Wednesday, June 30, 2010

ni memang betul2 xde duit ke ape ni???

ok,pagi ni aku marah ni mase type entri ni..memang aku guna blog ni nak lepas kemarahan..sebab umah aku xde orang,klo aku jerit takut neighbour terkejut pulak..

citenye aku nk isi PTPTN..bukan nk isi sangat...tp sebab kene isi,kebanyakn biasiswa yang bukan dari JPA @ MARA @ syarikat2 swasta syarat nk isi ialah PTPTN ditolak..macam aku nk apply yayasan terengganu ngn biasiswa bank rakyat..

tp masalahnye aku xleh login web PTPTN ni..las minit kot..ari ni las..tp aku bukan stat buat hari ni..da 2 hari aku try..same je..ayat kasar orang ganu biase gune SUMBAK NGOH LAA NATANG NI..x leh siang,aku try lepas pukul 12 tengah malam..area 2-3 pagi..tp die kate die buat maintainance..celake betol..padahal mase ni laa x ramai pengguna sebab orang tengah tido..x pon tengok world cup..macam tu pon xleh pikir..

maju laa sangat negare aku ni..sistem online konon..pakai kertas lagi bagus..same jugak kene tunggu beratur beli nombor pin..semua orang sedia maklum PTPTN ni beribu2 student apply..xleh ke kerajaan buat web yang lebih efisyen dapat tampung beribu2 pengguna dlm satu2 mase..memang silap aku jugak lambat,tp mase apply UPU dulu xde laa bengong macam ni..aku buat sehari 2 sblom tarikh tutup jugak..

ataupon di sebalik masalah login ni,sebab duit malaysia da berkurang die da xnk bagi pinjam..tp nk pau jugak duit RM5 sebab beli nombor pin..HAHAHA..klo betol memang tiade yg x berguna melaenkan manusia2 yang x berguna..ARGHHHHH...

tertekan tahap mane pon,jangan pilih jalan mudah pinjam kat ALONG..haha





OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, June 28, 2010

aku cool blog

aku bukan super,aku bukan setar,klo digabungin aku bukan supersetar..haha..jom bercerita macam budak2 skola belajar buat ayat..mcm autobiografi lebih kurang..aku sebuah blog..

aku sebuah blog.tuan aku ni nak kate slow x jugak..tp die ni berwawasan jugak laa..boleh pulak die nak bagi aku name friendstop..aku rase dalam kepale otak die,die nak lawan ngn friendster kot..haha..mule2 aku jadi aku x rase pon ade orang datang tengok aku..melaenkan tuan aku sendiri..haha..ejas2 layout,letak2 widget,letak2 lagu..letak satu lagu je..bosan aku dengor..las2 die buang,tenang sikit hidup aku..pastu aku rase aku ni xde laa annoying sangat terhadap tetamu2 aku..dengan tema berbelang2,aku rase aku ni ceria je..bajet2 je laa..haha

tapi paling bes bile tuan aku letak iklan nuffnang..dapat laa aku jadik promoter sambilan sambil duk saje2..haha..tp masalahnye tuan aku ni x pernah2 nk cashout lagi..die nk buat harte ke ape duit tu..aku ade tepon si nuffnang tu..die cakap duit tuan aku ciput je..RM100++..aku tanye tuan .aku,die kate die nak kumpul buat beli baju raye..haha..woi tuan,raye lambat lagi laa..puase dulu baru raye..maka genang itu aku akan kerja lebih mase biar tuan aku dapat bershopping raya sebaiknye..huhu..

pelawat2 aku pulak bile aku survey kebanyakannye perempuan,dalam kalangan pelajar U pastu umur 19-23..haha..bes jugak beramah mesra ngn diorang..yg lelaki pon ape kurangnye..nisbah lelaki berbanding perempuan ialah 1:3...klo aku bersembang ngn uncle dan aunty pon bes jugak..haha..sebab diorang ni mature sket..klo pandai berkomukasi,diorang senang ngn kite,kite pon senang ngn diorang..kui3..macam tu laa lebih kurang diorang ni blogger2 di sekeliling..x lupe jugak kpd member2 tuan aku yg kebanyakannye membaca aku secara senyap2..huhu

macam tu laa ceritera aku..aku pon x tau brape lame lagi aku akan wujud sebab setipa permulaan,mesti ade pengakhiran..akhir kata janganlah kita menonton bola secara emosional..haha

***ni x berkait pasal autobiografi di atas..ni adalah tuan nye..aku rase geram sebab x reti2 buat print screen..nk ambik gambor pon susah..huuuu




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, June 27, 2010

sini nk bagitau..x dibenarkan kutuk header di atas walopon anda dalam keadaan kecewa ataupon gembira


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

ni sebab rutikeben

kite tohok tepi pasal inglang lawang jermeng..haha..petang ni aku nok ngarut dalang bahase ganu je..sape dok pahang,tanye RUTIKEBEN..bia die hok terjemoh entri jadi dalang bahase baku..bakpe???sebab semenjok due tige menjok ni,die sokmo singggoh dkat cbox aku cakak ganu..klo x pong die duk kabo aku ni macang aizat..nok sain laa..tapi nasib gok ye kabo gura je..

aku bukan mende,bimbang laa liyana jasmay kasih aizat tu mari singgoh sini..kang bleh malu saje2...hahaha..ye nok ngorat aku tu memang dok doh..header tu bukang aku hok buak..kawang hok name SANG HARIMA buak..aku letok je..haha..aku x maroh kat RUTIKEBEN sebab ye kabo doh ye gura je..hahaha..owp RUTIKEBEN owp????mari ah jalang sokmo sini..kite blajo bahase ganu..mu jangang cakak serawok dh aa..aku x pahang kekgi..

***hok sebenornye aku saje nok tes signature jadi ke dok..HAHAHA



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, June 26, 2010

janji melayu tahap dewa

aku x pegi maen futsal lepas member aku set mase ngn tempat..
arghhh...
MALU GILE....
gara2 duit segera yg melimpah ruah,aku tidur dengan lena..
las2,padan muka aku x menepati janji..
bukan takat lewat,xpegi pon kt diorang..
kalah janji melayu biase,dan ini tahap dewa punye..
aku hanya mampu antor msg i`m sorry..

semuenye tidak berjalan seperti biasa hari ni..
pagi sampai tengahari aku pergi majlis penyampaian duit..
tengahari makan secara berlebihan..
ngantuk+kenyang+letih...
balik umah tido secara tidak normal sampai pukul 6.30 petang..

aku bersalah oooooiii..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, June 25, 2010

hadiah yang aku x berape nk gune

ehem2..betulkan tekak sikit pagi2 ni..ditambah sikit kemenangan jepun malam tadi maka smue team yg aku suka masuk knockout stage..memang 25 JUN 2010 jumaat yg lebih hangat daripada biasa..aku terima 2 mesej bonus dari celcom ngn maxis sebagai pengguna setia mereka..DG je blog walopon selalu klik kat nuffnang ads..

22 bonus ni x laen x bukan bg kite telepon free..22 bonus ni ade pro dan kontra yg menyebabkan aku x mampu nk guna sebaiknye..haha

  • celcom
celcom punye bonus tahan sampai seminggu..tp terhad kepade nombor xpax terpilih je..mase die bagi 8 nombor pon aku x leh isi sepenuhnye,apatah lagi 15 nombor sekarang ni klo x silap..hampir sekali ganda..dan aku pon x ingt care nk update,care nak cek list 8pax yg kite da buat dan macam2 mnde yg berkaitan denganye..haha..macam ni ke pengguna setia???nk buat cmne..pakai selkom U-PAX da murah so da x kisah sangat mnde2 ni..

  • maxis
maxis ni laen pulak citenye..die bagi kol semue no maxis unlimited selama sehari..iaitu sepanjang hari jadi kita..haha..bes je..tp masalahnye ramai mmber2 da tukar kepada celcom U-PAX..
menyebabkan aku x tau jugak nk tepon sape..haha..mase skola dulu ramai jugak member pakai maxis..tp kebanyakan no da tinggal kenangan skang ni..yg da bertukar owner pon ade..silap hari bulan,bini org laen yg angkat..x ke naya aku klo camtu..haha

keputusan nye,aku masih x guna kedua-dua bonus yg aku dapat ini..hahaha..++ cuti kt umah,memang laa x berguna..klo kt hostel ade je idea nk kacau member2 lame ke,bg member2 guna k..hmmm,ok samapi sini je dulu..kui3..

***lagi setahun nak kene daftar jadi pengundi,tp IC darjah 6 x tukar2 lagi..wakaka..daftar je,pegi mengundi x kot..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, June 24, 2010

pelawak + pemain bola =

aku x tau klo aku sorang je yg perasan pasal ni..hehe..klo korang smue nampak laen,biar je aku mengarut seorang diri kt sini..haha..

semalam,england menang,tp jadik naib juare kumpulan C..jerman pon menanglalu menjadi juara kumpulan D..maka bila disilang pangkah,jerman VS england bile masuk pusingan kalah mati nanti..22 team ni aku minat laa jugak..england tu x kisah pasal aku da lame minat..tp jerman ni tetibe je..haha..

sebab aku suka tengok cara permainan MESUT OZIL

yang ni???eh silap..ni shamsul ghau2

ni baru betol ozil

HAHA,ADE MIRIP X 2 ORANG NI???

sebab ni musim bola,bukan musim raja lawak,kite cakap pasal ozil laa..satu sebab aku bertambah minat dengan ozil sebab agamanye..aku nk search gambar je mulanye..tp bila terjumpa wikipedia die,sebanarnye dia seorang islam..huhu..terbaek..dan semalam pon die skor lawan ghana..poooooooooooooooooooooooon(bunyi vuvuzela)..ni link wikipedia ozil

las skali aku nak cakap perasaan nak menonton england lawan jerman adalah berbelah bagi..HAHAHA

INFO
  • link player bola beragama ISLAM

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, June 23, 2010

contest bergaya dengan baju

tekan sini klo nak tengok tuan punye kontest cik candy dandy

1st tyme join kontest..haha..bab2 bergaya ni xde laa sampai tahap model..nampak senyum sikit,kire ok lah tu..haha..gambor yg aku letak ni pon ambik mase nk kluo pegi bandor kejap..kui3..join2 jugak,klo xkene ngn syarat baek x payah join..kite list laa syarat die..mane tau ade yg berminat..aku rase nk masuk ni pon satu sebabnye lelaki x seramai perempuan..pastu xde lagi kontestan dengan pangkal name 'J'..haha..boleh laa jaya jr tumpang name kt situ..

ni syaratnye:
1. Para blogger yang tinggal di Malaysia sahaja boleh join ini contest ! Lelaki dan perempuan !
2. Buat entri yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. (ikut suka nak cerita pasal gambar atau tak)
3. Letakkan banner kat atas tu dekat sidebar blog korang.
4. Link kan terus ke Contest ini.
5. Ikut suka korang nak jadi follower ke tak. Tidak diwajibkan pun.
6. Lepas dah buat entry. Post kan link entry korang tu dekat komen bawah ni ea.
7. Akan ada dua hadiah satu bahagian lelaki satu bahagian perempuan. Adil bukan....
8. Akan dinilai oleh Encik Megat a.k.a bapak saya !
9. Hadiah misteri tetapi berkaitan dengan contest ini.
10. Tertib.......




mane tau ade sape nak join..tarikh tutup 3 JULAI..

***respek abah die jadi juri..klo blog ni,abah pon x tau anak ade blog..kuang3x..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, June 22, 2010

lempang laa klo berani..

0ppa nak tau tak,dulu sy tak suka gila2 lagu Ku Bukan Aku - TILU...bila terdengar je,terus tutup radio..tapi lepas sy dengar awk nyanyi + men gitar lagu tu kat blog awk satu ketika dulu,sy terus minat gila2 plak ngn lagu tu..hehehe apa perasaan awak?

huhu..terkedu bile bukak formspring..aku yakin sratus peratus suare aku dlm video ni xbes..tp aku redah je..haha..buat muka x malu..komen di fesbuk +ve tp komen kt youtube -ve..tp x kisah laa..aku suka2 je..haha..

mugkin sebab dekat fesbuk member2 yg tengok diorang beretika sikit mengomen..tp kt youtube kite x di kenali so komen tu agak kasar sikit laa walopon ade jugak yg bertapis..malu pulak aku rase..sape suh letak kt youtube kn..yg nak lempang pon ade..wakaka..padan muka aku..sebab aku x suka makan asam jawe,tu laa jadiknye..

tp satu faktor aku letak kt youtube ialah mase tu susah nk cari kord lagu tilu ni..org pon x ramai lagi buat cover lagu ni..so aku pon cube2 laa..berhasil jugak..sebab ade kawan aku yg da maen gitar awal dari aku guna video tu nk maen lagu tilu..bes pulak rasenye..haha..syabas MAT WAE..kui3..

ni mat wae mase reunion ari tu..jamming tepi pantai..haha..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, June 21, 2010

award bersama dinner


aku dapat award ni dari kak inumatin..kate kak inumatin "so as usual...dh dpt award, ada lar keje nk kena buat kan..."tp bagi aku x usual..biase klo aku dapat award,aku ambik,tampal dekat friendstop..tp ucap terima kasih tu mesti perlu..sebab kesedaran sivik masih tinggi..papehal,jawab soalan dulu

1. apa nama blog dan knp letak nama itu?
FRIENDSTOP..haha..sebab nak suh kawan2 singgah..macam bas selalu singgah dekat bustop..

2. apa nama URL blog dan dari mana datangnya idea itu?
jj-jhawerangers.blogspot.com..
sebab aku perasan aku org jawe..haha..memang laa ade keturunan sikit..tp nak bercakap tu x mampu laa..paham sikit2 je..lg satu aku suka dengar hotFM..ade pulak pair jhawerangers si Ag & si kieran..memang diorang pon wok jowo..aku sapu je laa..haha..jj tu jaya jr laa..

3. apa method dlm penulisan anda?
method yang bukan digunakan ntuk karangan budak sekolah..

4. pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnya?
xde lagi..tp rase penat nak urus tu pernah laa ade..

5. pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
haha,xtau laa..xde kot..xpernah bising2 pon..

6. apa perasaan anda bila org kata blog anda buruk sdgkan org lain kata blog anda cantik?
bagi sape yg kate buruk,kite try tengok pulak blog die takat mane..klo buruk tu,suh die cermin blog die balik..klo lawo tu wat donno je laa..sape yg kate blog ni cantik,TQ dan senyum sendiri je..wakaka

7. bila blog anda diberanakkan?
tahun lepas kot..mase bulan puase klo x silap..

8. siapa org pertama yg tahu anda ada blog?
lupe pulak..tp klo x silap rumate laa..die siap bace entri 1st tu kuat2 depan member laen..hahaha

9. apa perasaan anda bila ada org berkata ttg blog anda d sekolah?
mase skola dulu blog ni x wujud lagi,jadik xde org berkate2 laa tentang nye..hihi

10. sepuluh org sterusnya bakal di tag.
  • mia
  • cikgu farha
  • ryna
  • miss jim
  • riko
  • apex
  • fideila
  • zikery
  • eddy
  • mario

bandung tarik

mee kung fu(hoo liaw)

share sikit ape yang ade ntuk dinner tadi..huhu..

p/s:sape yg x tau kewujudan menu ni,jgn malu2 nak order lepas ni sebab mnde ni bukan mustahil lagi..wakaka

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, June 20, 2010

baju kebaya vs baju teluk belanga

haha,puase pon belum,aku da sibuk cakap pasal baju kebaya laa,baju teluk belanga laa..sebenarnye ni name bloglist yang aku buat..teluk belanga ntuk blogger lelaki..kebaya ntuk blogger pempuan..tp klo ikut realiti,kebanyakan kedai jahit da x terima tempahan baju2 yang kite pakai di hari raye ni..semue da full..hebatnye penangan umat islam yang nak sambut hari raya..

tetibe terpesong ke arah laen,kite balik kepada tajuk..kite tulis sikit pasal kadar meng'update' blogger2 yg aku kenal ni..bloglist baju kebaya saling bertukar ganti menunjukkan diorang ni selalu update..pergh..x terlawan bloglist baju teluk belanga..update tu ade,tp x rancak macam blogger perempuan laa..

mungkin sebab pempuan ni memang dasar rajin..buat pape pon rajin je..lelaki ni kurang sikit..klo ade yg rajin tu,memang rajin lah..tp klo update banyak2 sehari mau kering kepale otak..haha..klo aku,asku suke buat stok idea..reserve sikit..mane tau klo da kering sangat,bleh keluarkan..haha..kan bersawang pulak page ni..tp kadang2 tu,ade jugak bile da reserve,x terupdate pulak..kui3..mungkin sebab lupa ataupun ieda baru lebih menarik..

penghujungnye,x kisah laa kebaya ke,teluk belanga ke,klo aku namapk ade update aku klik..tinggal jejak ke,tinggal komen ke..klo nk cepat,klik nuff je ++ trafik..ok,da nak tido..gerak dulu..huhu (",)

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

bukan kbox tapi cbox


semalam aku tido lewat sikit..memang sikit betul laa..area pukul 1 pagi camtu je..lepas adjust blog list baju teluk belanga ngn bloglist baju kebaya..da lame pikir nak buat,tp semalam baru terbuat..haha..lepas tu rase cbox macam ade masalah..xkluo bile viewer masuk friendstop..sampai ade yg tertanya2..yg tanye secara kurang ajar pon ade..


ni frasa2 yg aku kutip dekat fromspring ngn komen:-

  • mana shout box?ni nak bg tau..ada org chat tp tak datg kat blog kita..ermm..nakal..btui..u jgn wat cam tu.. nti org tau malu kan...kan..(x paham)
  • aik?xde shoutbox dh ke?(paham)
  • bodo blog xda cbox(paham)
  • mmg xde la mat..puas aku carik..(paham)

ape masalah aku pon x tau..
baru ku tau ramai jugak mencari shoutbox ku..
beberape org je..
tp lebih dari satu kire ramai laa..haha
tu aku usahakan yg berwarna-warni sedikit..

adakah anda semua telah nampak cbox tersebut???klo x nampak,komen kat sini..huhu..

^^~nah aku letak atas skali..mintak2 semua nampak..las2 baru aku sedor,klo bukak ngn google chrome ade,tp klo bukak ngn firefox xde..tp da ejas semua,harap2 ade ler..haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, June 19, 2010

ade sesuatu untuk aku


kate sang harima"woi mat,cek email,aku ade sesuatu ntuk mu..hehe".

kate aku"woi england,I have something for you..haha".






ni keje sang harima..haha..rajin pulak die buat header kt aku..england pulak tu..yang baru lepas seri ngn algeria semalam..die ni memang da lem berjinak ngn photoshop..aku pon rase minat,cume xde teman nak buat belajar lagi..haha..lawo jugak die buat tu..aku memang x mampu nak buat..

tp kene konsider balik sebab england maen x memberangsangkan sangat..klo kalah grouping nu,alamatnye kene letak kt tepi je laa..klo bleh pegi jauh aku jadikkan header sampai lepas world cup..hahaha..yg the simpson tu aku x tau die buat ke,die ambik kt mane..tp klo die mampu buat pon,aku x heran sebab die memang serba tahu mengedit gambar..haha.trimas sang harima

***aku kene tukar lagi BG biar matching ngn header ni..lagi satu,aku x leh sokong england je piale dunia ni..x leh menjerit aku sebab baro gol sebijik je dari 2 match..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

aku x de niat nk tengok

ok,entri sebelom ni aku menaip dek kerana frust pasal bintang yang ntah pape..sekarang suda ok..tapi nasihat blogger sang harima memang boleh dipertimbangkan..sebab kite kene menulis dengan ikhlas..aku ambik kire sebab aku rase,sang harima ni pandai menulis..haha..lg satu die ni stat berblogging lagi awal dari aku..

haha,memang betol,kite tulis ikut ape idea yg kite ade..tersilap jugak aku letak bintng kat bawah entri tu..klo kunig rase macam nak senyum,tp klo merah ade rase geram pulak..tp lepas pikir2 sikit2,mungkin mnde tu nak tunjuk tahap mane kite punye entri..tp entri semalam aku tulis mase nak tido lepas balik reunion..penat jugak..tp dapat 2 bintang,frust tu ade laa..tp sekarang da up jadi 5 bintang..kah3..

lupekan pasal tu,sebab semalam aku memang xde niat nak tengok england..rase ngantuk tu lebih dari rase nak tengok england maen..nah kau,seri 0-0 je ngn algeria..rooney pulak kene boo..ape cerite aku pon x tau..memang sukar mengharapkan permainan menarik daripada england..sakit mate aku rasenye klo aku bangun tengok..

aku rase da cukup menulis hari ni..sebab aku nak pergi search layout yg lebih menarik ntuk friendstop..sebab tu bertukar2 je layout sekrang ni..huhu..wes sarap yuk....

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, June 18, 2010

pergh boleh pulak bagi 2 bintang

bengang betol aku petang ni..
ade pulak orang boleh bagi 2 bintang je pasal reunion batch aku semalam..
x suke tekan laa pangkah merah kt atas tu..
bukan senang aku nak pegi camping nih..
klo dengki buat aa reunion jugak..
klo xde member universiti,ajak member skola menengah,xde yang skola menengah ajak yang skola rendah..
xde member skola rendah,ajak member tadika..klo xde jugak,sah orang tu kera sumbang..
xpon org x suka kawan ngn ko..
HAHAHAHA

p/s:aku bukan ape,klo korang pembaca ade dekat reunion tu,kompem ketawe je memanjang..reunion ni best ok..idea ntuk melawak melebihi idea peserta2 raja lawak..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

reunion lagi

ni reunion untuk kali ke berape,aku pon x sempat nak bilang..tapi yg pasti,aku pergi kali ni sebab nak jage hati member2 sebab aku da x pergi reunion awal cuti skola aritu sebab balik kampung..brape kali mau reunion daa..aku pon x paham..sebab friendship kitorang power tahap maksima kot..kah3...



kali ni sepcial sikit sebab kite buat kat pantai..pastu member2 yang berjaya dikumpul agak ramai..dekat 30 org jugak..buat BBQ tu biase laa..tp special sikit kali ni buat tepi pantai..pantai ni agak jauh jugak dengan umah aku..tp xpe,aku yakin dengan kemampuan charade usang ku ntuk sampai ke sana..haha..samapi laa ke sane..ak x bawak bekal pape..bawak baju sehelai dua,sedikit sebanyak duit pastu gitar satu..



sampai sane da stat bakar2..khemah pon da pasang..memang feel mcm picnic aa..makan,minum,sembang..tu je keje..mandi pantai petang2 area pukul 6..haha..bes..tp picnic x dapat membelakang world cup..sampai mase,kedai terpaksa dicari nak tengok korea lawan argentina..lepas tu sambung picnin lagi..awal nampak cerah,rupenya ribut di tengah malam..area pukul 2 tu kitorang kemas sebab angon kuat secara mendadak..

da xde ape nak buat.layan world cup lagi kt kedai..mexico lawan france..da habis tengok pon rase awal lagi nak balik umah..sah2 pintu x bukak lagi..duk laa bersembang dekat taman shahbandar sampai subuh..boleh kate dari pukul 4petang sampai 6pagi tu,xpernah kering gusi..ade je bahan lawak ntuk di ceritakan..da setel, smue,rumah pon da panggil balik,bersurai..mate smue keras2..kami yg duk dekat xpe,tp kawan yg datan dari kelantan terpaksa guna bantuan power root ali cafe..haha..ok,tu je catatan 4 petang 17/6 sampai 6 pagi 18/6..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, June 16, 2010

x payah gelabah

haha,jangan gelabah tengok org makan nasik minyak mase cuti2 skola ni..haha,sape yang gelabah???mesti aa mereka dan keluarga mereka iaitu pengantin..mane x nye,zaman skerang ni,skali majlis mau berpuluh ribu kluar savings..haha..xde duit x leh kawin yek..klo nak kawin jugak,memang cari nahas..


jadik bile cakap bab kawin ni,bleh timbul persoalan jugak..contoh macam bile mase umur yg sesuai nak kawin,ciri-ciri pasangan yg perlu kite pilih dan macam2 lagi laa..bagi aku laa,bab ak pilih pasangan pon x payah gelabah2..rilek je..tunggu datang sendiri aa..haha..klo,nak tunggu aku tackle,aku pon x tau bile masenye..tengok laa mase buat degree area umur 20++..haha..perempuan kat universiti kan ramai,aku x risau pon..hahaha..

tp semalam aku ade chatting ngn sorang kawan..die kate kebanyakan budak2 universiti ni da berpunya..pulak dah..tp kadang2 aku pon rase macam tu jugak..sebab kat skola pon da ade kapel..tok sah kate skola menengah,skola rendah pon ade..klo dekat universiti lagi hebat..haha..masalah aku pulak,klo ade yang aku rase TERminat,mesti status i'm not single..haha..konklusinye,kite rilek2 je..ade kite usha..xde kite tunggu lagi..haha..sebab muda lagi kot..kite tengok je dulu pesen2 yang ade dipasaran..macam window shopping laa..

haha,nak cakap pasal kenduri kawen,tapi da ter'corner' ke isi yang laen..tapi x pe laa..ade kot kaitan sikit2..walopon x banyak..haha..

cuti skola da nak habis,
aku pon da puas makan nasik minyak,
aku pon x tau ape nk ditulis,
aku nak pesan jgn makan banyak -banyak.



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, June 15, 2010

beyond tu ape?

kate orang,jangan buat keje hangat2 tahi ayam..klo nak bukak bisnes,buat sungguh-sungguh..klo nak da ajak member kluo lepak,kene pergi..haha..klo ade blog,update hari-hari..erk,hari-hari ke??xde laa,tengok bile ade kelapangan..klo update hari2,kering jugak idea lame2..kecuali rutin harian berubah atau kite pergi jalan-jalan pastu buat banyak aktiviti..xpon kite ni slalu up-to-date pasal isu-isu semasa..pasal muktamar pas ke,world cup ke atau pape je laa isu semasa..

tp semalam aku pegi jemputan terakhir kt rumah kawan sebab kakak die kawin..hajat nk puasa 1 rejab,tp terbantut di siti lepas makan nasik minyak..huhu..lepas tu aku maen futsal..gile penat sebab sepanjang cuti dari bulan3,ni 1st time maen futsal..sedih aku nak abihkan maen satu jam..kui3..da abis maen,aku lepak laa umah makcik aku kejap..mandi,tengok belanda lawan denmark..umah makcik aku pakai astro beyond..

"gempak jugak beyond ni",kate aku dalam hati..

gambar die memang sharp..klo nk banding,kite banding ngn TV LED..yg harge beribu-ribu..tp nak pakai beyond ni kene ade TV HD laa..pastu cakap kt astro nk tukar beyond..memang bes..umah aku x tuko beyond lalagi..baru tukor TV je..tu pon pasal world cup..haha..memang aku berusaha nk bagitau abah aku suh tukar beyond..bes sikit tengok world cup ni..cume masalahnye,die kate x mau sebab bulan-bulan kene tambah RM20..

"buat ape bayar banyak-banyak dekat ananda krishnan",kate abah aku sebab bil astro skang ni da RM72

hmm,camtu je laa pasal astro beyond,skang ni channel yg ade HD cume ESPN,ASSP,world cup,HBO,national geography ngn history rasenye..lepas ni AXN pulak..die update satu2.haha.ikut keutamaan kot..bile ntah KBSworld nak jadi HD..bleh tengok awek2 korea macam 'live'..kui3..ok laa,ni je update yg ade stakat ni...ade yg laen,aku update lagi..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, June 13, 2010

tetibe je nih..

secare tibe2 friendstop bersunyi-sepi..stat dari cuti skola aritu laa..rase malas nak blogwalking..update pon berkurang..nak update,tp kadang2 ade keje laen..sebab cuti skola ni rase macam nk sibuk2 je..haha..kluo pegi kenduri laa..ari tu da sampai seremban,ari ni sampai machang pulak..haha..bes jugak round2 ni..luas mate aku ni..haha

lepas ni memang friendstop stay macam ni kot..xtau sampai bile..haha..update boleh diteruskan kot..tp blogwalking tu x tau lagi macam mane..huhu..sebab malam tengok world cup,siang nk cover tido malam..sebagai seorang yg agak minat terhadap bola,aku buat macam tu je aa..aku akan menjadi blogger yg lebih pasif buat mase ni..sekian

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, June 10, 2010

ceritera cuti laa

memandangkan cuti skola x abis lagi,mesti ramai yg cuti..ibu-ibu bapak-bapak siapa yang punya anak mesti nk bawak anak2 cuti malaysia..kite lupakan bali,kota singa,bandung dan pusat pelancongan seantero malaysia yg femes2..haha..

klo aku stiap kali cuti skola memang balik kampung jumpe nenek,pak long,mak ngah,pak teh,mk ude..sebab majoriti dalam family aku cikgu dan budak skola,jadi mase cuti skola memang gune ntuk berkumpul laa..kampung aku kt batu pahat,johor..xde la bandor batu pahat,pinggir jugak..ade laa 20 minit nak sampai BP mall @ summit batu pahat @ BP walk..klo nk menuju johor baru 1 jam lebih2 kot..klo rajin,sampai jugak ke JB..haha

paling aku nak bagitau,aku maen bowling ari tu 3 game..bersame sedare sedari seramai 15 org lebih kurang..harge cume RM1.99 per game..miahaha..sakit dah tangan aku ni,,nk menaip pon kene stretching sikit..hahaha..x pernah ku jumpae smurah itu..tanpe segan silu aku nk baling dalam longkang sebab boleh baling banyak2 kali..kah3..tapi ari tu x brape nk sihat,slow2 je laa..sebab tetibe berpanas kt terengganu,tup2,hujan di johor..weather shock yang x dapat diterima oleh badan aku..haha

yg laen biase2 je..makan memang banyak..bbq ayam 5 ekor potong 16..jadik 80 ketul..satay 200 cucuk,sosej dan macam2 lagi..jagung pon banyak..fuhh...happening gile berkumpul seisi keluarga macam ni..haha..yg laen macam biase laa..sedut fresh air dai kebun2 sekeliling umah..

lame jugak laa berade kt kampung..lepas ni nak balik tyme raye puase pulak..xlame dh nk puase..lepas world cup kejap,puase..huhu..sape yg masih berhutang laksanakan secepatnye..huhu

***ok,TQ kerana membaca sampai ke bawah ni sebab cerite ni biase2 je..lupe nk bgtau,sape nk pegi kuantan pastu nak homestay yg bes,aircond ade,tv ade,mesin basuh ade,di jamin selesa,boleh bagitau JJ..sape nk order kuih batang buruk nak buat raye pon boleh bg tau..haha..ntah ape promote mcm ni..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

kembali berblogging

selepas perjalanan jauh cuti2 malaysia,ni da ade balik kt umah..habiskan cuti yg berbaki berape hari aku pon rase xnak kire lagi..tp berape hari nk world cup tau sebab astro slalu tunjuk.1 day to go..awal pagi esok kickoff..

ni entri direct aku tulis tanpa pikir pape sbb klo dipikir mmg banyak mnde nk tulis..aktiviti kt kampung mase cuti,perjalanan jauh terengganu-kl-seremban-batu pahat..pastu hutang2 blogwalking kt blogger2 yg tetap menyinggah sepanjang ketiadaan..haha..

tp memang kite jarang dapat win-win situation..mcm aku,klo nk blogging memanjang x leh la balik kampung..klo nk balik kampung bye2 la blogging..pilih salah satu je..x boleh tamak2..lagi pon klo kt kampung banyak mnde nak boleh buat..maklumlah,rumah nyai aku klo cuti skola ramai pakcik,makcik,sedare,sedari yang balik..

nak cite aktiviti yg buat mase kt kg macam x larat..bg main event je..bbq 2 malam berturut2..malam 1 bbq aym ngn bakor satay..malam 2 buat jagung bakar..haha...family outing pon ade..pegi BP mall maen bowling ngn makan2..haha..bes2..dari umur 5 tahun sampai laa k makcik aku yg umor 4o-an..sesak jadinye pacific bowl tu..kui3.

dh,cukup sampai tu dulu..hampir seminggu meninggalkan blog ni rase sejuk pulak nk stat balik..ni kire warm up lap laa..lg pon lepas ni bile masuk belajor,blog ni pon jadi sejuk lebih kurang macam ni jugak..tp xpe sebab zaman da maju,bleh masukkan dalam microvawe..huhu

***tq skali lagi bt pengunjung2 friendstop..klo kt umah aku ade buat nasik minyak bergantang-gantang aku ajak semua.,hihi

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, June 6, 2010

percutian musim tengkujuh

hehe..tajuk ni aku ambik dari entri kawan setempat belajar yg juga seorang blogger..tp aku yakin entri ni x dapat lawan entri percutian musim tengkujuh versi kabakoga..sape rajin nk bace cari laa kt blog list IIUM komuniti name kabakoga..pastu cari laa entri ni..mesti ketawe punye..tengok gambar pon da tau..

tp tu hanya sekadar tajuk..aku menaip dalam keadaan pagi yg hijau,yg segar dlm hujan yg kadang lebat,kadang2 renyai dari ladang2 sawit,kebun pisang dan segale macam tumbuhan..tp internet bleh dapat lepas adjust line sikit2..kui..mmg x dapat blogwalking seperti biase..jadik kepade pengunjung2 setia blog cikai bernama friendstop,pengomen @ pengomel setia jugak,lepas ni klo ade kesempatan,kite berblogging seperti biase..huhu...sekian..jumpe lagi..kadar pemonitoran blog bertukar dari 12-15 jam kpd 1-2 jam je..huhu..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, June 3, 2010

saye ade cikgu alam maya yg baru

haha,cikgu tadika da ade,cikgu sekola rendah ade,cikgu sekola menengah pon ade,kt universiti pon ade cikgu juga..tambah lagi satu cikgu alam maya..hehe



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, June 2, 2010

lelaki boleh menangis..

lelaki boleh menangis kerana kawan..semalam ade 2 kawan aku buka ceritera lepas diorang kene tukar skolah mase kitorang belajar same2 kt asrama dulu..

yang pertame cakap mase salam2 ngn member sebelom balik tu x nangis lagi..dalam kete pon x nangis lagi..bile da sampai umah,bukak beg,tengok balik barang2,buku,baju,tetibe die nangis...terkenangkan mmber2 kt skola..die cakap moral memang down..blurr je mase tu..huhu,tapi mnde tu da bertahun2 lepas..kitorang gelak2 je laa mase dengar tu..

yg kedua ni lebih air mata sikit..mase salam2 sebelom balik tu pon da nangis..huhu..die cakap lepas tu memang selalu terkenang aktiviti ngn member2..mase ni aku tengah maen bola,mase ni aku tengah makan,mase ni aku tengah study..lepas kene pindah tu die cakap die selalu jugak mimpi pasal kawan2 sebab selalu pikir pasal kawan..haha..

ni satu kenyataan bile anda tahu erti persahabatan..berkawan dengan ikhlas..kaya k,xde duit k,putih k,hitam manis k,smue tu x perlu diambil kira..asal kawan tu baik latar belakang,x ajak kite buat keburukan,insya-Allah xde masalah laa persahabatan tersebut..

***sumber diperoleh lepas tengok bola semalam..cerita pertame x touching sangat sebab cerite mase lepak kt kedai makan..cerite kedua touching sikit..bukak cerite mase nk anto aku balik..ade pulak lagu hitam putih kehidupan nyanyian shiela majid klua kt radio..layann..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, June 1, 2010

lu sakai

aku x suke orang perasan kaye..klo kaye sangat beli smue aset israel,yahudi tolong umat islam palestin khususnye dan secara am umat islam seluruh dunia..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com