Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

main longkang

pada pendapatku,ade satu gambar yang dirasakan paling cool yang perlu di'like' untuk menang hadiah..tapi bukan gambar dalam entri ni..cume saje nak tayang gambar kurang cool untuk entri kali ni..haha

photo by:saifdigital
besar tak longkang ni???haha


cuti yang terus dibelenggu sejuk

dari aku sampai malam aritu samapi laa hari ni,angin kuat kot..mate kuyu je duk layan mood ngantuk..tapi nak tak nak,aku tak boleh tido sepanjang hari..tak nampak macam rupe orang pulak klo tido sepanjang siang..

tapi ape yang penting hari ni ialah:-

~~back to business~~

petang tadi baru ambik kat bengkel..pagi esok kene basuh aa sebab cap jari pomen melekat sane sini..hahaha..yang klakar skit klo kete ni tak balik kampung,pomen tu keje kat bengkel die je..aritu bile kete ni balik kampung je,terus pomen tu kene pegi ambik kat tepi jalan..


InsyaAllah versi bahasa malaysia(Maher Zain)

InsyaAllah versi bahasa malaysia(Maher Zain) da ade..tak tau laa aku ni kategori cepat ke terlambat..tapi takpe lah,sape singgah boleh dengar..huhu..maher zain memang menepati janjinya untuk buat versi BM..lagi ramai orang boleh dengar dan paham berbanding versi bahasa omputih aritu..ni pon jumpe mase godek2 kat fesbuk..teruslah sharekan kat belogsepot jhawerangers ni..

***aritu mase Maher Zain datang Malaysia,menyanyi kat universiti tempat aku belajar lagi,tapi tak dapat pergi sebab ade kelas malam tu..tengok balik dalam TV je..hehe.

balik kampug raye cina

entri 253 berbunyi begini
hari ni baru balik umah
umah kat terengganu
bertolak dari gombak
boleh tahan jauh jugak
bukan boleh tahan tapi memang jauh
4 orang budak
naek satu kete
turun sorang tinggal 3
turun lagi sorang tinggal 2
turun 22 tinggal kosong

APE KES???

kereta ditinggalkan di tepi jalan
sebab keret rosak di atas jalan
pedal minyak tak ditekan
tapi bunyi ngauman enjin gile2
langkah terawal menelfon ibu bapa
nasib baek da dekat bumi terengganu
boleh laa ditolong jemputkan

sampai umah macam nak tido je
maka kite tido je laa..

***release tension..hal sticker kereta pon aku tak setel lagi nak tambah ni satu lagi..memang tak bertambah laa nasik aku bile makan kat kedai pasni..aduhh,sakit kepala ku


sudah lama..

sudah lama tak usha awek,
sudah lama tak blogwalking,
sudah lama tak snap gambor,
sudah lama tak upload gambor,
sudah lama tak upload video,
sudah lama tak balik ruma

padahal takde laa lame sangat tak buat mnde2 kat atas tu..tapi aritu nak exam,kene tinggal aa kejap..ni da lepas exam boleh aa tengok balik blog ni..lagi laa boleh balik kampung jumaat ni cuti raye cina..haha..

***entri sejuk dari peti sejuk mase awan mendung yang kelabu..boleh bayang tak sejuknye macam mane?still takde idea sangat nak update blog..sebab last update 19/01/2011..


halaman asmara

halaman asmara..katil laa jawab nye..haha..ni cite petang tadi..boleh kate bongok jugak laa..citenye macam ni..da pukul 6,pukul 6 petang bukan waktu tido..tapi macam mane laa aku boleh tido mase tu..mungkin sebab katil aku bes kot..tapi klo ikut pendapat member3 aku,katil aku tu memang tak bes buat tido..aku sorang je yang boleh survive atas tu..bukan nak kate katil aku buruk,katil baru kot..nak kate tak kemas,aku kemas jugak laa sikit2 waktu pagi sebelom pegi kuliah..baru tak nampak macam student engine sangat...cume yang penting,katil kene kemas..baru semangat nak tido balik,tak kisah laa tengahari ke,malam ke..masuk bilik tinggal lompat katil je..pastu malam ni pon tengah hujan ni..tunggu katil tu jadi sejuk sikit lagi,lepas ni boleh terlentang..baru heaven nak tido atas katil sejuk..tak payah pasang kipas laju-laju..kipas nak laju mase nak lelapkan mate je..lepas da tido bukan rase ape pon..pagi esok tau laa mase nak bangun tu..sejuk,sejuk.sejuk..tapi aku tak paham kenape kipas ka…

kord gitar kalau cinta jangan kacau

kalau cinta jangan kacau orang tido boleh tak???haha..da hampir nak ketiduran..lepas pekena gitar cincai-cincai satu dua lagu,da rase malam dah tak muda..hehe..kene tido sebab klo tak tido bukan buat ape sangat..nak study tapi mood da maen layang-layang..maklumlahmduk tepi tingkap..angin sepoi-sepoi..tu yang bes maen gitar tu..haha..bukan melayan perasaan,tapi nak menghiburkan kepale otak je..haha..sape yang maen gitar pastu nak kord gitar kalau cinta-aliff aziz ++ joanna silakan membaca di sini.. C Am
Di lubuk hatiku
Dm
Adalah kamu
G
Sebagai ratu

c Am
Hoo..Seluruh Jiwaku
Dm
Hanya dirimu
G
Yang aku mahu

Am
T’lah ku percayakan
Em
Hati ini padamu
Am F
Maka kita tak saling risau
G
Risau3x

chorus

C G
Kalau cinta jangan kacau
Am Em
Kalau sayang tak perlu marah
F C
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Dm
Serahkan cintamu
G
Pada yang punya cinta

C Am
Di lubuk hatiku
Dm
Adalah kamu
G
Yang aku perlu

C Am
Seluru…

kita macho,tapi kita friendly

dengan adenye blog team-gatem yang telah di uar-uarkan dalam entri sebelom ni,aku dah berjaya membagikan satu blog untuk dikongsi secara adil dan telus bersama member2 ku..haha..awal-awal ni memang sejuk dan diorang pon tak biase lagi nak update blog..tapi still ade update..tak kisah laa..haha..asalkan tak bersawang..makanya,ni hujung minggu..hujung minggu ni klo diikutkan ade laa sikit mase untuk keluar berjalan2 berbanding hari biase..tapi skang ni hujan boleh diibaratkan macam iklan biskut chipsmore..kejap ade,kejap takde..susah nak bajet..nak naek kete,kete ade satu..nak naek ramai2 tak muat..kete charade G11 je..gerombolan ni klo tak cukup 16 orang tak nak jalan(aku ambik contoh pegi midvalley aritu)..haha..image by saifphoto
ade pulak member ajak snap gambar weekend ni..tapi ade masalah ngn kamera adooi..
soalan sebelom penutup:Q:ade tak blogger nak bergathering ngn author-author blog team-gatem???haha..bukan ape..bleh kenal2..boleh bagi 'spark' kat diorang..moral tinggi n…

da kuning beb

haha,bes je kan maen edit2 gambar pastu tinggal gambar diri sendiri je..nak ambik gambar sorang2 malu,takut ade orang mengate,control macho laa..nak,ambik kau pancaran bukan laser dari jaya jr..kui3x..walopon ambik gambor ramai2,still boleh buat style pose sorang2..takde laa kene sound..kah3..btw,selamat pagi selasa =)

***kemahiran photoshop dirasakan perlu ade..tapi sebelom mencapai ke phtoshop blajo yagn biase2 je dulu..ni tak boleh update panjang2 ni..sebab nak kene sarapan..gerak dulu ye semua..hihi


cuaca EPL tuuuu

hujung minggu pertama di tahun 2011..jom kite buat hujung minggu ini gempak..haha..klo tak gempak pon cube jugak buat gempak2x..hujung minggu takkan nak tido je kot..nak bace buku jugak..tapi sikit2 je..pemalas gile aku ni..sakit2..jauh laa klo nak banding ngan manusia2 yang rajin macam ulat buku..sape nak tolong aku jadi rajin??kompem takde sape nak tolong sebab rajin tu kene datang dalam diri sendiri..takde sape boleh paksepastu pagi2 ni aku da bangun..mau buat report ka???boleh jugak..mau update blog ka???pon boleh jugak..tapi basuh baju tidak sama sekali..sebab da basuh ari jumaat aritu sebakul..siap semua skali da baju2 yang kurang wangi tu aku jemur..lame jugak nak kering dek hujan ngan cuaca mendung memanjang..klo bahasa laen sikit di panggil cuaca EPL..EPL tu stand for ENGLISH PREMIER LEAGUE..haha..alaa,cuaca kat UK laa..kan skang ni tengah musim sejuk kat eropah..
mereka2 ni pon tak mampu menghangatkan cuaca EPL kat sini..sigh
cakap pasal EPL ni jugak,ade sape2 sokong liverpool…

sape minum nescafe pagi ni???

dihidang bersama nasik lemak ikan masin..mantap tak pagi korang???
selamat pagi..sape rase hari ni sangat sejuk angkat tangan..orang malaysia je..sape yang ade kat negara 4 musim pastu pulak skang ni tengah soltis musim sejuk tak aci..haha..pagi2 ni nak buat ape aa???tapi tak brape nak pagi dah pon sebenarnye..kejap lagi da tengahari..lewat pulak rasenye buat entri ni..sebab biase buat entri pukul 8-9 pagi baru bes..ape kaitan masa ngn buat entri??rase macam takde pape.tapi mungkin perlu tengok keadaan jugak kn..depend pada blogger tu laa di nak aktif kepala otak die bile2 mase die suka..tapi kalau ikut aturan hidup paling betol,otak paling mantap waktu pagi sebab baru lepas berehat malamnye..idea mencurah-curah ke ladang gandum dari macam2 aspek..maklumlah,pagi laa baru planning program sepanjang hari,pagi mase nak pikir baju @ kasut mana nak pakai..waktu pagi jugak da pikir nak makan kat mane..klo setakat makan pagi takpe,ni pakej lengkap sampai ke makan malam.hahalagi nak tulis lagi…

misi awal tahun

assalamuailaikum ++ selamat pagi rabu..hari ni memulakan hari dengan sedikit penulisan dekat blog..bagi refresh sikit otak sebab da 2 hari tak menulis..tidaklah sebizi orang lama dalam organisasi..cume bizi time internet laju..time internet tak laju tak banyak keje pulak..haha..sebab tu laa tak dapat update..yang pasti tak bizi dan internet laju ialah pagi rabu..kelas stat pukul 10..tu pon klo takde kuiz..haha..lupekan hal2 bizi..cume pagi ni agak gembira..walopon terkurang update buat masa ni,tapi still cowok2 datang sini..huh,bes bangat sich(dari mana laa datang bahasa indon ni)..tak kurang jugak pengunjung lelaki..mane aku tau sape datang sape tak datang ni..lelaki ke pempuan..mesti laa tengok dekat komen..haha..kat sini takde widget untuk tunjuk recent visitor..malas lagi nak letak..lagi pagi ni rase nak menceriakan diri se ceria boleh sebab petang ni ade misi..misi apa???haha..misi yang rahsia..tak boleh bagi tau kat sini..klo bocor sikit je maklumat pasal misi ni,kebarangkalian …

jalan2 nak ke tahun baru

selamat pagi =) =) =)rase da berape hari tak update blog ni..hehe,sibuk nak ke sekolah kot..langsung takde kaitan dengan umur aku yang da puluhan ni..kah3x..macam tua je kan..tapi sebelum tu ucap selamat tahun baru jugak untuk semua..tak sempat buat ape2 entri untuk tahun baru aritu..tapi yang pasti ribuan blogger kompem buat entri tahun baru..bapak laa malas ek tuan blog friendstop..tapi nak share sikit hujung minggu ni banyak jugak laa aktiviti berjalan..haha..jumaat je da separuh hari berpusing kat KL..pegi lembah tengah je..midvalley..tengok stok2 terakhir jualan akhir tahun..bukan pegi sorang je..16 orang kot..8 bijik motor..cam best je jalan ramai2 camtu..tapi kitorang bukan mat rempit..huuu.tapi naek motor sampai 140..bukan mat rempit lagi kan???bawak laju2 sebab nak cepat sampai..haha
lepas shopping kat midvalley,pegi uptown danau kota pulak..time pukul 12 tu nampak jugak laa bunga api tahun baru..haha..walopon tak sehebat kat dataran merdeka punye..rase cam bes je klo dapat te…