Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

trofi emas world cup

tiket masuk ngn spek 3d ntuk tngk video show..

lg dan lg hidup aku terus dijengah oleh pengalaman baru yg mungkin sukar ntuk dilupakan..sbg peminat setia sukan bola sepak @ dlm bahasa amerika nye dipanggil soccer,kedatangan trofi world cup k malaysia mmg mengujakan..haha..walaupun ade org ckap,die lbih berbangga ntuk melihat batu nesan drpd melihat trofi world cup,tp pd aku pegi tngk trofi world cup xde salah..bkn tinggal smayang pn walau diakui smayang lwat waktu..lbih baek dr org yg xpegi,tp lagho gk wat keje laen..smlm aku ngn mmber2 excited gk aa..lpas smayang jumaat j,smangat nk kua pegi midvalley..mase tunggu bas,aku,palah ngn keri sembang kosong j..ari nampak mcm nk hujan..jepah ngn mubin pn ade same,tp diorg nk pegi sg wang..x termasuk dlm agenda yg tu..haha..tunggu lg,muncul cesc dan danial,datang ngn kancil,ingt nk pegi terus,rupenye datang parking kereta mmber j..ble butip da kua,trus naek bas pegi..nk tunggu pipi ngn p-din hajatnye,tp lagak pdin mcm sang kancil yg fikirkan …

happy weekend

jumaat..bkn calang2 hari ni..hari kebesaran umat islam..atas sbb tu,aku mmg cenderung nk menghepikan diri walau kusut mane pn kpale otak aku yg slalu fkir k dpan..kdang2 smpai over terlebih..opps,terlebih suda..hehe..xde yg indah melaenkan bangun pg..boleh rase smgt waktu pg..nk2 dpat dgr radio..klo kt umah,aku suke lyan hot fm AM krew..tp kt hostel ni,dgr riuh pagi di era j..lyan j laa mane2..di mane aku berpijak,kt c2 laa langit aku junjung..hari ni pn aku ade tes hafazan..skali ngn maksud ayat tu..boleh buat..aku tau diri aku boleh diharapkn walau ape jue tes datang..haha,ayat nk bg semangat..walopon hakikat sbenar stiap org mst cuak ble ade tes..

review minggu ni x bnyk..tp dlm sem ni,minggu ni pling bnyk kelas mlm..mmg letih..sbb siang mmg aku x tido sngt..spare ntuk mlm..haha..minggu2 terakhir ni blik pn x kmas sngt..sbb kuiz laa,tutor tes laa..minggu dpan lg aa..minggu las lecture week..lg laa bz..tp excited aku nk abiskan blajo kt cni..slaen blajo,mnde laen dibuat x laen x bkn …

blur memanjang..

gile..2 j aku nk ckap..x sangke minggu ni bnyk test..drpd 6,tolak satu j..5 subjek buat aku susah ati minggu ni..bahasa perkiraan ngn programming paling aku benci..rase mcm nk bunuh j mnde 2..antare laen yg aku nk bunuh gk ialah function exponential..i swear nothing better than dis..harap da smpai tahap ni,aku x menyesal ngn course yg aku ambik..arghhhhh..mcm mane laa aku nk hidup simple happy life klo asyik rase mcm ni j..huaaaaa..makin nk pegi garisan penamat mkin susah..dgn klas nye diganti tyme2 yg aku rase x kene..aku x mau datang cni lg..harap2 berjaya..

big spender???

smlm aku kua jln2..mmg aku da plan sbb minggu lpas mmg x kua sbb maen bola punye pasal..aku ni jenis yg suke kua awal..tp klo awal sngt,mmg aku kne jln sorg2 aa..pasal mmber2 aku slalu tunggu matahari atas kpale klo nk bangun tido..so,da bangun awal,aku siap2 laa ape yg patut..buat keje hostel cket,tngk buku cket,pegi sarapan,bergitar ngn pegi bank wat kua duit..pagi smlm,tu aa skop perbuatan aku..tunggu punye tunggu pkol 11 yg da dekat pkol 12,bru ade sorg yg bangun..boleh laa..aku ajak die kua,die stuju pas2 kami set destinasi nye..

destinasi yg dituju hanyalah sunway pyramid..niat asal nk pegi timesquare,tp kebetulan mmber aku yg blajo kt jengka ajak lepak kt c2,so x pegi kt timesquare..mcm hari2 terdahulu,sbg pengguna setia public transport,aku tunggu laa bas2 itu menjemput aku..hari smlm,drebar2 bas melakukan satu perkiraan yg baek..aku kua j pagar,bas da ade..bkn satu,2 pulak tu..haha..naek bas j,mmg ade laa awek2 tmpat aku belajar..tp yg ade dlm bas yg sme ngn aku ni,bkn taste a…

sumpah x bes

cite ni bes..tajuk entri j x bes..

jumaat ke-4 tahun 2009..waktu pg yg hening ni,aku rse nk sambung j tido smpai pkol 12..tp aku tau,aku xmampu buat mnde 2..haha..mmg tido itu amalan turun temurun yg bes,tp aku mmg x terbiase nk tdo straight lame2..aku scroll down analog nset ku untuk usha2 my blog list..tp smuenye x diupdate lg..so aku try pkir idea mengupdatekan aku punye page ni..harap2 aku x tulis mnde2 yg mengarut atau mencarut..haha..nk wat mcm mane..melangkah ke alam dewasa menjadikan neuron2 otak bergerak pantas untuk meluahkan sesuatu walaupon tanpa kite kehendaki..

weekend ni hajatnye nk pegi tngk wayang..ade due j cite yg klo aku pegi beratur kt midvalley atau mane2 panggung berhampiran..spy next door dgn adnan sempit..yg laen sori laa..aku tolak awal2..sbb aku ni memilih cket klo nk tngk wayang..spy next door mmg da lame aku tunggu sbb aku mmg minat dgn jackie chan..x bosan tngk die punye stunt walopon da makin tue..adnan sempit cite bangang..klo pegi tngk,komp…

aku benci semue ni..

mlm ni aku plan awal2 nk tngk liverpool lwn spurs..tp entri ni x nk ckap pasal bola..dan ingin diberitahu yg pos ini agak kasar dan menyerlahkan sedikit sifat kasar yg ade dlm diri aku..

1st skali aku da lame bengang ngn U.I.A.M=univer siti ini amat menyeksakan..sabor j laa..da 2 taun aku tahan..tp ni pluang terbaek yg aku rase untuk melepaskan smue angin2 panas dlm badan aku..minggu ni mmg agak teruk..sial gk aa..aku pn x pham knape..peraturan2 diubah secare tibe2..fellow,guard x kire laki k pmpuan smue mcm celake..smue hal student nk ambik tau..mcm cibai..dari dress code pegi kelas smpai laa care pemakaian kt asrama..mmg berapi2 jiwa aku dgr org laen punye kes..blom smpai atas kpale aku sndri xpe aa,tp klo da aku yg kne,mmg kne maki aa ngn aku..

paling aku x puas ati pakgad ngn makgad aa..tp pakgad extra lg..dh mcm ape aku tngk..nk kate polis,perut smue boroi2..nk kate pkai bju biru,diorg pkai bju putih..otak udang aku rase,bebal pulak 2 sbb klo x,xkn diorg jdik security j..klo cerdik…

tngk bola..

haha..magik..mlm ni aku tido 2 kali..pkol 8mlm smpai 9mlm ngn pkol 1pg smpai 4 pg..tp ni pn ngantok2 ayam lg..bkn xnk tido,tp td mmber aku,butip org kampung(name kt fesbuk) kejut tngk derby match,man utd lwn man city..22 klab kaye..man utd ni biase rmai awek2 sokong..aku pn xtau knape..city klab yg suke membeli belah pd harga tinggi..kire mcm big spender laa..pemain yg biase2 pn die bli mahal2..klo contoh dlm hidup kite,kite nk mkn ciken cop ari tu..ade 2 tempat yg jual ciken cop kt tempat kite,satu murah,satu mahal..tp kite plih nk pegi mkn kt tmpat yg mahal..pdahal mknn same j..haha..idea xleh blah nk tulis entri..

sdey gk team liverpool da kalah awal..ape punye barai team liverpool season ni..smpai aku ek maen fantasy premier league pn x excited..smue tournament klah awal..haha..baju2 liverpool pn smue aku tinggal kt umah tercinta...mane x xnye,smue key player injured..manager pn bebal ntah mcm ape..haha..bile nk kne sacked pon aku x tau,,pemain yg bli mahal2 duk kt bench j..k…

aku dan nasyid

mlm td aku terjadual kan diri aku pegi kelas memprogramkan symbol dan huruf@c++..stat pkol 8,tp bdk2 ni 8 lbih bru smpai..blajo mcm biase,aku ambik smgt nk final dan cube pham2 kan ape yg patot..boleh laa cket2..ptang 2 mase aku lepak2 dlm blik sambil mkn roti disapukan planta,ade mmber aku bgtau mlm ni ade in-team yg buat performance..wahh..boleh tahan budak2 cni organize program pnggil team nasyid feymes2 cenggitu..

nk dijadikkan entri 'aku dan nasyid' ni,lepas kelas j aku terus usha pegi dewan..agak terkejut disitu melihat org kt dewan penuh smpai k blakang..aku pn masuk,trus j dri..xde niat langsung nk duduk..tyme 2 ade sorg ustaz bg ceramah..pasal kite atas dunia,hidup mati kite atau dlm kate laen style ceramah agama..tp care ustaz tu bg ceramah buatkn aku x sedor yg aku berdiri kt situ slame 2 jam..bnyk slide2 yg boleh menyentuh hati kita yg hidup atas norm2 hidup yg betul..slide psal 'abortion',org mati dlm keadaan yg menyeksakan ngn mcm2 lg lah..bru ku dii…

korean dlm hidup seharian

lecture week dtang lg..ni da masuk minggu 11 kot..tp adakah aku bersemangat ntuk k klas slame 20 jam sminggu???boleh kot..haha..entri2 sblom ni aku da bnyk cite pasal life aku rasenye..klo asyik ulang mnde same,takut bosan pulak..aku pn xde idea gk..tp klo ckp psal korea boleh kot..haha..mmg bes..aku pn x tau knape..aku addicted kot..sbb da slalu sngt tngk,jd terbiase

bkn aku sorg j rasenye addicted,org laen pn same..contoh nye kt umah aku,klo umah org laen main channel 103@tv3 tp umah aku 303@kbs world..smue rncangan ditengok..dari drama,gameshow smpai laa dokumentari..smpai aku pn ikut same..slh satu sbab aku minat korea yakni diorg punye dressing style..klo aku tngk korea,1st thing mst tngk baju,sluor ngn jaket2..ahaha..smpai aku pn ade gk kumpul mnde alah ni..kdang2 duit x bnyk pn,sanggup spend gk nk bli..

klo artis kompem laa snsd@so nyuh shi dae@girls generation..mmg bes tngk diorg punye performance..yg laen mcm wonder girls,fx,davichi dan rmai lg pn ok2 gk..yg lelaki punye toksah…

nk jd ape ek???

mase2 idupku berlalu dgn pantas..xtau aku nk bandingkan dgn ape..klo dlm bola sepak,player2 yg lari laju2 disamakan dgn lipas kudung,ttp situasi aku jauh skali untuk dibandingkan..pejam celik pejam celik,ckup sminggu..aku pn kdang2 xsedo ape yg aku da buat dlm minggu2 yg berlalu..pasukan merah kegemaran aku pn turut terumbang- ambing di selat inggeris angkara salji rasenye..aku pn x tau..mlm td mereka skadar memuaskan hati penyokong mereka dgn keputsan seri..

ni keadaan lpas blik kelas..termenung lu kejap..uhuk2

tengahari smlm 1st ade org melawat aku kt cni..haha..kakak aku yg dtang..sambil bawak bekalan nasik untuk sekali mkn..aku yg mcm biase bangun lebih awal berbanding rakan2 laen mmg lapar sesangat..pg 2 ade tournament bola 7 sebelah..breakfast roti j..2 pn mmber bg..dpat mkn nasik yg kakak aku bawak memberi kelegaan menyeluruh kpd jiwa dan ragaku..haha..time 2 bnyk laa jgk aku sembang ngn my sis..die ckap bdn aku da nampak berisi..aduh..aku x sedor pn,kate aku dlm hati..patot …

hari yg normal

hari jumaat yg indah ni,aku teruskan hidup aku mcm biase..mcm org laen..bangun j pg,smyang dlu..yg 2 first thing yg dtang dlm kpale..mmg mesti..aku bangun xde laa awal sangat,dlm pkol 6.40..aku kejut smue rumate aku..tp dh sebab diorg slalu tdo lewat,kejut pn xnk bangun..aku da siap solat pn kdang2 x de yg bangun lg..aku mmg tido awal skali dlm blik aku..xde rumate aku dpat pintas aku..haha..sbb 2 aku dpat bangun dgn mudah hasil bantuan alarm nset G705 aku..kdang2 tu ade laa jgk aku ter'gajah'kn subuh..qada j la jawabnye..

da setel yg wajib,yg harus jgnlah dilupakan..aku shaving cket2..zaman mmg da moden,shaving pkai mesin laa..kompem x berdarah..klo dlu,aku biakan muke aku dgn misai,tp skang ni aku lebih cenderung untuk potong saja..haha..shaver 2 aku pnjam dr bdak blik depan,sirlee namenye..tp die ni suke ngorat awek..aku x suke ngorat,aku suke tngk j..hihi..pg ni jgk,perkare x dingini terjadi kpd salah sorg mmber aku..nset die ilang..cibai mane la yg sakai sngt suke ambik br…

potong jom

ari ni hari kames..esok jumaat..ari ni klas terakhir dh ntuk aku spanjang 10 minggu kt sem 5 ni..tp esok aku ade kelas ganti kol 2.30..potong stim betol..nk aje aku panggil budak2 yg maen kompang dlm iklan wimax 2 suh die potong j karen kt cni..klas comp plak 2..dh aa kuiz..buat mase skang ni,otak aku celaru klo dengor subjek c++ ni..sbb mid sem aku x brape ok ari 2..lulus 2 lulus laa jgk,tp nk menuju final ni rase takot pulak..xtau laa knape..subjek laen pn lbih kurang gk..

ari ni pn aku agak penat sedikit..petang ni x maen bola..aku lyan jiwa j..tp bkn jiwa kacau aa..sj duk lepak dlm blik sensorang..tu terlintas nk update friendstop ni..lg satu aku puase sunat ari ni..tambah amalan cket..hrap2 diterima laa oleh-Nya..dunia pn da akhir zaman ni..klo duk asyik kejor dunia j,xleh gk..sbb akhirat hidup yg abadi..mlm ni aku xtau nk wat pe..hajat dihati nk study..harap2 bleh..bkn ape,ade j halangan klo aku nk study..aku rase aku kene duk kt umah bru aku rajin kot..haha..

xpe lah smue,aku nk …

sebelom tido

mlm ni aku tido lewat..pasalnye aku da tido lpas maghrib td..ntah mcm mane ntah,aku lepak2 atas katil lpas smyang,bleg tertido..pdahal xde wat keje berat pn ari ni..cume tyme lpas asar td aku ngn rumate buat lempeng lg..ramuan die lbih kurang j..air,tepung ngn telur..stat buat pkol 5,tp pkol 7 bru setel..lame gile..klo kt kedai kompem kne baling ngn kastemer..tp aku akan improve demi memenuhi cecita ku yg menggunung itu..ahaha..

kt tepi aku ni ade mubin..ade la mnde yg aku sembang ngn die..ari ni,tyme ni j kot aku lepak ngn die..1st aku bgtau die ajak pegi annual grand dinner @ agd,die xnk..aku pn sj j trase nk pegi..slame ni x penah tepikir pn..2nd aku ajak die pegi round singapore pn die x nk gk..abis 2 mnde yg die nk..mase aku ajak mkn lempeng petang td die nk pulak..aku pn x tau..

ckap psal agd 2,harge yg kne bayor rm40..aku pn x tau patut k harga 2..aku pn x usha lg..dgr2 drpd org laen j..yg pegi round singapore 2 harga rm145..mcm bes gk..aku pn x penah smpai sane lg..excited gk nk…

boleh,boleh dan boleh

arini cukup sebulan aku main@blajo gitar tanpa guru bertauliah..aku blajo maen ngn mmber2 same video kt internet..guitar pro punye sofware pon blom gune lg..tp ade laa peningkatan sposen due..drpd dlu xleh petik langsung..skang ni ade laa cket2 lagu yg da pandai..tp kebanyakan lagu slow2 @ balada j..lagu rock x bnyk..rock kapak cket..hard rock,metal,smue 2 x mampu lg..baru sbln j kot..tp dlm kepale aku skang ni ade aim satu lagu korea..mmg akuj minat sngt lgu tu..sbb tu aa nk try..tp punye laa ssh..blajo pkai video j..kod x tau nk cari kt mane..search kt internet pon x jumpe..org yg maen kt dlm video 2 pn kedekut nk bg chord..mnde aa..mmg susah aa untuk aku sbg beginner nk blajo..ish3..
wikend ni pn satu hal,bnyk dh duit aku abis..ntuk mkn j lbih kot..mkn ape ntah..smlm aku pegi midvalley..si eriy timbang die punye berat,aku join skali..aku skang ni 59 kg..ok dh kot..tp klo ikot test yg aku buat dulu,org yg tes 2 kate aku x cukup brat..ape2 j laa..asalkan sihat,alhamdulillah..
tp ade sa…

point 8

mcm biase,hujung minggu datang lg..slalu jgk aku tunggu dgn excited kedatangan weekend mcm tunggu org blnje aku mkn..motifnye sbb klo weekend,otomatik kpale aku jd lapang..xyh pkir2 bnyk slame 48 jam..buat j sesuka ati aku..fuhh..++ aku bru j lpas kuiz math smlm..makin laa lapang dada aku ni..lapang yg mcm mane??aku pn xleh nk bgtau..

klo minggu lpas,aku pegi window shopping,mkn2,bowling,agak2 minggu ni aku nk wat ape ek..duit xde laa kering sngt..masih dlm keadaan terkawal..kdang2 aku pn bosan gk ber-weekend kt kl ni..klo kt trg boleh gk aku round2 naek initial-d,tp kt cni hampeh..asyik2 tngk muka drebar rapid kl,xpn metro,klo nasib xbaek,jumpe drebar teksi india yg tak brape nk hensem..haha..mcm tu lah hidup aku berputar yg aku sndri pn x tau ble kesudahannye..tawakkal aje lah kt Allah yg maha kuasa..

kdang2 aku bosan gk sbnrnye..blajo,maen bola petang2,tngk crite..kdang2 terpikir,klo ade awek pn bes gk..xde bosan sngt kot..ahaha..tetibe lak ckap psal awek..desprate sngt k..tp aku tun…

cerita dahulu kala

sebelah kiri darjah 5,sebelah kanan darjah 6...

hidup aku diteruskan mcm biase..walopon skang ni kpale otak aku trus disumbat ngn mcm2 mnde...blajo,pegi kelas tu da mmg satu hal,hobi sampingan aku kadang2 buat kpale aku jadik pening..cuak gk klo pikir2 blik..dh aa ni las sem..aku nk lpas,pastu rilek2..slh satu care ngn buar mnde alah ni..ni pon aku baru habis kelas physic..tajuk semiconductor yg aku blajo td mmg dh ade jgk la basic cket2 dlm otak aku ni..mmber2 kamceng aku sume x pegi klas..falah d a nk pegi,tp sbb ade fellow,die maen football manager sbb aku rase cite2 die lpas die jadik engineer kot..

cakap pasal cite2,umor 20 ni mmg xleh konpius2 dh aku rase..aku mase sekola2 dlu klo mmber2 aku tnye,aku cakap nk bukak kedai makan j..snang klo nk buat reunion..haha..itu dulu..tp skang ni pon,cite2 tu masih lg ade..smlm pon aku stay dlm bilik lpas menang maen futsal,aku bg tau jgk kt rumate aku..mubin,pp,palah,p-din j yg ade tyme tu..butip sambung maen futsal,syfiq ngn che…

hari 2010.2

walopon kami da besor,tp jgn ingt kami x suke maen mnde2 nih..pagi2 pon ok 2010.2 hari yg bes..haha..bangun pagi j lpas subuh aku lepak2 atas katil..tup2,tertido..tp mindset aku x nk tdo betol2..sbb aku ade join sukan tradisional ngn mmber2..acare tarik upih..aku,jepah,joe,mubin,shukri AR,mamut..ganti2..pegi mari,lari2,dpat jgk no 2..punye laa penat nk tarik mmber2 yg berbadan 'sasa' ni..umor da masuk 20 tp maen lg maenan budak2..ade lg laa mnde2 maenan laen yg menunjukkan sifat kebudak-budakan disebalik gelakketawa yg terbahak2..carik gula2 dlm tepung,kaki gajah,sepak raga..mmg tradisional aa..agak terkilan sbb incik butip ,shafiq WAR,che'er dan yg laen2 xdpat serta..tp ok gk,hadiah xyah kongsi ramai2..kenyang cket..da lepas penat2 campur mkn2 cket,aku teman jepah pulang k blik..die sakit perut..aku ikut skali..nk lepak2 plak..hadiah kompem da dapat..2 yg bes..bkn slalu aku terlibat ngn mnde2 cmni..aku lepak smpai tengahari..sbb aku nk kluor outim plak lpas zohor..

20 lagi..

lg2 no 20...nk waat cane,taun ni umor aku masuk 20..tp perangai ntah pape..sbb aku hanya manusia biase..ade laa lebih dan kurangnye..x perfect..sempena kedatangan taun 2010 ni aku nk ucap slamat taun baru kpd smua pembaca entri ini dan smue rakan2..

kpade famly kt umah dan kg atau kt mane2,selamat maju jaya dlm meneruskan kehidupan..semoga berbahagia bersama keluarga tercinta..mama,abah,kakak,atik,aiman dan smue family yg laen,trimas kerana kalian smue aku masih lg berkehidupan dgn baik selama 20 tahun..haha..ayat xleh blah..

ntuk mmber2 blik aku abc120 sembap,che'er,mubin,palah,p-din,butip,pp aku pon ucap trimas jgk kt awok mu smue..ok jgk laa hidup bersame awok mu slame 2 tahun kot..klo ade rezeki,jumpe lg kt uia gombak bln 7 kkg..klo aku ade wat2 saloh,sori lah yep..

mmber2 blik laen,tp kamcing jgk mcm nya,seh,kamal,arun,apih arih,paan,jepah,keri kuase 2,awang,joe lescott,boh,mamut,shukri AR aku nk wish new year gk..klo x kerane berkawan dgn awok mu,x bahagia jgk hidup aku k…