Thursday, December 31, 2009

20 sen,10 sen

haha,da mcm ape style ambik gambor..tp xpe ah

mcm biase,saat berganti saat,minit berganti minit,jam berganti jam,hari berganti hari..pas2 da ckup 12 bln,giliran tahun pulak ambik turn nk kne ganti..mlm ni,khamis mlm jumaat yg mulia,thun 2009,tahun yg penuh dgn mcm2 kontroversi tp bkn dr aku akan melabuhkan tirainye..klo kite tngk tv,mst ade rancangan yg dibuat ntuk highlite ape2 yg penting mcm malaysia menang emas bola kt sukan sea ari2 dn mcm2 lg..aku malas nk tulis bnyk..haha..same goes 4 me..bnyk mnde terjadik sepanjang 2009..dr sekecik2 perkare,smpai laa yg penting2..aku pn xleh nk list aku rse..tp pd firasat aku,aku agak berubah..cket j,xbnyk...masih mcm dlu..haha..perasan betol..

sepanjang 2009 jgk,aku ngn mmber2 kt blik aku mahupon blik laen semakin akrab..mcm cekelat hacks dan pembungkusnye..tp bile aku cakap pasal cekelat hacks aku akan teringat satu kisah mase aku kt sekolah dlu..ade laa sorg cg aku,mase tu dlm kelas,die cg pjk(pendidikan jasmani dan kesihatan) tp dlm mse yg same mampu menagjar sejarah..die tnye budak2 dlm kelas aku..

"ape maksud disebalik cekelat hacks tu?"

bdk2 ni muka blurr..x tatau po..skadar pembungkus j aa..pastu cg pon bg jawapan.

"maksudnye hanya aku cinta kau seorang..cg dlu klo nk usha awek gune skill ni aa"

aku ngn mmber2 pon gelak j..boleh pakai jugak skill ni,gula2 hacks murah j..seposen 2 bijik..doploh sen 4 bijik..tp sampai skang ni aku masih blom aplikasi lagi..bile laa agaknye aku nk guna skill tu..trpikir jgk kdang2..taun 2009 da nk abis mlm ni..mungkin tunggu taun baru kot..hahaha..lg pn org kate awek klo yg datang sndiri bru bes..klo yg dicari2 ni biase x dapat pon..

mlm ni pon aku x tau nk wat pe..nk kluo takot duit abis bnyk sngt..mcm weekend ari tu..aku plan nk kluo bli baju kemeja putih ngn jam j..las2 aku pegi beli sweater..lari terus budget aku..tp pd pandangan aku sweater tu mmg stylo..warne putih..yg aku pkai dlm gambor kt atas..lg satu aku mmg suke kumpul mnde cmni..kumpul spek,kasut..haha..klo xkene tempat,mmg pokai laa..tp stkat ni alhamdulillah,masih lg mampu bertahan seperti biase..aku harap dgn kedatangan tahun baru,hobi ini msih boleh diteruskan disamping hobi2 laen..haha..

untuk semua,selamat tahun baru dan dengan semangat dan azm baru 2010,kite same2 memajukan diri untuk agama,bangsa dan negara..sekian..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, December 26, 2009

mid sem yg final

aku mase kt kg parit perpat ari tu..bes3

alhamdulillah,da lepas midsem aku ntuk sem k-5 nih..rase mcm bes j..x tau knape sbb mmg aku rase cukup ditekan mcm ade kt bwah batu..da lepas smue 4 paper,inilah mase terbaek ntuk aku terus bersahabat dgn blog friendstop aku ni..nk update slalu kne tunggu abis foundation ni aa..dlm bln 3 nanti..sabo ye..tu laa mnde yg slalu datang dalam kepale aku..aku nk blajo yg terbaek,dan bnyk2..haha..bkn blajo pasal engineering j..klo blajo mnde2 mesin2 ni j alamak x happy lorh idup aku...

skang ni aku ade hobi baru..agaga..aku blajo maen gitar dgn aku suke layan cerita@lagu@culture org2 korea..kdang2 aku terpikir,ape laa pekdahnye aku wat smue ni..tp aku pon x dapt bg jawapan..nk kate aku ade peluang pegi korea,lmbat lg kot..ape2 j laa aku @korang smue pembace nk pikir,asalkan aku x tinggalkn kewajipan aku sbg seorg muslim..bkn ape,sbb klo buat 22 mnde alah ni,mase mmg berlalu dgn pantas..x mcm mase yg berlalu bile ade dlm kelas ataupun mase duk dlm bas nk tunggu sampai kt kampung..mane x nye,klo dlm kelas tu,x kire laa kelas pape pn especially btq(bdk2 uia j tau kot)mase tu berlalu slow gile..kdang bleh smpai tahap nk kuo j klas..naseb baek ustaz nye ok..

ckap pasal maen gitar pulak,aku rase aku da tersangkut ngn mmber2 aku jgk..tetibe j ramai maen gitar...aku yg mudah nk ikut org ni ape lg,x semena2 terus mmbeli sebuah gitar kapok berharge 80++ j..haha..nk bli yg mahal2 sori laa..banyk lagi mnde laen aku nk kne bli..peringkat beginner j dlu..lpas ni klo da master bru boleh dipertimbangkan ntuk bli yg laen..karen pon ok..tp yg agak x patot tyme aku bli gitar tu,aku pau duit adik aku..alsan nye sbb aku kate aku nk tinggal gitar tu kt umah..klo da tinggal,kompem die yg maen..mane aci aku bayor sorg2 klo g2..naseb laa beliau kne bayor jgk..haha..bile die da pndai,aku suh laa die ajor aku ape yg patot..aku pon skang ni ade laa dapat bantuan drpd pp ngn p-din klo nk belajo gitar..fuhh..

aku pon x tau nk kate ape lg..nk cite pasal mmber2 aku rase xde pembaharuan kot..klo ade pon aku tngk mubim j kot..pasal aku bet ngn die suh die simpan j jambang sampai tahun baru..biar j tumbuh panjang2..klo die potong pon same j aku rase..potong j pagi,petang da tumbuh balik..baek x yh potong..pastu klo butip mmg xde perubahan langsung aku rase...tp aku ade perasan die ade bli satu baju liverpool..padahal die sokong tottenham spurs..aku pon xpaham knape die bli..aku yg sokong liverpool sejak berkurun lame pon da rase jemu tngk asyik2 kalah..bile laa nk menang..aku harap sempena aku abis exam dan player livrpool pon baru lepas sambut kerisemas,boleh menang laa minggu ni..da ;ame aku x boo org laen..haha...

aku rase smpai cni j kot ntuk entri ni..idea x bnyk sbb otak sejuk..petang j slalu hujan..klo dapat goreng pisang ngn tea o suam bru ok balik kot..ok smue,jumpe lag kot ntuk pos tahun baru 2010..

ni laa cite yg aku usaha nk abiskan..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, December 15, 2009

holiday villa temerloh


muke2 sejuk yg xmandi pg..

wah,lamenye aku x update blog aku nih..betol gk org ckap,hangat2 tahi ayam..
tp aku rase mcm nk update dh blog ni satu mase dulu,tp cbuk ngn exam..pdahal bru midsem j kot,tp mmber2 sebilik smue semanagat mcm nk final..so,aku pon kne ikot jejak langkah diowang aa..klo x,jatuh aa prestasi aku yg da agak jatuh sem lpas..smpai aku nk tngk cite korea yg aku baru beli pon x smpai ati..aku tahan j smpai laa aku blik umah ni,skali ngn update blog.lpas abis j tngk cite korea tu,bru aku update mnde alah yg terkenal dgn alphabet 'B' dikelilingi dgn warne oren ni..mcm tu ah lbih kurang..mcm2 mnde ak tangguh ntuk exam ni..aku harap yg terbaek ntuk sem las nih..maen2,blajo2,tido2..hidup ni kne yg senang2 j..klo bleh xnk pening2..

mcm biase yg berlaku dari zaman dlu kala lagi,lepas exam blik kg..tp aku stay lg sehari kt sane..melepaskn dlu ape yg patot..maen futsal,tngk wayang kjap,mkn2 baru naek bas SP bumi pulang k bumi terengganu..naek bas agak lewat..dlm pkol 11..biase 10.30 j..aku pon ngantok gile..sbb mlm sbelomnye xtido..pegi maen futsal ngn mmber2 pastu g mkn2..blik mkn2 ntah mcm mane,aku rase nk belajo gitar..belajo laa lagu yg senang2..kekok gile..tp ok j.aku tunggu j nk solat subuh sbb aku tau,klo aku tido,kompem x smayang subuh..lpas subuh bru tido..bagun2 hari tu pkol 12..perghh..x patot betol klo hidop ari2 tp bangun pkol 12..da laa ari tu ari jumaat..

x sampai karak lagi,aku da tido..mmber2 laen ade duk maen multiplayer pes..mcm shuri ar,mubim,awan,pp...ade aa gelak2 smpai blakang kot..aku x maen la game dlm nset,aku maen PSP.kepunyaan zharif bos..dlm ramai2 kwn aku atas dunie ni,die sorg j ade PSP..mmg stylo aa..awek2 aku x ambik tau sngt..sbb klo yg aku minat,sume da ade pakwe masing2..hahaha..aku j xde org minat..
sejuk dlm bas bkn maen lg..cum xde salji j..klo ade,mmg rase mcm dkat korea,tmpat yg aku teringin nk pegi..sweater aku x pkai sbb ade dlm beg..mlas nk bukak..tido aje laa..pastu tetibe aku rase panas..jarang jadik mnde2 cenggini..pastu ade pulak aku dengar suare2 yg masih lg bersembang..x tau nk tido k ape bdk2 ni..upenye bile aku bukak mate bas aku x bergerak..kt tepi sume gelap..aku ingt drebar brenti kt R&r..peh,perkare x dijangka berlaku..bas rosak..pak drebar da turun pegi cek enjin..walopon bas tu dipenuhi bdk2 engine tp masih x leh hidupkan bas tu..sbb dasar uia yg lebih bnyk teori berbanding praktikal..klo nk banding dgn budak politeknik yg ambik pasal engine dan sebaya ngn aku,aku rase diorg boleh gk tngk2..aku ni mmg x tau ape langsung..teruk3..tungu2 punya tungu,bas lg satu x datang2 ambik..yg datang peronda highway..wat mnde..bkn boleh blik umah lg..aku tunggu lg..pastu ade mmber bgtau,bas yg nk datang amik dtang dari terengaanu..haha..lawak gile..aku sedang berade kt temerloh..klo nk compare,temerloh-kl lg dekat dr temerloh-terengganu..tp nk wat cane,syarikat bas tu kt terengganu j..tunggu laa..dari pkol 1.30 smapai 8 pg..
smayang subuh gune tayamum,pastu dlm bas..1st time aku wat cm2..mmg bes aa semalaman di holiday villa temerloh..bkn smue org dapat rase duk kt sane..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com