Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

mahu melawat terengganu???

huhu,jumaat datang lagi..ni cuti 3 hari bagi negeri kelantan,terengganu,kedah..hihihi..jumaat,sabtu,ahad..bagi aku yang sedang bercuti,xde laa kisah sangat,tapi bagi yang kerja ngn dudak sekolah,mesti berkire2 pasal cuti..haha..pastu da alang2 cakap pasal cuti,terengganu ni klo cuti kompem ramai orang..ape kes aa..tapi mase cuti bln 3 ari tu,aku blogwalking,xde pulak blogger2 cite pasal datang terengganu k..
haha,aku rase xde sebab yang ramai datang tu bukan kalangan blogger kot..agaga..entri ni pulak nk mengetengahkan sikit bahasa terengganu..hoho..ye laa datang terengganu nk beli pape,senang sikit nk deal ngn tokey kedai k..xpon klo sesat jalan k..jangan memaen..klo orang terengganu pure asli berdarah terengganu,jangan harap nk cakap bahasa baku..lebih2 lagi orang yg duk area hulu2 sikit..haha..
contoh mcm ni..ni klopegi kedai..kt terengganu kedai banyak,shopping complex j kurang..hoho
" hok ni brape iya???" hok=yang brape=berape iya=ringgit
ni pulak klo sesat..kite ambik con…

tak boleh peace2 lagi yep..

PEACE TAK BOLEH
(dalam gambar je..haha)
hari ni blogwalking macam biase..tapi agak gopoh sikit sebab nk kluo pagi tadi..ade urusan sikit kt bank pastu ade nk pegi ambik borang kat pejabat yayasan..mase tengah2 blog walking tu,singgah laa dekat blog maCy..yang merupakan kenalan dengan title geng blogger..haha..klo jumpe kt luor ntah cam ke tidak aku ni..huhu..kenape maCy..haha,xde pape..cume entri die memang perlu dibace kot..

so entri aku ni buat ape ek..aku nk cerite pasal style bergambar lah..klo ikut blog macy yang di'link'kan dekat perkataan gambar ni,aku boleh kate,ramai umat islam x sedor dengan mende ni..pasal style 'peace' yang selalu ade dalam gambar2 yang diambil berkait dengan illuminati..sape nk bace entri ni,kene bace yg macy jugak..baru paham kot..sori ye..haha..tapi nk wat cane,gaye peace tu yang paling senang kot..aku pon pernah buat..dulu2,zaman kecik..cume da besor ni je jarang buat..haha

style peace tu:ni maksud heriy nk tumbuk peace sembap tu..

tapi ska…

bile gitar menjadi teman

jung sungha,budak korea yang lahir tahun 1996.. skang ni umur die 14 tahun.. seorang budak yang gifted ntuk maen gitar secara fingerstyle.. sebijik same macam lagu.. gitarnye ditaja syarikat gitar jerman,LAKEWOOD.. gitar tu antare yang terbaek yang dihasilkan company tu.. harga gitar tu 2800euro..perghh.. dikatakan menjadi korean pertama yang ditonton lebih 100juta youtube viewer.. (kalah artis kot) budak ni da menjelajah banyak negara buat persembahan.. persembahan bukan sorg,tapi bersama gitaris terkenal dunia mcm Tommy Emmanuel,Trace Bundy,Tomi Paldanius,Michel Haumont dan Kotaro Oshio... bes3..

ni gambar sungha ngn thomas leeb yang da lame famous ngn fingerstyle acoustic guitar
aku nk link laa ngn video die maen..
mission impissible thememore than wordswhen september endversi duet canonhaha,4 je link..yang laen search youtube..hehe
nk pegi website die terus pon boleh http://www.sunghajung.com/

idea hari ini

smart jugak pakcik kartun ni
hari ni sebab ade nk buat urusan surat menyurat ++ nk hantar sepupu kt tempat kursus die,aku bergaya metroseksual sikit..haha..metroseksual laa pulak..tapi metroseksual aku x sampai tahap aku beli pencuci muka kat supermarket @ watson..cukup sekadar kemas j..pakai jeans,kemeja@t-shirt,kasut..tapi satu mnde yang semakin melekat ngn aku ialah sunglass..haha..poyo j rase nk pakai spek..klo nk kluo,rase cam x bes pulak..agaga..


ni tips yang ntah pape..hahaha

metroseksual ni,aku pon x brape pasti maksud die sebenornye..aku cume paham,maksudnye lelaki yang nk bergaya..haha..pergi kelas nak smart2..baru market tinggi..maklumlah,awek dalam kelas,ramai..tapi klo dekat tempat aku aritu,dalam kelas xde awek..haha,kesian..tengok laa pulak tyme buat degree nanti mcm mane..tu hal kelas..klo nk pegi round2 pon boleh jugak bermetroseksual..haha..ni lagi hebat..mane yang kaye2,sah2 pakai mini cooper,paling koman lancer..walk-segen pon ok jugak..klo awek tengok,mampu cair juga…

update yang kurang biasa

pagi ni agak mengantok..padahal weekend..tapi sebab orang ganti cuti skola tyme raye nanti,rase mcm hari skola laa..walopon aku da x pegang title murid skola skang ni..haha..tu rase kurang je update ni..pagi2 da ngantok,memang rase x bes..ingat nk update malam tadi..tapi semalam ade majlis kt umah spupu..die masuk umah baru..ade laa buat semayang hajat..tu pospon update pagi ni..

x masak sangat,tapi kene petik sblom tupai yg belasah..haha
nk update pagi ni pulak,macam xde idea..ye laa,cuti lae sangat..aktiviti x banyak..rotate aktivti yang same je..haha..tapi semalam jugak pokok buah dragon kt umah aku berbuah..haha..sebijik aje dapat semalam..dalam setahun brape kali ntah boleh ambik..dulu ade 2 pokok,skang tinggal satu..abah aku tanam saje2..memeang kt kedai berlambak2 yang menjual,tapi berbakti kepada tanah xde salahnye..haha..pokok manggis pon ade..tapi satu pokok je..ape lagi ek..dulu pokok anggur pon ade..sempat jugak berbuah..tapi skang ni da xde lepas musim hujan taun lepas..
hah…

malam yang berlainan

entri kali ni nk cerite pasal malam laa pulak..asyik cerite pasal siang je..hehe..bukan ape,x de lagi entri aku yang cerite pasal malam..asyik pagi je..malam ni penting jugak..xde malam,x leh tengok bulan mengambang..haha..mengarut saja..malam2 aku kat umah laen sikit ngn malam2 kat kampus..

klo kat kampus,aktiviti malam biasenye duk ramai2 makan,sembang2,tengok tv kt cafe..klo ade barang dapur,maen masak2..tu klo tyme x exam..klo exam pulak,duk depan buku je laa..klo kat hostel jgk,malam2 bleh hangout..klo ade bola,lepak laa kat kedai mamak..walopon aku tengah tido,ade je kawan yang rajin2 kejut aku suh join gak..klo pegi tengok tu team yang aku sokong menang x pe gak,klo kalah,memang aku rase x berbaloi..

tapi klo kat umah,malam aku secare otomatik berubah..jarang berlaku aktiviti hangout2 ni..sebab aku aku x terdidik ngn kluo umah waktu malam..slalu kluo pon kluo ngn family pegi makan..haha..mesti orang kate aku anak mak...huhu,sah2 laa aku anak mak aku..xkan anak org laen..tapi ade …

sarapan warung je

hari ni sarapan kat warung je..haha..bukan hari ni je,slalu jugak..hari ni aku kene bayar bil..bil letrik,air,
telefon,streamyx..haha..banyak tu..tapi bukan pakai duit aku laa..duit abah aku..aku pegi bayar j..so berdasarkan pengalaman lepas,xleh pegi lewat,kene pegi awal..dalam area pukol 9 lebih kurang..klo x,xde parking..sebab bandar kuala terengganu ni,klo parking lebih kurang,kene kompaund..haha..ade j yang duk meronda2 mencari mangsa..

ni sarapan lepas jogging..haha
pegi dekat tmpoint,bayar smue skali..perkiraan hari ni tepat..parking dapat,pasti tekan nombor giliran,terus dipanggil..
"1037,kaunter 3"
wah,pantas dan efisen nye hari ni..hahaha..lepas bayar bil,cari warung laa..ade mee goreng,nasik lemak,nasik dagang,nasik minyak,nasik kerabu dan macam2 lagi..aku x spesifik kan mane warung yang aku nk pergi..ikot sedap rase j,maen redah..haha..bleh tes banyak kedai..pastu sape datang sini,aku bawak laa sarap kat warung mane yang aku rase bes..huhu...klo mkn kt warung ni,budge…

blogger pon kene rehat

da agak terperap blog ni leih kurang 3-4 hari..haha..berehat laa kate kan..blogging pon kene rehat jugak..macam budak skola,staff pejabat,ofis boy..semue nak rehat..cume beza nye waktu rehat tu..klo budak skola pkol 11 rehat,klo kt pejabat tengahari kluar lunch..ofis boy ni ikut suke je kot..haha..klo kene anto surat,tengah jalan pekena laa dulu teh terik kt kedai mamak tepi jalan..boss bukan tau pon..haha..pandai j aku reka cerite kn...tp ni berdasarkan logik yang aku akan buat kalau aku seorang ofis boy..agaga..



klo blogger pulak,rehat lagi x tentu mase..kadang2 rehat 5 minit..uih,kejapnye 5 minit..x cukup 5 minit,waktu rehat bagi blogger yg bekerja tetap semestinye waktu diorang masuk ofis..tapi x tau laa klo kat ofis pon blogwalking jugak...haha..skali kantoi dengan boss habis duit nuffnang buat blanje bos makan..al-maklum lah,nak ambik ati bos..haha..bos pon bile da dapat makan free,buat x nampak je laa..asal kerje jalan..klo kerje x jalan,kluar laa dalam paper,berblogging mendoro…

G18 versi budak sekolah

assalamualaikum..ucapan salam sejahtera..baru lepas dengar lagu raihan ni..bes..walopon da lame raihan bertapak di malaysia,tapi mereka masih famous..bagi aku kalo nk kene label budak baek xperlu jadi anggota nasyid xpe..sekadar bagi permission kat dalam hati kite nak terime dakwah2 yang ade dalam nasyid pon da kire ok..haha,,ade gaye ustaz x???bkn ape,aku agak sedih klo terkenang satu part dalam flashback zaman sekolah dulu..

stat masuk asrama form 1 memang tragis laa bagi aku..tapi lame2 aku ok..boleh sesuai diri..semue ok..tapi sampai form 4 macam ade masalah sikit..tapi bagi aku x sangat kot..mungkin sebab kate orang form 4 ni honeymoon lepas PMR..tapi klo da duk asrama,ape laa sangat boleh buat..peraturan tetap ade..satu masalah yang kami x sedor,kami suke jalan ramai2..pada pandangan orang laen,kami ni macam berpuak2..padahal kami kawan je ngn member2 laen..skali timbul konflik2 yang bertimbun2 maka terwujud satu kumpulan bermasalah yang x patot wujud aku rase..dah laa x rasmi..h…

hari ini dan semalam

haha,ni tajuk lagu sebenornye..lagu lame yang diberi muzik baru oleh sixthsense..cam bes jugak..mule2 dengar rase cam x bes,tapi sebab lagu ni da familiar,layan punye layan boleh laa..ni mase sixthsense baru nak naek..sakng ni da popular da..lagi band diorang boleh tahan jugak besnye..vokalis pon mantap..haha..saje intro sikit pasal sixthsense..

tapi ni hari ini dan semalam pasal aku punye rambut..semalam,panjang..lagi sikit nk lawan ngn noh hujan..haha,xde aa,tp agak panjang..walopon panjang,tapi aku memberi penjagaan sebaiknye..tapi jugak,mama aku slalu duk suh aku potong..dari stat aku balik cuti bln 2 aritu da bising..aku buat dek j..huhu..bahaye jugak..tp nk wat cane,da aku agak suke macam ni..aku potong last skali 02/01/2010..haha,baek x tarikh yang aku pilih..awal tahun ari tu..jadi laa mcm ni..tapi poyo sikit aa ambik gambar muke dekat2 ni..haha

semalam

hari ni laen pulak ceritenye..aku plan nk potong..xde laa potong..kasi trim j sikit nk bagi kemas..baru ramai awek nk usya..haha…

pembelian paling mencabar

hari ni hari las..dulu aku pegi pc fair kat KL j..haha..da belajar kt sane,xkn nk pegi pc fair laen..tapi dek kerana cuti yang panjang kali ni,aku bertemu dengan pc fair kt kampung halaman aku sendiri,kuala terengganu..dulu pegi beli external buat simpan cerite,joystik nak maen PES..tapi kali ni aku pegi dengan satu harapan,satu matlamat,satu tujuan..satu malaysia terkecuali...haha..kenape???aku pon x tau..

aku pegi macam biase laa,kene ade kawan..kalo pegi sorg2 x bes..aku ajak saudara nazirul yang namenye sudah tidak asing dalam entri2 yang aku dah buat..sampai sane aku buat donno j..jalan2,tengok2..dalam kepale aku ade 2 mende j..DSLR dengan laptop...jumpe laa booth NIKON..teruja jugak memegang nikon D3000..da lame aku minat..lepas penerangan panjang lebar oleh amoi tu,aku rilek dulu,cakap nak round2..harge yang aku jumpe kali ni paling murah..aku bajet 2k,tapi hari ni 1.8k..cukup dengan lense,beg,8gb micro sd..haha..

jalan2 lagi terjumpe laa laptop jename yang da lame ade dalam kepa…

semalam aku tak tengok

jogging pagi jumaat sudah menjadi rutin mingguan aku..yess..cume yang kurang bes aku pegi sorg2 je..masih x berteman..haha..tapi kt taman tu ramai laa org..hari ni aku berjogging bersame budak sukan mane ntah..tapi perempuan...aku follow diorang punye group..xde laa bgtau nak follow diorang,juz ikut dari belakang j..ade cabaran sikit..x macam jogging sorang2..rase nak berenti j,terus berenti..x terbina laa stamina klo x dipaksa..klo dalam group,slagi x berenti ramai2,pakse jugak berlari..tu laa yang bes..

pastu rase lemah longlai mencari air..haha..padan muke..da tau nk jogging x bawak air..aku berenti petrol pump j beli air..sejuk sikit..beli laa 100 plus..baru nampak macam atlet..haha..jangan laa beli nescafe k,teh bunge k..tu petang2 tengah layan cerite ADAMAYA boleh laa..pekena skali karipap mak jah..memang terangkat laa jawab nye..

petang ni suh mak buat kuih..klo buat cupcake lagi hebat..

tapi malam tadi hebaat..fan liverpool x tengok bola..haha,ape punye serabai fan mcm ni..semala…

kalah lagi..adoyaiii..

haha..macam minggu lepas,minggu ni lagi skali proses tidor malam yang menjadi kewajipan bagi aku diganggu..oleh sape????oleh perlawanan bola sepak suku akhir liga juara-juara eropah..malam kelmarin,aku tengok hebat punye MESSTRIK..pulak dah,amende aku tulis ni???aku sebenarnye nk tulis messi buat hatrik tyme lawan arsenal..bukan takat tu j,tambah pulak lagi satu gol..jadi 4..hebatkan tengok mat salleh maen bola..penuh dengan seni dan skill..jangan ingat pendidikan seni dan visual kat sekolah2 di seluruh malaysia j kene ade skill..bola pon 2x5 jee..haha

messi yang hebat dikala berusia 22 tahun.

pastu malam tadi pulak,bayern munich lawan manchester united..ni lagi top..motif aku cume satu,nak tengok man u kalah..skali baru 7 minit man u da score 2 bijik..peh,terkedu..lawan punye lawan punya lawan,man u menang 3 berbalas 2 oleh bayern..so mereka seri 4-4..tp berdasarkan peratuan gol tempat lawan,bayern munich yang menang..miahahaha..padan muka manchester united..suke3..klo ade yang nak suh…

ku bukan aku chords

haha,hari ni x dinafikan aku agak mengantuk lepas subuh..sampai tengah tunggu nak bukak laptop tadi pon bleh terlelap..ish3..aku tido awal dh semalam rase nye..tp semalam abah aku mintak tolong aku bawak adik aku yang nak test lesen minggu depan praktis sikit..dekat masjid terapung laa biase nye..time aku dulu pon, aku praktis kat situ jugak..pusing 3-4 round suda..bosan jugak aku duk kat sebelah x buat pape..haha..nasib baek dapat upah.

haha,tempat biase orang cuak..++kandas..huu..takot2..

upah ari ni sekali ngn tugas aku kene beli ayam kat pasor kejap lagi..abah aku mintak tolong jugak sebelom die pegi ngajor tadi...upah tu oleh laa aku buat isi minyak kete initial-d aku..haha..nk kluo makan pon boleh..haha..

pastu,aku balik,on9,aku bukak FORMspring..wah,skali ade orang mintak tolong aku sharekan kord gitar lagu tilu yang aku maen ari tu..miahaha..camtu laa,banggenya lebih kurang..sebab kord lagu ni memang teramat susah nak cari dalam internet..xcaye try googlekan..tapi sebab aku usha…

baju oh baju

kt terengganu ad x jenis mcm ni ek??

haha,nak cakap pasal baju laa pulak..sehari berehat dari update entry...lambat sikit entry cecah angka 100..haha..macam bagus je klo entry sampai 100..padahal bukan ade pape pon...nih,cakap pasal baju..hari ni sape yang x suke nk pakai baju cantik2,stylo,warne warni pon xpe..haha..selagi boleh cipta kelainan dari orang laen,selagi tu lah kite suke beli baju2 baru..klo stay kt terengganu ni kurang sikit..bukan xde,masih ade yang stylo..cume kurang..haha

nak pegi kelas boleh,nk pegi keje pon boleh

tapi kan,kadang2,nak dapat yang stylo tu,xyah pegi butik beso2 pon xpe..cukup sekadar bundle ataupon online shopping..tp klo mcm aku slalu blogwalking,surf internet,x banyak sangat lelaki punye produk..ataupon aku x reti cari..hahaha..tapi gambar banyak..klo yang style korea laa..haha..sebab aku suka berpakaian ke arah itu..klo perempuan,laen..banyak,tetapi lagi sekali,tertakluk kepada terma dan syarat jugak..kene panadai plih laa bagi yg islam tu..so,kadang2 …

teknologi yang dibiologikankan

hari ini rilek saja..rutin berjalan macam biase..cume tempat aku berpeeluh ari ni kt taman..haha

jogging dekat ade rmai orang sikit..baru ade feel..rugi aa beli kasut baru tapi jogging

sorang2..huhu..lepas jogging minum air 100+ bagi fliud dalam badan balance balik..tetibe j pikir

pasal bio..sebab asalnye,mase skola dulu agak minat bio..boleh tahan laa..tapi bile masuk u,dapat

engine,da x consider sangat bio..


tapi malam ni lepas aku lepak dlm jangka mase 4 gelas air ngn member2 kat pantai petang

tadi,aku terima satu berite..bukan berite jugak,cume buat panajng entri j..haha..aku dapat tau

aku terpilih untuk kos BIOTEKNOLOGI ntuk buat degree..cuak jugak..masih

blurr..haha..terkenang minat lame ku terhadap bio..tp sepanjang 2 tahun buat foundation,aku

banyak fokus calculus,fizik,kimia..ape cerita ni ek???haha,mmg mencabar jugak ni..huh,,rilek

suda,terime aje laa pilihan pertame ku itu..miahaha..


dh,xde pape nk tulis..haha..jumpe lagi..


tilu-ku bukan aku versi x sedap..

haha,penat doe try lagu ni..dah aa kord die susah nk cari..sbb aku jaya jr,naseb baek aku terjumpa dan berjaya tulis atas kertas..ni lepas beberape kali punye praktis..suare pon rabak..haha..sbb aku mmg x suke makan asam jawe..name blog je jhawerangers,tapi aku x suke air asam jawe..suare memang x sedap..haha..sape yg sudi layan,terima kasih banyak2..haha




Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)