Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

satu,dua,tiga,empat

ni tag edisi budak tadika..dari PUPUT..kene bilang sampai tujuh rasenye..tapi lepas bilang tu kene bercerita sikit..cerite je laa pape pon..1,2,3
*pertama* aku tengah cuti..cuti dari bulan 3 aritu.. lame gile-gile..xpernah cuti lame ni.. cuti lpas SPM pon kejap je..awal2 cuti semangat nak keje.. tp da cuti lame sikit habuk pon xde..aku keje kecil-kecilan kt umah.. blog pagi petang siang malam..kui3..
*kedua* aku ade ramai kawan..kawan waktu senang dan kawan waktu susah.. tp sori laa kadang2 x dapat penuhi semua permintaan member.. aku tolong takat yang mampu je...
*ketiga* aku ade kete second-hand..x lawa sangat..tp sedap bawak.. tengah berkira2 nak modified,tapi x tau bile bleh terlaksana.. haha,klo bleh jadik macam transformer lagi ok.. klo nak cat,nak cat oren ozzy..tp mahal gile.. cat warne merah suda..wakaka..
*keempat* x sampai setahun main gitar.. x mampu menggoreng gitar lagi..haha.. maen lagu simple2 je.. tapi rase boleh meningkat dari semasa ke semasa.. hahaha..
*kelima* cuti da x lame ni..ade sebu…

jom kita bertenang

biase entri kt sini stat ngn 'haha'..tapi aritu da ade blogger perasan ade banyak sangat 'haha' dalam entri sampai die pon nak ter'haha' jugak..bahaye betol penangan 'haha' ni..bukan ape..agak2 klo slalu sebut haha boleh menenangkan diri @ fikiran @ jiwa x???haha..soalan yg kompem xde orang penah tanye..aku rase x kot..cume nak cakap kite perlu selalu bertenang..
pepatah arab ade cakap,"setiap kegopohan ade penyesalan"..aku da pernah rase kot..memang menyesal jugak laa..nak bagi 2 kisah je lah..banyak sangat nampak loser pulak..huhu..
yang pertama raye 2 tahun lepas..kisah nak beraye ni..open house..kumpul dulu kt masjid terkenal kt terengganu,Masjid Terapung..da sampai smue skali nak gerak laa..aku masuk parking betul..sementare nak gerak tu ade kereta toyota vios..baru berkilat lagi..parking sebelah kete kawan..pastu die blah g round jalan kaki..skali nk reverse,GOPOH sangat..tekan minyak..telah menjadi reverse u-turn..kete kawan kt sebelah se…

terhenti di sini

10 fakta tentang akusuke sarapan kt warungade ramai kawanbukan shopaholic,tapi suka fesyennak simpan rambut panjang tapi x mamputido AGAK awal..area 12-1fan liverpoolx sampai setahun jagung maen gitarsuare x sedapade blog,fesbuk.friendster,my space,taggedsuka maen game.10 perkara yang menakutkan akux lulus examlagho sampai lupe yg wajibhilang barang berhargainjured klo bersukanbinatang buasorang indon kt KL sentralduit tercicir tengah jalanlupa diri sendiriade orang sekeliling x suka akuklo ade berbuat dosa tanpa disedari.10 perkara yang selalu aku sebutakuhahahuhutidoblogwalkingberjalanhyeokokminum.10 perkara yang paling bernilai buat akufamilydiri sendirikawanhandphonewallet bersama IC<

sape patot jadi king???

haha,jumpe lagi di pagi jumaat..nak update malam tadi,tapi ade keje..nak update awal pagi tadi pon ade keje..keje ape???aku bukan ade keje pon..blajo pon blom habis lagi..haha..keje laa sikit..keje yang disiruh otak dan diarahkan oleh ibu bapa..yang disuruh otak ailah pegi jogging..x tulis macam biase sebab da 2 minggu skip jogging..haha..perkara ni x boleh dibiarkan berlarutan sebab jap lagi cuti skolah musim org kawin..banyak kedai nasik minyak nak dibuka..haha..yang di suruh ibu bapa pulak anto adik pegi tuisyen..huhu..
jadik ni lah saat dan ketika ade masa lebih sikit..haha..tapi kenape tajuk pasal king???bukan nak gempak ke nak ape k,tapi nak tanye sape patut jadi king..blogwalking k updating??sape patut didahulukan..klo tengok dalam iklan "rakyat didahulukan pencapaian diutamakan"..tapi aku x nampak satu hape pon lagi..sukan x kemane,politik masih ragu2,ringgit malaysia masih murah seperti biasa,kereta mahal..susah lagi rakyat malaysia nk berbelanje nih..rasenye sebab t…

gitar tanpa tali

huhu,saje je ambik tajuk xde makne..gantikan yg famous punye"lagu tanpa irama"..xleh pisah irama dan lagu..xde salah satu,x menjadi kedua-duanye..same laa ngn gitar,xde tali,boleh campak ke longkang laa body guitar tu..tapi malam ni fokus sikit kepada blog..bile kite ejas sikit,boleh kluor hasil macam ni..blog tanpa entri..haha,blog tanpa entri ade x agak2???rasenye xde sebab klo xde entri ape guna buat blog..paling kurang mesti ade satu..nak buat pengumuman kewujudan blog tersebut..hehe.. 2. blog tanpa update.. hehe,ni biase kot..mase cuti2,hari kuliah,boleh kot slalu usha2 blog..tp time exam susah laa nak update,blogwalking sempat kot sikit2..klo yg da kerja,time kene kursus kot terbiar sikit..klo time kerja ade jugak rehat waktu lunch ngn lepas kerje..tapi mesti penat sikit nak update..hehe 3. blog tanpa shoutbox haha,majoriti blog ade shoutbox..sebab nak blogwalking,bergurau senda,promote sikit2..tapi ade jugak yg xde..huhu,biase blog yang xde ni hebat2 kot..x po…

kopi-mate hari ini

hari ni ari selase..cuace pon sejuk2 dingin j pagi tadi..tp aktiviti jalan macam biase..bagi yang ala2 kambing tok ketua cuak sikit nak mandi..tapi bagi aku ok jee..mandi kasi segar sikit..bile smue orang pegi skolah,aku masuk pejabat aku..sambil dengar hotFM..masyuk jugak..AG hotFM naek public transport arini..die try rase sesak tahap mane naek bas pegi keje..haha
sebab nuffnang iklan pasal coffeemate skang ni,aku ade cite sikit..pagi tadi aku ber'kopi'-mate ngn sahabat setempat belajar..haha..klo nak spesifik sikit die ni ade punye blog macam aku jugak laa..blogger sang harima..aku bermula dengan blog sebab sang harima ni 1st yg berblogging dlm bilik aku..terpengaruh kot,++ rase nak cube..haha..oleh kerana aku ni suka jalan-jalan cari warung,so xde masalah laa bile die ajak aku breakfast..dengan pantas dan tuntas aku kasi peta sikit jalan nk sampai umah aku sebab die da lupe..
1st aku masuk kete die cakap nk tengok lagenda budak setan..kt terengganu xde panggung,tapi ari tu pa…

isnin kene semangat

bunga manggar:majoriti negeri stat keje isnin..pembaca terengganu,kelantan,kedah sila tukar kepada hari ahad..hehe
haha,hari ni,pagi ni cakap pasal topik semangat..klo iklan maxis yang tengah berulang-ulang kat tv pon bermotifkan semangat..ye laa,malaysia x masuk world cup,tapi bingkisan2 aksi super duper pemain bola malaysia zaman super mokh memang mampu memberi semangat..lagi satu tengok piala thomas 1992..haha..
2 semangat dari 2 sukan berbeza yg masih x mampu dicapai wakil2 malaysia era ini..mungkin ayat ini tidak diambil berat rasenye..menang kalah lepas permainan tapi komited ketika bermain adalah paling utama..bahasa up sikit 'how we show it'..klo bola sepak takat asia tenggara pon x pergi jauh,piala thomas 2 minggu lepas kalah lagi..rase nyemnde ni berkait dengan komited ketika bersukan @ berkerja..
macam biase,hari pertama dalam minggu ni slow sikit..klo dekat fesbuk mesti ade status2 yg kate hari isnin ni x bes sebab da stat kerja,kelas..haha,klo student,nk mandi pegi k…

melayu kate nak,omputih kate desire

huhu,update rilek2 laa sikit kali ni..bukan pasal diri sendiri tapi secara umum..kite cakap pasal keinginan kite..cite2 atau ape yang kite target..ade banyak aspek,ade aspek agama,cita2 dan macam2 lagi..tapi ni nak specialize bahagian gadjet atau barang personal laa..haha..maklumlah,zaman makin maju,keinginan makin laa tinggi..
tambah2 syarikat elektronik duk blumba kluarkan gadjet2 baru..x kire lelaki ke pempuan jon kite tengok ape gadjet2 yg menjadi keinginan melampau masa kini..
laptop:haha,ni paling ramai org nak kot..kecik,besor,tua muda smue nak ade..sebab bleh on9..bleh maen facebook,bleh tengok cite,bleh edit gambor..sape ade blog boleh blogging di mana2..dekat Mcd,KFC,big apple,mamak dan mane2 hotspot..klo ade pc fair maka berduyun2 membawa pulang kotak berisi laptop..haha..handphone:skang ni klo boleh da x mau pakai yang skrin xde kaler..paling kurang nak beli yang ade MP3 @ MP4..up sikit ade kamera..klo yang latest2 ni da ade wi-fi,GPS..klo student memang pantang dapat elaun,…

about me kene duduk atas

hari ni,malam ni update berkisar pasal jantina..apesal pulak jantina..sebab ade slah faham mengenai jantina owner friendstop aka jaya jr..macamane boleh jadi macam ni??susah pak cik nk expelen..huhu..ade beberape faktor kot..warna blog:aku suka warne yang terang2(++ ade button)..belang2 pon ok jugak..hehe..biase warne yang sinonim ngn pempuan warne pink..x pon warne lembut macam ungu violet ke,biru turqoise k..tapi warne2 tu satu pon xde kt blog akukedudukan about me:mungkin salah aku jugak kot..aku letak mnde tu bawah sangat..xde laa bawah..tengah2..pastu gambar nye pon kecik je..mugkin ade yg x perasan..skang ni da up naek atas..nama:aku rase jaya jr tu da melambangkan macam lelaki..adoyai..x rock aa mcm ni..haha..name ni same ngn jersi futsal aku..kebetulan ade kawan buat name 'MEDE JR'..aku ikut jadi JAYA JR..heheso penjelasan telah dibuat..tiada keraguan,tiada kepalsuan bahawa JAYA JR ialah lelaki maskulin..hehe,maskulin ke aku??aku hentam je..haha..assalamualaikum



ini has…

kelas baik punya

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz,i love u..haha,lagu cite hindustan kot ni..dulu mase kecik2 slal pegi tido umah sedare2..ade laa pak cik aku suka cite hindustan..layan skali aa..tapi ni bukan nak cite pasal tu..ni nak jawab taq abc..blog yang terdapat 3 huruf ni di depan x laen x bukan,blog ABCmilo..hehe..sori ye pinjam name..tag ni datang dari AISYA rasenye..huhu..jom masuk kelas ABC edisi tadika kemas negeri terengganu..
tag ni kene buat ayat,pastu kepala ayat tu,kene stat ngn huruf tu laa..klo A stat ngn A,klo B stat ngn B sampai laa Z..jom mula..
A-awang,mu ni berak sunggoh,berak nanang..ayoh suh gi skoloh,mu nusuk dalang rok.. (awang,kamu ni teruk betol,teruk3..ayah suruh pegi skolah,kamu ponteng dalam semak..)
B-bolok wok ngoh mu ni abu,aku nok congek beskal susoh..ke mu nok kene langgor? (serabut betol laa kamu ni abu,aku nak wheelie basikal pon susah..ke kamu nak kene langgar?)
C-ce mu cari pitih 5 iya aku hok jatuh padang tadi..abih reng doh aku pusing,x jupe starang baroh. (cube kamu ca…

kawan alam maya..

tanpa kawan,siape lah kite..klo duk umah,boleh laa kate kite x nk kawan atau x memerlukan kawan..ade pape hal,family boleh tolong..ni klo jenis yang x ambik tau pasal org sesuai laa..ngadap buku j 24 jam..klo yang macam aku ni,susah sikit laa..nk kluo minum mesti kene ade kawan,nk maen bola @ futsal,mesti ade kawan sampai nak regsiter kuliyah pon mesti nk ade kawan..
flashback laa sikit..undur 6-7 tahun yang lalu..aku ni xde kawan kt sebelah umah..xde kawan kt kampung area umah aku ni..sebab aku sekolah ikut abah aku..so kawan duk jauh2 laa..xde laa kua terjebak ngn aktiviti naek basikal ramai2 pastu congek ramai2..aku maen komputer je laa klo kt umah..kawan kt skola je laa..dh,kn sikit je nk cite..
gambar google ni laa orang panggil congek basikal..bahasa omputih wheelie..
tapi bile maju 6-7 tahun ke depan,ade kategori kawan alam maya..sebab ade tenet..tapi kt malaysia internet akses ni pon aku rase baru meluas 3-4 tahun kebelakangan ni,,rase nye laa..semenjak ade streamyx kombo,wimax,br…

bustop k friendstop?

hari ni update lambat sikit..bukan nak kate JJ perlu update setiap hari,tapi buat mase ni,sentiase ade mase terluang..hehe..tapi hari ni ade kerje lebih satu..haha..explore netbook kecik yang baru dapat tu..hihi..janggal jugak type atas keyboard kecik2 ni..tp xpe lah..lupekan pasal netbook tu..xnk bagi oeg laen jeles..haha,perasan ade org nak jeles..padahal oraang laen da berlamabak2 pakai netbook..

bustop punye sign board yang da kene langgar banyak kali..haha
tapi hari ni shoutbox JJ ade komen yang agak bernas..paling bes ade komen dari mimi blog money online..die nak tumpangkan banner die kt friendstop..JJ da pasang pon..terlintas kt kpale JJ,ape ade ngn friendstop sampai ade yang nk tumpang..bes k???buat2 tanye konon,klo ade orang cakap x bes terkedu..haha..tapi xpe,JJ sedia menerima ape saje komen dan kritikan ntuk lebih maju..buat widget ranking alexa pon dapat ratus2 ribu..haha..menunjukkan JJ masih mentah di sini..ahaha..
yang cakap rindu pon ade,yang cakap suka datang pon ade ju…

ini betul-betul,bukan main-main

hehe,ingt tak dialog seakan2 itu/???klo yang betol 'ini betol-betol,bukan cobaan'..dipetik dari sumber pendekar bujang lapok..cerite yang masih kekal di tv sehingga hari ni..ape yang betul???ape yang main-main???yang sebetulnye hari ni aku mendapat sebuah netbook HP percuma..hahaha..pagi tadi syok2 bace paper,agent TM tu tepon nk hantar netbook..
setakat aku singgah2,blogwalking,xde lagi yg cakap pasal ni..pasal kontest yang dapat laptop acer tu ade..tapi aku x pandai laa join2 kontest dekat blog ni..berminat jugak..tapi lupakan pasal minat tu dulu,..ni cite pasal netbook baru..ade sape blogger yang tau camne aku dapat netbook tu???tapi yang pasti bukan dari kontest2 yang diadakan laa..
carenye dengan daftarkan streamyx unicool pax..aku rase lah,dalam ramai2 kawan yang ade,aku dan seorang kawanku baru dapat netbook ni..huhu..xde laa nk riak2..mnde ni orang nk bagi free,cume kene guna produk die laa..produknye yang tu laa..streamyx unicool pax..yang dikhas kn untuk student..bayar…

dalam plastik ade jajan

sape suka twister yang penuh dengan isi limau di dalam..
haha,esok hari guru..cikgu2 da boleh stat kemas almari sikit2..prepare nak isi hadiah anak murid..paling kurang xde hadiah dari murud,ade hadiah dari pihak skola..mase maen2 sukaneka k,cabutan bertuah ke..kt umah aku ni boleh tahan jugak time nk sambut hari guru..haha..sebab mama abah aku kan cikgu..memang da ade alamri buat simpan hadiah..
tapi aku x kisah sangat mnde2 yang boleh simpan tu..aku kisah makanan ringan k,snek k..boleh lahap..haha..klo petang sebelum hari guru tokey mydin ngn tokey kedai cenderahati senyum menyambut pelanggan,petang esoknye giliran cikgu yg senyum bukak hadiah..haha...al-maklumlah,setahun sekali bagi hadiah kt cikgu..
tapi mama abah aku nk sambut hari guru care laen sikit..bagi hadiah jugak kt murid2..mama aku bagi hadiah jugak dekat cikgu2 die..tu pasal malam ni aku tolong diorang packing sikit..saje diorang nak blanje anak murid di hari guru..hehe










ok,sape rase nk jajan free,jadi budak skola balik..heh…

pelita

haha,hujung minggu bosan2 xde keje ni update laa entri satu due..tapi nk ulas pasal ape,harapkan idea mase nenaip ni je..1,2,3,go..k,idea da datang sikit2..nk cakap pasal piala thomas yang malaysia kalah,x payah pon xpe..bkn sebab x tau @ x bengang,tapi x mau ulas pasal ape yang org semua da tau..penat je laa menaip klo buat jugak..cakap pasal aktiviti hujung minggu suda..
kt area KL rasenye ade jomheboh hari ni..dekat putrajaya..haha,klo aku ade dekat2 situ,pergi melawat jugak kot..cakap pasal jomheboh ni,aku pernah buat satu perkara yang agak melampau laa..pegi 2 hari berturut2..haha..hari pertame pegi jalan2,beli laa barang sikit2..hari kedua aku pegi nak tengok konsert..peh,klo duk berjiran ngn bukit jalil xpe,tapi hostel dekat PJ..mencabar jugak laa nk pegi ke bukit jalil tu..sebab xde kenderan persendirian,naek bas sampai stesen universiti,naek lrt pastu transit kat masjid jamek..peh...org berduyun2..bleh pulak aku buat camtu..
tapi suke laa dapat ambik gambar..haha..ambik gambar …

dapat pegang kangaroo oh!!!

haha,bile bace tajuk ni mesti pembace kate aku perasan..contoh mcm nieleh,bukan pegang kangaroo pon,mesti pegang patung je @ sesuatu berasaskan kangaroolagi teruk,bukan takat x pegang patung,sentuh gambar kangaroo je..x pon,mane ade kangaroo kt terengganu..die mane ade duit nak melancong ke luar..betol x anggapan2 yang aku buat pasal pemikiran pembaca tajuk entri ni???haha,ni sebahagian daripada usaha aku nk jadi pakar psikologi..haha..perasan lebih skali lagi..xde dlm cabang engineering langsung bab-bab psikologi ni..
yg sebetolnye ari ni mama aku selamat sampai ke malaysia dari australia..so ade la souvenier sikit2...ntuk aku je..klo ntuk pelawat blog ni,kene tunggu jaya jr pegi sendiri..haha..sori ye..



ni laa kangaroo nye..sebab bulu kt wallet ni bulu kangaroo..hehe{sape yg berpikiran mcm kt atas dapat 100 markah}


sweater biase yg banyak terdapat kt malaysia,tapi sebab dari aussie,nk tunjuk jugak..haha
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
ade nampak karakter psikologist x???haha
blurr sikit:semalam klua minum air …

hari ni berpeluh2

penat gile ari ni..dengan semalam tido dalam keadaaan x puas hati kenangkn malaysia kalah ngn jepun..pagi tadi bermula segala aktiviti..ade urusan ngn sepupu pasal nk tukar name kete(skali kensel)..sebab tu x blogwalking pagisebab bengang kluo xde buat pape,aku cari makan..makan nasik kerabu mintak nasik lebih.lepas tu aku lepak umah kawan sebab die nak bagi cd game..mase nak balik tengok ade kompuond MBKT dekat kereta..zzzz..kompound pukul 11.00,aku masuk kete pukul 11.15(sumpah x berbaloi kene kompaund)balik umah lepak kejap..pastu kene klua beli makanan adik sebab abah aku pegi kursus..balik lewat,petang..lepas bli makanan pegi naek atas pasar payang cari tempat bayar kompound..pusing ntah brape kali baru jumpe...(xde tempat rendah sikit ke nk buat kaunter selaen tingkat 7 pasar payang??)lepas tu ambik adik balik skola..jap lagi nk pegi tengok kawan operate lutut kt hospital...(kawan lame smoga kamu cepat sembuh)punca aku penat ari ni x laen x bukan sebab kompund tu dan pusing2 mas…

macam-macam nama..

adeih..update ni dalam keadaan mendung,rase nk tido..tapi ni da dekat asar..x elok tido lpeas asar..memang laa x asar lagi..tapi klo aku tido sekarang jugak,zzzzzzzzz maknenye aku akan lajak sampai pukul 6..lagi teruk dekat maghrib..x nak smue tu..++ 6.30 aku ikut trend TV sekarang ni..adamaya..kawan aku pon ade cakap,orang da x layan korea skang ni,orang layan adamaya..x caye,pegi laa cek kt wall fesbuk tu..haha..
nama diberi mase kecik2 20 tahun lalu mohd amir hasif in jaya karso..tapi bile da jumpe ramai org,macam2 di panggil..nk buat dalam list kot..haha kategori keluarge:parents ngn adik bradik panggil abangmakcik pakcik panggil asih,abang,amirnyai @ nenek panggil amirasipsepupu ade yang panggil abang,ade yg panggil amiranak sepupu panggil pok acihkategori kawan:kawan tadika:amirkwan skola rendah:amir hasifkawan skola asrama:mat bulat,matkawan plkn:matkawan uia:matkawan blog:jaya jr,JJhaha,,macam2 name ade..tapi paling x tahan mase mula2 kawan panggil mat..sukar nk menerima..tapi l…

hari ni hari ibu..

haha,aku ni memang ade kat dunia sebab mak aku lahirkan aku..aku panggil mak aku mama je..hehe..hari ni aku baru j kenal2,lawat2 blog sop..skali da kene tag..haha..aku ni kurang sikit bab tag2 ni..tapi kali ni pasal hari ibu,boleh la layan..die suh cakap pasal ibu...
haha.alhamdulillah,Allah bagi kt aku mama yang baek,pandai masak,pandai kemas umah,pandai beli2 baju..haha..pndai smue la jawab nye..hehe..dulu kecik2 die slalu suh aku pijak blakang,picit2..tapi dah bsor ni x pijak laa..makin sakit ade rasenye klo aku buat..haha..mama aku keje cikgu je.kang ni die jadi guru besar dekat satu skolah kt daerah kuala terengganu ni laa..umur 49..da x lame nk pencen..hehe..lepas pencen aku nk ajak mama bukak kedai makan ngn aku..haha..mama jadi tukang masak,aku jage kaunter @ pelayan..
nk cerite selame aku ade 20 tahun bersama mama atas bumi Allah ni memang x cukup dlm entry ni..tapi paling ringkas aku tulis aku manusia bertuah dapat mama sebegini..taun lepas mama dapat ijazah dari UIAM(universi…

bile rase nak couple..

ahaha,,pertama kali aku libatkan bab couple dalam entri aku..ade tande pape ke ntuk diri aku???aku pon x tau sebab mase depan hanya Allah yang tahu..tapi aku rase nk tulis pasal ni lepas pulang dari KL airtu..punca nye sebaba adegan yg berlaku dekat McD midvalley aritu..haha..
sepanjang2 aku pegi mid tu,x sah klo aku x masuk restoran fastfood..walopon hanya untuk aiskrim..tapi klo beratur panjang sangat x leh jugak..aritu kt McD aku beratur macam biase..xde nak potong2 line macam beratur kat dewan makan zaman skolah dulu..haha..kesian junior klo dikenangkan..xpe,x payah kenagn sangat,rewind sikit je..ni nk cite pasal care mintak couple..
contoh macam ari tu,cashier mengorat pelanggan..haha..yang terkena bukan aku,tapi kawan aku,Mr.D..hahaha..nasib punye badan..tapi aku x jeles sebab cahshier tu bukan taste aku..haha..cashier tu org terengganu keje KL..sebab die nk ngorat Mr.D tu sebab Mr.D mmg ade rupe..salah satu sebab laen ialah Mr.D memainkan peranan mase tengah beratur tu..ntah ape …

highlite perjalanan

mase nak naek bas,abah aku j anto..mama aku pening kepale..aku naek bas skali ngn danial,ipen naek bas laen..mase singgah R&R chendor,ipen ngn danial makan burger masin..haha..aku diet..sampai hentian putra,sahabt uia datang(keri,sirlee) ambik ngn kereta.jimat tambang teksi..sampai hotel kt PJ tido sampai pukul 11 pagi..tengok IRONMAN 2 dan IPMAN 2 dekat midvalley..1st tyme try double chicken mcduluxe kt McDmase makan kt McD ade cashier tu datang kt meja kitorang mintak nombor handphone..bukan nombor aku,tapi nombor kawan aku..haha(selamat)lepas tu naek teksi berlima(sempit)balik hosteldapat seorang drebar teksi yang bagus..die bagi nasihatlompat pagar untuk masuk hostel memang x boleh dielakkan..hahamase nk balik,beli tiket bas on the spot..duduk seat atas,paling depan..boleh stand kaki.(bes tido walopon sejuk ketor)perjalanan paling cepat aku rase..pukul 10 mlm bertolak-4 pagi sampai..sebelom naek bas mkn McD lagi skali kt the mall









tu je bleh highlite..arini penat.mate rase ngant…

off(temporary)

rehat kejap yep..
pegi KL..
3 hari je..
wahai follower yang baik dan kawan2 blogger,slalu2 laa datang tengok friendstop..
siram pokok bunga k..
haha..okok..
adios..jumpe lagi..

terima kasih daun keladi

ni entry ntuk ucap terima kasih dekat bloogger yg telah sudi bagi award..haha..klo ade majlis makan malam lagi syok..boleh pakai smart2..ahahaha..blooger yang bagi award ni ialah ikeenngn yuyu..dua2 ni bari j aku kenal kt alam blog ni kot..tup2 dapat award..rase sebab die slalu datang sini kot..hahaha..perasan betol..tapi mmg nk reply laa nak ucap terima kasih..
sebabnye klo ade org bagi,mesti kene ade yang ambik..haha..
ni laa award tersebut..susah2 je bagi..
cume bile da dapat award,mesti nk kene tag yg laen pulak..aku rase,aku x nk susah2kan penerima2 award ni buat entry,so sape yang datang bace kt sini,ambik je award ni tempek kat blog korang smue..haha...xyah malu2..klo ade org tanye ambik kt mane,bgtau j ambik kt friendstop..huhu
nota:lega dapat buat entri ni..hahaha

lembu hitam..

due tige menjak ni,aku kene tag jugak baran 2-3 tag..pergh..aku cuak sebenornye klo dapat mnde2 camni..sebab aku rase susah nk ambik..pastu pikir pasal ape pandangan blogger laen terhadap aku..klo ang award aritu aku buat jugak sikit..uhuhu..harap blogger x salah paham terhadap JJ..sebab skang ni sedang menonton siri2 drama korea..haha..ni nk jawab tag dar azie..sblom ni ade dapat dari zikeryhassan owner bicara selipar jepun..sblom tu ade satu..tapi da lupe..sebab tag azie ni pendek j,so jawab laa mane yang patot..huhu
ini lah lembu tersebut. yang di famouskan merata2..
Syarat-syarat sebelum terima wasiat ni..:

1. Thank & link the person that gave you the cow
2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active

- miss XYZ
- zikery hassan
- abcMILO
- TTT
- cikCOKLET
-fanuraimi
- ailyl


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.
duk depan tv
duk bawah kipas
pegang remote kt tangan
5. Bagitau 3 mak…