Monday, May 31, 2010

satu,dua,tiga,empat

ni tag edisi budak tadika..dari PUPUT..kene bilang sampai tujuh rasenye..tapi lepas bilang tu kene bercerita sikit..cerite je laa pape pon..1,2,3

*pertama*
aku tengah cuti..cuti dari bulan 3 aritu..
lame gile-gile..xpernah cuti lame ni..
cuti lpas SPM pon kejap je..awal2 cuti semangat nak keje..
tp da cuti lame sikit habuk pon xde..aku keje kecil-kecilan kt umah..
blog pagi petang siang malam..kui3..

*kedua*
aku ade ramai kawan..kawan waktu senang dan kawan waktu susah..
tp sori laa kadang2 x dapat penuhi semua permintaan member..
aku tolong takat yang mampu je...

*ketiga*
aku ade kete second-hand..x lawa sangat..tp sedap bawak..
tengah berkira2 nak modified,tapi x tau bile bleh terlaksana..
haha,klo bleh jadik macam transformer lagi ok..
klo nak cat,nak cat oren ozzy..tp mahal gile..
cat warne merah suda..wakaka..

*keempat*
x sampai setahun main gitar..
x mampu menggoreng gitar lagi..haha..
maen lagu simple2 je..
tapi rase boleh meningkat dari semasa ke semasa..
hahaha..

*kelima*
cuti da x lame ni..ade sebulan lebih2 lagi..
aktiviti harian sah2 bertukar..
harap boleh study sambil blogging..
harap engineer blogger bleh bg info banyak sikit..
bleh sambil menyelam,minum air batu campur..
kuang3..

*keenam*
aku ade banyak hutang bab tag..
sejak kebelakangan ni je rajin menjawab tag..
sape2 yang lame dan x terjawab,sori eh..
x bes sebenarnye hutang2 nih..
jgn jadi along ye blogger..
kesian friendstop nanti..
hahaha..

*ketujuh*
rase nak makan mee goreng,air kelape,keropok lekor..
makan ngn mmber kat pata batu burok..
kah2..
lapor2..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, May 30, 2010

jom kita bertenang

biase entri kt sini stat ngn 'haha'..tapi aritu da ade blogger perasan ade banyak sangat 'haha' dalam entri sampai die pon nak ter'haha' jugak..bahaye betol penangan 'haha' ni..bukan ape..agak2 klo slalu sebut haha boleh menenangkan diri @ fikiran @ jiwa x???haha..soalan yg kompem xde orang penah tanye..aku rase x kot..cume nak cakap kite perlu selalu bertenang..

pepatah arab ade cakap,"setiap kegopohan ade penyesalan"..aku da pernah rase kot..memang menyesal jugak laa..nak bagi 2 kisah je lah..banyak sangat nampak loser pulak..huhu..

yang pertama raye 2 tahun lepas..kisah nak beraye ni..open house..kumpul dulu kt masjid terkenal kt terengganu,Masjid Terapung..da sampai smue skali nak gerak laa..aku masuk parking betul..sementare nak gerak tu ade kereta toyota vios..baru berkilat lagi..parking sebelah kete kawan..pastu die blah g round jalan kaki..skali nk reverse,GOPOH sangat..tekan minyak..telah menjadi reverse u-turn..kete kawan kt sebelah selamat.kete yg baru parking tadi terkene..kete aku,aku cek bila sampai umah..lampu belakang pecah..si mangsa pon same je mcm aku kate kawan ku..miahaha..oleh sebab pertimbangan akal yg berkurang kejap,chowchinchow camtu je..abis cerite..menyesal x sudah..


illustrasi menggunakan paint..hahaha

bab kedua ni ekstrim sikit..bab2 lompat pagar..maklumlah,bertahun2 duk asrama..asrama skolah dulu xde hal sebab xde kawat berduri..masalah kawat berduri muncul mase umur da 18..skang ni da tua sikit...huhu..da lebih had umur pon nak kene panjat2 lagi..sebab masalah nk kluo tu laa..nk kene pakai baju kolar,xleh pakai slipar jepun,kene balik awal..padahal nak pegi kedai sebelah je..tengok bola kt mamak..mase panjat tu laa kene bertenang..mau tersalah langkah,koyat baju..tapi aku x pernah laa koyak baju..koyak kulit ade..haha..sebab malam tu gelap sangat xde lampu..maen terjun je..terkena kat tangan..nasib baek x panjang sangat..jadik ade parut laa..bahaye btol kawat ni...tp xpe,bleh exercise.haha

tu je laa kisah GOPOH membawa penyesalan dari aku yg masih dalam proses mengenal erti hidup..hehe..ok,berehat sebentar bersama kitkat..ade mase cerita lagi..

***mungkin kisah pertama aku menunjukkan kesedaran sivik yg kurang..tp mase tu baru dapat lesen..takot kot..haha..sori ye mangsa..macam die bace je..kui3

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, May 29, 2010

terhenti di sini

10 fakta tentang aku

  • suke sarapan kt warung
  • ade ramai kawan
  • bukan shopaholic,tapi suka fesyen
  • nak simpan rambut panjang tapi x mampu
  • tido AGAK awal..area 12-1
  • fan liverpool
  • x sampai setahun jagung maen gitar
  • suare x sedap
  • ade blog,fesbuk.friendster,my space,tagged
  • suka maen game

.

10 perkara yang menakutkan aku

  • x lulus exam
  • lagho sampai lupe yg wajib
  • hilang barang berharga
  • injured klo bersukan
  • binatang buas
  • orang indon kt KL sentral
  • duit tercicir tengah jalan
  • lupa diri sendiri
  • ade orang sekeliling x suka aku
  • klo ade berbuat dosa tanpa disedari

.

10 perkara yang selalu aku sebut

  • aku
  • haha
  • huhu
  • tido
  • blogwalking
  • berjalan
  • hye
  • okok
  • minum

.

10 perkara yang paling bernilai buat aku

  • family
  • diri sendiri
  • kawan
  • handphone
  • wallet bersama IC
  • baju,seluor
  • initial-D
  • rumah yg ade untuk berteduh
  • tv nak tengok piala dunia
  • laptop

.

10 “pertama kali dalam hidup aku”

  • masuk asrama form 1
  • beli kasut bola form 1
  • pegi lawatan tengok F1 kt sepang form 4
  • beli seluor jeans form 4
  • menonton world cup darjah 2
  • makan carls jr beberape bulan lepas
  • pegi mid valley 2 tahun lepas
  • drive di kuala lumpur tahun lepas
  • singgah

.hehe,JJ dapat tag ni dari TTT..ade lagi satu dari gadis comel,tapi x dapat nak copy paste soalan..penat pulak nak menyalin soalan..tunggu bleh copy baru jawab kot..ari tu dapat dari syira x jawab pulak..sori syira..pastu yg ni jj x tag sape2 pon..tag ni TERHENTI DI SINI..huhu..sebab JJ jawab je..ni pon jawab lepas makan..kenyang2 ni..rase mengantuk pulak..huhu..nasib baek da jawab..kui3

***lepas ni berazam nak buat note kt tepi..tanda sape2 yg bagi tag..hutang tag letak kt situ..haha..yg award xde masalah dh..dapat tampal terus kt tepi..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, May 28, 2010

sape patot jadi king???

haha,jumpe lagi di pagi jumaat..nak update malam tadi,tapi ade keje..nak update awal pagi tadi pon ade keje..keje ape???aku bukan ade keje pon..blajo pon blom habis lagi..haha..keje laa sikit..keje yang disiruh otak dan diarahkan oleh ibu bapa..yang disuruh otak ailah pegi jogging..x tulis macam biase sebab da 2 minggu skip jogging..haha..perkara ni x boleh dibiarkan berlarutan sebab jap lagi cuti skolah musim org kawin..banyak kedai nasik minyak nak dibuka..haha..yang di suruh ibu bapa pulak anto adik pegi tuisyen..huhu..

jadik ni lah saat dan ketika ade masa lebih sikit..haha..tapi kenape tajuk pasal king???bukan nak gempak ke nak ape k,tapi nak tanye sape patut jadi king..blogwalking k updating??sape patut didahulukan..klo tengok dalam iklan "rakyat didahulukan pencapaian diutamakan"..tapi aku x nampak satu hape pon lagi..sukan x kemane,politik masih ragu2,ringgit malaysia masih murah seperti biasa,kereta mahal..susah lagi rakyat malaysia nk berbelanje nih..rasenye sebab tu blogwalking dijadikan pilihan ntuk menjana nuffnang..hahaha...

klo blogwalking didahulukan,ok jugak..dapat up trafik..haha..ranking alexa boleh naek..nuff pon boleh terklik..boleh bagi ayat ngorat sikit..haha..bukan menggatal,saje bergurau..bace2 profile sikit..tp majoriti blogger di sekeliling freindstop sudah berpunya mahupon berumah tangga..so JJ memang berblogwalking semata2..tapi x bes jugak blogwalking je..mesti nak ade bace2 jugak..gambor2 ke sekeping dua..cerah sikit mate..sebab klo blogwalking memanjang penat jugak..haha,boleh krem urat tangan..

di situ pulak muncul kelebihan mengupdating blog..boleh bagi pembaca bahan bacaan yg baru,sudut pandangan yang baru..xde laa bile sampai satu2 blog tu khatam entri same 2-3 kali..huhu..klo gambar pulak,bile da tengok tu,klo sape yang sumber kewangan x kaw2 lagi boleh usha2 dulu..gambar pegi pulau k,pegi oversea..huhu..baru mengancam..sebab environment kat sane terbaek..update jugak boleh jana otak blogger ngn cara penulisan baru sambil memperkemas yg sedia ade..huhu

2 pendapat tentang update dan blogwalk ni hanye aku punye j.saje tulis kt sini..haha..laju sikit dari tulis dalam buku..pastu klo air tumpah rosak buku,rosak tulisan..xde makne..haha..klo kt sini,boleh save,boleh publish..selamat..hehe..


mungkin ini yg dicari???

huhu,xpon tengah pening nak cari idea

***ni hanyalah pendapat je..sape2 berhak nk blogwalk ke,update ke..xde mase kite blogwalk,ade mase dan idea,kite update..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, May 26, 2010

gitar tanpa tali

huhu,saje je ambik tajuk xde makne..gantikan yg famous punye"lagu tanpa irama"..xleh pisah irama dan lagu..xde salah satu,x menjadi kedua-duanye..same laa ngn gitar,xde tali,boleh campak ke longkang laa body guitar tu..tapi malam ni fokus sikit kepada blog..bile kite ejas sikit,boleh kluor hasil macam ni..
  1. blog tanpa entri..
  • haha,blog tanpa entri ade x agak2???rasenye xde sebab klo xde entri ape guna buat blog..paling kurang mesti ade satu..nak buat pengumuman kewujudan blog tersebut..hehe..
2. blog tanpa update..
  • hehe,ni biase kot..mase cuti2,hari kuliah,boleh kot slalu usha2 blog..tp time exam susah laa nak update,blogwalking sempat kot sikit2..klo yg da kerja,time kene kursus kot terbiar sikit..klo time kerja ade jugak rehat waktu lunch ngn lepas kerje..tapi mesti penat sikit nak update..hehe
3. blog tanpa shoutbox
  • haha,majoriti blog ade shoutbox..sebab nak blogwalking,bergurau senda,promote sikit2..tapi ade jugak yg xde..huhu,biase blog yang xde ni hebat2 kot..x pon die tau,die x sempat nak reply smue kunjungan blogger sebab ramai sangat..haha..x pon diorang x letak shoutbox ni lebih suka guna ruangan komen..
4. blog tanpa follower..
  • ni pon majoriti blog ade follower..kurang follower x mengambarkan sesuatu blog tu x bes..mungkin blog tu ramai silent reader..mcm friendstop ade jugak silent reader..klo jumpe kawan2 ade je diorang ungkit cite dlm friendstop..ingtkan mmber2 ni x bace,skali boleh tahan ramai laa..terkejut jugak..klo yg secara hakiki tu ramai sampai ribu2,memang bes dan sempoi kot..huhu..
5. blog tanpa tuan???
  • haha,sah blog hantu..xpernah wujud rasenye..klo wujud silap aku laa yg x up2date..hehe
haha,ntah pape membebel malam ni..rase nak update jugak sikit kasi pengunjung bahan bacaan x seberape di samping berlatih menulis..tapi bukan ntuk menulis novel..hahaha..sehari dua ni ade bace cara2 nk tarik pembaca,up trafik..rase macam nak buat,tapi x sempat lagi..huhu..sekadar update dan blogwalking je..T_T



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, May 25, 2010

kopi-mate hari ini

hari ni ari selase..cuace pon sejuk2 dingin j pagi tadi..tp aktiviti jalan macam biase..bagi yang ala2 kambing tok ketua cuak sikit nak mandi..tapi bagi aku ok jee..mandi kasi segar sikit..bile smue orang pegi skolah,aku masuk pejabat aku..sambil dengar hotFM..masyuk jugak..AG hotFM naek public transport arini..die try rase sesak tahap mane naek bas pegi keje..haha

sebab nuffnang iklan pasal coffeemate skang ni,aku ade cite sikit..pagi tadi aku ber'kopi'-mate ngn sahabat setempat belajar..haha..klo nak spesifik sikit die ni ade punye blog macam aku jugak laa..blogger sang harima..aku bermula dengan blog sebab sang harima ni 1st yg berblogging dlm bilik aku..terpengaruh kot,++ rase nak cube..haha..oleh kerana aku ni suka jalan-jalan cari warung,so xde masalah laa bile die ajak aku breakfast..dengan pantas dan tuntas aku kasi peta sikit jalan nk sampai umah aku sebab die da lupe..

1st aku masuk kete die cakap nk tengok lagenda budak setan..kt terengganu xde panggung,tapi ari tu parents aku cakap ade..aku pon x pernah dengar @ usya..kami try usha,tapi xde pon..nk kene tanye balik parents aku ni..ape lagi,cari kedai nak sarap laa..die je yang order nescafe..aku order milo..so aku laa yg jadi kopi-mate die..hahahaha..aku da jarang minum nescafe skang ni klo nak banding zaman skola dulu..sebab nk study lewat malam kene mai nescafe dlu secawan..


ni kot citenye,x kluo lagi die da sibuk nak tengok..aparaa

haha,tapi lewat malam aku sampai ke mane laa sangat..takat pukul 1 lebih2 je kot..melaenkan esok nye cuti..sambung subuh terus pon xpe..bkn ape,sebab aku ni liat sikit nak bangun klo tido x cukup jam..haha,sampai situ je..saje je nak bagi tau hari ni aku breakfast kt warung berteman..biase layan blues sorang2 je kt warung..ahahaha..

>>>aku pelik dan hairan,cite ni kluo lambat lagi,macam mane die da boleh excited ajak aku cari panggung..sigh

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, May 24, 2010

isnin kene semangat

bunga manggar:majoriti negeri stat keje isnin..pembaca terengganu,kelantan,kedah sila tukar kepada hari ahad..hehe

haha,hari ni,pagi ni cakap pasal topik semangat..klo iklan maxis yang tengah berulang-ulang kat tv pon bermotifkan semangat..ye laa,malaysia x masuk world cup,tapi bingkisan2 aksi super duper pemain bola malaysia zaman super mokh memang mampu memberi semangat..lagi satu tengok piala thomas 1992..haha..

2 semangat dari 2 sukan berbeza yg masih x mampu dicapai wakil2 malaysia era ini..mungkin ayat ini tidak diambil berat rasenye..menang kalah lepas permainan tapi komited ketika bermain adalah paling utama..bahasa up sikit 'how we show it'..klo bola sepak takat asia tenggara pon x pergi jauh,piala thomas 2 minggu lepas kalah lagi..rase nyemnde ni berkait dengan komited ketika bersukan @ berkerja..

macam biase,hari pertama dalam minggu ni slow sikit..klo dekat fesbuk mesti ade status2 yg kate hari isnin ni x bes sebab da stat kerja,kelas..haha,klo student,nk mandi pegi kelas pon slow semacam..kite kene ambik contoh lumba lari nih..klo starting tu bermula baik,finishing pon mesti baek punya..klo starting slow,slow laa samapi akhir..aku ambik contoh lumba lari,satu sebab kite memang suka berlari kecik2 dulu..ke-2 sebab kite pakai kudrat sendiri 100%..klo lumbe kereta mungkin ade faktor break rosak ke,engine x power macam team lotus malaysia k,pastu ade laa faktor laen..

jadi hari isnin kene semangat..senyum2 je..tapi klo jalan jem tu sah2 laa bengang..tapi xpe radio kan ade..pilih je mane satu..huhu..xpon pegi ngn kawan bleh sembang2 dlm kete..hehe..dah tu je merapu hari senin..klo xnak smue tu,lepas subuh stat kete gerak pegi keje..pesanan boss syarikat..haha

***ade apply jadi VIP unclepunyablog..haha..saje2 menyelit kt blog orang laen..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, May 22, 2010

melayu kate nak,omputih kate desire

huhu,update rilek2 laa sikit kali ni..bukan pasal diri sendiri tapi secara umum..kite cakap pasal keinginan kite..cite2 atau ape yang kite target..ade banyak aspek,ade aspek agama,cita2 dan macam2 lagi..tapi ni nak specialize bahagian gadjet atau barang personal laa..haha..maklumlah,zaman makin maju,keinginan makin laa tinggi..

tambah2 syarikat elektronik duk blumba kluarkan gadjet2 baru..x kire lelaki ke pempuan jon kite tengok ape gadjet2 yg menjadi keinginan melampau masa kini..

  1. laptop:haha,ni paling ramai org nak kot..kecik,besor,tua muda smue nak ade..sebab bleh on9..bleh maen facebook,bleh tengok cite,bleh edit gambor..sape ade blog boleh blogging di mana2..dekat Mcd,KFC,big apple,mamak dan mane2 hotspot..klo ade pc fair maka berduyun2 membawa pulang kotak berisi laptop..haha..
  2. handphone:skang ni klo boleh da x mau pakai yang skrin xde kaler..paling kurang nak beli yang ade MP3 @ MP4..up sikit ade kamera..klo yang latest2 ni da ade wi-fi,GPS..klo student memang pantang dapat elaun,kaye laa pak cik kedai hanset..dari dulu mungkin nokia agak famous,tapi skang ni rase nye lebih ramai prefer sony ericsson @ samsung @ i-phone @ blackberry..
  3. DSLR:ni pon satu mnde alah yg tetibe mnjadi fenomena..ramai orang yg bawak DSLR ni da lebih kurang dgn orang yang bawak handphone..laki ke pempuan same je..aku pon heran..harge klo new set,x de RM 2k x leh beli..yang berbelas2 ribu pon ade..cume yg latest promotion aku nampak ade harge seribu lebih..fuh..memang mengancam kewangan betol..sabor,ade duit,balun..haha
  4. portable-playstation(PSP):mnde ni golongan remaja lebih ramai pakai..sementare tunggu bas die maen,masuk bas die maen,turun bas pon die maen lagi..huhu..obses betol..mnde ni bkn sekadar ntuk maen game je..tengok movie boleh,dengar lagu boleh,WI-FI pon ade skali..tapi klo xdapat PSP ni pon xde hal sebab da puas maen game ngn PC atau laptop..
haha,lis 4 dh aa..yang biase2..klo luar biase macam kete lagi panjang cite..tapi tu bagi yang da keje boleh laa nk pikir2..aku yang blajo lagi ni drive kete lebih kat umah suda...haha..x pon klo ade duit terlebih2 baru pikir..huhu..sekian..

nota bulat:aku buat header x brape cantik sebab baru nak belajor buat..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, May 20, 2010

about me kene duduk atas

hari ni,malam ni update berkisar pasal jantina..apesal pulak jantina..sebab ade slah faham mengenai jantina owner friendstop aka jaya jr..macamane boleh jadi macam ni??susah pak cik nk expelen..huhu..ade beberape faktor kot..
  1. warna blog:aku suka warne yang terang2(++ ade button)..belang2 pon ok jugak..hehe..biase warne yang sinonim ngn pempuan warne pink..x pon warne lembut macam ungu violet ke,biru turqoise k..tapi warne2 tu satu pon xde kt blog aku
  2. kedudukan about me:mungkin salah aku jugak kot..aku letak mnde tu bawah sangat..xde laa bawah..tengah2..pastu gambar nye pon kecik je..mugkin ade yg x perasan..skang ni da up naek atas..
  3. nama:aku rase jaya jr tu da melambangkan macam lelaki..adoyai..x rock aa mcm ni..haha..name ni same ngn jersi futsal aku..kebetulan ade kawan buat name 'MEDE JR'..aku ikut jadi JAYA JR..hehe
so penjelasan telah dibuat..tiada keraguan,tiada kepalsuan bahawa JAYA JR ialah lelaki maskulin..hehe,maskulin ke aku??aku hentam je..haha..assalamualaikum




ini hasil pengunduran masa sebanyak 8 tahun..saya objek bulat..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, May 19, 2010

kelas baik punya

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz,i love u..haha,lagu cite hindustan kot ni..dulu mase kecik2 slal pegi tido umah sedare2..ade laa pak cik aku suka cite hindustan..layan skali aa..tapi ni bukan nak cite pasal tu..ni nak jawab taq abc..blog yang terdapat 3 huruf ni di depan x laen x bukan,blog ABCmilo..hehe..sori ye pinjam name..tag ni datang dari AISYA rasenye..huhu..jom masuk kelas ABC edisi tadika kemas negeri terengganu..

tag ni kene buat ayat,pastu kepala ayat tu,kene stat ngn huruf tu laa..klo A stat ngn A,klo B stat ngn B sampai laa Z..jom mula..

A-awang,mu ni berak sunggoh,berak nanang..ayoh suh gi skoloh,mu nusuk dalang rok..
(awang,kamu ni teruk betol,teruk3..ayah suruh pegi skolah,kamu ponteng dalam semak..)

B-bolok wok ngoh mu ni abu,aku nok congek beskal susoh..ke mu nok kene langgor?
(serabut betol laa kamu ni abu,aku nak wheelie basikal pon susah..ke kamu nak kene langgar?)

C-ce mu cari pitih 5 iya aku hok jatuh padang tadi..abih reng doh aku pusing,x jupe starang baroh.
(cube kamu cari duit RM5 saya yg jatuh kat padang tadi..penat aku cari,tapi x jumpe2..)

D-dididi daung keladi,sape kene dulu die hok jadi..cak ibu kaki cek poh melayang-layang terciung tahik ayang
(dididi daun keladi,sape kene dulu,die yang jadi..cap ibu kaki cik pah melayang-layang tercium tahi ayam)

E-eh,mu dok soh beng g ah pata batu burok petang jumaak,mak rempik penoh dinu..
(eh,kamu jangan pergi ke pantai batu burok petang jumaat,mat rempit ramai kat sane..)

F-fuh,mujo kite dang sapa dumoh dulu,klo x basoh jeruk laa naek motor dalang hujang
(fuh,nasib baek kite sempat sampai umah dulu,klo x basah kuyup laa naek motor dalam hujan)

G-gong ngoh mu leni owp???jupe x tegor lasung..gini ah saeng..
(sombong kamu sekarang ni yek???jumpe x tegur langsung..camni laa kawan..)

H-hok itang2,nopak2 atah pale mu tu mnde???kutu???
(yang hitam2,lompat2 atas kepale kamu tu ape???kutu???)

I-igak ayang wak sate sedak gok owp/???ke nok igak lembu???
(tangkap ayam buat sate sedap jugak ek???ke nok tangkap lembu???)

J-jong jong inai mak ipung rajawali

A sampai J je laa dulu..banyak sangat klo nak sampai Z..10 ayat je dulu,,haha..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

kawan alam maya..

tanpa kawan,siape lah kite..klo duk umah,boleh laa kate kite x nk kawan atau x memerlukan kawan..ade pape hal,family boleh tolong..ni klo jenis yang x ambik tau pasal org sesuai laa..ngadap buku j 24 jam..klo yang macam aku ni,susah sikit laa..nk kluo minum mesti kene ade kawan,nk maen bola @ futsal,mesti ade kawan sampai nak regsiter kuliyah pon mesti nk ade kawan..

flashback laa sikit..undur 6-7 tahun yang lalu..aku ni xde kawan kt sebelah umah..xde kawan kt kampung area umah aku ni..sebab aku sekolah ikut abah aku..so kawan duk jauh2 laa..xde laa kua terjebak ngn aktiviti naek basikal ramai2 pastu congek ramai2..aku maen komputer je laa klo kt umah..kawan kt skola je laa..dh,kn sikit je nk cite..

gambar google
ni laa orang panggil congek basikal..bahasa omputih wheelie..

tapi bile maju 6-7 tahun ke depan,ade kategori kawan alam maya..sebab ade tenet..tapi kt malaysia internet akses ni pon aku rase baru meluas 3-4 tahun kebelakangan ni,,rase nye laa..semenjak ade streamyx kombo,wimax,broadband2 yang diletak pade harga berpatutan..ade pulak fesbuk,myspace,tagged,frienndster..bukan friendstop ye..haha..tapi sori laa cakap,zaman friendster da berlalu kot..

kawan alam maya ni bagi aku ok je..tapi masalahnye aku rase aku kenal setakat di internet je..klo jumpe depan mate,ntah berani k tidak nk ditegur @ disapa..ye lah,mane tau skali salah orang ke,pelanduk 2 serupa ke..haha..klo kawan lame yang kite jumpe balik di alam maya xpe..haha,tapi tu laa,klo dekat shoutbox kawan2 blogger ni senang je nk gurau2,tapi bila face to face,mesti jadik laen..wahaha..ntah pape aku mengarut..

haha,mnde ni pendapat aku je..salah betol x tau laa..laen rumput laen belalang,laen orang laen fikiran..haha,ambik idea mase buat karangan SPM dulu..nak kene aed peribahasa sikit baru bombastik itu karangan..huhu,sekian,assalamualaikum..

soalan kacang cap nganyi:agak2 klo ade yang jumpe jaya jr di luar cam k tidak???


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, May 17, 2010

bustop k friendstop?

hari ni update lambat sikit..bukan nak kate JJ perlu update setiap hari,tapi buat mase ni,sentiase ade mase terluang..hehe..tapi hari ni ade kerje lebih satu..haha..explore netbook kecik yang baru dapat tu..hihi..janggal jugak type atas keyboard kecik2 ni..tp xpe lah..lupekan pasal netbook tu..xnk bagi oeg laen jeles..haha,perasan ade org nak jeles..padahal oraang laen da berlamabak2 pakai netbook..


bustop punye sign board yang da kene langgar banyak kali..haha

tapi hari ni shoutbox JJ ade komen yang agak bernas..paling bes ade komen dari mimi blog money online..die nak tumpangkan banner die kt friendstop..JJ da pasang pon..terlintas kt kpale JJ,ape ade ngn friendstop sampai ade yang nk tumpang..bes k???buat2 tanye konon,klo ade orang cakap x bes terkedu..haha..tapi xpe,JJ sedia menerima ape saje komen dan kritikan ntuk lebih maju..buat widget ranking alexa pon dapat ratus2 ribu..haha..menunjukkan JJ masih mentah di sini..ahaha..

yang cakap rindu pon ade,yang cakap suka datang pon ade jugak..gembira jugak ade blogger yang sudi komen camtu..JJ ni jenis klo yang ade buat baik ngn JJ,JJ akan balas balik..balas dengan kebaikan laa..huhu..camtu laa lebih kurang..harap friendstop akan jadi mcm bustop..ade je org duduk tunggu bas..x tunggu bas pon,paling kurang duduk berteduh pon jadi lah...hehe..berguna kepada yang memerlukan lebih kurang..

nota:sebab JJ rase da ramai yg familiar ngn friendstop,kata ganti diri nama kadang bertukar dari 'aku' kepada JJ.. xpe kan???k rase gedik??hahaha..nk komen ni pon boleh..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, May 16, 2010

ini betul-betul,bukan main-main


hehe,ingt tak dialog seakan2 itu/???klo yang betol 'ini betol-betol,bukan cobaan'..dipetik dari sumber pendekar bujang lapok..cerite yang masih kekal di tv sehingga hari ni..ape yang betul???ape yang main-main???yang sebetulnye hari ni aku mendapat sebuah netbook HP percuma..hahaha..pagi tadi syok2 bace paper,agent TM tu tepon nk hantar netbook..

setakat aku singgah2,blogwalking,xde lagi yg cakap pasal ni..pasal kontest yang dapat laptop acer tu ade..tapi aku x pandai laa join2 kontest dekat blog ni..berminat jugak..tapi lupakan pasal minat tu dulu,..ni cite pasal netbook baru..ade sape blogger yang tau camne aku dapat netbook tu???tapi yang pasti bukan dari kontest2 yang diadakan laa..

carenye dengan daftarkan streamyx unicool pax..aku rase lah,dalam ramai2 kawan yang ade,aku dan seorang kawanku baru dapat netbook ni..huhu..xde laa nk riak2..mnde ni orang nk bagi free,cume kene guna produk die laa..produknye yang tu laa..streamyx unicool pax..yang dikhas kn untuk student..bayar RM50 sebulan selama 2 tahun..tu kontrak die..dah dapat netbook free..

ni bukan nak menafikan kehebatan broadband @ promote streamyx,tapi kite tau yang internet ni melibatkan proses menerima dan menghantar data..proses paling efisyen dengan menggunakan kabel telefon..syarat streamyx ialah kene ade satu line telefon umah..sebab tu klo guna streamyx xde masalah sangat..ade jugak,tapi jarang2..sebab bile ade line telefon,ade laa internet akses tu..

pakej unicool ni jugak memang cool sebab kite dah dapat stremyx kt umah,pastu dapat lagi streamyx ID..wah,boleh wi-fi di mana2 streamyx hot spot secara percuma mengikut kelajuan yang kita bayar ntuk sreamyx kt umah..ok x???bermanfaat kepada seisi keluarga..parents nk tolong bayar pon x keberatan sebab bleh on9 jugak..modem yang die bagi pon wi-fi jugak..boleh jadi cybercafe laa dalam umah kite..

maka,dengan ini,JJ sertakan bukti-buktinye:





amacam,cun x???sape nak free???pegi daftar sekarang..haha..ini bajet 2010 kerajaan ntuk pelajar universiti..tpi xkn nk bagi free..die cooperate laa dengan telekom..kasi maju lagi itu telekom..sape ade keraguan,tanye celcom centre..klo tanye JJ,JJ jawab yang mane mampu je..hehe..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, May 15, 2010

dalam plastik ade jajan

sape suka twister yang penuh dengan isi limau di dalam..

haha,esok hari guru..cikgu2 da boleh stat kemas almari sikit2..prepare nak isi hadiah anak murid..paling kurang xde hadiah dari murud,ade hadiah dari pihak skola..mase maen2 sukaneka k,cabutan bertuah ke..kt umah aku ni boleh tahan jugak time nk sambut hari guru..haha..sebab mama abah aku kan cikgu..memang da ade alamri buat simpan hadiah..

tapi aku x kisah sangat mnde2 yang boleh simpan tu..aku kisah makanan ringan k,snek k..boleh lahap..haha..klo petang sebelum hari guru tokey mydin ngn tokey kedai cenderahati senyum menyambut pelanggan,petang esoknye giliran cikgu yg senyum bukak hadiah..haha...al-maklumlah,setahun sekali bagi hadiah kt cikgu..

tapi mama abah aku nk sambut hari guru care laen sikit..bagi hadiah jugak kt murid2..mama aku bagi hadiah jugak dekat cikgu2 die..tu pasal malam ni aku tolong diorang packing sikit..saje diorang nak blanje anak murid di hari guru..hehe











ok,sape rase nk jajan free,jadi budak skola balik..hehe...untung je klo cikgu2 nak bagi jajan camni..haha..da peluh2 maen dapat air free..lapor,makan snek..huhuhu..

ade org x tau jajan tu ape???jajan tu snek laa..tapi tu bahasa wak jowo..hehe..

SELAMAT HARI GURU
untuk
mama
abah
kakak
mak teh
pak teh
mak tam
pak tam
mak andak
cik mamat
mak usu
cik nah
wan ji
semua guru yang pernah mengajarku(tadika,SKTAM,KCGC,SBPIBR,CFS)

nota pendek:standard budak skola zaman skrang,hari guru bleh jadi haru biru..ade yang merempit depan skola..ape nk jadi aa???

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

pelita

haha,hujung minggu bosan2 xde keje ni update laa entri satu due..tapi nk ulas pasal ape,harapkan idea mase nenaip ni je..1,2,3,go..k,idea da datang sikit2..nk cakap pasal piala thomas yang malaysia kalah,x payah pon xpe..bkn sebab x tau @ x bengang,tapi x mau ulas pasal ape yang org semua da tau..penat je laa menaip klo buat jugak..cakap pasal aktiviti hujung minggu suda..

kt area KL rasenye ade jomheboh hari ni..dekat putrajaya..haha,klo aku ade dekat2 situ,pergi melawat jugak kot..cakap pasal jomheboh ni,aku pernah buat satu perkara yang agak melampau laa..pegi 2 hari berturut2..haha..hari pertame pegi jalan2,beli laa barang sikit2..hari kedua aku pegi nak tengok konsert..peh,klo duk berjiran ngn bukit jalil xpe,tapi hostel dekat PJ..mencabar jugak laa nk pegi ke bukit jalil tu..sebab xde kenderan persendirian,naek bas sampai stesen universiti,naek lrt pastu transit kat masjid jamek..peh...org berduyun2..bleh pulak aku buat camtu..

tapi suke laa dapat ambik gambar..haha..ambik gambar ngn nurul shuhada & diana danielle..pastu mase pegi solat,jumpe wahid senario..die sorang je figura yang selalu menapak kt surau tu..yg laen x nampak sangat...harap2 ade laa ramai selebriti macam wahid ni..bagus je tengok wahid camtu..semayang pon x terburu2,tunggu berjemaah..ramah,rendah diri..boleh kate warak laa..huhu..

cerite pasal jomheboh pulak..yang tajuk 'pelita' tu apehal???haha,langsung xde kene mengena..tapi tu tajuk lagu A.P.I @ angkatan pemuda indie..++ da jumpe kord gitar,boleh laa try..huhu..

sekian,jumpe lagi...




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, May 13, 2010

dapat pegang kangaroo oh!!!


haha,bile bace tajuk ni mesti pembace kate aku perasan..contoh mcm ni
  1. eleh,bukan pegang kangaroo pon,mesti pegang patung je @ sesuatu berasaskan kangaroo
  2. lagi teruk,bukan takat x pegang patung,sentuh gambar kangaroo je..
  3. x pon,mane ade kangaroo kt terengganu..die mane ade duit nak melancong ke luar..
betol x anggapan2 yang aku buat pasal pemikiran pembaca tajuk entri ni???haha,ni sebahagian daripada usaha aku nk jadi pakar psikologi..haha..perasan lebih skali lagi..xde dlm cabang engineering langsung bab-bab psikologi ni..

yg sebetolnye ari ni mama aku selamat sampai ke malaysia dari australia..so ade la souvenier sikit2...ntuk aku je..klo ntuk pelawat blog ni,kene tunggu jaya jr pegi sendiri..haha..sori ye..




ni laa kangaroo nye..sebab bulu kt wallet ni bulu kangaroo..hehe{sape yg berpikiran mcm kt atas dapat 100 markah}



sweater biase yg banyak terdapat kt malaysia,tapi sebab dari aussie,nk tunjuk jugak..haha

~
~
~
~
~
~
~
~
~

ade nampak karakter psikologist x???haha

blurr sikit:semalam klua minum air ngn kawan2..pastu ade yang kate buat blog xde nk cite pasal laen..cite pasal sendiri je..nasib baek diorang paham yang aku ni da memang tuan blog..haha..tapi rase nk tulis jugak pasal kawan2 ni..sblom ni pon da ade tulis banyak jugak..haha..lepas ni kene up lagi banyak kot..xtau pulak diorang jadi silent reader blog ni..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, May 12, 2010

hari ni berpeluh2

penat gile ari ni..dengan semalam tido dalam keadaaan x puas hati kenangkn malaysia kalah ngn jepun..pagi tadi bermula segala aktiviti..
  1. ade urusan ngn sepupu pasal nk tukar name kete(skali kensel)..sebab tu x blogwalking pagi
  2. sebab bengang kluo xde buat pape,aku cari makan..makan nasik kerabu mintak nasik lebih.
  3. lepas tu aku lepak umah kawan sebab die nak bagi cd game..
  4. mase nak balik tengok ade kompuond MBKT dekat kereta..zzzz..kompound pukul 11.00,aku masuk kete pukul 11.15(sumpah x berbaloi kene kompaund)
  5. balik umah lepak kejap..
  6. pastu kene klua beli makanan adik sebab abah aku pegi kursus..balik lewat,petang..
  7. lepas bli makanan pegi naek atas pasar payang cari tempat bayar kompound..pusing ntah brape kali baru jumpe...(xde tempat rendah sikit ke nk buat kaunter selaen tingkat 7 pasar payang??)
  8. lepas tu ambik adik balik skola..
  9. jap lagi nk pegi tengok kawan operate lutut kt hospital...(kawan lame smoga kamu cepat sembuh)
punca aku penat ari ni x laen x bukan sebab kompund tu dan pusing2 mase nk bayar..grrrrr

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, May 10, 2010

macam-macam nama..


adeih..update ni dalam keadaan mendung,rase nk tido..tapi ni da dekat asar..x elok tido lpeas asar..memang laa x asar lagi..tapi klo aku tido sekarang jugak,zzzzzzzzz maknenye aku akan lajak sampai pukul 6..lagi teruk dekat maghrib..x nak smue tu..++ 6.30 aku ikut trend TV sekarang ni..adamaya..kawan aku pon ade cakap,orang da x layan korea skang ni,orang layan adamaya..x caye,pegi laa cek kt wall fesbuk tu..haha..

nama diberi mase kecik2 20 tahun lalu mohd amir hasif in jaya karso..tapi bile da jumpe ramai org,macam2 di panggil..nk buat dalam list kot..haha
  • kategori keluarge:
  1. parents ngn adik bradik panggil abang
  2. makcik pakcik panggil asih,abang,amir
  3. nyai @ nenek panggil amirasip
  4. sepupu ade yang panggil abang,ade yg panggil amir
  5. anak sepupu panggil pok acih
  • kategori kawan:
  1. kawan tadika:amir
  2. kwan skola rendah:amir hasif
  3. kawan skola asrama:mat bulat,mat
  4. kawan plkn:mat
  5. kawan uia:mat
  6. kawan blog:jaya jr,JJ
haha,,macam2 name ade..tapi paling x tahan mase mula2 kawan panggil mat..sukar nk menerima..tapi lame2 terima je..x mampu nk melawan sahabat2 yang berkuasa veto..hahasampai kadang2 keluarge sendiri pon panggil mat jugak..hahaha..

p|s:hari ni pergi daftar adik dekat matrik gambang..ade pendaftaran drive thru..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, May 9, 2010

hari ni hari ibu..


haha,aku ni memang ade kat dunia sebab mak aku lahirkan aku..aku panggil mak aku mama je..hehe..hari ni aku baru j kenal2,lawat2 blog sop..skali da kene tag..haha..aku ni kurang sikit bab tag2 ni..tapi kali ni pasal hari ibu,boleh la layan..die suh cakap pasal ibu...

haha.alhamdulillah,Allah bagi kt aku mama yang baek,pandai masak,pandai kemas umah,pandai beli2 baju..haha..pndai smue la jawab nye..hehe..dulu kecik2 die slalu suh aku pijak blakang,picit2..tapi dah bsor ni x pijak laa..makin sakit ade rasenye klo aku buat..haha..mama aku keje cikgu je.kang ni die jadi guru besar dekat satu skolah kt daerah kuala terengganu ni laa..umur 49..da x lame nk pencen..hehe..lepas pencen aku nk ajak mama bukak kedai makan ngn aku..haha..mama jadi tukang masak,aku jage kaunter @ pelayan..

nk cerite selame aku ade 20 tahun bersama mama atas bumi Allah ni memang x cukup dlm entry ni..tapi paling ringkas aku tulis aku manusia bertuah dapat mama sebegini..taun lepas mama dapat ijazah dari UIAM(universiti yg aku nk register bulan 7 ni)...harap2 aku dapat laa ikut langkah mama..lambat lagi kot nk grad..huhu..

ni konvo hujung taun lepas




pastu hasil kerja keras lagi kt skola bersama guru2,mama dapat peluang pegi australia..pagi tadi baru aku pegi anto dekat airport..ramai jugak guru besar seangkatan dengan nye pegi lawatan tersebut..best2..bile laa aku nk pegi oversea..mknenye mama aku sambut hari ibu kt oversea laa taun ni..hehehe..aku kt umah tunggu je mama balik sebab da pesan ole2 dari australia..hahaha..terbalik kn,patot aku yang bagi hadiah kt mama,tapi mama pulak yang kene bawak balik hadiah kt aku..agagaga..

ni gambor kt airport semalam





ucapan penutup:kepada mama,nyai,mak long,mak ngah,mak andak,mak teh,mak tam,mak usu,cik,mok anjang,cik ngoh teh,cik de,wan ji,cik nah...dan semua ibu di luar sana..selamat hari ibu..may Allah bless all of you


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, May 8, 2010

bile rase nak couple..


ahaha,,pertama kali aku libatkan bab couple dalam entri aku..ade tande pape ke ntuk diri aku???aku pon x tau sebab mase depan hanya Allah yang tahu..tapi aku rase nk tulis pasal ni lepas pulang dari KL airtu..punca nye sebaba adegan yg berlaku dekat McD midvalley aritu..haha..

sepanjang2 aku pegi mid tu,x sah klo aku x masuk restoran fastfood..walopon hanya untuk aiskrim..tapi klo beratur panjang sangat x leh jugak..aritu kt McD aku beratur macam biase..xde nak potong2 line macam beratur kat dewan makan zaman skolah dulu..haha..kesian junior klo dikenangkan..xpe,x payah kenagn sangat,rewind sikit je..ni nk cite pasal care mintak couple..

contoh macam ari tu,cashier mengorat pelanggan..haha..yang terkena bukan aku,tapi kawan aku,Mr.D..hahaha..nasib punye badan..tapi aku x jeles sebab cahshier tu bukan taste aku..haha..cashier tu org terengganu keje KL..sebab die nk ngorat Mr.D tu sebab Mr.D mmg ade rupe..salah satu sebab laen ialah Mr.D memainkan peranan mase tengah beratur tu..ntah ape yang die bersembang dengan cashier tu..

lepas da setel,da ambik sos,da dapat meja,tengah2 makan,tup2 cashier tu datang dengan wajah comel..dengan selamber die cakap nk nombor handset..mintak laa nombor ic dulu tengok umur..kertas x bawak,pen x bawak,ingt nk bagi burger lebih..haha..kitorang makan berempat ari tu..saspen jugak die nk nombor yang mane satu..skali Mr.D yang terpilih..haha..ape yang mampu nk buat...gelak aje laa..tapi x leh kuat2,takut Mr.D malu..terus lepas tu die x lalu makan..hahaha..

pastu sesi kitorang nk canang Mr.D..haha..tulis name atas bil pakai sos laa..lagi bengang si Mr.D..pastu kluar lagi idea kreatif,potong nombor yg ade atas bil,susun jadik nombor telefon..haha..last skali,tyme hantar nombor,budak2 ni x jadik bagi sebab mengenangkan Mr.D dh ade ramai peminat laen..haha..bosan kn entri ni..saje je cerite..assalamualaikum..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, May 6, 2010

highlite perjalanan

  • mase nak naek bas,abah aku j anto..mama aku pening kepale..
  • aku naek bas skali ngn danial,ipen naek bas laen..
  • mase singgah R&R chendor,ipen ngn danial makan burger masin..haha..aku diet..
  • sampai hentian putra,sahabt uia datang(keri,sirlee) ambik ngn kereta.jimat tambang teksi..
  • sampai hotel kt PJ tido sampai pukul 11 pagi..
  • tengok IRONMAN 2 dan IPMAN 2 dekat midvalley..
  • 1st tyme try double chicken mcduluxe kt McD
  • mase makan kt McD ade cashier tu datang kt meja kitorang mintak nombor handphone..
  • bukan nombor aku,tapi nombor kawan aku..haha(selamat)
  • lepas tu naek teksi berlima(sempit)balik hostel
  • dapat seorang drebar teksi yang bagus..die bagi nasihat
  • lompat pagar untuk masuk hostel memang x boleh dielakkan..haha
  • mase nk balik,beli tiket bas on the spot..
  • duduk seat atas,paling depan..boleh stand kaki.(bes tido walopon sejuk ketor)
  • perjalanan paling cepat aku rase..pukul 10 mlm bertolak-4 pagi sampai..
  • sebelom naek bas mkn McD lagi skali kt the mall










tu je bleh highlite..arini penat.mate rase ngantok je..sebab tu update blog malam hari..huuu...pastu nk cakap produk baru McD yang doble k,mega k yang ntah pape tu memang besor gile..x muat mulut nk mkn..jgn bawak awek @ pakwe mkn..klo yang jenis control ayu k,control macho k,perasan diet k,memang mendatangkan masalah,..haha


nah,MEGA MAC sebijik dikelilingi french fries..ahaha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, May 4, 2010

off(temporary)

rehat kejap yep..
pegi KL..
3 hari je..
wahai follower yang baik dan kawan2 blogger,slalu2 laa datang tengok friendstop..
siram pokok bunga k..
haha..okok..
adios..jumpe lagi..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, May 3, 2010

terima kasih daun keladi

ni entry ntuk ucap terima kasih dekat bloogger yg telah sudi bagi award..haha..klo ade majlis makan malam lagi syok..boleh pakai smart2..ahahaha..blooger yang bagi award ni ialah ikeen ngn yuyu..dua2 ni bari j aku kenal kt alam blog ni kot..tup2 dapat award..rase sebab die slalu datang sini kot..hahaha..perasan betol..tapi mmg nk reply laa nak ucap terima kasih..

sebabnye klo ade org bagi,mesti kene ade yang ambik..haha..

ni laa award tersebut..susah2 je bagi..

cume bile da dapat award,mesti nk kene tag yg laen pulak..aku rase,aku x nk susah2kan penerima2 award ni buat entry,so sape yang datang bace kt sini,ambik je award ni tempek kat blog korang smue..haha...xyah malu2..klo ade org tanye ambik kt mane,bgtau j ambik kt friendstop..huhu

nota:lega dapat buat entri ni..hahaha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, May 2, 2010

lembu hitam..

due tige menjak ni,aku kene tag jugak baran 2-3 tag..pergh..aku cuak sebenornye klo dapat mnde2 camni..sebab aku rase susah nk ambik..pastu pikir pasal ape pandangan blogger laen terhadap aku..klo ang award aritu aku buat jugak sikit..uhuhu..harap blogger x salah paham terhadap JJ..sebab skang ni sedang menonton siri2 drama korea..haha..ni nk jawab tag dar azie..sblom ni ade dapat dari zikeryhassan owner bicara selipar jepun..sblom tu ade satu..tapi da lupe..sebab tag azie ni pendek j,so jawab laa mane yang patot..huhu

ini lah lembu tersebut. yang di famouskan merata2..


Syarat-syarat sebelum terima wasiat ni..:

1. Thank & link the person that gave you the cow

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active

-
miss XYZ
- zikery hassan
- abcMILO

- TTT

- cikCOKLET
- fanuraimi
- ailyl


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

  • duk depan tv

  • duk bawah kipas

  • pegang remote kt tangan

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:
  • lempeng letak aiskrim

  • maggi letak hotdog

  • nasik goreng bodo


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

currently 464(baru dipintas follwer blog)huhu



7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

- ntah laa kt mane..tak nampak lagi bayang2..hahaha


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com