Friday, December 31, 2010

tempias kejuaraan memang TOP

selamat pagi jumaat semua..sedikit catatan berunsur diari untuk hari terakhir tahun 2010..mase yang sangat2x pantas berlalu..tahun 2o11 da nak muncul 25 hari lepas tahun baru Islam dalam kalendar hijrah...kalau concer dalam jam 600 jam..dalam minit = 360000 minit ataupon sama dengan 2160000 saat..hehe..maen kire2x sikit pagi2 ni..

malam ni malam tahun baru..tapi aku memang tak update ape2 aktiviti pon untuk malam ni..tapi malam ni mungkin jadi pilihan merpati dua sejoli nak terbang sama2..mungkin jugak menjadi pilihan sang juara jalanan nak buat aksi..nasib aku ni bukan tergolong dalam golongan2 yang macam tu..bukan nak kata warak,tapi memang takde niat nak ke arah itu..

malam ni boleh jadi malam yang sesuai klo nak snap-snap gambar ngan member2x..petang pulak boleh masuk sesi shopping beramai2 di hujung tahun..agak2x stok barang dekat midvalley ade lagi tak???klo ade rase macam semangat sikit nak singgah petang ni..tak boleh singgah pagi sebab tak nak pening2x cari tempat nak sembahyang jumaat..

lagi aku nak cakap berblogging ni kadang2x moral-up..kadang2 moral-down..tapi rase macam tak boleh blah je..member blog pon member jugak kan..kah3x..sori ye jika anda semua singgah friendstop dalam masa 2-3 hari ni nampak entri same je..jalan nak log-in kat blog ni banyak duri kot..duri-duri yang ditabur oleh si kerja yang macam sikit,tapi nak nyiapkan nye,sakit kepala aku ni..

las skali,tahniah untuk penigkatan mendadak www.jejariruncing.blogspot.com di arena blogger..siap buat eksperimen kot petang semalam..setiap 20 saat naek 4 orang follower..sape laa yang tak jeles kan..

***gua pon sokong malaysia bagai nak rak beb..tak kan tak kena sikit pon tempias kejuaraan sah harimau malaya nih..adoyaaii.kamon laa =) peace..

sape nak ke midvalley petang ni???nak tumpang..agagagaga



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, December 27, 2010

ikut sang harima pegi bukit jalil

arini kite buat entri santai2 sikit..sebab penat ke stadium semalam ade sikit lagi..nak cite semua skali memang jadi bertambah penat..memang semua da tau malaysia maen mantap ++ bagus malam tadi..memuaskan hati penonton bayar tiket..RM30=3 gol..satu gol 10 ringgit..semangat patotik memang melambung2x..cume yang tak bagusnye aku ngn member2 sampai pukul 7 petang,stadium da penuh..semayang waktu maghrib ape cite?yang jamak tu jamak laa..tapi stadium tu kompem orang KL,lembah klang je yang ramai..seremban pon perlu berkira2 lagi klo nak jamak..tapi still respek pada penyokong2 yang hampar bendera,dan segala jenis alas untuk solat maghrib..

aku ngn member2 ni bukan kategori ambik mudah laa bab tu..buat laa ala-ala oversea yang takde masjid.kah3..alas bendera,sweater buat alas..air mineral da ready sblom masuk...tapi sedikit cacian dalam hati bile sebotol air mineral 500ml tidak berjenama jadi harga RM 2..gile gaban punye riba..klo tak sebab nak semayang memang aku tak beli pon air tu..

baju tak sempat beli..pakai baju biase je laa..nak pergi indon memang impossible dah kot..layan kat TV je laa malam rabu ni..appoinment malam rabu semua BATAL..harap makalum..klo ade kelas,kompem ponteng..takkan nak tengok 1st leg je..2nd leg kene tengok laa jugak..baru laa bermakna andai kata malaysia konsosten dengan style bergaya semalam..haha


ashaari shamsudin:selalu aku tengok die skor kat kuala ganu..semalam skor kat bukit jalil..mantap bai..bangge beb..kah3






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, December 26, 2010

kene ade blog ke lepas ade fesbuk?

wah,selamat pagi sume..hari ni da hari ahad..adekah hari ni menjadi hari yang bermakna untuk rakyat malaysia..keh3..mentang2 nak tengok bola petang ni...tapi tu cite bola kadang2 boleh buat orang bosan..lagi-lagi2 laa untuk awek yang tak tau pape-ape pasal bola sepak..yang die tau ikut pakwe lepak kat mamak je..tengok bola sebab terpaksa..tapi klo yang obses tu laen laa kan..huhu

yang paling penting,telah wujud team-gatem punye blog..masih mentah bergetah..banyak benda lagi nak kene buat..bukan nak tiru sokernet..tapi saje nak buat satu blog tapi ramai admin..sebab ade pendapat dulu nak kene ade febuk..lepas da ade fesbuk nak ade blog pulak..macam2x..tapi takpe lah..sape2 rase nak bagi pendapat untuk penambahbaika team-gatem.blogspot bleh komen sini atau sana..kah3...


http://team-gatem.blogspot.com/

***betol ke blog da jadi keperluan untuk muda-mudi secara majoritinye skang ni???tapi blog orang2 veteran berkeluarga pon mantap jugak..haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, December 25, 2010

kasut punye pasal

oh hujung minggu datang lagi..rase macam nak mintak maaf dengan mama dan abah sebab rasenye minggu ni duit keluar lagi..yang masuk takde pon..yang dapat mase datang awal sem aritu pon da melayang-layang..ape yang aku dah buat ni???adakah terlalu boros berbelanja..jawapan nya hampir pasti menjurus kepada itu..adoooi..tetibe je nih..

satu sebabnye,jualan akhir tahun..nak salahkan AL-IKHSAN..minggu lepas da singgah al-ikhsan beli kasut futsal..yang lame ade lagi,tapi macam telur di hujung koridor..berlubang kat bawah..tunggu nak masuk air je klo maen dalam hujan..aku ni memang jenis suka shopping semenjak dua tiga menjak ni..lagi laa bile tengok barangan adidas @ nike tak sampai RM100..lagi senang nak ambik wallet,bayar terus..

aritu pulak ade lagi nampak satu kasut kasual nike..pon tak sampai RM100..rase nak beli jugak..sebab kasut kasut everlast yang aku pakai da rase batu bile berjalan..da mcam akupuntur(betol ke eja ni?)..pakai pon klo betol2 terpakse je..ni laa kasut paling lama bertahan sepanjang aku ade kasut..mase die elok dulu hari2 kot pakai..yang sebelom ni da ade 2 pasang aku bagi kat adik aku..

lepas tu pulak tuntutan subjek workshop memang agak membingungkan..nak satu workshop jacket ++ satu pasang safety boot..harga kasar RM120..mak aih..berpuasa sebulan den pasni..minggu ni tak payah pakai lagi sebab belom buat projek..tapi minggu depan da nak kene pakai..kene beli jugak laa sebelom masuk kelas tu..sadis2..

las skali nak tengok bola kat bukit jalil..lagi RM 30 keluar..ape nii???aritu RM2o..ni da naek lagi RM 10..tak pasal2 je kene 'pau' 10 inggit..sama dengan 2x makan kot..nak tengok bola pon susah..ni pon pergi atas dasar semangat lebih sikit je..klo tak,haram..aku tengok kat TV je laa jawapannye..



hok ni beli doh..pakai doh pon
nasib baek kaler mu gini..baru aku mikir 2x nok beli
hok ni wajib beli..bleh seret atas jalan tar wat kluo api sebab depan kat muncung tu ade besi..




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 24, 2010

bau-bau bacang final AFF suzuki

kerol fami:gua dah star,gua penat..lu tangkap la bola tu sampai malam esok
sarbini:cilakak,lu siap sedia laa klo kalah esok

huhu,mula entri dengan nada mengade-ngade..kah3..arini cerah,maka satu bakul baju masuk mesin basuh..tapi ade satu macam semangat lebih tak tido pagi walopon semalam tido agak lewat..tak laen tak bukan final AFF suzuki cup esok..pikir punye pikir,dapat idea nak cerita kisah yang tahapnye bau-bau bacang dengan final AFF suzuki cup esok..haha

cakap pasal status goal keeper khairul fahmi che mat..kompem statusnye penjaga gol nombor satu negara..tapi di sebalik tu ade kisah yang agak detail lepas usha2 blog para blogger..blog AWEK khairul fahmi che mat..haish,ape barang cite pasal kerol fami ni..semua da sedia maklum die maen agak baek dalam tournament ni..baek cite pasal BLOG awek die je..klo nak cite pasal awek die,tak boleh sebab aku bukan kenal pon..baru je 2-3 hari lepas jumpe..tu pon sebab malaysia masuk final..klo tak,memang tak jumpe kot..haha


http://jejariruncing.blogspot.com/

aku tak tipu yang mamat terbang kiri kanan ni hensem..muka ade unsur-unsur cina sikit..hanis zalikha pon cakap macam tu..tak ku sangka pendapat aku same macam hanis zalikha..kah3..perasan lebih ni..jadi lepas da tau kerol fami da ade makwe,pastu makwe die selalu jugak ni update aktiviti diorang bersama-sama masa K.Rajagopal bagi pelepasan meluahkan perasaan di samping menenangkan minda,apekah pendapat atau perasaan anda peminatnye???boleh dikongsikan kat sini..haha

***eh aku ade cite ke pasal blog jejariruncing ni???keh3x,takde pon sebab macam biasa,promosi..promosi final piala suzuki..kui3..kredit kepada akmal hakim~~~



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, December 23, 2010

disebalik cermin kotor


27 disember..ade lagi 4 hari tak termasuk arini untuk 2010..klo anda seorang yang suka countdown masa,mungkin boleh bagi perkiraan yang lebih tepat..pagi ni nak cerita pasal ape eh..hmmm,rase bab fashionita..ape maksud fashionita ni??aku pon tak berapa nak paham jugak..bile menjejaki alam blog baru jumpe perkataan ni..

mane yang betol sebenarmye??fashionita ke,fasionista???fashionista lagi laa tak paham..ke aku salah eja..tapi yang kompem,blog-blog yang orang selalu duk kaitkan dengan fashionita kompem dihiasi gambar-gambar ala-ala model yang agak sukar di'loading' klo internet lembab..potong stim betol..kah3x..yang frust pon ade kot..tapi bukan dekat friendstop laa,nun dekat blog keluarga mat salleh ngn minah salleh sane..

makanya lepas tulis sepatah dua kata ni,ungkapan fashionita masih meng'kompius'kan aku..walopon aku tahu yang fesyen dengan hidup tak dapat dipisahkan adakah wujud perkataan FASHIONITA itu???

***tak wujud..kompem..lepas type entri ni baru search google..yang kluo DID YOU MEAN FASHIONISTA???hmmm..walopon pening,syabas uncle gugel




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 22, 2010

haish,ngam ke tak ni???

yeah,today is wednesday..let's go to the class wearing this FIPPER...


"rambut nak korea..tapi pegi kelas pakai selipar jepun..tak ngam langsung"

bebelan mama aku lepas aku cakap aku pegi kelas pakai selipar jepun..tu pon lepas aku translate dari dialek terengganu kepada bahasa baku..bukan taknak pakai kasut..tapi tapak kasut da haus giler..tunggu masa nak beli kasut laen je..haha..sekian =)






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, December 21, 2010

jalan-jalan lagi..haha

yeah,hari ni hari selasa..hari baru bermula dan semalam berlalu dengan pengalaman-pengalaman baru..sebab hari-hari yang dilalui tak mungkin sama..ape yang perlu diharapkan ialah hari ini lebih baik dari semalam =)

semalam ade 3 kelas je..dynamic disusuli microelectronic pastu lepas rehat sejam sambung dengan programming..tak nak cerita pasal kelas..tapi nak tulis pasal pergi Hospital Kuala Lumpur(HKL)..tengok ade sorang kawan kene masuk wad..nampak mendenye sikit je..infection dekat sendi lutut.. tapi da kene masuk wad nak wat camne..perginye 4 orang..3 orang tu roomatenye..aku ni pergi atas dasar kawan laa kirenye..

pergi nak hantar baju,nak sembang-sembang,usha-usha nurse yang duk praktikal pon masuk skali..hahaha..HKL ngn hostel kitorang tak jauh pon..20 minit da sampai..makanan ade beli sebelom sampai kat hospital tu..aku ingat beli sebab nak bagi buah tangan dekat pa'an tu,rupenye beli sorang satu sebab semua lapar tak makan tengahari..haha..tapi takpe lah,usaha pergi ziarah tu dah kire OK laa tu..

macam biasa,naek motor alternatif terbaek dekat KL ni..sampai sane da jadi macam rusa masuk kampung..lepas tanye PIC(pers0n in charge) jumpe laa wadnye..boleh pulak maen sorok-sorok sebab wad nye spesel sikit..tertutup tak nak bagi aircond kluo..sebab student kot dapat wad spesel sikit..bersembang tu takde laa cakap pasal serius2..tanye sikit-sikit je..yang banyaknye bergurau ngan gelak guling-guling je..


ni semua satu bilik..pose dari wad kecemasan..penulis tiada dalam gambar ini..hehe

ucapan penutup sikit untuk pa'an ni..lepas buang infection tu moga cepat sembuh..baru start sem ni..banyok kali lagi mubin nok ajok maen futsal petang2..haha..same-same doakan kesihatan pa'an dan jangan lupe pasal kesihatan diri sendiri pulok..haha

ade pengalaman masuk hospital ke,melawat orang kat hospital ke atau ape2 berkait ngn hospital???klo nak share sila laa..takde masalah ruang sempit kat sini =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, December 18, 2010

gaya hidup pelajar urban



komik pembuka entri

huhu..selamat hari sabtu..trafik blogging sejuk,sesejuk cuaca dekat universiti tepi highway ni..hehe..perasaan nak masuk mandi kat bilik air agak fifty-fifty..haha..klo mandi dalam kolam takpe..skali terjun seluruh badan kene pastu naek cepat-cepat..alangkah bagusnye klo kat sini ade kolam macam hotel..boleh terjun ssesuka hati anytime..kat sini ade kolam tapi jauh..

hari ni nak update pasal menaiki kereta ke lowyat petang semalam..jadi drebar kepada 4 orang yang laen untuk beli laptop..sorang je yang nak beli..kitorang yang laen makan angin je..1st time bile bawak kereta rase macam lemas @ rimas..kereta kiri kanan penuh..huh..nasib baek nak sampai lowyat trafik light tak banyak..satu trafik light 10 minit..semalam ade 2 trafik light yang jem..da rugi 20 minit..zzzz

lepas da setel beli ape semua terus balik..hujan-hujan memang lapor..sebelom nak sampai hostel singgah laa makan..mak aih,skali ade awek lawa laa kat kedai makan tu..ape perasaan anda bile masuk kedai jumpe awek lawa???anda single lagi ni..takde pape halangan nak mengorat awek itu melaenkan die makan dengan pakwe die..tapi awek semalam duk ngn kawan-kawan die je..haha..peluang agak tinggi..


sekadar susunan huruf..boleh diabaikan..gambar google je

tapi antara kami berlima,tiada seorang pon mampu berbuat begitu..seorang da out of list sebab die da ade makwe..di tambah pulak awek barunye ASUS A52J..kami yang empat orang ni pulak sebab kurang keyakinan diri di samping peribahasa malu-malu kucing turut menjadi faktor..haha..cuma nampak gentle sikit sebab kitorang berjaya menolong mengeluarkan sebuah kereta yang dipandu awek yang kitorang tak usha pon mase makan dari gigi longkang.. haha..macam mane ntah die boleh tak nampak longkang tu


urban tak bile satu meja 2 laptop????hehe

haha..tu laa hari jumaat yang dilalui 5 orang pelajar..seorang daripadanya telah mencapai status pelajar urban..hehehe..sekian(ayat tunggang langgang sikit kali ni)..huhu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 17, 2010

isu kedai gunting

malam ni nak update lagi dan lagi dekat blog ni..nak tulis pasal kisah keupayaan si tukang gunting salun dan si tukan gunting kedai biase..dulu zaman skola memang gunting rambut skema-skema..blakang sodok pakai mesin pastu sideburn pancung..botak tu agak biasa laa..lepas SPM pon botak lagi sebab PLKN..lepas tu baru boleh buat rambut panjang..

nak maintain rambut panajng punye pasal,salun diutamakan dan kedai gunting biasa diabaikan..tapi tukang gunting salun pon kadang-kadang tak boleh buat style yang aku nak..lepas gunting namapk OK..tapi bile balik hostel ke,rumah ke rase macam tak ok balik..rase macam rugi jugak keluar duit banyak-banyak tapi hasilnye tidak memuaskan hati..

tapi aritu balik cuti semester aku beralih arah balik ke kedai gunting biasa..hasilnye mule2 namapk agak nakal sebab da lame tak sodok belakang,asyik biar panjang je..tapi lepas balik umah je ngadap cermin sikit rase nampak ok dan feedback atas style rambut baru pon agak ok..ni semua gara-gara cerita The Fugitive:Plan B..

tapi bile aku balik hostel member-member cakap rambut macam noh hujan..lagi laa jauh menyimpang..langsung tak pernah pikir nak buat rambut macam noh hujan..haishhh..ape sudah jadi ni..tapi buat kali pertama dalam masa 2 tahun aku berpuas hati dengan hasil tangan tukang gunting kedai biasa yang sama sekali tidak boleh dipandang enteng kerana harganya amat berpatutan..jimat duit aku kali ni..haha.

***rase macam ketinggalan je bile tak join BPM2010..macam mane laa aku boleh tak update pasal mnde ni..tapi tak pelah,rase macam tak mampu nak meraih undi2 rahsia dari pengunjung dan pembaca..haha


  • terpulang untuk fokus pada mana2 potongan rambut..hehe..gambar paling latest mase pagi kenduri kawen kat felda aritu =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 15, 2010

wooooooah!!!

juz simple update with one picture
*
*
*


could you see the BIG message brought by him as a famous football player???we as muslim should be proud with a brave man like him..to get more details klik this Frédéric Oumar Kanouté wiki

***tribute to ahmad syaher who get this picture =)


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, December 14, 2010

this is not life saving device

haha,juz a simple hideous step but suddenly sound intresting..using facebook to flirt someone either gurlz or boyz(apesal kene ade 'Z' ???)..

haha..cancel-cancel..tak sanggup lagi nak buat entri fully english..makan mase sikit kot..padahal nak buat entri panjang sejengkal je..nak share care nak ngorat awek yang mungkin agak mudah..haha..tapi kena guna fesbuk iaitu laman sosial semata-mata yang tidak mampu menyelamatkan kehidupan..haha

  1. aim mane awek ataupon pakwe yang anda berminat..tapi check dulu relationship status..kang tak pasal2 ambik orang laen punye..
  2. add friends pastu tingkatkan usaha mengomen mane2 status yang dipublish awek@pakwe tersebut
  3. lepas komen banyak2,beralih kepada private message..try mintak nombor telefon..
  4. klo dapat teruskan langkah2 macam biase mengorat awek menerusi telefon pulak..done.
kan dah selesai entri mengarut rekaan semata-mata..tapi ni dah dibuat eksperiman dan ade respon yang baik..haha..tapi tuan punye blog ni tak pernah try lagi..saje je share-share..jika anda terkena step2 di atas paham2 je laa..haha..ni care terakhir ni..bagi sape2 yang tak konfiden nak mintak nombor depan2...sape2 yang sekali jeling da dapat nombor tak payah laa try..makan mase lame jugak ni..kui3

kalau gambar profil macam ni kompem aku tak nak layan..haha..perasan lebih..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

motivasi pagi

huhu..saje je nak update pagi-pagi sebab tak nak tido lepas subuh..aritu pergi makan domino's pizza ade member belanje..mantap..da 2 malam asyik memerut je..nasib baek petang semalam boleh beriadah bersama kawan..ade laa jugak aktiviti me'nyah' kan lemak dari badan..

sekali lepas makan aritu jumpe mesin timbang2 tu..yang ni mahal sikit..kene letak 20 sen x 2=40 sen..sebab die boleh keluarkan resit..haha..mantap punye mesin..tapi tak tau laa hasilnye tepat ke tak..


haha..biase-biase je ni..lepas makan..sebelum makan kurang lagi ni..haish

dengan hasil di atas,rase macam nak boleh jadi lebih mantap lagi..petang-petang klo free pegi maen,duk kat bilik maen dumbell..dumbell buatan sendiri,baru pegi sapu semalam tepi jalan..hehe..sekian saje sesi motivasi menurunkan berat badan secara percuma..




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, December 12, 2010

update datang-update datang

kuala terengganu-kuantan-gombak..itu saja destinasi yang aku target betol2 dalam mase 2 hari ni..destinasi sampingan ialah felda palong timur segamat johor..ni untuk pegi kenduri kawen..yang 3 destinasi awal tu dilalui untuk menempuh semester baru yang semestinye pebuh dengan onak duri..hehe..

tapi boleh kate perjalanan yang memenatkan tanpa sebarang pose2 istimewa dek kerana peluh yang timbul dengan banyaknye di seluruh badan..macam sauna bergerak pon ade..haha..tapi ni semua pengalaman2 baru yang mungkin boleh jadi agak bermakna untuk dikongsi kat sini..

pertama ingin dikongsi ialah pelajaran ketika memilih jodoh iaitu rumah mesti kat tepi jalan raye BESAR..tak payah masuk jalan2 kampung mahupon dikelilingi sawit-sawit dan pokok getah..penat sangat nak nyampaikan ke rumah kenduri nak makan nasik minyak..haha..kate makcik ku,klo sesat kat tepi pokok sawit ngn pokok getah tak boleh buat pape..tapi klo sesat tengah bandar boleh masuk shopping complex =P

pelajaran kedua bawak kereta jangan laju2..kesian dekat lori..terpaksa makan asap kete aku mase nak mendaki highway karak(padahal kete aku laju sikit je dari lori)haha..nasib baik da selamat samapi gombak..alhamdulillah..jangan lupe bersyukur lepas dapat nikmat..boleh jadi dapat lagi banyak nikmat lepas ni..huhu

pelajaran paling las,lepas jalan jauh2 jangan lupe rehat..baru laa hilang penat klo berehat..ni da maalm..kan da ngantuk..cakap je pasal rehat tetibe rase idea ade bawah bantal..nak kene pegi sedut dulu ni..hehe..assalamualaaikum dan selamat malam :)




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 10, 2010

coretan pagi jumaat

tudai is 'fry'day..hehe..alhamdulillah..matahari menyinar2 walopon pagi tadi agak kelam..breakfast nasik kerabu sudah memadai ditambah kuih sekeping dua..hehe..ni punye entri hanya sekadar bahan bacaan sambil minum air..jangan baca sambil makan sebab nanti kompius,menu yang anda makan tu terasa macam nasik kerabu..haha..nak nasik dagang???sila order sendiri kat kedai berhampiran..haha

hari ni jugak hari dimana aku akan melakukan pengembaraan mencabar menaiki pacuan empat roda..klo nak banding dengan kembara mahkota johor,yang aku punye ni lebih mencabar..hehe..nak ku update gambar,rase macam malas nak pegi posing..tengok laa esok kot..petang ni ke lepas kembara da start,aku berenti tepi jalan , posing , pastu update..hahaha..baru nampak suasana nye..kui3

papehal,entri lepas ni baru cerita..haha..semoga ceria di pagi jumaat yang mulia ini..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, December 9, 2010

sabun,ubat gigi.

petang ni dalam suasana agak nak berkabus menghala ke sejuk tapi tak turun salji,rase sangat mengantok sampai aku boleh tido ala2 jackie chan terjatuh lepas buat stunt..nasib baek ini rumah,bukan hostel..klo tak kompem roomate2 da snap pastu masuk kn dalam fesbuk secara rahsia untuk tatapan umum..dem3..

cakap pasal hostel,mesti ade makne ni..da lame aku tak cakap pasal hostel..tapi nak tak nak aku kene cakap jugak sebab cuti da nak sampai hujung..adoyai..ni memang part kurang bes..ni pon terlewatkan update sebab sibuk2 pegi beli barang2 hostel..beli barang bukan hostel pon ade..macam aku meredah cuaca panas naek motor husin lempoyang beli pickup gitar..tapi yang banyak nye barang hostel laa..

part ni macam pesanan jugak laa..hehe..rase macam tak patot je klo nak update blog cepat2 tapi sembahyang lewat2..maksudnye bukan lewat2 kan dengan sengaja..da kluor beli2 barang,takkan balik2 nak tengok blog terus..kene sembahyang dulu..lepas sembahyang makan,lepas makan rehat..rehat punye rehat tido terus..keh3..terlambat laa update blog nye..kui3..tapi blogwalking masih berjalan macam biasa..update je terbabas sikit..

lepas ni masuk hostel lagi kurang idea nak update..tapi kite try sesuatu yang baru barabg kali..kite cube mempromosi blog yang mengikuti friendstop mengikut permintaan..klo berjaya kite teruskan..klo tak berjaya kite update macam biase..hehehe..da nak maghrib..nyamuk banyak..tingkap tak tutup lagi ni..jadi kene pegi tengok ape yang patot ditutup..sekian


***malam ni malam jumaat..sape da kawen boleh try produk ni..hehe..tapi ni bukan promote..ni penghias entri je..keh3




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 8, 2010

cara nak bodek tokey cina

haha,kat kuala terengganu tokey2 cina semua cakap dialek terengganu pekat..klo orang luo jumpe mesti tak cam diorang cina melaenkan diorang tengah membakar colok sambil berkata haiyaa,haiyaa..haha..tu laa kisahnye..setiap kali balik mesti aku bergelumang ngn tokey2 cina ni baek di bidang hardware atau pon sparepart kereta..tapi cuti ni lebih menjurus ke arah mempersiapkan charade G11 berumur 24 tahun untuk kegunaan di hari yang mendatang..

al kisah pagi tadi ade problem saat akhir sebelum berlepas ke kuantan jumaat ini..bahagian agak penting yakni speed gear..penting untuk kesejahteraan ketika mendaki bukit kat highway karak..lepas round2 ade satu kedai memberi sinar harapan sebab kebanyakan kedai kate itu sparepart susa nak dapat..kereta model lame laa katekan..harga asal 650..balik umah..bagitau boss besar..lepas zohor pegi usha balik..mase nak bayar tu tokey still tak nak turun harga.sembang punye sembang las skali kunci untuk turunkan harga ialah berjabat tangan ngn tokey cina..dapat laa diskaun lima ploh ringgit..selamat..

"owoh,nok suh jadi harge 600 ni,salam dulu ah skali owp???"kate abahku

"hoh,bereh aa"tokey cina jawab dalam keadaan terpaksa sambil menyambut tangan abahku..setel

maka tu saje untuk entri hari ini..sebab penat pusing2 cari sparepart rutin harian berblogging sedikit tergendala..kui3..wokeh,da dapat cara nak tawar harge ngn tokey cina tu boleh laa try lepas ni..haha

***cuti da nak abis..klo aku maen cite2 blog orang kat sini ok tak???agak2 ade orang nak tak???haha..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, December 6, 2010

entri penghargaan

sebelum maghrib akhir tahun,lepas maghrib awal tahun..indahnya ISLAM..cukup dengan doa akhir tahun dan doa awal tahun..tak perlu membazir bunga2 api warna warni..huhu..maka di kesempatan ini,masih belum terlewat mengucapkan selamat menyambut maal hijrah 1432..moga tahun baru ini lebih baik dari tahun yang lepas..amin

kat sini jugak,jaya jr sebagai owner friendstop tak seberape nak ucap terima kasih dekat seseorang empunya blog..bukan awek muda cun melecun,bukan jantan macho pujaan malaya cuma seorang kakak yang sudah berkeluarga..tuan punye blog Ainn.Iskandar..follower ke 1000 untuk blog picisan friendstop..bukan nak kate akak ni tak lawa,tidak sama sekali..sebab akak ni da kawen kot..maknenye die da ade buah hati die sendiri,da ade suami die sendiri..mesti kakak ni begitu lawa di mata mereka sume..huhu..ape laa aku mengarut ni..maka pembaca entri ni kene support akak ni dalam dunia blogging,sila singgah blog die..please3x..haha..tapi JJ tak melupakan follower2 yang bertambah sebelom menjengah 1000 tu..blog anda akan tetap dilawati selagi berkemampuan..



ini laa blognye.simple tapi boleh dibaca.untung ape..jimat sikit mase nak loading..akak ni da lame ade blog..dari tahun 2008..mungkin sekarang baru nak aktif balik kot.so ape lagi,ade mase singgah laa kat sane tinggal jejak setapak dua..haha..

ok,da buat sedikit penghargaan kat kak ainn,maka tambah sikit dengan kisah hujung tahun..rasenye tahun ditutup dengan kisah gembira sebab result exam kluo lepas asar tadi..alhamdulillah,lulus semua dengan jaya nya..ade laa terpeleot sikit tapi takpe,azam tahun baru ingin mencuba lebih baek dalam smua aspek..hubungan kekeluargaan & kawan-kawan,rohani dan jasmani,belajor,blogging,maen gitar,snap gambor,makan,minum,maen dan macam-macam lagi laa..semua kita kasi UP dan lebih bagus berbanding sebelom ni..huhu

***mode:mengupdate baju teluk belanga dan baju kebaya supaya senang nak blogwalking..haha



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

keratan akhbar terbaik tahun ini

kenapa????????????

nasib baek ade info solat..nampak berguna sikit surat khabar haprak ni..dah2,solat2..solat itu
wajib




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, December 5, 2010

campur aduk sekali

persediaan nak tahu result..haha..kemaskan diri adalah paling penting..lebih-lebih lagi budak skola...jangan pakai jeans mase pegi ambik result..nantik cikgu suruh salin seluar slack baru datang ambik result..dah pakai seluar slack pon tak boleh yang slim fit atau seakan2 skinny..rambut kalo boleh sikat tepi se'nerdy' mungkin..tak boleh panjang2..side burn tu lagi elok jika dipancung..

ni syarat2 nak tahu result PMR tak pon SPM..tapi tak tau laa kalo budak UPSR pon da boleh berfikir nak taruh rambut panjang dan bergaya dengan skinny ke sekolah..mungkin ya da mungkin tidak..pengaruh media massa yang da kurang laku macam UTUSAN mungkin boleh menjadi faktor..hehe..pengaruh komik UJANG aku rase macam da slow down je skang ni seangkatan dengan APO..komik KARTINI sebaran sang harima masih ok untuk tatapan budak2..nak teruk lagi majalah MANGGA masih ade di pasaran..

tapi zaman da berubah,pihak universiti pakai sistem online je..tapi bile sever load,da stuck sangat ramai sangat nak masuk kompem sumpah menyumpah..paling kuat kene broadband2 CELCOM,MAXIS atau P1wimax di kawasan kampung..kawasan bandar mungkin boleh tahan..tapi klo tahap streamyx pon buat hal memang ke bersabar tahap maksima laa..haha..sambil refresh2 web,tunggu nak login website universiti boleh laa makan2,minum2 dulu..haha

jadi konklusinye mane lagi bes..zaman ambik result kat skolah ke zaman ambik result kat universiti???haha..sila flashback balik untuk mengingati zaman silam anda semua..mane yang masih bersekolah,baca untuk panduan di masa hadapan..hehe..sekian omong-omong kosong malam-malam




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

olong-olong

hehe..ni suara sepupu aku yang kecik klo die nak mintak tolong..klo nak kenal,bleh usha entri sebelom ni yang ade gambar budak nangis tu..aku rase ari ni budak2 yang takde estro boleh nangis kot..haha..mane taknye,ape kurang pandai makhluk TV3 pegi tunjuk rancangan konvensyen BM..eh salah,BN..bertindih ngn cite katun BEN 10 pulak tu..klo bankrap baru padan muka..mane aci potong line budak2 nak tengok kartun ni..diorang ni tak sedar budak2 ade power macam iron baby..haha


hero pujaan kanak2 masa kini..

klo aku mase skola dulu sanggup tak pegi skola ari ahad sebab nak tengok dragon ball..ye laa,dekat terengganu cuti jumaat sabtu..naseb baek perkara macam ni tak terjadi mase aku skola dulu2..tapi ni musim cuti skolah..mesti budak2 tu rase bosan gile tengok rancangan yang cakap tipu2 je dalam tu..yang diorang lagi tak paham aku rase,cakap sikit tepuk,cakap sikit tepuk..aku pon naek tak paham..macam bagus sangat..harga minyak baru naek..gua cek harga minyak sedunia takde laa mahal macam bedil macam malaysia punye harge..bukan takat minyak,kate orang pakej 5 dalam satu..hampeh2x..oh mainan harga,bile laa mu nok breti maen???

aku memang suka cakap bab2 ni..tapi klo public2 nanti jadi mengarut2 sorang2 pulak..klo ade partner,duduk2 pastu minum air kat kedai kompem tersadai kat kedai tu lame2..ish,geram betol laa..potong stim hari minggu je..hahaha

hero pujaan masa kini ke??ape boleh kita buat??1 malaysia..keh3

***eh tetibe ade perkataan gua satu dalam ayat..jangan sampai aku bahasakan diri pakai perasaan gua..tu bermakna aku tengah excited nak pangkah orang..haha



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, December 4, 2010

flavors miamor muchachos


Oppa Amir Hasif "this is something new for me..lets do it together from now on"

haha..amende laa aku buat petang2 ni..tak tau laa.saje jumpe laman sosial(barangkali)..flavor.me
aku pon tak explore habis lagi..tetibe terkeluor kat sini..haha..klo nak tengok secara cepat(sepintas lalu),tekan je name yang berbold tu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 3, 2010

salam 1 malaysia..kehkehkeh

hari ni hari jumaat..da setengah hari pon..eh,pukul 2 nak masuk pukul 3..da lebih setengah hari..da semayang jumaat,da dinner dan da buat macam-macam keje..tapi takpe lah,kite ade sedikit kesempatan untuk buat entri ingat-mengingati antara satu sama laen..huhu

  • kita mula dengan ini:

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

السلاما=keamanan.

..........................................


baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH...

da bace yang atas,maka lepas ni klo nak start mesej ke,chatting ke,flirting ke jangan mula dengan salam..tu letak dekat las2 mesej baru betol..same laa dengan kes SALAM 1 MALAYSIA..

salam 1 malaysia=selamat tinggal 1 malaysia

keh3..sebab tu aku gelak..kene buat pembetulan ni..klo tak asyik duk bagitau selamat tinggal je kat penonton dan pendengar..padahal juruacara baru nak start majlis,yang baca berita pulak baru nak start bace berita..

***sang harima,aku mitok maaf tapi TQ atas idea..huhu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, December 2, 2010

bile friendstop jadi frengstok

okay semua,malam ni kite update entri relax je..entri yang dapat merelaxkan minda..tapi bile orang tanye,ape yang nak direlaxkan..ko bukan keje pon..nak kate student tu memang laa student tapi skang ni musim cuti..ape bende yang ko nak relax nye..bangun pagi,makan,minum,maen-maen internet,tengok TV,tido..pusing2 yang tu je..memang heaven gile...jadi macam tak sesuai je nak buat entri untuk merelaxkan minda

dah tu aku nak kene buat entri ape???malam ni kena perah otak banyak sikit laa nampaknye..tak boleh nak relax sebab entri terkumpul da 204..masuk ni 205 kot kalo tak silap..kalo cikgu bahasa aku datang cek setiap entri kompem banyak merah2..lagi-lagi entri awal2..typo error belambak2..skang ni pon masih ade yang terselit celah2 ejaan ni..tapi kes entri ni nak buat macam mane??? idea macam tak datang lagi ni..

try yang laen pulak..hari ni sape rase die blogwalking banyak2???ye laa,blogwalking penyeri hidup para blogger..pantang nampak shoutbox @ cbox mesti nak pegi menaip..tapi tu klo internet beloh harap laa..kalo internet tak boleh harap,lagi hampeh..sumpah-seranah laa jawapannye..kan bagus jika internet malaysia sehebat negara jiran thailand..internet free pon boleh capai 1MB..anak jiran umah sebelah belakang yang cakap..malaysia punye???streamyx bayar tiap2 bulan pon kadang2 sangkut..adoyai..belom kes minyak petrol lagi..

oppps,ade satu idea baru rasenye aktiviti yang boleh relaxkan minda..maen gitar..tapi aku takut cuaca menjadi buruk memburukkkan lagi keadaan cuaca hari ini..haha..rase nak upload video baru kat blog ni,tapi memang tak bersedia mental dan fizikal..haha..duk umah ni kalo nak pegang gitar setiap mase boleh,tapi maen gitar lame2 mau bengkak tangan..haha..jadi,kalo rase nak maen ,pegi ambik..kalo tak nak,simpan je dalam beg..

***tapi agak relax jugak buat entri ni..boleh selang-selang ngn tengok TV..haha..relax amat sich..


video
video wujud mase zaman awal2 berblogging dan bermaen gitar..
suara memang tak boleh control..
(dari entri januari 2010)

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 1, 2010

situasi ini memang berlaku


hehe,untuk update kali ni still kite cakap pasal hujan..ye laa hujan tu kan rahmat..mase hujan perlu banyak kan doa(pesan untuk diri sendiri dan para pembaca)..sebab kadang2 kite ni pelupa..perlu laa ingat-mengingati..takkan mentang2 ade couple nak ingat pasal couple je setiap mase..huhu.ok,cakap pasal hujan,ape kite boleh buat bile hujan??

1.makan

  • biase time2 hujan tak kluo rumah..bile tak kluo rumah tengok tv,layan movie,maen laptop..lepas tu kejap2 rase lapor walopon tak buat keje..jadi kluo masuk dapur akan berterusan sehingga habis makanan kat dapur
2.tido
  • bab ni toksah cakap laa..dalam entri sebelom ni pon da ade bagitau yang tido ni bertambah2 nikmat bile hujan..ye laa siang k,malam k lebih kurang same je..susah nak beza sebab lampu asyik terpasang je..klo tak pasang lampu boleh rase macam duduk kat gua pulak
3.round-round
  • ni susah sikit nak cakap..ade yang suke berjalan bile hujan..katenye tak panas bile nak bergerak tu..ye laa,sebab bile da masuk shopping complex sebesar one utama mahupon midvalley @ mane2 shopping complex seluruh negara same jugak keadaannye..semua ade bumbung..kes masuk pagi kluo malam pon ade jugak..haha..leka sangat shopping
haha,tu je 3 aktiviti yang boleh dicadangkan untuk situasi hujan..klo rase hujan tak lebat pegi laa ambik gitar maen satu dua lagu tak pon ambik mikrofon pekena karok satu dua lagu..klo boleh gabung dua2 skali lagi mantap..haha..penutupnye layan video lagu ni



video

***video ni sape takde boleh laa download gune sebab nanti bile smue budak da jadi indie generasi mase depan da takde mase nak dengar lagu2 macam ni..kui3..mengarut je kan..kui3



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com