Monday, February 28, 2011

update internet selow

ape boleh buat hujung minggu ni,nak online pon tenet slow macam lipan..

ape boleh buat hujung minggu ni kluo makan je,tak singgah mane2 kedai membeli belah

ape boleh buat huung minggu ni kene pegi workshop ganti hari sabtu

ape boleh buat aku kene sound ngng mamat polis sakai sebab tak pakai helmet nak pegi bengkel

ape boleh buat nak update blog,tapi malam ni baru boleh update

ape boleh buat pasukan kegemaran tewas maen bola

tapi yang bes compartment aku kemas baik punye hujung minggu ni..hahaha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, February 23, 2011

penting tak kenderaan sendiri???

haha,selamat pagi rabu yaa..pagi ni agak segar lebih bermaya berbanding pagi semalam..kelas pon tak awal sangat..biase rase macam nak tido klo ade free,tapi pagi ni tak pulak..sebab semalam tido awal dalam pukul 11..sebabnye ade aim nak setelkan yuran belajar kat sini..

cakap pasal yuran tu,patot nye 2 minggu lepas da kene bayar..tapi 2 minggu lepas sibuk ngn exam..lagi satu sebab elaun tak masuk lagi..haha..macam-macam alasan lagi laa..tapi aritu ade laa elaun masuk..memang da boleh nak bayar laa kirenye ni..tup-tup ade satu lagi masalah,aku bangun awal-awal nak bayar yuran,tapi takde kenderaan sendiri..kah3x..bajet nak naek bas,tapi rase macam tak yakin pulak..benda yang jarang dibuat,jadual bas pon aku tak hafal..haha

tu laa timbul isu kepentingan kenderaan sendiri pada pagi ni..haha..awal sem aritu da ade bagitau pasal bawab kete tu kan,tapi lepas cuti raye cina aritu da tak bawak sebab ade komplikasi sikit ngn kete tu..ni da stat jadi penumpang dan bergantung sepenuhnye kepada kenderaan kawan2..haha.susah-susah..tapi takpe lah..aku bayar yuran petang ni kot..

tu je laa point nak cite pagi ni..sape lah aku nak lawan student-student si pemilik lancer jerung,kawasaki ninja,audi,mazda,honda civic dan motor-motor bertayar di depan dan belakang..haha..da bangun awal sangat,ambik gambar aa skali ucap selamat pagi...kui3


selamat pagi,good morning,ahnyeong-haseyo,konnichiwa




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, February 20, 2011

buang laa sikit


lepas bangun tido pagi tadi,sikat2 rambut sikit pastu buat kepututsan,dah sampai masenye nak ke kedai menggunting rambut..alang-alang hujung minggu,boleh laa kluo jap..kah4x..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, February 17, 2011

eh,eh,silap haribulan ke ni???







ini jurufoto yang terlibat..jap lagi aku join krew ni..haha

ini bukan hari raya..kompem,kitorang sume tak silap haribulan untuk pakai baju melayu ramai-ramai..pastu sarapan meehun goreng ala-ala tali tangsi..berjalan dalam barisan tu memang da praktis awal-awal sebab da tau akan ade lensa kamera yang meliar mencari mangsa.. perghh, memang barisan2 lelaki yang mantap..hahaha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, February 14, 2011

faedah berblogging yang ke brape ni?



aritu mase cuti raye cina,balik kampung ade singgah kedai alat muzik kat bandar kuala terengganu..pastu ade laa beli gitar satu..lepas beli tu tokey kedai tu tanye,nak masuk kontest bergambar bersama alat muzik ke tak?kirenya kotest untuk pelanggan kedai tu laa..alang-alang da beli gitar lagi satu ni,aku pok OK je laa nak join..bukan ade bayar pape pon..

dengan adenye blog friendstop ni,boleh laa promote mintak tolong kenalan blogger like page PBH music art sound & lightning pastu like skali gambar pakcik yang perasan nak masuk pertandingan tu,,haha..hadiah die kire bes tahap makan nasik mase lapar jugak laa..suah gitar letrik..

link untuk ke page tu boleh tekan SINI
terima kasih kepada sape yang sudi like gambor ni(klo share lagi mantap..huhu)..klo menang kite maen lagu same2 =P


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, February 9, 2011

orang cina makan limau tak habis

selamat pagi..hari ni nak update pasal weekend ni yang memang-memang sah kene kacau ngan midterm..sedih gile..baru lepas balik kampung pon tetap rase kurang selesa bile pikir pasal midterm yang tinggal..adoyai..takde hujung minggu rase macam kureng je life ni..nak kluo jalan2 pon tak boleh,nak tido lagi laa tak boleh..haha..memang

pagi-pagi ni pon aku rase macam nak usha blog..tapi tenet pulak biat hal..memang susah nak jadi blogger klo duk kat tempat xde wifi laju-laju..nasib baek laa wifi yang ade boleh guna buat hantar esaiment..alhamdulillah..lega..semalam lagi teruk,semput macam bung karno bergerak nak naek highway menuju genting sempah..

kesudahannye,midsem dekat universiti aku belajor same tahap die ngn final..maksudnye,pressure yang aku rase skang ni macam pressure untuk final exam..tak masuk akal langsung..orang cina makan limu pon tak abis lagi,aku da rase macam ni..hiarghhhhhhh




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, February 7, 2011

diterima dengan hati terbuka


huhu,,selamat pagi sume..saje buat wajah ceria pagi2 isnin walopon agak mengantuk..tapi papehal,ade member ucap tahniah kat aku...pasal ape???pasal sesuatu yang tak lapuk dek hujan,tak lekang dek panas..match Liverpool vs Chelsea kat Stamford Bridge tamat dengan keputusan 1-0..liverpool menang,chelsea terkalah..ade komen???konklusinye korang tau tak pasukan ape yang aku sokong selama ni???

***da lame tak update pasal bola sebenarnye kat blog ni..pasal ape??takut yang singgah sini bukan peminat bola..apatah lagi nak minat 2-2 team bernama di atas..kui3..have a nice day yaww =)




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, February 6, 2011

bung karno bergerak

update laa sikit pasal bawak kete dari terengganu ke kuala lumpur pagi ni..lepas salam cium tangan abah ngn mama aku nak ke pukul 10 pagi klo tak silap,baru start perjalanan..memang da baket jalan akan sesak..tapi overall ok je..ade laa yang bawak kete sambil makan angin tu..maklum laa,arini cuti lagi,esok baru stat keje..tu pon klo bukan negeri terengganu..

masuk highwat pantai timur pon ok lagi..yang tak bes nye bile nak berenti R&R,penuh..sane sini penuh..paling mantap bile trafik sesak-sesak,ingat ade pape..tapi sebenornye beratur panjang-panjang sebab nak bayar tol..ade 3 tol,tol karak,tol bentong,tol gombak..haish..penat beratur..tu pon ade jugak potong queue..nasib laa kan..klo tak pukul brape baru nak kluo highway..yang penting tak kene pape..huhu

nasib baek tak naek "bung karno" bergerak..kali ni drive kete kakak aku je..auto..abih cite..bung karno bergerak tu manual..boleh tahan laa nak bermain dengan transmisi manual time2 highway sesak ni..nak cilok-cilok pon susa..tapi papehal,semua da abus.cuti pon da abis..nak kene stat blajo balik.huhu..selamat habis cuti ye semua..


ni laa bung karno bergerak yang dimaksudkan..ditinggalkan buat sementara waktu di kampung halaman..kui2

***bile laa nak cuti lame2 sikit..kui3..tapi ok jugak dapat cotton bud free sepaket..boleh tambah aktiviti mengisi masa lapang dengan sebaiknye..kui3



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, February 5, 2011

menaip kerepek @ merepek

selamat pagi semua..pagi sabtu banyak kartun,MHI takde laa..maknenye tak kluo laa wardina kat TV arini..baru ingt nak menonton wardina..haha..maka channel beralih ke channel tukar-tukar..da puas tukar2 channel,bukak laptop..tu je laa..sarapan belom lagi..lapar jugak ni..sebab perut slalu makan pagi..lambat isi sikit memang berkeroncong laa jawabnye..

kat umah da tak ramai orang berbanding 2-3 hari lepas..ramai,penuh..maklumlah,sedare-sedare jauh datang,dari johor ngn kuantan..biase kitorang semua balik kampung,berkumpul kat kampung johor..tapi sebab ade majlis sikit kat sini,ramai jugak laa datang sini..bes jugak melayan sedare yang datang sekali skala..merasa jugak laa tidor atas karpet beralaskan toto..sejuk gile pagi2..haha..

balik umah je makan memang tak henti..yang bagusnye makan sikit-sikit secara berulang-ulang kali..haha..lagi bagus dari makan banyak sekali gus..yang kurang bagusnye time nak bawak diorang pegi jalan-jalan..jalan sesak gile klo kat tempat-tempat tumpuan..nak bawak pegi pantai pon susah..trafik jam.rugi je tak bawak roti..agaknye ramai orang suka datang terengganu kot..haha

hari ni pon taktau laa sesak lagi ke tidak..tapi sedare-sedare sume da balik..tinggal giliran aku laa pulak nak balik kampung johor..bile ntah nak balik sane..nak tengok kemajuan homestay kat sane..dengar kate da nak pasang lampu kelip-kelip kat papan tanda..mantap..orang kanada pon da ade masuk..overall,boleh kate meningkat laa..eei,tak sabra betol nak balik sane..huhu

ok laa,saje je nak menaip kerepek @ merepek kat sini pagi-pagi..ceria2 selalu =)




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, February 4, 2011

tekan MORE untuk lebih paparan






***lilttle bit of snapshots from this cuti-cuti cinta...haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, February 1, 2011

drift punye pasal

lepas entri maen tepi longkang,update pasal entri maen kayak pon jadi..las bermaen kayak mase PLKN tahun 2008..tapi sem ni semangat nak berkayak lebih sebab kabel besor ++ tasik tempat nak maen kayak tu dekat je ngn hostel..kabel besor tu maksudnye maen free(maen biase kene bayar seringgit)..maen free sebab ade kawan yang wakil rowing dapat pegang kunci stor pedal..

cakap pasal seringgit,aku memang tak boleh nak bayar sringgit untuk maen kayak..daripada bayar untuk kayak,baek bayar untuk beli air horlick ais lepas maen kayak..




pemegang kunci(kabel besor)


yang paling bes sebenarnye berendam walopon hakikatnye kayak terlingkup sebab buat drift



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com