ngn member-member jadi isu tak brape nak banyak..bosan klo aku still nak cakap pasal bola sepak sedangkan budak-budak laen lebih suka sembang pasal percintaan..tapi tu laa masalahnye,jiwang-jiwang ni tak masuk lagi dalam kepala aku..aku nak tunggu member-member aku start jiwang-jiwang baru aku boleh start..klo tak tak aman nak berjiwang..hari biase kompem sibuk ngn kelas..tapi jadual tetap hujung minggu yang pertama sekali kluo makan..klo tak macam tak lengkap sangat minggu tu kan..klo betol-betol senang,lepas tu nak pulak pegi uptown..sebab dari hostel ngn danau kota tu tak jauh sangat..boleh laa lajak lebih sikit..klo nak ikut darah muda,nak lewat-lewat sangat tak boleh jugak sebab ade pak gad 24 jam..nak lalu laju-laju depan diorang kene tengok keadaan jugak,silap aribulan kene 'surat cinta' sekeping da rugi cikencop 4 pinggan..walopon da ade rakan-rakan mula menceburkan diri dalam dunia cinta,tapi tu mas…

antara 2 darjat punye video

japanese messi boy
madin ronaldo boy
ye,selamat pagi selasa..takde ape nak disajikan pagi ni sebab aku ni jenis sarapan warung je..haha..bab sarapan paling basic aku boleh buat telur scrabble,telur mata,roti bakor,goreng fries @ nuget,buat air milo,horlicks..maggi goreng mampu,tapi nasik goreng belom lagi..haha..yang laen semua cari warung..
tapi dua video atas tu saje nak share budak-budak ade cite-cite nak jadi messi ngn ronaldo..sebab ape aku cakap antara 2 darjat,messi jepun maen atas pasir,video pon kabur-kabur..training pon dalam bilik je..tapi si madin ronaldo tu macam high-class sikit laa..maen atas rumput hijau yang kat umah aku pon takde rumput camtu..ade gaye laa orang cakap..tapi kehebetan budak 2 orang ni korang banding laa sendiri klo rajin..aku share je..klo korang nak share pon xpe..aku da ade butang like ngn share kot..kih3 =) tak jumpa cari budak malaysia..klo ade aku letak sini terus..haha..klo ade bgaitau laa..g usha jap.
***entri arini aku terpaksa diBOLAkan walopon a…

pendapat budak terabur..

semalam aku takde idea sangat..entri pon cakap biase je..tapi pagi ni aku dapat banyak idea..boleh laa taip secara berisi sikit..idea aku mungkin same dengan orang-orang laen..tak laen tak bukan,isu email 1Malaysia..aku klo bab-bab gini memang suka nak explain-explain..nampak je terabur macam ni..sebab mendenye simple je..1-email 1Malaysia tak diperlukan sebab berlambak dah email aku ade..yang popular yahoo ngn G-mail..buat ape nak keluarkan duit melabur untuk email-baru..cakap pakai sifir budak darjah satu,barang free dah ade,buat ape nak beli lagi???budak-budak ade makanan free,sah-sah kantin tak laku jual makanan..sape yang cakap takpe tu memang laa kite tak beli..sebab tak payah bayor katenye free..cube dimintak bayaran walhal 50sen sekalipon..mesti tak nak bayor @ dalam erti kate laen beli..takde dalam sejarah orang beli e-mail..baik beli gula-gula bagi adik-adik kat rumah..2-nilai RM50 juta adalah banyak..negara kite banyak kekurangan bab IT..bukan dari segi kepakaran,maksud aku…

cerita lelaki dan perempuan edisi bola

semangat rimau yang lebih mase tengok final AFF Suzuki cup aritu.. gambar dari fesbuk paizsyuk isburn suke je aku nak cakap pasal ni kan..sebab aku tau,pempuan ni jenis yang tak brape nak tengok bola..aku tak buat kajian,tapi aku cerita ape yang aku lalui ,lihat dan baca sikit-sikit..tapi ni untuk perempuan malaysia @ melayu laa terutamanya..klo yang minah salleh tu aku tak kisah..bagi diorang kat sane tengok bola tu bukan masalah besar..happy lagi ade..sampai taraf nenek pon still tengok bola..tapi bile masuk negara malaysia skang ni,bertambah puak-puak wanita tengok bola ni da ramai laa..sebab die macam berjangkit ngn mat salleh..selebriti mat salleh ramai nak kahwin ngn pemain bola..muka kuyu-kuyu pon awek tetap hot..paling basi model..pasal ape?mat salleh main bola gaji ribu-riban..yang awek si model tu pulak,gaji boleh tahan banyak dah,tapi dek kerana wang,tetap nak cari jantan bola yang kaya-kaya jugak..si lelaki pemain bola pon maen taram je..yang member-member pon takde hal..dah…

oh awek aku

ape maen sebut-sebut awek ni..nak ape?nak promote awek ke?ke nak tunjuk gambar pegi dating kat kedai mamak aritu?ataupon nak tunjuk hadiah yang awek bagi???jawapannye tidak same sekali..haha..sebab secara terus-terang dinyatakan penggunaan perkataan awek tu saje-saje macam nak suh orang bace entri je..hehe..mintak maaf semua..bukan ape,takde ape sangat nak share harini..cume blog freindstop da tambah satu sudut khas untuk DITEKAN para pengunjungnya..iaitu sudut paling atas sidebar untuk mempromosikan iklan churp-churp..kih3x



terdetik hari nak buat bile tengok blogger pucheh punye blog..macam bes je kan.aku da lame ade akaun churp-churp..tapi tak kacau papepon..dari aku biar,baik aku saje-saje letak..mane tau ade orang terdetik nak klik..hehe..terima kasih pucheh..tutorial abg teror yang buat..lagi skali terima kasih ye pucheh tolong ejas ngn abg teror..da pat dah hadiah tu..klik dah semua skali tadi..hehehe..sape nak buat jugak blog laa tekan kat link ni ABG TEROR TUTORiAL***friendsto…

bot ikan

sumber dari daily mail
kerana tidak mahu menjadi malas pada keesokkan harinye,jadi malam ni aku rase macam nak tido awal sikit berbanding tido lewat sikit sebelom ini..haha,tak nak jadi macam katak ni..katak yang menumpang belakang ikan emas..malas gile nak berenang..ade ke patot naek 'bot' ikan..jangan die buat projek ngn ikan tu sudah..hehe..kang kluo spesies baru name KANTAK dalam harian metroll..hehe ***aku jumpe gambar ni semalam dah.nasib baek aku save..selamat aku daripada membebel cerite bengang aku kat blog ni..klo aku cite jawabnye pening laa sape-sape yang bace..hehe..da laa ade 2 cite..okay,terima kasih gambar..haha..tak lupe sape yang singgah dan follow dan komen =)


pinggan POLISTRIN vs pinggan KACA

gambar dari facebook TGNA selamat hujung minggu!!!pagi ni aku nak tunjuk 3 gambar ni je..nak lagi banyak boleh lawat fesbuk TGNA..nak tengok tinggi mane tahap penilaian yang kite boleh buat..nak suh kite sama-sama perhati ape ciri-ciri pemimpin baik..tak lupe raja nye skali..gambar ni di ambil sekitar Sambutan Jubli Emas Pondok Pasir Tumbuh semalam..mari laa kite same-same pikir,mane laa MB yang nak duk makan tepi rakyat..mane nak cari MB yang minum pakai cawan polisterin..mane nak tengok MB duk makan sebelah rakyat siap bersila?mane nak cari Raja yang pakai jubah putih?mane nak cari Raja dan MB yang tak terikat ngan protokol yahudi?berdasarkan penilaian aku terhadap 3 gambar ni,memang betol lah kenape rakyat Kelantan begitu dan amat sayang kepada TGNA..da 20 tahun memerintah..TGNA takde rase bangga..sentiasa merendah diri..kalau kite perhati gambar yang nombor 2 tu,perkara yang membezakan MB dengan rakyat biase hanya pinggan POLISTERIN dan pinggan KACA..yang laen tak de..sama-sama be…

Giant Kuantan,Pahang bukan fantasi

wah,petang-petang jumaat ni mesti ramai yang tido..tapi mane yang cuti laa.mane yang keje mesti nak balik awal je arini..tapi aku boleh agak sebab skang ni musim exam kat universiti,mesti ramai yang tengah pressure nak study..nasib aku da lepas.legaa..sebab tu laa boleh berhujung minggu kat kuantan ni..hihi..tapi tak ke mane pon..lepak-lepak umah sedare je..tapi pagi tadi ade laa kluor sarapan..mencari makanan ni perkara wajib di waktu pagi..da sampai Kuantan,rugi jugak laa klo tak makan kat tempat2 bes kat sini..jadi mak cik aku pon ajak laa kulo breakfast..da lepas makan tu aku pergi laa Giant kuantan kejap ngn family aku..tengok-tengok ape yang patot..nak maen jauh-jauh memang tak bukak lagi kedai-kedai amoi kat Kuantan tu rasenye..sebab belom pukul 10 mase tu..kat Giant tu pon tak ramai orang lagi..cakap pasal Giant,aku ni selalu jugak laa borong kat sini klo duk kat hostel tu..sedia maklum budak-budak hostel ni selalu je lapor..jadi bile pegi Giant Gombak tu,tangan tu macam terba…