Tuesday, November 30, 2010

sukan tahunan hujung tahun

ini bukan blog bisnes..haha,ayat penerangan yang jelas sikit..mane laa tau ade blogger2 singgah ingat blog ni da bertukar angin..bukan,entri2 hanya melibatkan promosi..iye laa kan,biase nak jadi promoter kene pegi isi borang..tapi ni ade blog,promote yang member2 sikit2 bole laa..ade 2 produk je setakat ni untuk dipromote..HOMESTAY dan T-SHIRT..insyaAllah lepas ni ade lagi produk2 laen yang boleh kate menarik jugak laa..

hari ni pon update entri lambat sikit(padahal saje je tak nak update) sebab nak biar entri promosi duk atas lame sikit..nak buat entri tu stay kat top takut pengunjung jemu(padahal tak reti buat)..haha..tu laa..aku masih tak reti banyak bende pasal blog ni..rutin biase2 otai laa(update,blogwalk,nuffnang)..eh,otai ke aku ni???tak tau laa..maen sebat je..nun berlambak2 lagi blogger2 hebat dalam list blog pilihan malaysia 2010..pegi laa tengok bile ade mase free..

tapi rase macam bes jugak promote2 ni..ade laa feedback2 yang bagus..tak laa rase teruk sangat bab promote mempromote ni..haha..mungkin jugak sebab aktiviti blogwalking terlebih sikit kot berbanding biase..alaa,musim cuti..standard ah tu..tak tau nak wat pe,ngadap laptop aje laa..ni pon tengah MONSOON CUP dekat pulau duyung..aku nak pegi..tapi takde orang ajak lagi..papehal keadaan nye lebih kurang dengan situasi dalam video ni

MONSOON_tokio hotel

video



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, November 29, 2010

KOLEKSI CAP AYAM




member ku sibuk jual baju..tapi die masih ajak aku keluar minum air..memang member baik ni..tak lupe kawan2..haha..hari ni lepak minum air kt kedai mamak lepas asar,topik yang kluo pasal jual beli je..klo bahasa up sikit orang panggil bisnes2 laa..tak nak komen panjang2 takut orang cakap aku ni jual minyak,tak direct to the point,mengade-ngade maka aku segala hormatnye ingin memberitahu tentang kewujudan CAP AYAM COLLECTIONS(klik untuk ke lawan web asal)..alah,jual2 t-shirt biase je..takde laa biase sangat..boleh buat pegi jalan2 laa

sape yang suka barang branded mungkin tak tengok brand macam ni,tapi tu mungkin minority group kot..aku selalu pegi uptown dan pasar malam,ramai je orang singgah kt sana..maka dapat dikonklusikan masih ramai yang mencari barang berkualiti ++ berpatutan..maka,baju ni memang ade permintaan laa..tapi kalau dekat uptown harge mahal sikit laa berbanding dengan kat sini..ini direct dari kilang..

hmm,lepas tu(tak habis promote lagi)nak bagitau jugak,klo nak bagi hadiah kat sape2 bagi laa hadiah baju..insted of bunga2 yang layu bile da lame,cincin yang tak brape nak nampak bile dipakai atau mug yang hanya sekadar perhiasan..korang boleh laa usha2 kat sini..senang je..tak yah pergi uptown pon takpe..http://capayamtees.blogspot.com/ ade penyelesaiannye..dealer si member aku ni pon ramah orang nye..memang boleh dapat layanan yang baik laa..bajunye banyak..klo nak tunjuk kat sini memang tak boleh..kene singgah dekat blog cap ayam..haha

sekian,jadi sape rase free nak cuci mata tengok design baju boleh singgah blog CAP AYAM COLLECTIONS..jangan pandang sebelah mata cap ayam collection sebab :

  1. kite selalu makan ayam
  2. jersi totenham hotspurs pon ade lambang ayam(liverpool seakan-akan ayam)
  3. sardin yang femes pon cap ayam brand
  4. mungkin menjadi hadiah yang bermakna untuk teman2 istimewa @ tersayang =P

Baca Aku!!!

-Baju bergantung kepada stok. Kadang2 baju ada, saiz xde. Saiz ada, baju plak xde. So cepat2 la order ye.-Kadang2 baju design lame akan direprint balik, mengikut permintaan semasa
-Harga RM15 + Shipping (Semenanjung = RM5, Sabah & Sarawak = RM10)
-Setiap bulan akan ada 25 design baru, so stay uptodate dan follow la blog ni yep!
-Saiz yang ada : XS, S, M, L, XL, XXL
-Colour baju ada kat gambar
-Masa penghantaran adalah pada hari bekerja, so kalau Sabtu & Ahad, kiraan hari item akan sampai adalah 2-3 bermula pada Isnin
-Kalau destinasi @hostel@rumah@kolej berdekatan boleh delivery

Peja (Call or SMS)
-0139011379
Danial (Call or SMS)
-0129129900

#kalau nak tanye2 ape2 pasal baju dekat blog ni pon insyaAllah boleh dijawab..

peluang ke-2 klik link jika tak jumpe yang atas http://capayamtees.blogspot.com/


***lepas entri ni makin menurun,boleh klik dekat tab menu bawah header..TQ =P

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

rakaman majlis perkahwinan


ape pendapat anda semua mengenai trend perkahwinan mase kini..sebab ni musim cuti,kite cakap pasal kenduri udah le..boleh nampak tak perkembangan menghasilkan video majlis perkahwinan ni.bukan video rakam biase2..maknenye ade proses yang teratur laa..nampak macam menarik..adakah akan menjadi trend masa kini sama macam DSLR meningkat naik???



video




video


ni koleksi video yang aku ade pasal video majlis kahwin..ade satu lagi yang paling hebat..tapi rase tak berani nak publish.yang SM Nadia punye..dengar kate yang dekat youtube pon da kene remove sebab takde permitted..kang tak pasal2 kene saman friendstop ni..ish,tak boleh,tak boleh..bukan ape,orang kaye-kaye ni kadang2 tak boleh buat bergurau bab2 publishing ni..yang 2 video ni pon kaye jugak aku rase,tapi takde komen pasal kene remove,on je laa

tapi tu laa kan,memang happening habis klo dapat buat video ni..mungkinkah zaman bergambar akan diganti dengan zaman merakam video..xtau laa tu..tunggu dan lihat..

"dunia memang sukar diduga"
~frengstok~

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, November 28, 2010

kedudukan atas pagar

entri sebelom ni da ade simpulan bahasa..kali ni pon ade jugak..aku letak sebagai tajuk terus..haha..atas pagar tu ade 2 tafsiran..sape yang tak pegi sekolah akan maksudkan sesuatu yang terletak atau duduk atas pagar..sape yang pegi sekola tadika akan cakap sesuatu yang keadaan 50-50..haha..any time boleh jatuh kiri atau kanan..

maka,kita apply kan pada situasi masa ni,aku dapat tag yang pasal kid & baby photo contest.nak cari gambar baby,susah skang ni..yang ade stok gambar kanak2 riang aku kumpul mase balik kampung minggu lepas..tu laa..rase macam nak masuk,tapi tengok prosedur,terus moral down..malas tahap gaban aku ni..haha..sebab tu sepanjang aku berblogging aku tak pernah2 nak dapat hadiah..tapi takpe laa,bukan kewajipan dunia blogging untuk join kontest..haha..suke2 je.

alang2 da buat entri ni,aku rase boleh laa nak selit gambar sepupu2 kecik aku yang rokes2 ni..kate orang penyeri rumah bile balik kampung


mencari biji timah

alamak,temasuk skali dgn gambar mak cik ku..

no komen..haha

sekian sahaja entri atas pagar..dah laa entri pendek..memang nok kene frengstok ni...



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, November 27, 2010

tido dalam hujan

hari masih gelap..tapi rase macam da lame bangun tido...rupe-repuenya hari ni hujan dari celik mata sampai laa saaa entri ni ditaip..tup tup orang azan..oh..dah masuk waktu solat zohor..maka perlu solat zohor dulu.tak boleh taip entri lame-lame..

kate orang,tido mase hujan memang nyenyak,degnan bunyi hujan lagi,tutup seluruh badan dengan selimut,tambah lagi bantal busuk atas muka..memang tak dengar laa klo ade orang kejut..sebab tu selagi tak sembahyang zohor,tak boleh tido..nanti terlajak pulak sampai asar..zasss


pepatah hari ini:sediakan payung sebelum hujan hati turun



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, November 26, 2010

entri promosi bilik kosong(JOHOR MALI)

petang ini rase sangat free sehingga rase nak tido je..tapi tengok waktu da lepas asar..terus ubah akal fikiran tak boleh tido..maen game..maen game bosan..maen fesbuk,tak tau nak kacau sape..maen blog???lepas fikir ayat dua tiga baris,hmmm,boleh laa..

tapi ni entri untuk promote laa..promote homestay sanak saudara..projek separuh mega akhir tahun 2010..pelan nye lepas raye aritu.sekali balik kampung aritu da siap dan da boleh check-in..


ciri-ciri best homestay ni..
  • suasana kampung
  • ade 3 bilik.
  • satu bilik RM70.00
  • dekat dengan pekan Rengit,Batu Pahat(bandar batu pahat 30 minit,Johor Bharu 1 jam 30 minit)
  • kipas(aircond takde),katil queen size(extra tilam,bantal ade)
  • sarapan murah RM2++ net seorang(nasik lemak,telur mata,kuih,minuman)
  • luas dan selesa
  • nak upah laundry pon boleh
  • dekat dengan pantai..sape suka tengok sunset boleh ke sana petang2
  • pengangkutan awam pon banyak lalu lalang


pantai dengan scene cantik pon aku promote skali gus..haha

hmm,tu je laa kot info pasal homestay tu..sape yang lalu lalang nak pegi johor bharu,nak pegi batu pahat al-maklumlah cuti2 sekolah ni memang sesuai bersantai bersama keluarga,tak pon pegi kenduri kawin ke,klo sesak2 sangat cari hotel boleh laa duk kat sini..dijamin tak rugi..hehe..


skali ade landscape depan homestay..

antara pelanggan terawal yang check-in..signboard pon baru siap..hehe

sekian,ade sape rase nak tanye boleh tepon nombor dekat signboard tu..jangan malu jangan segan..cuti2 ni hotel full..klo segan tido dekat tepi jalan laa nampak gayenye..hehe..




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, November 25, 2010

soalan umum pasukan hoki malaysia

bile dapat masuk final je buat rambut..bile tak masuk final,tak nak pulak die buat rambut..klo da bernazar botak tu,botak aje terus..klo nak panjang,panjangkan je sampai ke lutut..tu laa al-kisah aku di stadium aoti,guangzhou tadi..tu blom masuk kes pakai rantai emas..huh..bikin panas je ++ tak skor gol pon..telur ayam je..kan da boleh jadi bahan jenaka..klo bahan jenaka takpe,ni bahan umpatan..kan da tak baik didengar oleh pemain malaysia..haha

aku ni dah laa cancel maen futsal kes nak tengok hoki..ingat boleh lompat-lompat depan TV bile gol..las-las haram takde..tak turun laa berat yang baru ditambah 2kg sepanjang cuti ni..aku pon tak paham ape jadah diorang maen harini..huh..penat je cari2 bahan nak tingkatkan semangat patotik tengok team hoki..kan da kecewa..haha..kecewa laa sangat..alamak..da maghrib..tak baik bising-bising..


1)terangkan variasi fesyen rambut pasukan hoki malaysia ketika perlawanan akhir sukan asia
2)berapakah bilangan pemain malaysia yang pakai rantai dalam perlawanan tersebut?

sekian...



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

d'Qaseh homestay

huhu,sekembalinye dari kampung parit perpat nun jauh di johor malam tadi.dapat laa email berserta header baru dari pengerusi Gabungan Anak Terengganu Macho(GATEM) yang jugak owner blog sang harima..aritu mase kat kampung die ade mesej,tapi di balas ala kadar sahaja sebab sibuk rewang di sana...mungkin die nak tanye pasal header kot..dapat je aku pasang terus..terima pemberian seadanye..huhu

cakap pasal kampung perpat tambak yang da 20 tahun aku selalu ke sana,memang agak jauh laa nak nyampaikan ke sane..paling laju 5 jam,paling lame 9 jam..tapi bile da samapi memang laa bes..name pon balik kampung..lagi-lagi balik kali ni ade kenduri..sibuk rewang je laa..jadi buruh sepanjang hari..kebetulan dapat upah,terus pegi ngodek dengan sepupu sepapat..yang femes kat sane roti canai + ceker..ceker tu bahasa rasminye kaki ayam

nak cakap pasal wedding sepupuku itu memang laa panjang..++ tok kadi nye pemenang tempat ketiga raja lawak..ade pulak awek2 johor yang kebanyakannye free hair datang kat majlis tu..sesi bergambar bersama pengantin di 2 lokasi berbeza..sehingga gambar dalam DSLR jadi seribu lebih..memang tak mampu digambarkan oleh entri ini..klo nak tau kene datang sendiri kat majlis tu..tapi majlis tu da lepas..jadi,tak boleh datang dah aa..hahahaha

hmm,tu je laa untuk entri comeback stage ni..harapan agar hubungan keluarga kembanganku bertambah erat dari semasa ke semasa..maklumlah,da besor2 ni masing2 ade hal sendiri..balik kampung memang dapat mengeratkan hubungan silaturahim sesame saudara


ijab kabul

***terima kasih lagi sekali sang harima..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, November 19, 2010

wallet VS handbag

ni kompem nak ajak gaduh ni..semalam ade laa kluo kejap jumpe kawan-kawan lame..bab sembang memang meletop..lamenye boleh tahan..dari pukul 9.30 sampai 11.30..cume aku je lambat sikit..aku tak perasan diorang punye mesej..diorang tepon baru aku gerak..

sampai satu saat di mane ade laa member aku ni cakap pasal die ade tegur sorang member lame..ajak laa gaduh..tapi dalam situasi bergurau..sekali member yang kene tegur tu ambik serius..padahal klo ikut zaman sekola member kamceng kot..langsung terkilan rakanku itu..dua-dua orang tu member aku..tapi member yang bercerita semalam lebih dekat di hati sebab agak selalu berjumpa..

tu cite kawan,ni cite aksesori....

faizal:hai cik timah,nak ke mane tu??lawa handbag

timah:ala,biase laa..nak pegi shopping skit..lawa ke handbag ni??mesti awak jeles

faizal:eh,ape kes saye nak jeles..saye da ade wallet..

timah:sebab tu lah awak jeles,wallet awak tak besar macam handbag cap adibas ni

faizal:eh,tekde maknenye..wallet saye kecik da terlepas dari risiko kene ragut..awak tu yang berisiko tinggi kene ragut

timah:ehmane ade..walopon besor tapi bukan yang ori

faizal:eh,tak ori ke???

timah:errrr..(malu2)..

moral of the story:nak jalan-jalan jangan lupe bawak teman...

***entri tanpa gambar..tak sempat upload



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, November 18, 2010

ape name entri ni??

klo pembace nak tau,entri macam ni entri peningmakandagingbanyaksangat..huh..semalam memang penat..penat tak tido,penat potong daging ngn penat makan..sampai tahap pagi ni sarapan sate je 10 batang..aduss..nasib baek sempat 10 je,klo sempat 11 memang meletop laa perut ni..

asal bermula segala kepenatan ialah sebab malam raye tu ade member ajak pegi ambik gambor..aku ni yang moral tengah tinggi bab snap gambor reply laa mesej tu jawab "OK"..skali dengan pakej pegi ambik..huhu..agak2 senang tak nak jumpe kawan macam aku ni..bukan ape,sebab terengganu ni,kadar mat rempit memang agak memberangsangkan..klo ikut kate afifi pirlo,trend mat rempit skang ni helmet separuh topi putih..memang boleh nampak laa situasi tu..

tapi mat rempit tu kisah mat rempit laa..aku ngn member2 tak join..malamtu kluo pegi ambik gambor dekat port baru daerah kuala terengganu..hehe..bukan nak promote,tapi saje nak bgatau..ni musim cuti skola kot..kompem dapat menarik pelancong dalam dan luar negara..hehe..dengan kamera yang ade bersama saif sulong,model afifi pirlo,ambik laa gambar semampu yang boleh..

KREW MALAM RAYE


ni gambar saif sulong ejas..terbaek..




yang ni klo siang bot lalu kt tengah2..boleh naek,ala-ala the mines
eh,the mines ke venice??haha

***gambar awek sporting ade bersama saif sulong..haha..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, November 16, 2010

bukan pencintamu

hehe,sori ye semua..esok raye haji..moga ade laa kite paham,klo tak banyak,sikit pon da ok ape sebenarnye erti pengorbanan..tapi kerana kemajuan teknologi,dah kurang mesej raye singgah di handphone ku..menunjukkan da kurang member2 yang sanggup berkorban kredit untuk sekeping mesej berharga 1sen..haha,tapi takde masalah,untung manusia2 yang hidup berpasangan..line tak sibuk waktu2 kemuncak diorang nak berbalas pantun..hehe..

makanya,esok kite akan berbau daging dari pagi sampai laa ke petang..selamat solat sunat aidiladhadan sape2 yang ade sedare-mare beribadah haji kat mekah,didoakan agar selamat pulang ke tanah air..amin..

***bukan pencintamu tu = bukan pencinta serangga..tapi nak wat camne,dari pagi tadi sampai laa ke petang,bandaraya kuala terengganu jem kot..nak g ambik gambor lembu tak sempat,gambor serangga oren ni je sempat..bleh pulak 2 ekor ni berbulan madu petang2 raye..haish..

P/S:sori che'er..pelangi tak dop kt ganu..petang tadi panas tak terik..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, November 15, 2010

revolusi dan transformasi sama maksud tak???

revolusi tu lagu bunkfes..malam ni ade kot mase separuh akhir muzik-muzik kt tv3..transformasi tu tajuk movie transformers klo dalam bahasa melayu..haha..dah ade 2 movie,julai tahun depan dengor katenye kluo yang nombor 3..huh..mengarut di awal entri ntuk menyatakan yang blog ni masih tiada transformasi..eh,revolusi..sebab idea masih tak masyuk2 walopon da start singgah balik blog-blog yang selalu dilawati satu ketika dulu..






pesanan untuk diri sendiri,masyarakat,pengunjung blog dan sape2 yang bace..huuu

***ni gambar 4 keping wujud baru je pagi tadi..sauk kamera,start kete,kluo snap gambor..perlu segera mengaktifkan jari jemari ngn kamera..biar ade semangat mengusha kamera yang baru..haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, November 14, 2010

sukan asia dari sudut pandangan jaya jr

opening memang mantap..mentang2 diorang tokey mercun,segale macam jenis bunga ade..memang laen ngn orang india maen kat batu cave brape minggu lepas..tapi yang aku heran,ade jugak member aku tanye ade tak orang dalam bilik aku maen bunga api malam deepavali tu..rumate aku takde yang sambut deepavali..ape punye tak relevan soalan tersebut..huh..dah laa mase tu aku tengah makan..tetibe rase nak beli teh beng kat cafe che'ed.

deepavali cite 2 minggu lepas,sukan asia china memang siaran wajib klo atlet malaysia maen,tapi yang paling utama sekarang ni cuti aku..cuti aku baru stat dalam seminggu lebih kurang..awal sikit sebab exam habis awal..cari keje memang takde dalam perancangan..tapi beberape hari menjelang raye aidiladha ni,terase kosong pon ade..kan dah kene pikir ape aktiviti yang sesuai di masa lapang..slame ni tak payah pikir pon..haha

jadinya hari ni hanya 4 jam aku berada di rumah..langsung mengantuk pada pukul 8 malam..tapi makan pon belom,isyak pon belom,mane ade semangat nak tido..bangun tido terus ke TMpoint membayar bil,SARAPAN di mamak MYDIN(sorang2),balik rumah,LUNCH dekat PANTAI BATU BURUK(ade member 2 orang),MINUM PETANG kat MYDIN skali lagi(6 orang)..kui3.. ++ banyak makan bile balik rumah..rilek je,awal2 cuti,bile da lame cuti,makanan habis,kurang makan balik..


tak lapuk dek hujan,tak lekang dek panas..
ni je mall yang ade kt terengganu..haha..
penoh sokmo
..

itu je laa aktiviti stakat ni..mintak2 laa ade aktiviti laen sebab takut timbul perasaan nak maen gitar pastu upload kt sini..dah laa musim banjir nih..haha..tapi takpe,sungai lui bleh tampung air hujan banyak2..huhu..

***jual beli dalam bola sepak berlaku di mana-mana..di kedai bola,di padang bola,di lorong2 menuju bilik persalinan pon mungkin terjadi..huh!!!!!



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, November 12, 2010

aduh,sakit kepalaku

ade tak sape2 yang hebat bab membuat template blog yang simple2..ajar-ajar fighting sikit kat aku boleh tak..rase macam kuno pulak guna layout ni..alang-alang ade cuti semester yang kontot berbanding orang lain ni rase macam nak ejas la sikit..baru nampak macho beb..haha..harap2 laa ade orang nampak entri kontot ni..klo jadi,puas hati,nak upah,kite nego balik..


**ni barang free..sang harima bagi hadiah,,kan bes klo die bagi hadiah template..haha..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, November 9, 2010

shell v-power bantu aku berjalan-jalan

hari ni hari pertama lepas exam habis..erti kata perah otak hilang pukul 12 tengahari kelmarin..perkataan yang serin muncul ialah LAWAS..tekanan hilang..haha..seminggu exam,ade 6 paper..kui3..cukup setakat tu detail untuk exam sem 1 20/10..

hari ni naek motor ramai2 jalan2 pusing KL..tak kemane pon..dari gombak mengahal ke midvalley je..makan,tengok wayang,maen boling,usha2 awek sket..tu je..tapi klo takde shell V-power,memang tak berlaku aktiviti2 hari ni..aku ni pembonceng je,tukang2 tunjuk arah..yang bawak motor husin anak pak cik draman..best MAKAn angin....


mesti sakit mate kan???hehe



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com