Thursday, October 28, 2010

feel free to drop by this spooky blog

nampak sangat aku bosan kan..da macam takde keje..saje je lah..suke hati lah nak buat ape pon bile da bosan ni..da laa malam ni hujan..rase macam ngantuk je..tapi ape kate tido je terus..sebab tido kan perlu untuk rehatkan tulang empat kerat ni..tengah kerja macam buruh kot skang ni..huuu

***apelah guna blog klo bukan untuk release tension..tulis merapu2 sikit..ni bukan zaman budak skola yang maen pukul2 org..skang ni zaman budak skola maen ngorat2..budak skola da tak pukul orang sebab nanti awek diorang marah..haha..


bagi kt awek bunga camni,,diorang nk terime ke tak???haha



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, October 27, 2010

hooligans friendstop

selamat pagi semua..agak2 lame jugak laa x update blog..dalam seminggu lebih kurang..bukan ape,asalnye,update blog ni memang bukan kite nak tayang kat sape2..tapi sebab ade cbox tu,blogwalking pon ade laa..takut pulak blogger2 yang slalu singgah tu rase bosan pulak..klo update pon ntah pape je..biase je.takde yang lebih hangat dari biasa pon(sebab tengah dengar HOTfm AM crew)huhu

cakap pasal hooligans friendstop,rase2 macam da tak boleh pakai ni..rase macam nak ejas laen..mane taknye,takde sorang haram pon player england dalam shorlist balloon d'or..ballon d'or ni award fifa best player laa klo sape xtau..klo nak compare ngn player spain yang jurae tu,ade 7 orang kot masuk shortlist..tapi ade aku kisah k????

yang aku kisah header kt atas tu je..ade sape2 nak bagi laen?haha..macam ape je kan..mane ade mende free zaman skang ni ek..laen laa ahmad nazirul..baru je semalam bagi horlick beng satu kat aku..makhluk ni klo mengikut pendapat saya huzaifah hamdan ade satu dalam seribu..agak2 betol kot..tapi aku dengar khabar,die jadi budak emo skang ni..lagi 2 klo kalah maen PES2011..2 orang member da kene..


pengganti fesbuk di waktu lapang


***selamat pagi semua dari jj-jhawerangers.blogspot.com

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 19, 2010

selasa kot

sedikit curahan abjad2 pagi2 ni..susun2 sikit jadi laa perkataan..pastu jadi ayat2..pagi ni macam2 biase je..subuh ngam-ngam sebelom pukul 7..takde laa cerah sangat..tapi angin pagi memang sejuk..memang bertuah aku punye susunan bilik..meja study tepi tingkap...dapat laa menjamu angin pagi ni sikit..

hari ni rase nak pegi kelas dengan style nerd..haha..tapi malangye alat yang paling penting untuk menonjolkan mej nerd takde dalam list..cermin mate putih,binkai hitam..bab rambut takde masalah sangat..boleh laa sikat belah tepi rapat2..huhu..pakai kemeja,pakai tie..kompem berpeluh2 sebelom tengahari..huhu..

masalahnye,boleh ke aku jadi nerd??sesuai ke dgn sifat2 aku yang ade skang ni??jawapannye aku kene cek lepas ni..

*

*

*

*

*

*

*






ok,rasenye boleh kot..sebab kecik2 dulu aku ni pendiam yang agak melampau..sampai ade sedare-sedare ingt aku ni bisu..jadi klo setakat nak jadi pendiam tu takde masalah sangat laa bagi aku..lagi satuklo ade sangat perkara2 yang takbest,otomatik aku rase nak menyepi dan bertenang2 sikit..bercakap mane yang perlu je..huuuu..







OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 17, 2010

baru ade LIFE

pagi yang sejuk,mandi,pakai minyak wangi sikit..bukan kate mandi tak sabun,tp bagi up lagi bau pagi2..haha..pastu gerak g sarapan..memang ini yang diharapkan untuk memenuhi pagi2 di hujung minggu..baru mantap beb..boleh laa rilek kan sikit jiwa aku ni..nak kate sampai tahap JIWA KOSONG tu tak laa..tapi kusut2 tu sikit ade laa..haha


BARU ADE life



muke tengoh dengor ade org gaduh..xtau laa couple ke dok..haha..

pa'an bace metro,shukri AR bace harakah..mane satu pilihan kalbu?

slipar buruk..tak dok duit nok beli baru..dush3

***juare ambik gambor arini pa'an,sebab die duk rilek je..haha..tp xpe aa,sebab die jadi drebar..aku jadi pemandu arah je..haha..papehal pom,makan angin pagi2 ni memang bes..sape kate dok bes,die takde LIFE...huhu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, October 14, 2010

wavin flag

ni memang takde idea langsung nak update blog nih..sebab rase2 da lame terperap dalam kampus ni..nak kate bace buku 24 jam takde laa sampai macam tu..tapi perkataan bebas tu macam sedikit menghilang..bagi aku laa..bagi orang laen aku tak tau..makanye,aku rase tak brape nak gelak sampai guling2 sangat laa..

jeles jugak tengok orang lain update blog ngn aktiviti mingguan diorang..bukan setakat mingguan,yang harian pon ade jugak..lagi laa aku rase tak bes..asyik bace update orang je..aku punye tak update2..ade jugak kawan2 mintak update,tp cadangan macam tak berape boleh diterima...disuruhnye maen gitar,pastu update..dengan mood yang ade skang ni,memang aku tak boleh buat laa..huuu

cume waktu petang2 je bleh mengurangkan stress sikit..macam isi karangan mase blajo kat skola Kampung Kalam Picit 8tahun lepas..beriadah dapat mengurangkan tensi dalam hidup seseorang..turun bukit,naik bukit,lari tak sampai se'round',tendang2 bola futsal(tak bayor lagi hutang),usha2 makwe pastu balik..tu je entertainment yang terbaik utuk setakat 2-3 minggu ni..ade ape2 cadangan ???jika ade,boleh je nak bagi pon..TQ,terima kasih,jumpa lagi


ni je aku rase konklusi terbaik untuk entri ni..huuu..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, October 5, 2010

hang,ceq,depa dan dotdotdot



haha,biase mase aku kecik2 dulu,saidina memang mantap..aku x beli,aku maen yang member punye je..tapi aku punye same laa macam yang budak2 kedah ni maen JUTARIA..murah je,5 ringgit klo tak silap..mainan ni memang bleh bikin panas...ade je rase nak menipu,rase geram,rase nak dengki..haha..abang2 laa katekan..tapi ni da kire terganas sangat ni..sampai masuk fesbuk..kesian si adik..da macam along aku tengok..klo along nangis2 macam ni mase kutip loan ok jugak..haha..

yang penting,bahasa kedah klo masuk video macam ni memang kelako..rase nak ketawe puas2 je..golek sikit pon xpe..huhu..klo rase tertekan,nak ingat balik kisah maen saidina zaman dulu2,klik je butang play yang ade..kui3..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, October 3, 2010

faktor kejadian

update ape yang bile dibuat,walopon pendek dan kontot,tapi dapat memberi impak maksima..takkan laa nak tulis pasal politik..politik ni aku suke jugak..tapi tak sampai tahap nak jadi ahli politik..cume aku suke bile tau orang2 yang gile kuasa ni jatuh..sebab diorang ni maen ngelat..ngelat ni dalam erti kata laen tipu laa.bahasa ganu panggil nipu..diorang ni guna kuasa lebih..upah orang sane sini,bayar duit sane sini..padahal,bleh jadi duit2 tu duit rakyat yang bayor cukai..

ape kaitan ngn aku???aku bukan bayor cukai pon lagi stakat ni..cukai makan kat KFC ade aa..tapi yang pelik,pegi kedai mamak pon ade cukai..cilake punye mamak..haha..air kosong pon kene bayar 40 sen..tau laa aku suke melawat kedai2 ko..tp semenjak 2-3 menjak ni,da lame aku tak singgah kedai makhluk ni..las skali bulan puase aritu..

faktor utama,aku takde kenderaan sendiri lagi.nanti bile da ade,siap sedia laa ko wahai mamak untuk menyambut kedatangan aku..faktor kedua,aku rase kawan2 aku ni takde mase untuk semua itu..haha..ntah laa..sebab time aku rase nak pegi kedai mamak,waktu pagi2 mase hujung minggu,diorang smue mesti tido..macam waktu sekarang ni..haha..perghh,klo dapat pegi kedai mamak mase ni,mmg masyukk..tosei 1,roti telor 1..air kosong suda..hahaha..pastu kite lupakan intenet,balik kepada zaman kuno,pegi kedai runcit,beli surat kabor...

klo nak lebih nikmat,bawak DSLR,sangkut kat leher..snap je gambor2 pemandangan pagi yang cantik2 ni..kompem dapat release tension di hujung minggu ni..

***memang tiade kaitan antara yang awal2 ngn tengah2&akhir2..sebab,bile minat ++ passion ade,otomatik kite boleh melencong terus dari idea asal yang kite ade..asalnye nak tulis pasal politik tu,tapi bile ade idea pasal perkara yang mamak,pagi,gambor,maka selamat tinggal politik..kui3..


jalan2 raye..haha



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com