Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

selamat tinggal dunia baru

agak2 boleh ke tak aku berdikari dengan ape yang ade sekarang ni..haha..klo nak ikut saving yang ade,memang laa tak mampu..++ aku ni jenis yang suka beli kasut,baju,sluor..nak kate kaye,xde kaye sangat,nak kate pokai pon tak jugak..biase je,tengah2..ni pon aku tengah berkira2 nak beli kasut baru sebab kt sini banyak jalan kaki dari kelas ke kelas..kesian aku tengok kasut yang ade skang ni..tu pon nasib baek dari hostel g kelas naek motor..klo tak,da lame arwah kasut tu..masalah skang ni,aku macam nak reject PTPTN..ulangan,aku nak reject PTPTN..bukan PTPTN reject aku..haha..sebab diorang nak bagi RM8800 je kat aku..tu pon lepas buat beberape proses sukar yang memang boleh buat kepale pening..memang asalnye silap aku jugak..aku maen teka2 je gaji mak bapak aku..maka aku dapat laa separuh,RM14000..las2 petang semalam,mase aku anto dokumen2 tu,diorang kate tak boleh proceed..sebab gaji yang aku isi dalam borang dok same ngn yang dalam slip gaji..bile kira2,ade laa lari dalam 600-700..kan …

entri sebelum ni menepati sasaran

2 hari dalam hujung minggu ni ade open house.menepati sasaran aku klo nak ikutkan entri sblom ni..smue makanan formal di hari raye aku dapat makan weekend ni.lemang,rendang,satay,macam2 jenis nasik ade..malas laa nk list..tp satu je kurang..tak laen tak bukan kamera..haha.jalan raye taun ni klo takde kamera mmg tak brape nk bes..sebab kamera ditinggalkan sendirian kt umah..ade kamera hanset,tp member2 ni pon satu,klo kate ambik pakai kamera nset da jual mahal tak nak ambik gambor..susah betol budak2 zaman sekarang..bagi betis,nak peha..tapi bukan silap diorang rasenye,silap kompeni handphone jual nset kamera tak cukup megapixel..klo nak megapixel besor,kene beli yang mahal2..yang sebenarnye,hujung minggu ni aku gune buat release tension exam..da dekat sebulan,hujung minggu je kene bace buku,hujung minggu je bace buku..da laa banyak..minggu ni,sebab exam da tak berape nak ade,relax2 suda..hehe..baru student's life tu ade..lagi 7 sem tolak sem ni,bleh aa sewa jubah ngn topi ade kadb…

bila ku lihat gambar ni

bile aku tengok 2 gambor ni memang selera makan datang secara tibe2..rumah terbuka ade lagi kan????hujung minggu ni ade sape2 nak ajak g open house mane2 tak???biase org KL raye betol2 sebulan..alang2 aku duk belajor kat sini,harap2 ade laa orang ajak weekend ni..hehe..rase macam nak pegi jalan2 raye je lepas exam ni..jom,jom,jom


da lame tak singgah sang harima.blogspot

mu ni,speaker bawok,gitar pon bawok..mu nk g belajor ke nk g maen muzik.. tu statement abah aku kat aku sehari seblom aku datang blajo lepas cuti raye aritu..hehe..tapi nada abah aku aku tak boleh agak sebab lepas die kluorkan statement tu,die bg wayar speaker yang die pegang kt aku..mase tu aku pikir laa,ish abah ni marah ke tak???tapi las2 aku buat konklusi die bergurau je..haha..aku nk bawak speaker tu bukan sebab ape,sebabnye mende tu takde org nak gune kt umah..mane tak lebihnye,stiap kali balik kampung kat johor,mesti pegi cari yang bundle punye..bukan cap ayam punye..altec lansing kot..lagi satu,skang ni impian nk guna DSLR da tercapai..abah aku beli D3000..beraye ngn mnde alah tu laa tahun ni..macam koboi dapat pistol mengikut kate pakcik aku..sampai full memori kad..mane2 pegi mmg takleh tinggal..proses belajar itu penting..kui3..da banyak gambor2 yg aku ambik..ade yang lawo,ade jugak yang ntah pape,,tapi sebagai sorang beginner aku tak nak masuk kan kat sini..haha..bikin malu…

esok las puasa 6

salam,aidilfitri yang ke 6..semua hal raye da macam nk setel..lecture pon da nak start balik minggu depan..huhu..tapi masih ade gambar yang aku snap mase las2 puase aritu ntuk dikongsi menggantikan gambar raya..hangatnye raye taun ni sebab dapat dengar banyak lagu raye yang baru dan bes2..kui3..

ambik mase g beli sluor kt bandor..

cakap pasal puase 6,aku belum start pon lagi.duk umah ni susah sikit..bile balik U pasni,yakin boleh kot..hehe..berat badan macam biase,naek laa sikit musim2 raye ni..balik kampung balun makanan banyak2..tapi xpe,lepas ni kompem saudara nazirul ajak maen bola setiap petang..++ turun naek bukit boleh membakar kalori dalam badan..

***sori ye makcik,selamat beraye-6..


salalm aidilfitri tp x pakai baju melayu

SALAM AIDILFITRI BUAT PENGUNJUNG FRIENDSTOP

awalnye tak brape nk betol..same dengan ending..tapi papehal,selamat hari raya aidilfitri ntuk sahabat2 di dunia nyata,di dunia maya dan semua yang mengenali diri ini..selamat berhari raya ye..ikhlas daripada jaya jr..huuu Am
Suara tangis yang kau dengar
F
Memecah hari kudus ini
Dm
Adalah aku
E
Mengenang pemilikmu


Am
Kita pohon kemenangan
F
Meroboh kota keakuan
Dm
Ini saatnya
E
Yang kunanti-nanti


( 1 )
Am Dm
Mereka yang dilanda derita
E Am
Redhalah harimu kan tiba
F G
Cahaya kekasih yang benar
C E
Menghapus segala api kemarahan


( 2 )
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya


Am G
Inilah hari kita
F …

setiap perantau kene pulang beraye..haha

pak cik aka abang aka oppa amir hasif da balik umah arini..mood????gembira sebab macam biase balik umah kan,sape laa tak suka..tapi ade kurang nye sebab kereta yang biase aku guna masuk bengkel tak kluo2 sebab anto pegi cat aritu..da lame kot..zzzzz..susah laa macam ni..aku kene cilok kerete mama aku je laa lepas ni..nak gune kereta abah aku besar sangat..tapi tengok laa macam mane..sebab kat KL yang sikit punye besar tu,aku rak dapat cari seluar yang berkenan di hati sempena raye ni..penat me'round'..beli baju je..tapi puase da nak abis..semalam las berbuka ngn member2..aku dan 2 orang rumates p-din ngn joe ++ butip..beli kt bazaar wangsa maju..panjang semacam je bazaarnye..jalan2 kt bazaar naek motor kot..lepas da mark kedai baru cari parking yang dekat2 skit..haha..beli laa ayam ter'golek'..da lame aim tapi semalam laa baru dapat sebab bazaar kt dalam U xde jual..tapi ntah macam mane mase berbuka tu semua macam tak brape nak makan..[enat berjalan rasenye..huhu..last…