Sunday, August 29, 2010

no mercy

ari ni aku ambik exam lepas dekat 5 bulan tak perah otak..janggal gile..dan macam biase,ade laa aku buat mistake2 yang tak patot..ape kes aku pon tak tau..tapi aku harap markah aku lebih daripada 50 daripada 100 markah..kerana aku study dan study itu amalan mulia..kui3..ayat pon da berbelit2..dan sejak minggu lepas,aku tak bagi muka langsung dekat page friendstop ni..NO MERCY..haha..update pon tak,jenguk pon acuh x acuh je..

ari ni boleh laa menyelit kat sini..berbekalkan angka follower 836(naik 2 walopon takde update)..terima kasih kepada pem"follower"..tapi jauh beza dunia blogging skang ni dengan yang lepas2..takde blogwalking,takde bace latest update dekat blog rakan alam maya..akaun nuffnang pon sangkut ade sikit2 je..tak bergerak2 nombornye..macam mane laa nak shopping raye macam ni..zzz..tapi klo cashout skang ni dapat bile aa..tak dapat shopping raye,guna buat bukak pose pon jadi..

da takde idea sangat nk type nih..tapi lagu raye da start masuk lubang telinga..ade jugak berkira2 nk buat video raye ngt rumate..maen lagu suasana hari raye ke..masuk fesbuk,tag member2,bleh ganti kad raye..save bajet skit tengah2 gawat ni..nak harapkan SMS malam raye,bikin panas je..klo tak pending,fail..klo tak fail,pending..haha..pusing2 2 perkataan tu je..jangan sampai baling handphone suda..

papehal,ade seminggu lagi sebelom balik raye.still ade mission2 yang tak accomplish lagi(ni bahasa game counter strike)wakakwaka..selamat pegi bazaar ramadhan,selamat berbuka puasa,selamat solat terawih dan selamat perkara2 yang sewaktu dengannye..amiinn..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, August 23, 2010

orang perancis tak nak blajo cakap ganu ke??






ni je update yg terlintas dalam kepale setakat ni..hehe..cakap pasal bahasa memang unlimited..sebab skop nye luas banget..hehe..laen kawasan,laen loghatnye..ni loghat yang aku guna dari kecik sampai besor..memang da ade aku buat entri2 berkaitan sebelum2 ni yang aku pon da tak ingt bile..hehe..tapi paling penting,ceramah ustaz ni bes..tak percaye bleh search ustaz azhar isrus kt youtube..sape yang paham bahasa terengganu mesti gelak2 je klo dengar ceramah die..kui3..selamat bersahur,selamat beramal dan selamat berpuasa =)

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, August 17, 2010

puasa dulu baru raye

assalamualaikum..salam perkenalan bagi yang baru 1st time datang friendstop dan salam ramadhan al-mubarak bagi yang da familiar ngn blog tak seberape ni..today is just another day among previous good days..haha..ape kes laa pagi2 ni nak buat entri..sebab ade semangat lebih kot..hampir seminggu jugak laa tak update..

bukan sebab puasa tak boleh update blog,tapi rase nak menaip kurang..rasenye sebab petang2 lagi bes klo pegi bazaar ramadhan..tak pon tengok Epilog Syurga cinta kat TV3 sementara tunggu waktu berbuka..klo tengahari rase macam lebih baik untuk tido..sebab tido tengahari area 12-1 tu berkualiti kot walopon sekejap..korang pulak macam mane??

tapi yang penting,aku tak terlintas lagi nak pegi Jalan TAR k,SOGO k,Midvalley k atau mane2 shopping kompleks ntuk persiapan raye..padahal iklan jual2 da stat lame sblom puase aritu..macam dekat Wangsa Walk Mall..puasa pon belom,alih2 da ade banner SALAM AIDILFITRI..huhu..kelako jugak tuan punye Wangsa Walk Mall nih..rasenye golongan student2 je tak membeli belah-lagi..

klo yang da keje terutama pempuan,mesti da berbulan2 lepas tempah jahit baju kurung @ kebaya..haha..semangat diorang lagi lebih dari tokey Wangsa Walk Mall tu..kui3..tapi nak wat camne kan..klo ikut logik akal,tempah lewat2,beraye ngn baju tahun lepas je laa jawabnye..tapi still takde masalah sebab baju raye diorang yang tahun lepas pon mesti ade banyak lagi tak pakai..maklumlah,BERpasang-pasang dan BERjenis-jenis ade..huhu

yang penting,puasa dulu baru raye..jangan puasa setengah hari je,pastu tetibe nak beraye..klo kes pempuan tu exception laa..kui3..

***klo ade katun upin ipin ntuk ditonton mesti bes..haha..iklan raye pon takde lagi,mercun pon tak bakor lagi..tapi hujung minggu baru ni da balik umah berbuka dan bersahur bersama keluarga =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, August 12, 2010

tidak salah untuk tidak tidur

hehe,ehem2..assalamualaikum,selamat pagi,salam sejahtera,ceria2 selalu..frasa2 biase yang da jarang aku buat sebab faktor kekangan mase..bukan laa sibuk sangat,tapi rase nak tido lepas kelas2 yang memenatkan sangat tinggi..biase2 puasa hari pertama memang agak letih laa..tambah2 semalam kelas dari pukul 8.30 sampai 1 tengahari nonstop..

kali ni xde nak cakap pape pun..tengok ramai blogger update pasal kedatangan ramadhan,rase macam nak buat jugak laa..hehe..macam ustaz2 selalu cakap,ramadhan ni buat amal sebanyak mungkin..amal baik2 ++ amal kurang baik --..bersihkan hati..macam2 kite boleh buat..sebab umur da DEWASA semangat pon kene DEWASA sekali laa..

tapi nak cakap pasal tido pagi2 lepas sahur..agak ramai jugak yang terbiasa macam ni..bagi penulis sendiri kadang2 terajak untuk tido sekali time2 macam ni..hehe..tapi ape kate same2 kite bangun sahur,bukak tingkap,ambik udara pagi..memang sah2 tak ngantuk..pastu masuk waktu subuh,pegi aa mandi..brrrr,memang fresh rasenye..klo tak caye try buat esok pagi..macam2 faedah kite boleh dapat..otak cergas,yang paling penting,rezeki ditebarkan oleh malaikat pada waktu pagi..sape tak tido dapat,klo sape tido,paham2 sendiri laa..kui3

hmmm,hari ni 2nd day puasa mesti da boleh plan ngn lebih baik waktu sahurnye,waktu berbukanye,lauk pauknye,timing ke bazar ramadhan dan macam2 lagi..semalam macam havoc sikit..bazaar berhampiran memang full of students..sesak2..klo takat nk tengok2 orang boleh..nak membeli,agak keberatan sikit..haha..hari ni klo sempat singgah,klo tak sempat,cafe aje laa jawabnye..sekian..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, August 7, 2010

membeli amalan mulia

buat mase ni,aku rase macam nk kemas2 diri sikit..rase macam nk pegi beli baju melayu sebab stat dari aku masuk sini,aku xde baju melayu..sebab aku tak bawak sekali mase register aritu..qur`an pon same..da dekat na puaseni,x patot klo xde 2 benda ni..sebab nk pegi terawih,nk pegi iftar ke klo ade yang jemput.haha..perasan betol aku nih..nk bace2 qur`an ke lepas sahur..

lg satu aku rase nk trim je rambut2 yg berlebihan..da 2 bulan tak disentuh gunting2 atau mesin2 tajam..biase mama aku cakap klo aku buat rambut panjang2,aku ni nampak macam orang demam..haha..sekali aritu rumate aku ingt aku demam walopon aku sihat wal afiat..padahal mase tu aku cume letih je..aku bukan tak nak gunting,tapi tengah pikir nak gunting style macam mane..haha..mengade gile..

hmm,hari ni hujung minggu..aku buat laa jemput2 bersama rumate..tapi entah camne aku rase pening memakan air tangan sendiri..hasilnye lepas makan aku tido sampai tengahari ni..aduh33..rosak plan hujung minggu..paling kurang tengok cite kartun donald duck ke,justice league ke..ni klo da tido rase macam burn mase camtu jee..huuu

las skali,selamat berhujung minggu yang terakhir sebelum kedatangan ramadhan yang mulia..ceria2 selalu,senyum selalu,senyum sokmo..hehe =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, August 4, 2010

mannone yang berdarah pakistan

ni vito mannone arsenal..

ni vito 'HAQ' mannone ..

haha,gambar atas tu gambar player arsenal..keeper nombor 3 season lepas..ni da nk bukak season baru,aku xtau laa die jadi keeper nombor brape,,tp yang penting,gambar bawah tu member kamceng aku yg ade darah2 pakistan sikit..jauh gile lari ngn mannone si keeper arsenal yang berasal dari itali..

aku x nak komen panjang,tp aku nk bgtau dekat si HAQ ni aku buat entri khas ntuk die..wakaka..

Q:anda sokong team mane season ni???


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, August 1, 2010

sarapan yg hebat

ape sarapan yg hebat untuk anda semua di pagi 1 ogos???nasik goreng?nasik lemak?teh tarik?roti canai?bagi aku,hari ni sarapan terbaek ialah mee goreng serta teh tarik bersama roomate di tambah seorang teman yg agak istimewa..haha..bukan awek,bukan makwe,bukan perempuan simpanan..jauh sekali cikaro2 di luar sane..

haha,memang tak rugi aku mengamalkan cara hidup sihat dengan tak tido lepas subuh..alhamdulillah,hari ni aku da kenal seorang hamba Allah yang hebat..SUNARNO namenye..1st aku tengok,aku ingt die ni biase2 je..tengah pilih sarapan same2 ngn aku..mase tengah pilih tu,boleh pulak die gelak bile tengok aku duk kutip ayam dalam mee goreng tu,pastu tindih2 ngn mee di atasnye..haha..aku pon senyum je laa balik kt die..

lepas aku ngn rumate da siap bayor,da duduk makan kat meja,die datang join..sebab die pegi kt cafe tu sorang2 je..duduk je die salam dulu..tengok dari rupa parasnye,memang aku tak sangka dia ambik Ph.D(undang-undang)..asal dari jogjakarta,indonesia..die tanye ade tak antara aku ngn member berketurunan jawa..sah2 laa aku bagi tau nenek moyang aku keturunan same..da lame2 sembang,makin rancak laa..

tp siyes susah nk catch-up ape die cakap..indon sejati nih..walopon selalu tengok cite indon,tapi susak gk nk paham..rase macam lagi bes bersembang klo die cakap omputih..sebab die lecturer jugak kt sini..haha..perasan terer BI laa pulak..dalam conversation tu,memang menarik,full of information..sebab bercakap dengan orang2 yg berpelajaran tinggi tahap Ph.D laa katekan..die pon ramah ++ rendah diri jugak..bapak anak 3..

maka ari ni aku rase bertuah dapat kenal ngn beliau..haha..memang nk sapa laa klo terserempak lepas ni..haha..konsep berkawan biar seribu,berkasih biar satu rasenye lebih baik dari konsep 1malaysia buat masa ni..kui3






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com