Saturday, January 30, 2010

video x leh blah...ahahaha


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

trofi emas world cup


tiket masuk ngn spek 3d ntuk tngk video show..

lg dan lg hidup aku terus dijengah oleh pengalaman baru yg mungkin sukar ntuk dilupakan..sbg peminat setia sukan bola sepak @ dlm bahasa amerika nye dipanggil soccer,kedatangan trofi world cup k malaysia mmg mengujakan..haha..walaupun ade org ckap,die lbih berbangga ntuk melihat batu nesan drpd melihat trofi world cup,tp pd aku pegi tngk trofi world cup xde salah..bkn tinggal smayang pn walau diakui smayang lwat waktu..lbih baek dr org yg xpegi,tp lagho gk wat keje laen..smlm aku ngn mmber2 excited gk aa..lpas smayang jumaat j,smangat nk kua pegi midvalley..mase tunggu bas,aku,palah ngn keri sembang kosong j..ari nampak mcm nk hujan..jepah ngn mubin pn ade same,tp diorg nk pegi sg wang..x termasuk dlm agenda yg tu..haha..tunggu lg,muncul cesc dan danial,datang ngn kancil,ingt nk pegi terus,rupenye datang parking kereta mmber j..ble butip da kua,trus naek bas pegi..nk tunggu pipi ngn p-din hajatnye,tp lagak pdin mcm sang kancil yg fikirkan idea ntuk lepasi halangan buaya membuat kan die dan pipi tertinggal bas..ahaha..




bas pn satu hal,da aa kne tunggu lame,mase dlm bas x leh dduk gk..rmai org..xkn smue nk pegi tngk trofi world cup kot..ahaha..smpai j mid,point pertame yg nk kne buat ialah cari tiket nk masuk exhibition cntre..dgr2,tiket bleh dpat ble bli prosperity berger kt mcd,tp skali tiket da habis..aku ngn butip cari jalan laen nk bli tiket..care laen tu kne bli air coke 2 botol,pastu pusing mcm roda impian,bru dpat tiket..tp satu hal yg nk pegi bli coke tu,rmai gile yg bratur..fuhh,berpeluh nk dpat tiket biarpun smue org tau dlm mid ade aircond sejuk..da setel bb tiket,trus pegi tingkat atas,exhibition centre hall kt mane trophy tour dilangsungkan..masuk2,sbb tu sesi yg berbayor,xde laa rmai sngt org..ade laa game2 tendang2 bola,ps3..tp x trase lg nk tes sbb bajet nk maen lpas ni..nk cari trofi dlu,nk tngk..round2,pastu masuk dkat fifa punya video performance..3D wooo,pkai smbil tngk spek 3D..bes2..rase mcm real j..die review blik world cup yg sblom ni ++ audio yg visual yg almost perfect,da suda,jln2 lg,smpai la bhg ambik gambar ngn trofi..excited bkn maen lg kami kt c2..tp yg xbes,ble da suda ambik gambor,terus kua x bleh masuk blik..rase rugi gile sbb x maen pape game pn lg..tp sbb perut da lapo,bla j trus pegi kfc..ssh nk jalan bwk 2 botol coke 1.5L..haha


da mkn2,smayang asar,sape yg nk blik,blik..tinggal aku,p-din,pa'an,pipi..sbb diorg nk maen boling..maen laa satu frame..longkang mmg x menjadi masalah..haha..pas2,ble dh maen boling,dgr2 dpat masuk free..kami berempat pasang plan nk masuk ambik gambor j lg skali..jam tunjuk pkul 8..maghrib blom setel lg..masuk j,tngk org pnuh gile..kami pn x consider pape,buat muke x tau,pintas punye pintas,8.30 bru dpat..nah kau,berkejor pegi surau sbb isyak 8.35..kesudahannye sempat..alhamdulillah..lpas 2,blik hostel trus..mmg penat..

sori aa kawan2,x terang,bile da boleh download kt internet,baru upload balik..hihi..ni sekadar hiasan

mase nk msuk hostel,aku masuk ikut pintu blakang..bkn lompat pagar ye,menyelit sblah pagar..skali ade fellow,yg laen smpat kua blik,aku x sempat..lpas soal lbih kurang,aku pn x nk cite panjang,xde pape berlaku..aku x di caj atas ape2 kesalahan..mungkin sbb muke aku innocent kot..haha..

haha,penat cite pasal aku ngn mmber pegi tngk trofi emas world cup..puas hati gk laa dpat tngk dgn mate kpale sndri..hihi..x smue org dpat tngk tu..ahahaha..ok2,lpak2 dlu,jumpe kt entri laen pulak..

penanda buku:perut pnuh dgn coke j..x abis pn..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, January 29, 2010

happy weekend

jumaat..bkn calang2 hari ni..hari kebesaran umat islam..atas sbb tu,aku mmg cenderung nk menghepikan diri walau kusut mane pn kpale otak aku yg slalu fkir k dpan..kdang2 smpai over terlebih..opps,terlebih suda..hehe..xde yg indah melaenkan bangun pg..boleh rase smgt waktu pg..nk2 dpat dgr radio..klo kt umah,aku suke lyan hot fm AM krew..tp kt hostel ni,dgr riuh pagi di era j..lyan j laa mane2..di mane aku berpijak,kt c2 laa langit aku junjung..hari ni pn aku ade tes hafazan..skali ngn maksud ayat tu..boleh buat..aku tau diri aku boleh diharapkn walau ape jue tes datang..haha,ayat nk bg semangat..walopon hakikat sbenar stiap org mst cuak ble ade tes..

review minggu ni x bnyk..tp dlm sem ni,minggu ni pling bnyk kelas mlm..mmg letih..sbb siang mmg aku x tido sngt..spare ntuk mlm..haha..minggu2 terakhir ni blik pn x kmas sngt..sbb kuiz laa,tutor tes laa..minggu dpan lg aa..minggu las lecture week..lg laa bz..tp excited aku nk abiskan blajo kt cni..slaen blajo,mnde laen dibuat x laen x bkn tngk korea..time2 nk exam ni x sesuai lyan drama kot..so aku lyan video klip j laa..convert yg d download,masuk dlm nset..bes3. .hihi..ade laa dlm 15 clip..tu pn bnyk lg memori lbih dlm nset ni..

review yg pling aku nk mark ialah cite pasal guard kt cni..citenye mule pkol 8.15..waktu perdana tu..klo dlm tv,time2 ni nk buat iklan kne byor mahal. .aku bru j buat perjalanan yg agak jauh ntuk k klas..on da way,afifi pirlo call suh panggil pak gad nk bukak computer lab..sbb biase2 mmg diorg yg buat..pos yg dkat hostel aku xde gaurd..nk x nk + arahan madam,aku pegi pos depan..jauh kot..dh aa berlari..tup2 pak gad tu buat sial kt aku..nk surat laa,nk ape laa..pas2 bile aku bahasakan die pak gad,die marah..sakai betol..keje pak gad,tp nk suh panggil laen..xkn nk panggil diorg polis kot..xde kesedaran sivik langsung..keje mcm tak keje..klo ade 10 gad cmni x tau aa cane..tue nk mampos pn buat hal lg..

nk ttup entri ni cane ek..haha..pape j laa..smoga bergembira dan bersemangat menjalani hidup seharian..tatatititutu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, January 26, 2010

blur memanjang..

gile..2 j aku nk ckap..x sangke minggu ni bnyk test..drpd 6,tolak satu j..5 subjek buat aku susah ati minggu ni..bahasa perkiraan ngn programming paling aku benci..rase mcm nk bunuh j mnde 2..antare laen yg aku nk bunuh gk ialah function exponential..i swear nothing better than dis..harap da smpai tahap ni,aku x menyesal ngn course yg aku ambik..arghhhhh..mcm mane laa aku nk hidup simple happy life klo asyik rase mcm ni j..huaaaaa..makin nk pegi garisan penamat mkin susah..dgn klas nye diganti tyme2 yg aku rase x kene..aku x mau datang cni lg..harap2 berjaya..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, January 24, 2010

big spender???


smlm aku kua jln2..mmg aku da plan sbb minggu lpas mmg x kua sbb maen bola punye pasal..aku ni jenis yg suke kua awal..tp klo awal sngt,mmg aku kne jln sorg2 aa..pasal mmber2 aku slalu tunggu matahari atas kpale klo nk bangun tido..so,da bangun awal,aku siap2 laa ape yg patut..buat keje hostel cket,tngk buku cket,pegi sarapan,bergitar ngn pegi bank wat kua duit..pagi smlm,tu aa skop perbuatan aku..tunggu punye tunggu pkol 11 yg da dekat pkol 12,bru ade sorg yg bangun..boleh laa..aku ajak die kua,die stuju pas2 kami set destinasi nye..

destinasi yg dituju hanyalah sunway pyramid..niat asal nk pegi timesquare,tp kebetulan mmber aku yg blajo kt jengka ajak lepak kt c2,so x pegi kt timesquare..mcm hari2 terdahulu,sbg pengguna setia public transport,aku tunggu laa bas2 itu menjemput aku..hari smlm,drebar2 bas melakukan satu perkiraan yg baek..aku kua j pagar,bas da ade..bkn satu,2 pulak tu..haha..naek bas j,mmg ade laa awek2 tmpat aku belajar..tp yg ade dlm bas yg sme ngn aku ni,bkn taste aku..jadik aku buat x tau j..aku sembang ngn member aku j danial namenye..haha..

smpai j sunway,kedai 1st yg dimasukin ialah topman..pehh,ade sale..klo baju tu boleh laa nk usha,tp jeans die sumpah mahal..klo aku betul2 xde mnde laen nk beli bru aku carik jean topman..tp smlm ade satu jeans yg harge die jadik rm65 lpas sale..aku agak tertarik..ade satu 2 j yg las..saiz mmg da saiz aku,30..tp ntah mcm mane,aku reserve dlu..aku pegi round tmpat laen dgn harapan nk jumpe yg lbih baek..aku usha gk kasut ngn baju..mmg ready nk beshoping ni..haha..smbil jln2,kami usha gk tiket wayang..xtau nk tngk adnan sempit k,spy next door..las decision,beli laa spy next door..pkol 5.30 petang..da setel yg 2,aku pegi dkat kwan yg blajo kt jengka tu(joe)..die jenjalan ngn awek die..lunch kt ciken rice shop..aku pn lapor gk..rezeki aku datang bergolek2..haha..joe blanje aku ngn danial mcd..ahaha..mmg bes..tyme aku mkn tu bnyk gk kiteorg b'bual..sambil tunggu kedatangan cesc ngn butip..diorg smpai kami sambung jln lg..

ni baju baru ku..



yg TERbeli..haha

aku jln,aku pegi dkat romp..ade satu kemeja plain yg mmg aku carik..cutting fit..aku beli sbb td mase window shopping,aku da try..warne putih j..da bayor,aku pegi kedai seterusnye..tup2,TERbeli spasang kasut pulak..dush2..haha..kejap j akaun wallet aku berkurang..tp xpe kot sbb mnde2 ni mmg da berada lame dlm bajet 2010 yg dibuat bberape minggu lalu..smpai 5.30 kami masuk panggung..tngk spy next door pn ok gk..aksi komedi yg dibuat jackie chan mmg 1st class..budak2 yg blakon dlm cite ni pn cute ngn comel j..haha..mmg gelak j manjang dlm panggung..turn adnan sempit nnti x tau la cmne..sbb cite tu lg lawak kot..abis cite,smayang maghrib,dinner kt kedai mamak..hajat nk tngk full match terengganu lwn selangor..tp kdai tu pasang piala FA..so lpas mkn j,bla terus..sambung tngk kt hostel j..terengganu menang 4-0..mmg terbaek ah..hahahaha

overall,hari smlm,aku blanje bnyk..hujan xde,ribut xde,aku pegi shopping..nk kne cover blik ni akaun bank..aku tau parents aku boleh membantu..hihihi..ok lah,setel 22.01.10..tatatititutu..

p/s:rase rugi x pegi timesquare sbb mungkin terjumpe seseorg kt sane...hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, January 22, 2010

sumpah x bes

cite ni bes..tajuk entri j x bes..

jumaat ke-4 tahun 2009..waktu pg yg hening ni,aku rse nk sambung j tido smpai pkol 12..tp aku tau,aku xmampu buat mnde 2..haha..mmg tido itu amalan turun temurun yg bes,tp aku mmg x terbiase nk tdo straight lame2..aku scroll down analog nset ku untuk usha2 my blog list..tp smuenye x diupdate lg..so aku try pkir idea mengupdatekan aku punye page ni..harap2 aku x tulis mnde2 yg mengarut atau mencarut..haha..nk wat mcm mane..melangkah ke alam dewasa menjadikan neuron2 otak bergerak pantas untuk meluahkan sesuatu walaupon tanpa kite kehendaki..

weekend ni hajatnye nk pegi tngk wayang..ade due j cite yg klo aku pegi beratur kt midvalley atau mane2 panggung berhampiran..spy next door dgn adnan sempit..yg laen sori laa..aku tolak awal2..sbb aku ni memilih cket klo nk tngk wayang..spy next door mmg da lame aku tunggu sbb aku mmg minat dgn jackie chan..x bosan tngk die punye stunt walopon da makin tue..adnan sempit cite bangang..klo pegi tngk,kompem sakit perut ketawe..aku suke cite2 yg style mcm ni drpd tngk cite2 antu mrepek tu..bikin kecut perut aje..bkn aku takut,tp mmg x minat ngn cite2 cmtu..aku dgr2 komen org pn,due-due cite ni ok dan bes..ahaha..x sbor rasenye nk pegi..sape nk join leh tinggal no kt oppa yek..hihihi..


kt cni gk ingin dikhabarkan aku terbengang ngn dri aku sendiri..patot k aa?mane x nye,mcm org laen yg ade naluri nk berpasangan,mcm tu lah aku skang ni..time ni laa jgk die nk datang..tp bkn tahap maksima laa..calon pn xde..cume prasaan tu j..tengah2 aku bengang ni nk aje mkn aiskrim sky high kt kiosk bawah..bia boleh naek k langit bersempena name air sekerim itu sendiri..mmg nikmat aa..dh aa murah j..tp betol,klo bab jiwang2 ni die ssh nk ckp..ade time bes,ade time bergolak gk..tngk laa,klo pndai urus,ok j rasenye..aku hrap aku menjadi seorang pengurus yg baek dan penuh wibawa..hahaha..pengalaman zaman dahulu kala aku rasakan wajar dijadikan iktibar..

hmm,papepon,sarapan x leh tinggal..sbb care hidp yg sihat dimulakan dgn sarapan yg berkualiti..hehe..jom breakfast,aku rse lapor laa..lg pn ari ni aku rase nk mkn bisktut marie ngn air milo..haha,bes3..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, January 21, 2010

aku benci semue ni..

mlm ni aku plan awal2 nk tngk liverpool lwn spurs..tp entri ni x nk ckap pasal bola..dan ingin diberitahu yg pos ini agak kasar dan menyerlahkan sedikit sifat kasar yg ade dlm diri aku..

1st skali aku da lame bengang ngn U.I.A.M=univer siti ini amat menyeksakan..sabor j laa..da 2 taun aku tahan..tp ni pluang terbaek yg aku rase untuk melepaskan smue angin2 panas dlm badan aku..minggu ni mmg agak teruk..sial gk aa..aku pn x pham knape..peraturan2 diubah secare tibe2..fellow,guard x kire laki k pmpuan smue mcm celake..smue hal student nk ambik tau..mcm cibai..dari dress code pegi kelas smpai laa care pemakaian kt asrama..mmg berapi2 jiwa aku dgr org laen punye kes..blom smpai atas kpale aku sndri xpe aa,tp klo da aku yg kne,mmg kne maki aa ngn aku..

paling aku x puas ati pakgad ngn makgad aa..tp pakgad extra lg..dh mcm ape aku tngk..nk kate polis,perut smue boroi2..nk kate pkai bju biru,diorg pkai bju putih..otak udang aku rase,bebal pulak 2 sbb klo x,xkn diorg jdik security j..klo cerdik kompem jd inspektor k..aku heran,walopon sedemikian,minggu ni diorang saman org sesuke ati j..kesalahan x sepatutnye pn nk cbuk2 gk..sumpah aku bengang ngn makhluk2 asing yg xleh tngk org duk senang ni..sumpah klo diorg wat lbih2 lg aku x tau nk wat pe..bagus nye klo rmai org bace entri ni..biar org tahu uia ni bengom die punye pengurusan..suke ambik duit student x tentu hala..sape2 nk masuk uia pkir laa panjang2 masak2..klo x menyesal korang smue nnti..

p/s:pos ni sekadar nk luah perasaan..xtau aku nk tulis kt mane pasal kegilaan yg berlaku kt tmpat aku blajo ni..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, January 20, 2010

tngk bola..

haha..magik..mlm ni aku tido 2 kali..pkol 8mlm smpai 9mlm ngn pkol 1pg smpai 4 pg..tp ni pn ngantok2 ayam lg..bkn xnk tido,tp td mmber aku,butip org kampung(name kt fesbuk) kejut tngk derby match,man utd lwn man city..22 klab kaye..man utd ni biase rmai awek2 sokong..aku pn xtau knape..city klab yg suke membeli belah pd harga tinggi..kire mcm big spender laa..pemain yg biase2 pn die bli mahal2..klo contoh dlm hidup kite,kite nk mkn ciken cop ari tu..ade 2 tempat yg jual ciken cop kt tempat kite,satu murah,satu mahal..tp kite plih nk pegi mkn kt tmpat yg mahal..pdahal mknn same j..haha..idea xleh blah nk tulis entri..

sdey gk team liverpool da kalah awal..ape punye barai team liverpool season ni..smpai aku ek maen fantasy premier league pn x excited..smue tournament klah awal..haha..baju2 liverpool pn smue aku tinggal kt umah tercinta...mane x xnye,smue key player injured..manager pn bebal ntah mcm ape..haha..bile nk kne sacked pon aku x tau,,pemain yg bli mahal2 duk kt bench j..klo aku jadik manager j kn senang..haha..ade cite2 gk nk jadik manager bola..ilmu bola punye laa cetek...

td time tngh study,afifi pirlo melaporkan brite drpd browser opera mini kate klantan klah..aku mcm x kesah..tp pertembungan t-team vs terengganu lbih mencuri perhatian ku..seri 1-1..haha..ok laa 2..xtau nk skong yg mane satu..

haha..ok2,nk sambung tngk bola,sekian laporan drpd jaya jr..

sambung laporan balik..pak alex terkuciwa angkara carlos tevez punye score 2 bijik..lame aku tunggu nk sound2 fan man u..

p/s:aku bkn fan man city,tp aku x suke man utd..ahahah
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, January 19, 2010

aku dan nasyid

mlm td aku terjadual kan diri aku pegi kelas memprogramkan symbol dan huruf@c++..stat pkol 8,tp bdk2 ni 8 lbih bru smpai..blajo mcm biase,aku ambik smgt nk final dan cube pham2 kan ape yg patot..boleh laa cket2..ptang 2 mase aku lepak2 dlm blik sambil mkn roti disapukan planta,ade mmber aku bgtau mlm ni ade in-team yg buat performance..wahh..boleh tahan budak2 cni organize program pnggil team nasyid feymes2 cenggitu..

nk dijadikkan entri 'aku dan nasyid' ni,lepas kelas j aku terus usha pegi dewan..agak terkejut disitu melihat org kt dewan penuh smpai k blakang..aku pn masuk,trus j dri..xde niat langsung nk duduk..tyme 2 ade sorg ustaz bg ceramah..pasal kite atas dunia,hidup mati kite atau dlm kate laen style ceramah agama..tp care ustaz tu bg ceramah buatkn aku x sedor yg aku berdiri kt situ slame 2 jam..bnyk slide2 yg boleh menyentuh hati kita yg hidup atas norm2 hidup yg betul..slide psal 'abortion',org mati dlm keadaan yg menyeksakan ngn mcm2 lg lah..bru ku diingatkan kembali bahawa kita ini manusia makhluk Allah yg lemah..ceramah ditutup dgn doa iktiraf rakaman original drpd raihan..

lpas ceramah bru bernasyid..hihi..terpacul laa inteam atas pentas..tp x teruja sngt sbb aku da pernah pegi diorg punye show dlu..bleh laa layan lagu nasyid pn skali-skale..ok gk..diorg nyanyi 3 lagu j..tp apparaa punye sound system kepunyaan uia,langsung x bes,x jelas..disitu laa agak terkilan..part laen ok..lpas inteam,kump saujana pulak..diorg sumbang 2 lagu j..ok laa jgk..boleh didownload kt blik..hihi..lpas 2 aa aku terkejut,tngk jam da pukul 12 mlm..fuhh,kjap j rase..

lpas bersurai,aku pn naek blik,crite2 cket kt rumate yg xsempat tngk,pastu tido..ni pn,aku nk bersurai gk,nk pegi kelas..assalamualaikum...

p/s:video ade ambik gk smlm,tp keadaan internet menghalang aku drpd meng'upload'nye...sori2
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, January 18, 2010

korean dlm hidup seharian

lecture week dtang lg..ni da masuk minggu 11 kot..tp adakah aku bersemangat ntuk k klas slame 20 jam sminggu???boleh kot..haha..entri2 sblom ni aku da bnyk cite pasal life aku rasenye..klo asyik ulang mnde same,takut bosan pulak..aku pn xde idea gk..tp klo ckp psal korea boleh kot..haha..mmg bes..aku pn x tau knape..aku addicted kot..sbb da slalu sngt tngk,jd terbiase

bkn aku sorg j rasenye addicted,org laen pn same..contoh nye kt umah aku,klo umah org laen main channel 103@tv3 tp umah aku 303@kbs world..smue rncangan ditengok..dari drama,gameshow smpai laa dokumentari..smpai aku pn ikut same..slh satu sbab aku minat korea yakni diorg punye dressing style..klo aku tngk korea,1st thing mst tngk baju,sluor ngn jaket2..ahaha..smpai aku pn ade gk kumpul mnde alah ni..kdang2 duit x bnyk pn,sanggup spend gk nk bli..

klo artis kompem laa snsd@so nyuh shi dae@girls generation..mmg bes tngk diorg punye performance..yg laen mcm wonder girls,fx,davichi dan rmai lg pn ok2 gk..yg lelaki punye toksah ckap laa 2pm,super junior,shinee,big bang(yg laen mlas nk type) mmg diminati rmai oleh gurlz kt lua sane..haha

haha,aku admire kpop ni..

aku ade gk ambik tau basic2 word korea..sj j sbb klo bosan gune hi,aku gune ahn-nyoung..klo bosan panggil kakak,aku pangil unnie..ok gk dpat tau cket2..nk snang aku search kt google j..hik3..aku harap dpat la aplikasikan bahasa ni satu ari nanti..daebak..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, January 17, 2010

nk jd ape ek???

mase2 idupku berlalu dgn pantas..xtau aku nk bandingkan dgn ape..klo dlm bola sepak,player2 yg lari laju2 disamakan dgn lipas kudung,ttp situasi aku jauh skali untuk dibandingkan..pejam celik pejam celik,ckup sminggu..aku pn kdang2 xsedo ape yg aku da buat dlm minggu2 yg berlalu..pasukan merah kegemaran aku pn turut terumbang- ambing di selat inggeris angkara salji rasenye..aku pn x tau..mlm td mereka skadar memuaskan hati penyokong mereka dgn keputsan seri..

ni keadaan lpas blik kelas..termenung lu kejap..uhuk2

tengahari smlm 1st ade org melawat aku kt cni..haha..kakak aku yg dtang..sambil bawak bekalan nasik untuk sekali mkn..aku yg mcm biase bangun lebih awal berbanding rakan2 laen mmg lapar sesangat..pg 2 ade tournament bola 7 sebelah..breakfast roti j..2 pn mmber bg..dpat mkn nasik yg kakak aku bawak memberi kelegaan menyeluruh kpd jiwa dan ragaku..haha..time 2 bnyk laa jgk aku sembang ngn my sis..die ckap bdn aku da nampak berisi..aduh..aku x sedor pn,kate aku dlm hati..patot k aku bertindak,tp aku rase masenye blom tibe sbb aku masih mampu memakai baju2 kegemaran aku yg ade dlm koleksiku..aku ade gk ckap ngn die pasal education..ckp pasal aku punye kondisi pelajaran..

ble ckap pasal pelajaran kne bukak perenggan baru..baru ade style karangan BM mcm cikgu aku slalu suh buat kt sekola dlu..dlm kpale aku slalu wujud,'ape aku nk jd lpas ni ek'..cuaknye klo pkir bb ni..xkn nk jd pemain bola kot..sah2 aku xdpat..maen bola petang2 boleh laa..2 pon kne ajak2 dlu..biase jepah ngn mubin j yg semanagt awal..tp apesal name mubin slalu ade dlm entri aku aa???aku pon x tau..lagak ngn baju warne pink xde lengan bernombor 5 dgn stud nike tiempo yg sdh usang x bnyk membantu..nk jd engineer,kne bace bnyk2 laa pulak..cop2,jdik engineer kne bace2 jgk k?praktikal laa please..aku da penat menulis,membaca,mengira sejak 12 tahun lamenye..aargh..kate kawan sekelasku si erman,sbp adalah punca kami begini..klo budak sekola harian yg sekadar di politeknik dan yg ambik diploma,mereka sekarang telah dilatih dgn mcm mesin,sedangkan aku dan yg laen di sini masih menagih simpati untuk smue itu....xkire aa mesin ape..mesin rumput k,mesin air batu k..kondisi kat sini masih mengamalkan 3M dlm smue subjek..ahahaha..so,aku masih menunggu apakah bidang terbaek yg ade..biotek mama aku suggest..aku mcm biase akan tunggu saat2 akhir untuk decide..hahaha..

ni jersi yg aku gune untuk maen petang2..ahaha..


rase mcm pnjang pulak entri ni..so,kne brenti laa rasenye..trimas krana sudi membaca..aku pn nk pegi buat kerja yg sihat pg2 ni..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, January 15, 2010

hari yg normal

hari jumaat yg indah ni,aku teruskan hidup aku mcm biase..mcm org laen..bangun j pg,smyang dlu..yg 2 first thing yg dtang dlm kpale..mmg mesti..aku bangun xde laa awal sangat,dlm pkol 6.40..aku kejut smue rumate aku..tp dh sebab diorg slalu tdo lewat,kejut pn xnk bangun..aku da siap solat pn kdang2 x de yg bangun lg..aku mmg tido awal skali dlm blik aku..xde rumate aku dpat pintas aku..haha..sbb 2 aku dpat bangun dgn mudah hasil bantuan alarm nset G705 aku..kdang2 tu ade laa jgk aku ter'gajah'kn subuh..qada j la jawabnye..

da setel yg wajib,yg harus jgnlah dilupakan..aku shaving cket2..zaman mmg da moden,shaving pkai mesin laa..kompem x berdarah..klo dlu,aku biakan muke aku dgn misai,tp skang ni aku lebih cenderung untuk potong saja..haha..shaver 2 aku pnjam dr bdak blik depan,sirlee namenye..tp die ni suke ngorat awek..aku x suke ngorat,aku suke tngk j..hihi..pg ni jgk,perkare x dingini terjadi kpd salah sorg mmber aku..nset die ilang..cibai mane la yg sakai sngt suke ambik brang org laen..cilake betol..aku sbg mmber turut sedih laa,nk membantu dr aspek mane pn xtau..duit??aku pn xde duit sngt..nk harapkn nuffnang,bru td sign up..mntk2 laa jd..ade duit lebih bru bes..aku blikan j terus pencuri2 tu nset 'batu nesan'..senang cite..nyusahkan idup org j..pdahal smue yg masuk cni bijak bestari org2nye..nk kate xde duit,elaun da ade..bangang punye org..harap2 mnde ni x terjadi la kt dri aku dan keluarge aku..eh lupe,ntuk mmber2 dan pembace pn termasuk skali..dan jgn kite yg jd pencuri sdh..mase kecik2 x kire aa sbb x mumayyiz lg..uhuk2

Ok laa smue,smoga berbahagia di hari jumaat yg mulia ini..

p/s:teringat suasane hari jumaat di sekolah menengah kne pkai baju melayu lengkap bersamping beserta kasut hitam ntuk solat jumaat..dush3..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, January 14, 2010

potong jom

ari ni hari kames..esok jumaat..ari ni klas terakhir dh ntuk aku spanjang 10 minggu kt sem 5 ni..tp esok aku ade kelas ganti kol 2.30..potong stim betol..nk aje aku panggil budak2 yg maen kompang dlm iklan wimax 2 suh die potong j karen kt cni..klas comp plak 2..dh aa kuiz..buat mase skang ni,otak aku celaru klo dengor subjek c++ ni..sbb mid sem aku x brape ok ari 2..lulus 2 lulus laa jgk,tp nk menuju final ni rase takot pulak..xtau laa knape..subjek laen pn lbih kurang gk..

ari ni pn aku agak penat sedikit..petang ni x maen bola..aku lyan jiwa j..tp bkn jiwa kacau aa..sj duk lepak dlm blik sensorang..tu terlintas nk update friendstop ni..lg satu aku puase sunat ari ni..tambah amalan cket..hrap2 diterima laa oleh-Nya..dunia pn da akhir zaman ni..klo duk asyik kejor dunia j,xleh gk..sbb akhirat hidup yg abadi..mlm ni aku xtau nk wat pe..hajat dihati nk study..harap2 bleh..bkn ape,ade j halangan klo aku nk study..aku rase aku kene duk kt umah bru aku rajin kot..haha..

xpe lah smue,aku nk pegi cari nasik wat lauk berbuka..jumpe lg len kali..mlm ni jgn lupe bace yasin yek..amin..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, January 13, 2010

sebelom tido

mlm ni aku tido lewat..pasalnye aku da tido lpas maghrib td..ntah mcm mane ntah,aku lepak2 atas katil lpas smyang,bleg tertido..pdahal xde wat keje berat pn ari ni..cume tyme lpas asar td aku ngn rumate buat lempeng lg..ramuan die lbih kurang j..air,tepung ngn telur..stat buat pkol 5,tp pkol 7 bru setel..lame gile..klo kt kedai kompem kne baling ngn kastemer..tp aku akan improve demi memenuhi cecita ku yg menggunung itu..ahaha..

kt tepi aku ni ade mubin..ade la mnde yg aku sembang ngn die..ari ni,tyme ni j kot aku lepak ngn die..1st aku bgtau die ajak pegi annual grand dinner @ agd,die xnk..aku pn sj j trase nk pegi..slame ni x penah tepikir pn..2nd aku ajak die pegi round singapore pn die x nk gk..abis 2 mnde yg die nk..mase aku ajak mkn lempeng petang td die nk pulak..aku pn x tau..

ckap psal agd 2,harge yg kne bayor rm40..aku pn x tau patut k harga 2..aku pn x usha lg..dgr2 drpd org laen j..yg pegi round singapore 2 harga rm145..mcm bes gk..aku pn x penah smpai sane lg..excited gk nk join..tp smue 2 msih dlm proses berfikir d sebalik aku fikir pasal soalan math yg aku buat td dgn result mid sem aku bru2 ini..

betol laa klo ade org kate,hidup ni klo makin besor,mkin bnyk nk kne pkir..jd bdk kecik bes layan kpale sndri j..haha..gasahamnida,anyon-hi-jumu-seyo..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, January 10, 2010

boleh,boleh dan boleh

arini cukup sebulan aku main@blajo gitar tanpa guru bertauliah..aku blajo maen ngn mmber2 same video kt internet..guitar pro punye sofware pon blom gune lg..tp ade laa peningkatan sposen due..drpd dlu xleh petik langsung..skang ni ade laa cket2 lagu yg da pandai..tp kebanyakan lagu slow2 @ balada j..lagu rock x bnyk..rock kapak cket..hard rock,metal,smue 2 x mampu lg..baru sbln j kot..tp dlm kepale aku skang ni ade aim satu lagu korea..mmg akuj minat sngt lgu tu..sbb tu aa nk try..tp punye laa ssh..blajo pkai video j..kod x tau nk cari kt mane..search kt internet pon x jumpe..org yg maen kt dlm video 2 pn kedekut nk bg chord..mnde aa..mmg susah aa untuk aku sbg beginner nk blajo..ish3..
wikend ni pn satu hal,bnyk dh duit aku abis..ntuk mkn j lbih kot..mkn ape ntah..smlm aku pegi midvalley..si eriy timbang die punye berat,aku join skali..aku skang ni 59 kg..ok dh kot..tp klo ikot test yg aku buat dulu,org yg tes 2 kate aku x cukup brat..ape2 j laa..asalkan sihat,alhamdulillah..
tp ade satu j barang kot aku bli..set tali gitar yg bru..cap die kt kotak tulis martin&co..time nk bli 2 bile aku bgtau brand die bg yg hrge rm33..aku tnye lg,die bg yg rm25..pas2 aku tnye yg rm14 sbb ade mmber da beli..pikir punye pikir,aku bli yg tengah2..rm25..tp xleh tes lg aa..gitar kt umah..haha..pas aku bli tu,aku jln cket2 lg,pas2 blik k kediaman keramat kt pj..ahaha..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, January 9, 2010

point 8

mcm biase,hujung minggu datang lg..slalu jgk aku tunggu dgn excited kedatangan weekend mcm tunggu org blnje aku mkn..motifnye sbb klo weekend,otomatik kpale aku jd lapang..xyh pkir2 bnyk slame 48 jam..buat j sesuka ati aku..fuhh..++ aku bru j lpas kuiz math smlm..makin laa lapang dada aku ni..lapang yg mcm mane??aku pn xleh nk bgtau..

klo minggu lpas,aku pegi window shopping,mkn2,bowling,agak2 minggu ni aku nk wat ape ek..duit xde laa kering sngt..masih dlm keadaan terkawal..kdang2 aku pn bosan gk ber-weekend kt kl ni..klo kt trg boleh gk aku round2 naek initial-d,tp kt cni hampeh..asyik2 tngk muka drebar rapid kl,xpn metro,klo nasib xbaek,jumpe drebar teksi india yg tak brape nk hensem..haha..mcm tu lah hidup aku berputar yg aku sndri pn x tau ble kesudahannye..tawakkal aje lah kt Allah yg maha kuasa..

kdang2 aku bosan gk sbnrnye..blajo,maen bola petang2,tngk crite..kdang2 terpikir,klo ade awek pn bes gk..xde bosan sngt kot..ahaha..tetibe lak ckap psal awek..desprate sngt k..tp aku tunggu xde pn yg dtang..haha..klo weekend 2 ye ah,ckup j 5 hari kelas,weekend datang..heaven gile..

lupe aku nk bgtau,aku ngn rumate aku menang no 2 maen futsal..maen merapu pn mampu gk dpat no 2..walopon mase maen 2 ade laa buat muka ketat sbb slah pham ngn ref..tp care nk msuk akhir mmg style..mubin ole keeper,pas2 butip safe bola maut..klo xde due ni,mmg x msuk final..aku sumbang biase2 j..tp aku dpat hadiah extra,ibu jari kaki sakit,kaki melecet..yg laen ok..haha..

tajuk entri ni point 8 aku pn x tau..sj2 kot..haha..sbb da 8 hari taun 2010 kot..noemu banjakk 2010
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, January 6, 2010

cerita dahulu kala

sebelah kiri darjah 5,sebelah kanan darjah 6...

hidup aku diteruskan mcm biase..walopon skang ni kpale otak aku trus disumbat ngn mcm2 mnde...blajo,pegi kelas tu da mmg satu hal,hobi sampingan aku kadang2 buat kpale aku jadik pening..cuak gk klo pikir2 blik..dh aa ni las sem..aku nk lpas,pastu rilek2..slh satu care ngn buar mnde alah ni..ni pon aku baru habis kelas physic..tajuk semiconductor yg aku blajo td mmg dh ade jgk la basic cket2 dlm otak aku ni..mmber2 kamceng aku sume x pegi klas..falah d a nk pegi,tp sbb ade fellow,die maen football manager sbb aku rase cite2 die lpas die jadik engineer kot..

cakap pasal cite2,umor 20 ni mmg xleh konpius2 dh aku rase..aku mase sekola2 dlu klo mmber2 aku tnye,aku cakap nk bukak kedai makan j..snang klo nk buat reunion..haha..itu dulu..tp skang ni pon,cite2 tu masih lg ade..smlm pon aku stay dlm bilik lpas menang maen futsal,aku bg tau jgk kt rumate aku..mubin,pp,palah,p-din j yg ade tyme tu..butip sambung maen futsal,syfiq ngn che'er pegi tngk show sabri yunus t dewan..synopsis persembahan tu aku x sempat tnye..maklumlah,cbuk buat lempeng..jepah ngn seli pon ade..seli xnk,tp jepah mkn dgn berselera skali walopon cicah gule j..

smlm lempeng,dlu spageti,nasik goreng,lepas ni ape lg???klo aku teruskan mnde2 ni,aku rase x mustahil aku akan dpat bukak restoran klo modalnya ade..haha..pastu yg datang smue mmber2 aku kot..sbb tu aku berusaha j kumpul mmber skang ni..hihi..snang cket nk promote klo jd..tp smue tu hanya fantasi dunia semate2...aku pernah dgr ayat yg kate "seseorang tu akan slalu dapat jd hero@juare dlm fantasinye"...mksudnye kite bkn boleh slalu capai ape yg kite nk..tp aku harap yg ni boleh ah..sempena azam tahun baru 2010..haha..

mmg style,"restoran kedai mat"..mat mane???klo korang tnye soklan tu kat mmber2 batch 0307 sbpibr,diorg akan jwab mat bulat...bulat????bulat k aku ni???sbnornya mmg bulat kpale aku ni..tp bukan mcm bola..sbb mase aku skola dlu,rmbut pendek2 j...+ aku ni dlu seorg yg gemuk,mmg bulat aa..haha..tp sbb perubahan masa dan ketika,aku agak berlaenan laa sedikit..
mmber2 pon ade ckap aku nampak laen,tp mmg manusia berubah2 x kira dlman atau luaran..name mat ni pon dlu aku bengang gk first2 dikeluorkan..tp lame2 aku da kalis,terime aje laa..kdang2 family aku pon da panggil aku mat...ade satu kes tu,mmber aku tpn umah,tp adik aku yg angkat..die tnye

"hello,mat ade x kt umah??"
adik aku selambe j jawab
"kt umah ni xde org name mat.."
kebetulan aku ade dkat ngn tepon umah aku tu,aku ngaku j laa..asalnye aku nk wat senyap j..haha

mmg lpas tu mama ngn abah aku pon ade gk panggil aku ngn name tu...sampai laa skang ni,aku pegi j tempat asasi ni pon,org panggil aku mat..cume bulat j da xde..haha

p\s:live the fullest life...


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, January 3, 2010

hari 2010.2
































walopon kami da besor,tp jgn ingt kami x suke maen mnde2 nih..pagi2 pon ok
2010.2 hari yg bes..haha..bangun pagi j lpas subuh aku lepak2 atas katil..tup2,tertido..tp mindset aku x nk tdo betol2..sbb aku ade join sukan tradisional ngn mmber2..acare tarik upih..aku,jepah,joe,mubin,shukri AR,mamut..ganti2..pegi mari,lari2,dpat jgk no 2..punye laa penat nk tarik mmber2 yg berbadan 'sasa' ni..umor da masuk 20 tp maen lg maenan budak2..ade lg laa mnde2 maenan laen yg menunjukkan sifat kebudak-budakan disebalik gelak ketawa yg terbahak2..carik gula2 dlm tepung,kaki gajah,sepak raga..mmg tradisional aa..agak terkilan sbb incik butip ,shafiq WAR,che'er dan yg laen2 xdpat serta..tp ok gk,hadiah xyah kongsi ramai2..kenyang cket..da lepas penat2 campur mkn2 cket,aku teman jepah pulang k blik..die sakit perut..aku ikut skali..nk lepak2 plak..hadiah kompem da dapat..2 yg bes..bkn slalu aku terlibat ngn mnde2 cmni..aku lepak smpai tengahari..sbb aku nk kluor outim plak lpas zohor..


lepas zohor,aku mandi,aku gerak dlu..sbb aku ade agenda sendiri..klo kwn aku ikut same mmg x puas hati..haha..sbb aku nk gunting rambut yg agak pnjang..syg jgk nk potong sbenornye,tp ape kn daya..tp xpe,hasil rambut yg dipotong kali ni agak memenuhi kehendak aku..peh,xpe la pendek cket pn..lpas aku kasi gunting itu rambut aku pegi time square..ade deal ngn sahabat aku..name wacha..budak upnm..punye laa bes,smpai2 diorg ckap psal mkn..klo da mkn dkat shopping mall cenggini,kompem mahal..tp boleh j klo nk mkn..tp rejeki 2 klo da ade,mmg x kemana..aku jln ngn cesc same aiman,sembang lebih kurang,wacha bgtau nk belanja mkn..haha..boleh saja..mkn dkat johnny..nasik+steamboat+sekerim+air thai T yg rase ntah pape..same j rase air 2 ngn air jerang..nasib org yg blnje..huhu..lpas 2 plan2 nk tngk wayang,tp rmai sngt org..diorg ajak bowling..aku x minat sbb xpenah maen..tp da smue maen aku join j suke2..maen punya maen ntuk 1st time akhirnye,aku yg menang..agaga..boleh maen lg ni lpas ni..sape nk bleh roger..jgn malu,jgn segan..

tujuan aku slaen nk jumpe kwn,nk bli kasut gk sepasang..bkn ape,aku terase nk tukor..da jemu melihat kasut yg ade kot..tp kali ni laen cket..aku mintak permisi bundaku dulu sblom beli..first time aku buat ni..xtau laa kenape..sbb ni taun baru kot..agaga..tp ntah mcm mane,x dpat kesempatan nk usha2..padahal smue2 ni bkn lame sngt x jumpe..bln puase ari tu d jumpe dh..tp nk wat cane kn..dh name pon berkawan..berkawan biar seribu,berkasih biar lah satu j..uhuk2..nk terbatok aku tulis pepatah ni..pas2 aku kate dlm ati minggu dpan j aa..aku ngn diorg pegi pekena air dlu kt mapley,pas2 naek monorail pegi sentral,pas2 bersurai k destinasi masing2..

ni mkn stemboat..xmahal,murah j..share2,,,

yg ni ajak maen,tp struggle untuk elak tempat terakhir..mcm pro tp hampeh..

klo kire,bnyk lg aku nk aku crite ntuk ari kedua taun 2010..bes j,tp aku penat..laen kali aa..semoga berbahagia dgn azam2 baru..tq..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, January 1, 2010

20 lagi..

lg2 no 20...nk waat cane,taun ni umor aku masuk 20..tp perangai ntah pape..sbb aku hanya manusia biase..ade laa lebih dan kurangnye..x perfect..sempena kedatangan taun 2010 ni aku nk ucap slamat taun baru kpd smua pembaca entri ini dan smue rakan2..

kpade famly kt umah dan kg atau kt mane2,selamat maju jaya dlm meneruskan kehidupan..semoga berbahagia bersama keluarga tercinta..mama,abah,kakak,atik,aiman dan smue family yg laen,trimas kerana kalian smue aku masih lg berkehidupan dgn baik selama 20 tahun..haha..ayat xleh blah..

ntuk mmber2 blik aku abc120 sembap,che'er,mubin,palah,p-din,butip,pp aku pon ucap trimas jgk kt awok mu smue..ok jgk laa hidup bersame awok mu slame 2 tahun kot..klo ade rezeki,jumpe lg kt uia gombak bln 7 kkg..klo aku ade wat2 saloh,sori lah yep..

mmber2 blik laen,tp kamcing jgk mcm nya,seh,kamal,arun,apih arih,paan,jepah,keri kuase 2,awang,joe lescott,boh,mamut,shukri AR aku nk wish new year gk..klo x kerane berkawan dgn awok mu,x bahagia jgk hidup aku kt cni..klo nya lbih cket sbb skang ni aku slalu lah jgk on9 dgn tngk drama pkai lappy die..klo ade terlebih2 sori lah nya ek..kkg bile abis foundation bru aku nk bli laptop..haha..

mmber2 sekolah integrasi aku wish secare umum j..sbb rmai sngt..haha..tp aku masih lg ingt kalian semua..keep in touch till the end of life..ade mase bleh jumpe nye..haha..

akhir kate,SELAMAT TAHUN BARU 2010..semoga diri kite same2 menjadi lebih baek seiring dgn AWAL MUHARRAM yg baru lepas x smpai 2 minggu..
p/s:jgn sambut taun baru lebih2 sbb kdang2 kite lupe awal muharram yg patot lebih disambut..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com