Tuesday, September 28, 2010

selamat tinggal dunia baru

agak2 boleh ke tak aku berdikari dengan ape yang ade sekarang ni..haha..klo nak ikut saving yang ade,memang laa tak mampu..++ aku ni jenis yang suka beli kasut,baju,sluor..nak kate kaye,xde kaye sangat,nak kate pokai pon tak jugak..biase je,tengah2..ni pon aku tengah berkira2 nak beli kasut baru sebab kt sini banyak jalan kaki dari kelas ke kelas..kesian aku tengok kasut yang ade skang ni..tu pon nasib baek dari hostel g kelas naek motor..klo tak,da lame arwah kasut tu..

masalah skang ni,aku macam nak reject PTPTN..ulangan,aku nak reject PTPTN..bukan PTPTN reject aku..haha..sebab diorang nak bagi RM8800 je kat aku..tu pon lepas buat beberape proses sukar yang memang boleh buat kepale pening..memang asalnye silap aku jugak..aku maen teka2 je gaji mak bapak aku..maka aku dapat laa separuh,RM14000..las2 petang semalam,mase aku anto dokumen2 tu,diorang kate tak boleh proceed..sebab gaji yang aku isi dalam borang dok same ngn yang dalam slip gaji..bile kira2,ade laa lari dalam 600-700..

kan dah,aku pening kepale..boleh pulak mase die explain care2 nak merayu tu,aku cakap

"dah,saya tak nak apply lg dah"

haha,mase tu nampak macam kool je..tapi bile masuk bilik,aku pon pikir,camne nak isi minyak klo pakai kete lepas ni aa???nak travel2 skit ke...maka aku pon bekata dalam hati..ALONG PON ALONG LAA..haha

***tajuk dok leh blah sebab aku baru je rase nak beli gajet2 baru,tp rase macam sangkut je..lambat lagi laa nk lepas hajat..kui3

semalam aku sembang ngn die(mamat baju hitam)..die cakap die taknak menyusahkan mak bapak die klo bab duit..hmmmm..butip2



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, September 26, 2010

entri sebelum ni menepati sasaran

2 hari dalam hujung minggu ni ade open house.menepati sasaran aku klo nak ikutkan entri sblom ni..smue makanan formal di hari raye aku dapat makan weekend ni.lemang,rendang,satay,macam2 jenis nasik ade..malas laa nk list..tp satu je kurang..tak laen tak bukan kamera..haha.jalan raye taun ni klo takde kamera mmg tak brape nk bes..sebab kamera ditinggalkan sendirian kt umah..

ade kamera hanset,tp member2 ni pon satu,klo kate ambik pakai kamera nset da jual mahal tak nak ambik gambor..susah betol budak2 zaman sekarang..bagi betis,nak peha..tapi bukan silap diorang rasenye,silap kompeni handphone jual nset kamera tak cukup megapixel..klo nak megapixel besor,kene beli yang mahal2..

yang sebenarnye,hujung minggu ni aku gune buat release tension exam..da dekat sebulan,hujung minggu je kene bace buku,hujung minggu je bace buku..da laa banyak..minggu ni,sebab exam da tak berape nak ade,relax2 suda..hehe..baru student's life tu ade..lagi 7 sem tolak sem ni,bleh aa sewa jubah ngn topi ade kadbod kat atas..jele betol tengok insan2 yg da datang ambik jubah ntuk grad..huuu

tambah pasal bola sepak sikit,memeber aku skang ni tengah semangat nak beli bola sebab bola lame da ilang..punca nye salah faham mase passing2 bola,bile tendang,singgah laa kt planet mane sampai hilang di pandangan mata kasar..moral of the story,maen bola dapat menyihatkan tubuh badan selaen me'market'kan diri bile ade awek maen kt court sebelah..




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, September 23, 2010

bila ku lihat gambar ni




bile aku tengok 2 gambor ni memang selera makan datang secara tibe2..rumah terbuka ade lagi kan????hujung minggu ni ade sape2 nak ajak g open house mane2 tak???biase org KL raye betol2 sebulan..alang2 aku duk belajor kat sini,harap2 ade laa orang ajak weekend ni..hehe..rase macam nak pegi jalan2 raye je lepas exam ni..jom,jom,jom




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, September 21, 2010

da lame tak singgah sang harima.blogspot

mu ni,speaker bawok,gitar pon bawok..mu nk g belajor ke nk g maen muzik..

tu statement abah aku kat aku sehari seblom aku datang blajo lepas cuti raye aritu..hehe..tapi nada abah aku aku tak boleh agak sebab lepas die kluorkan statement tu,die bg wayar speaker yang die pegang kt aku..mase tu aku pikir laa,ish abah ni marah ke tak???tapi las2 aku buat konklusi die bergurau je..haha..aku nk bawak speaker tu bukan sebab ape,sebabnye mende tu takde org nak gune kt umah..mane tak lebihnye,stiap kali balik kampung kat johor,mesti pegi cari yang bundle punye..bukan cap ayam punye..altec lansing kot..

lagi satu,skang ni impian nk guna DSLR da tercapai..abah aku beli D3000..beraye ngn mnde alah tu laa tahun ni..macam koboi dapat pistol mengikut kate pakcik aku..sampai full memori kad..mane2 pegi mmg takleh tinggal..proses belajar itu penting..kui3..da banyak gambor2 yg aku ambik..ade yang lawo,ade jugak yang ntah pape,,tapi sebagai sorang beginner aku tak nak masuk kan kat sini..haha..bikin malu je..masuk dalam fesbuk takpe..haha..tengok laa nanti bile da pandai skit,da boleh snap gambor lawo2,boleh aa nak post kt sini..

aku seorang pelajar engineering,tapi skang ni ade minat jugak dalam bab2 seni..haha..ape da jadi ngan calculus,statics,drawing,circuit dan laen2..nak dijadikan penutup,aku kene usahakan semuenye dengan cermat dan berhemah..haha..sebab aku dapat rase aura sokongan dari pihak2 tertentu....yiieeeeehaaaaaa.. :P

wassalam..

da lame tak singgah sangharima.blogspot..cuti raye aritu pon tak sempat jumpe..hehe




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, September 15, 2010

esok las puasa 6

salam,aidilfitri yang ke 6..semua hal raye da macam nk setel..lecture pon da nak start balik minggu depan..huhu..tapi masih ade gambar yang aku snap mase las2 puase aritu ntuk dikongsi menggantikan gambar raya..hangatnye raye taun ni sebab dapat dengar banyak lagu raye yang baru dan bes2..kui3..

ambik mase g beli sluor kt bandor..

cakap pasal puase 6,aku belum start pon lagi.duk umah ni susah sikit..bile balik U pasni,yakin boleh kot..hehe..berat badan macam biase,naek laa sikit musim2 raye ni..balik kampung balun makanan banyak2..tapi xpe,lepas ni kompem saudara nazirul ajak maen bola setiap petang..++ turun naek bukit boleh membakar kalori dalam badan..

***sori ye makcik,selamat beraye-6..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, September 8, 2010

salalm aidilfitri tp x pakai baju melayu


SALAM AIDILFITRI BUAT PENGUNJUNG FRIENDSTOP


video

awalnye tak brape nk betol..same dengan ending..tapi papehal,selamat hari raya aidilfitri ntuk sahabat2 di dunia nyata,di dunia maya dan semua yang mengenali diri ini..selamat berhari raya ye..

ikhlas daripada jaya jr..huuu

Am
Suara tangis yang kau dengar
F
Memecah hari kudus ini
Dm
Adalah aku
E
Mengenang pemilikmu


Am
Kita pohon kemenangan
F
Meroboh kota keakuan
Dm
Ini saatnya
E
Yang kunanti-nanti


( 1 )
Am Dm
Mereka yang dilanda derita
E Am
Redhalah harimu kan tiba
F G
Cahaya kekasih yang benar
C E
Menghapus segala api kemarahan


( 2 )
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya


Am G
Inilah hari kita
F E Am
Tiada lagi rasa ketakutan

Solo - Am/F/Dm/E x2
F/E


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, September 4, 2010

setiap perantau kene pulang beraye..haha

pak cik aka abang aka oppa amir hasif da balik umah arini..mood????gembira sebab macam biase balik umah kan,sape laa tak suka..tapi ade kurang nye sebab kereta yang biase aku guna masuk bengkel tak kluo2 sebab anto pegi cat aritu..da lame kot..zzzzz..susah laa macam ni..aku kene cilok kerete mama aku je laa lepas ni..nak gune kereta abah aku besar sangat..tapi tengok laa macam mane..sebab kat KL yang sikit punye besar tu,aku rak dapat cari seluar yang berkenan di hati sempena raye ni..penat me'round'..beli baju je..

tapi puase da nak abis..semalam las berbuka ngn member2..aku dan 2 orang rumates p-din ngn joe ++ butip..beli kt bazaar wangsa maju..panjang semacam je bazaarnye..jalan2 kt bazaar naek motor kot..lepas da mark kedai baru cari parking yang dekat2 skit..haha..beli laa ayam ter'golek'..da lame aim tapi semalam laa baru dapat sebab bazaar kt dalam U xde jual..tapi ntah macam mane mase berbuka tu semua macam tak brape nak makan..[enat berjalan rasenye..huhu..

last skali ntuk stakat ni,semua da balik kampung,tapi nak stat ucap selamat hari raye bile ek?takut jugak ter'excited' sampai terlupa kite ni masih di bulan ramadhan..perlu sedih untuk meninggalkannye sebab ade tak lagi peluang ntuk berjumpa dengan ramadhan taun depan..insya-Allah ade..amiin..akhir kata,selamat pulang perantau2 di kota..kui3..

p/s:yeah,da ade DSLR kt umah ntuk snap pic raye yang cool..terbaek lah walopon yang biase2 je..nikon pon nikon lah..janji DSLR..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com