Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

uia-jangan pilih jalan hitam

sebermulanya sem kelima aku di sini,aku x leh nk comment ape perasaan aku kt uia..ari tu aku rase semangat nk stay uia mase aku pegi die punye konvo arituh..
tp skang ni duniA berubah..bile dipikir2 kan balik,hati aku jadi goyah mcm ade sesuatu yg menggoncang..seperti air milo yang dishake dlm shaker kt umah aku..slalu j aku dengar pendapat dari member2 psal universiti laen..ade yg aku dengar,aku ambik peduli,ade aku dengar saje2 sbb nk isi mase lapang..hahaha..maklumlah,slalu sngt di perkatakan..naek bosan pon ade..
uia ni pon satu,slalu j ade mnde yg buat aku bengang ngn beliau..time cuti tinggal brape ari j lag die da buat hal..aku nk cek result x dapT2..aku terpikir gk amende laa salah yg aku dh buat..nk kate ade saman,sekeping pon xde..tup2,time aku maen fesbuk,mmber aku bgtau result kne block sbb x cek out mase nk blik aritu..
aku x tau pulak uia dh jadik hotel satu bintang..announcement x dibuat,sekadar menampal beberape kertas hijau yg x berape nk menarik sbg pengumuman..mmg …

konvo oh grad

salam syawal ntuk pembace pos ni walopon syawal tinggal lg 6 hari j..dgn tinggalnye syawal beberpe j hari lg,tp open house ttp jalan...smpai ari las pon boleh jd ade lg open house..hbat btol rakyat malaysia sambut raya...tp kali ni aku bkn nk ckap psal raye...tp pasal graduation..taun ni j aku pegi 2 majlis konvokesyen...1st aritu mase bln 8 dlm 2-3 minggu lg nk puase...yg tu konvo kakak aku,dkat UPSI,tg.malim..ok laa jgk majlis tu..walopon hujan lbat smpaikan para graduan kne diangkut pkai bas ntuk k dewan konvo{pdahal diorang ngade2,tkut kne hujan},tp mjlis ttp diteruskan..yg UPsi ni xde lah terkesan sngt kt aku,tp yg aku pegi due ari lpas bleh jadik.

11 oct yg lalu(ahad),aku pegi konvo mama aku kt uia gombak...bertolaknye shari sblom tu lah sbb da tempah satu hotel kt kepong..slalunye tmpah kt otel murah2 j klo pegi kl,tp kali ni sbb mama aku yg konvo,nk class laa ckit..hihi..smpainye kt crystal crown hotel 2 dlm pkol 6..perjalanan sume lancar dr terengganu,cume bile da msuk gom…

cuti sem ku yg biase2 j...

assalamualaikum..kwn2 yg duk kt umah,cmne cuti???ok x???pejam celik,pejam celik,aku da stay kt umah 4 hari da..x tau laa mnde yg aku wat kt umah spanjang 4 hari ni..ari tu smapi2 j aku trus on9...x ckap bnyk..org pon mmg xde kt umah sbb ma ngn abah pegi ngajo,adik2 sume pegi skola..yg ade kkak aku j kt umah..tu pon mmg ssh nk bgun tdo awal pg2..area2 pkol 10 bru nk trun..aku bkn on9 ape sngt,tp skang ni bleh ckap yg aku ngah addicted ngn facebook..social network ni special cket klo nk banding ngn yg laen..klo dlu time skola2,lpas2 spm,duk tergilakn friendster,tp lpas ade mnde alah bernama fesbuk ni,mmg x terjenguk frenster tuh..dgn kuiznnye yg ntah pape,shoot out yg mcm2 jenis dan snang cite,mmg intresting a..

msuk ari kedua,tangan da teringin nk pegang stereng kete..kt umah aku,ade satu j kete reserve..kereta charade lame..mase aku skola rendah lg abah aku beli..tp x tau nk pegi mane ,jadik aku pon on9 dlu skjap,pastu buat rutin harian,beli surat kabor..kedainye dkat aje,tp da sbb n…

istimewa lpas exam ..

z+z=2z,nya pastu awek seteksi dgn diorang..


seperti yg dijanjikan,post kali ni nk ckap psal 1st experience pegi ice skating..nk mule dari mne ek??nk di jadikkan laa pos ni,sebenonye da lame jgk laa aku usha2 pasal esketim ni..mse short sem dlu dah ade pegi pusing2 kt sunway..tp time 2 elaun xde,so xleh laa nk main..dan lpas tu pulak,ade laa jgk kawan slalu duk ajak pegi maen mnde alah tu,tp minat pulak da kurang..yg semangat nk pegi pon x sbulu ngn aku,mmg aku lg x smangat nk pegi..tp yg lpas exam bru ni laen cket..habis exam,mule2 kwan aku kt blik abc123 ajak dlu..sbb aku ngn diorg pon xtau nk pegi jln 2 kt mane..bile aku pon da termakan pujuk rayu diorang,aku pon terus bergegas pulang k blik aku di abc120 lalu membangunkan mmber aku yang mukenye look alike dgn sorg lecturer di situ..di pon x ckap bnyk,dgr rmai mmber nk pegi,terus salin baju..same laa dgn jira mubin tp terpaksa ditepon sbb xde kt blik..

time tu da dkat nk zohor,so kitorang mkn dlu,pastu smayang,then trus gerak pi su…

selepas raye..

bertemu kembali dlm edisi khas selepas raye..aku raye taun ni 4 hari j..kt terengganu shari,pas2 kt kg johor 3 hari..tup2 da kne blik pusat asasi sbbnye nk ambik exam..psal exam ni pon satu hal yg buat aku rase bengang ngn pihak universiti..dah laa dtang exam awal skali,blik pulak pling lmbat..mcm sial j..tp exam pon da slesai,kire xpe laa..bnyk jgk kertas2 exam yg x brape nk tebal,dipenuhi soklan2 yg mencabar jiwa dan raga dilunaskan oleh aku dan member2 laen dgan jaya nya..exam ni laen cket sbb biase x study kt blik study..tp ntuk exam ni trase nk join keri sbpi,che'er comel,danial badak,falah torres,jira mubin dan rmai lg di sane..

bile da lpas exam,(pdahal ept speaking ade lg)smue da buat kepale sndiri..yg nk kuo pegi,kuo,yang nk lyan movie,ngadap laptop 24 jam..jadual harian pon da betukor..siang mengantok,mlm berjaga mcm nenek si bongkok 3..maybe sbb nk tlong pak gad ngn mak gad yang sedang tido kt pos2 diorg kot..

hari pertame lpas exam,lepak2 dlm blik j dlu sbb let…